Antalet döda migranter ökar medan EU anser att man gjort tillräckligt för att lösa migrationsproblemet

Medan EU-topparna slår sig för bröstet efter att ha rott Brexit-avtalet i hamn och inte känner någon större press att lösa det akuta problemet med illegal migration eftersom man tycker att man köpt sig tid genom att arbeta med unionens tandlösa migrationspakt, som i praktiken innebär att man fortsätter bejaka illegal migration där migranterna ska fördelas mellan medlemsländerna samtidigt som man beslutat att bygga ett nytt mottagningscenter på den grekiska ön Lesbos, fortsätter migrantströmmarna mot Europa.

Varje vecka läser jag om nya båtar som sjunkit och migranter som drunknat i sin strävan efter ett bättre liv som man är övertygad om ska finnas på andra sidan havet eftersom man hört att så många andra migranter plockats upp av NGO-fartyg samt senare släppts in av EU, men skulle jag rapportera om det varje gång det sker skulle jag låta som en gammal skiva på repeat.

I går var det dags igen och medan vi i väst firade jul försökte desperata människor ta sig över Medelhavet. Det var under gårdagen som en undermålig smuggelbåt som var överfylld med 37 personer sjönk utanför Tunisiens kust, där det var både hårda vindar och höga vågor. Passagerarna bestod av tre tunisier och övriga kom från Subsahariska Afrika. 13 migranter saknas och 20 har hittats döda. 19 av dessa 20 döda migranter var kvinnor, varav fyra av kvinnorna var gravida.

Tunisiska myndigheter säger att man stoppat flera smuggelbåtar den senaste tiden, men att antalet försök har ökat – särskilt mellan Sfax-regionen och den italienska ön Lampedusa.

Nya migrantbåtar är säkert redan på väg då hundratusentals migranter som betalat stora summor pengar väntar vid kusten i såväl Libyen som Tunisien och Marocko på första möjlighet att ge sig ut på den riskabla färden över havet. De vet dessutom att de är välkomna hit, så det finns inget som kan förmå dem att återvända hem.

Att problemen hopar sig på kontinenten efter decennier av oansvarig migrationspolitik är dock inget som bekymrar våra styrande och vem bryr sig om alla liv som EU får på sitt samvete – lite offer får man räkna med när man vill vinna godhetspoäng och framstå som om man gör en humanitär insats!

#followthemoney

#vadåsymbolpolitik

https://english.alarabiya.net/en/News/north-africa/2020/12/25/Four-pregnant-women-among-20-migrants-dead-in-Tunisia-sinking

6 reaktioner till “Antalet döda migranter ökar medan EU anser att man gjort tillräckligt för att lösa migrationsproblemet

 1. Å nu ska jag vara riktigt elak och vidrig! Hallelujah!
  Låt oss hoppas om än mer befrielse för migranterna.
  Ty så säger Herren, saliga äro de saktmodiga…

  Gilla

 2. Jag kan inte se att alla dessa människor är ”desperata” som hoppar i land och ringer hem på sin senaste modell av iPhone. Vad vi se är resultatet av vad människosmugglare säljer. En förfalskad bild av verkligheten, som afrikanen som sålde allt, betalade för att smugglas till Europa, och blev besviken. Han hade trott att han på tre månader skulle äga ett eget hus, en bil och få en blond flickvän. Han ville hem, men eftersom han sålt allt för att betalas smugglarna fanns inget att återvända till. En annan kategori är alla de kriminella, terrorister och annat folk som misslyckats i sina hemländer som Sverige villigt importerar, avlönar med frikostiga bidrag, och sedan skyddar dom som flyktingar.

  Gilla

 3. Man kan ju då och då ta sig en aningen djupare funderare på hur det kommer sig att det ens är möjligt för så många människor att korsa gränser, ordna boende under resan, veta vart de ska styra kosan, varifrån de får pengar till allt detta osv osv.

  Självklart är det så att allt detta är organiserat och drivet av starka krafter. Det handlar inte ett dyft om människor som spontant söker sig norrut till lyckan. Det är någon som effektivt samlar ihop folk, utrustar dem med pengar och berättelser och för in dem i transportlinjen. Det hela sker på ett så sofistikerat sätt så att ingen utomstående som inte förmår undersöka saken närmare tror annat än att det är folk som av sig själva rör sig norrut.

  När vi sedan matas med propaganda att det är nödlidande och allt det där så sväljer de flesta betet utan att tänka.

  Självklart vet de som bestämmer inom EU om hur det förhåller sig. Självklart vet de flesta länders spionorganisationer om hur det förhåller sig. Självklart skulle EU:s länder samfällt kunna stoppa allt detta om intresse fanns. Även om motståndaren, den som håller distributionslinjen igång, skulle visa sig vara mäktig.

  Internet fungerar även i Afrika och självklart vet alla som reser norrut riskerna med resan. Det här har ju pågått i åratal och rykten sprider sig som bekant rätt fort även utan internet.

  Vad som driver detta transportband av människor är oklart för de flesta. Men en sak är säker, det är inte någon naturlag och inte heller är det miljöflyktingar. Någon tillhandahåller möjligheten.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s