De hycklande politikerna har en given roll i denna fars

Det är glädjande att det finns medicinskt utbildad person som likt många av oss andra upplever att pandemin är överdriven och ifrågasätter varför man inte tagit bort PCR-testerna när läkare har kritiserat dessa tester som inte alls anses tillförlitliga. Det är således inte konstigt att politiker orerar om höga smittotal och media lever gott på skrämselrubriker om skenande statistik när det inte går att lita på testresultaten.

Många är dessutom kritiska till hur patienterna påverkas negativt av den hysteri som råder – förutom att operationsköerna växer och patienter får vänta längre på att få vård, så drabbas även patienter inom psykiatrin vars vanföreställningar och ångest förvärras ytterligare.

Givetvis spelar våra politiker en stor roll I denna fars, då det är deras uppgift att hålla skenet uppe. Det finns flera politiker (väljer att inte skriva ut namn) som försöker framstå som rättskaffens på sociala medier genom att kräva munskydd samt peka med hela handen åt invånarna att följa restriktionerna samtidigt som de själva gör tvärtemot privat. Att umgås i grup, trots att antalet överskrider det tillåtna är inget problem och att uppmana människor att undvika gym samtidigt som de själv fortsätter besöka dessa inrättningar anses inte heller som dubbelmoral. När detta ifrågasätts, menar man att de då inte agerar i sin roll som politiker. Så det är således fritt fram att officiellt slå på trumman och skrämma människor med att vi har en pandemi och att vi måste leva därefter, medan man privat fortsätter leva precis som vanligt.

Det kallas hyckleri och självklart är det här inget unikt, utan denna iscensatta masspsykos drivs på från högre ort uppbackade av media, där så klart även politiker har en roll i produktionen. Kommer vi någonsin få se ett uppvaknande bland befolkningen som ifrågasätter PCR-testerna, smittotalen, nyttan med vaccin och så klart dödstalen där det fortfarande inte redovisas om människor dör av eller med corona? Det har jag mycket svårt att tro eftersom folk tror blint på såväl media som våra ledare.

Man kan bara föreställa sig hur massmedia kommer vara helt till sig i trasorna på söndag när de första svenskarna ska börja vaccineras. Hade inte skadorna på samhället – såväl ekonomiska som hälsomässiga – varit så ofantliga hade man kunnat skratta åt denna fars, men nu fastnar skrattet i halsen!

#followthemoney

10 reaktioner till “De hycklande politikerna har en given roll i denna fars

 1. Självklart är det inte något påhitt att människor blir sjuka och dör av Covid-viruset. Virus har alltid dödat människor i Sverige och världen. Pandemier har alltid funnits. När folk påstår något annat är det uttryck för desperation närmast. Självklart använder regeringen, FN, alla Covid för att oroa folk, försöka få mer makt och hela den där skiten. Men Covid är verkligt, jag lovar. Om ni kunde skulle ni få följa med på IVA och se folk ligga där nedsövda med slangar i röven. Tiden nedsövd är fruktansvärd eftersom sövningsmedlen ger många svår ångest, mardrömmar osv. Mer ändå finns att säga. Men skilj på de verkliga konsekvenserna och hur regeringen liksom alla regeringar alltid gjort, hur de passar på att använda saken för sina syften. Svenska folket är naivt och ovana vid något annat än en god och snäll stat. Den situationen var bara en kort tid. Dags vakna upp.

  Sen är det en annan femma att den tid vi lever i är mer än omtumlande och smågalen. Men människor upplevde nog tiden före första världskriget likadant, tiden före Napoleonkrigen, romarna när germanerna anföll och erövrade Rom osv osv.
  Det som skiljer oss från den tidens människor är just ingenting. Likadana människor med liknande känslor, tankar, behov och allt det där. Det som verkligen skiljer oss är det fysiska som finns runtom oss, stora städer, fruktansvärt för mycket folk överallt, teknik, bilar, flygplan nätet, hela teknikvärlden som förändrat vårt sätt att tänka och bete oss.

  Men inuti är vi samma sorts människor som i alla tider.

  I Sverige är det rätt tumultartat för nästan alla eftersom svenskarna levt skyddade och trygga. Våra politiker var snälla ett tag och nu är de närmast onda. Vi kan, precis människor alltid i Europa aldrig kunnat, vi kan inte längre lita på de folkvalda. Det är värre här än i andra länder eftersom här har alla partier utom SD gjort en hemlig överenskommelse, en kartell så att alla ska få igenom det de vill utan att folket förstår det.

  Få se vad som finns i tomtens säck till svenska folket.

  Gilla

  1. Viruset existerar – inget snack om saken och genererar givetvis patienter i behov av vård som virus brukar göra. Men att vården kollapsar beror inte på viruset i sig, utan det faktum att våra politiker i åratal ägnat sig åt att nedmontera vårdsektorn så att man inte klarar av en större anstormning av patienter. Men det vill man så klart inte ska vara i fokus, varför man utnyttjar denna sjukdomsvåg för att flytta fokus och flytta fram sina maktpositioner genom skrämselpropaganda. Man kommer långt genom söndra och härska-tekniken. Tyvärr får bland annat vårdpersonalen betala ett högt pris.

   Gillad av 1 person

   1. Javisst! Regeringen avsade sig ansvaret för strategin och petade ner även det politiska ansvaret till FHM. FHM vågar liksom andra myndigheter inte längre agera klokt och självständigt. Tegnell verkar dessutom vara en verklighetsfrånvänd teoretiker. Myndigheten omprövade inte strategin allteftersom. Olika regeringar har under många decennier monterar ned sjukvård precis som Jenny skriver. Lägst antal slutenvårdsplatser/inv i Europa. Man bäddade för privatiseringar. Parallellt nedrustning av mer välfärd samtidigt som alla fick veta att de har alla rättigheter (men inga skyldigheter). Riktigt jävligt är att S medverkat till allt detta, inte minst äldrevårdens nedrustning. Vårdcentraler fick ta över sjukhuspatienter, ganska sjuka vårdas hemma. 2 miljoner nyanlända har uttalat belastar sjukvård, tandläkare, ja hela välfärdssystemet. Tro inte att speciellt många är kontrollerade för smittor trots det.
    Pendeln för förändring kom i svängning för 4-5 år sedan och har nu högsta hastigheten. Jag avser då motkrafterna som nu tydligt börjar synas. Så, jag ser med tillförsikt fram emot de kommande åren. Det blir inte som förr, det blir annorlunda, men det kommer bli bättre. Bättre polis, bättre skola, bättre domstolar. MEN, alla kommer inte kunna få allt och det Löfven säger kommer inte bli verklighet (”alla ska med”). Skyldigheter kommer allteftersom börja betonas. 👋

    Gillad av 1 person

 2. Snart är Trump borta och Coronan ska väl ta slut snart.
  Vad ska media då dreva om?
  Eller dammar man av SD-drevandet igen?
  För vad är väl centerpartistiska pedifilikopplingar mot sverigedemokrater som parkerar fel eller uttrycker någon form av icke politiskt korrekt åsikt på nätet…
  Tvi vale.

  Gilla

  1. Nä nä det handlar inte om SD-drevet eller pedofilpartiet med C, det är gamla nyheter om de ens varit nyheter. Glöm det. Klimatet min gode herre är det som står härnäst på löpsedlarna, Detta kan man dreva tills fan löser av en. Ingen snö, massor av snö, varmt, kallt och allt emellan, ja allt är klimatets fel. Nja inte klimatets fel utan vi människors fel. Vi har storligen syndat och nu får vi skörda frukterna av vårt syndiga leverne. Koldioxid hit och koldioxid dit, koldioxid vart man vänder sig. Så är det, jojo, jajamensan…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s