Tyvärr Damberg vi har slutat tro på tomten

Året går mot sitt slut och inrikesministern Mikael Damberg har ännu en gång skrivit en debattartikel med budskapet att de kriminella gängen ska stoppas samt att regeringen jobbar hårt med olika insatser för att uppnå detta högt uppsatta mål.

Det här året har Damberg otaliga gånger plitat ihop dylika texter som turas om att publiceras i Aftonbladet respektive Expressen, där regeringen försöker sälja in till väljarna att de gör det som krävs. Vartefter den grova kriminaliteten fortsätter sprida sig i samhället, verkar regeringen ha det som ett mantra att intala både sig själva och medborgarna att de faktiskt har kontroll över situationen.

Vi som dagligen ser allt som utspelar sig i vårt splittrade samhälle med skottlossningar, knivhuggningar, våldtäkter, grova rån, oprovocerad misshandel, vandalism samt diverse bilbränder, bomber och mordbränder – den senaste natten har det för övrigt skett både skottlossning i Eskilstuna och våldtäktsförsök på hundrastande kvinna i Västerås – vet dock att det enda regeringen kläcker ur sig är fagra löften samt tomma ord utan någon kraft bakom.

Det är uppenbart att regeringen misslyckats med att upprätthålla både lag och ordning samt medborgarnas trygghet. Man skyller till exempel på att allt tar tid, måste utredas och att det föreligger hinder att utvisa till exempel icke svenska medborgare som begått brott. Men med tanke på att andra förslag till nya lagar och regler kan skickas ut på snabbremiss samt behandlas i extra insatta möten, vilket vi inte minst sätt prov på både vad gäller afghanamnestin och coronapandemin, vet vi att det helt enkelt är viljan som saknas.

Men tittar man på väljarbarometrarna, där S konstant sitter i orubbat bo, lyckas de tydligen övertyga en majoritet av befolkningen att de gör sitt jobb och tar ansvar, varför de heller inte känner någon press att ta till krafttag samt rensa ut bland de kriminella drägg som terroriserar landet – vare sig det rör sig om organiserad brottslighet, kriminella klaner, marockanska gatubarn eller gäng med minderåriga ligister.

Även om det åligger regeringen att upprätthålla lag och ordning samt säkerställa att medborgarna känner sig trygga, är det till syvende och sist folket som gett grönt ljus åt en inkompetent regering samt dessutom applåderar den genom att ha ett högt förtroende, som ska bära hundhuvudet.

I morgon kommer tomten till alla snälla barn. Själv har jag slutat tro på tomten och även Dambergs plattityder, men det är nog mer sannolikt att man får en skymt av tomtens släde på himlavalvet än att regeringen hittar ryggraden och sätter ned foten en gång för alla eller att folket reser sig!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: Expressen

13 reaktioner till “Tyvärr Damberg vi har slutat tro på tomten

  1. Bättre vore att få se deras vänlistor på sociala medier.Den knarkande eliten har politiker,journalister,företagsledare på sina vänlistor.Hållhakar kors och tvärs.

   Gillad av 1 person

 1. Hej och God Jul till alla!

  Vill bara berätta hur Annie Lööf hanterat pedofilskandalerna i partiet. Idag får hon den viktigaste biten av förstasidan i SVD, med bild och text med huvudbudskapet. I den viktiga andra delen i SVD:s Näringsliv har hon första halvan på förstasidan där SAMT 5 1/2 sida därefter med flera stora bilder på henne. Hon berättar om sin strategi att knyta till sig internt-ungdomen, influencers osv. Bokhylla i bakgrunden. Texten om hur mycket hon bryr sig om den allvarliga situationen för kvinnor och barn lyser fram som röda trafikljus flera gånger. Stod det något om pedofilerna? Inte vad jag kunde se vid en snabb genomläsning. På bilderna ler hon hänsynslöst triumferande.

  Hon är smart, hänsynslös och C verkar ha en mycket genomträngt strategi jfrt med t ex S. Hon låter även meddela att så länge L levererar enligt januariavtalet är C kvar i regeringen.

  Det enda vi kan hoppas på att det inte är en centerpartiskt man bakom tomtemasken. Vi vill ju våra barn väl vi också.

  Gilla

 2. Här kommer en liten berättelse om en tomte, passar bra när det finns folk som inte tror på tomten, den som vill kan läsa den.

  Tomten
  Hemma hos tomtens husbonde hade de rått en egendomlig känsla under en längre tid, där husbonden försökte göra sig uppskattad genom att ta avstånd från sina egna traditioner och sin kultur. Allt för att de andra gårdarna runt honom skulle tycka att han var en godhjärtad och gemytlig bonde.
  Han hade börjat släppa in möss på bondgården och detta var inget tomten tyckte om.
  När första musen kom tänkte tomten att en mus är okej, en mus kan komma till nytta under vintern, tänkte tomten.
  Men när det kom fler möss blev tomten fundersam över att hans husbonde inte gjorde något åt det.
  Till råka på allt började husbonden att mata dem, han gav dem husrum, han la till och med ut hö de kunde sova i.
  Husbonden lät mössen komma in på gården och vara delaktiga i hans liv.
  När tomten försökte prata med bonden om mössen så förminskade bonden tomten genom att skratta åt honom och de problemen tomten såg. När tomten försökte prata med sin husbonde igen så förlöjligade bonden tomten igen och bonden sa att dessa möss kommer ge honom vinst längre fram. Tomten gjorde ett tredje försök att prata med honom men nu kände tomten att han var osynlig för bonden som inte ville prata med honom. Tomten tänkte att han får väl ta itu med mössen själv då, men ju mer han försökte bli av med dem ju mer motarbetat blev han utav bonden. Efter ett tag så kände tomten en uppgivenhet och tröstlöshet över att hela tiden bli motarbetat. Tiden gick och bonden såg inte de problem mössen hade kommit med, tomten som levde bland problemen såg det på ett annat vis. En dag när snön låg djup så sa tomten till sig själv, nu är tiden inne för att hitta ett nytt hem. Det var med vemod han övergav sin gamla gård och begav sig ut för att hitta en ny tillvaro. Bondens stora sorg blev att han fick inget gjort under dagarna, en tomte saknar man inte förrän han är borta. Nu satt bonden på gården helt invaderad av möss som inte gjorde annat än förstörde hans vackra hem, bonden tänkte att man fattar långsammare sin lycka än sin olycka. Tomten hittade en ny familj där traditioner och den svenska kulturen stod högt och tomten upplevde hur väl det stämde de hans gamle mor alltid sa till honom ”den som är nöjd är rik”.

  GOD jul & GOTT NYTT ÅR
  Gringo

  Gillad av 1 person

 3. Svensk polisen har sedan ett halvår stor glädje av att franska poliser i våras lyckades knäcka den krypterade chat som användes generellt över Europa. 2005 fick Danmarks och Sverige regeringar samma info om vad polisen både behövde och krävde för att kunna hanterad de territoriella kriminella terroristerna, de så kallade gängen i de så kallade utsatta områdena. Danmarks riksdag beviljade direkt polisen tillstånd till avlyssning av div appar mm. Svenska regeringen med S i spetsen ansåg att rättssäkerheten för avlyssnade vägde tyngre än värdet av att kunna gripa de kriminella. Nu, 15 år senare, har S gått med på att ge polisen samma möjlighet till avlyssning.

  Det är sorgligt att gång på gång behöva konstatera det, men S har inga som helst ambitioner kring landet och medborgarna annat än att få behålla makten. Den strävan och bristen på ideer vad man vill med makten annat än att behålla den gör partiet till ett cynisk maktparti. Svenska folket i stort tror sömngångaraktigt fortfarande på saker som sägs. Igår sade Löfven att S skulle ”täta sprickorna” inom äldrevården. Det är absolut bara skitprat som deras spinndoktorer hjälper dem att formulera. S var de som monterade ner äldrevården precis som M och Rheinfeldt var de som monterade ner det svenska försvaret.

  S har blivit ett lätt byte på så vis att de sedan hur länge sedan som helst genomför en ”borgerlig” politik. De levererar den, något som förr skulle varit fullständigt otänkbart. S belönas likt en narkoman med knarket makten mot att de låter flera andra partier genomdriva sina ideer om hur vårt land ska se ut. Ovanpå det, och det värsta av allt, så har S gjort detta fullständigt vansinniga när de fört in nära flera miljoner människor med en kultur långt, långt bortifrån och dessutom med en religion som konkurrerar med allt som är den svenska kulturen.

  Astrid Lindgren och Hasse och Tage med flera skulle knappt kunnat förmå sig att vara satiriska, de skulle varit så bedrövade och ledsna att de grät.

  Damberg? En begåvad och ytterligt besviken figur som aldrig blev eller blir den statsminister som han ville bli. En figur som skickas fram med jämna mellanrum för att tala och ta smällarna så att vår dysfunktionella statsminister inte ska framstå i alltför dålig dager. Vår statsminister är förstås en absolut katastrof, tänk att det är det bästa som den socialdemokratiska rörelsen förmått ta fram.

  Gillad av 1 person

 4. P.S. Vet ni att polisen nu, genom den franska polisens lyckade kodknäckning, genom miljontals mail, sms osv fått klart för sig att de kriminella är så många, så många. På riktigt, polisen blev chockad över hur många de är här i Sverige.

  Polisen har inte kunnat och kan inte gripa fler för alla häktesplatser osv är fulla. För polisen har det på ett sätt varit som att skjuta på sittande ankor som amerikanarna säger. Polisen har trålat och tagit in de största. Det som därefter händer är att rättsväsendet inte har tillräckligt med bett för att kunna döma de kriminella fullt ut. Lagarna är ju stiftade med inriktning på att den enskilde kriminelle ska rehabiliteras. Lagarna är inte konstruerade så att samhället skyddas mot en mördare och inte heller med tanke på brottsoffren. När kräket och fähunden Eliasson som polischef stod och ömkade en mördare var det ett uttryck för hur lagarna ser ut i Sverige. När Danmark dömde dess ynkedomar till mördare från utsatta områden till 15 års fängelse och mer var det ett uttryck för hur Danmarks lagar är. Lagarna där tar sikte på att skydda samhället och brottsoffren i första hand.

  Som Tomas Gur skrev igår i Bulletin, stoppa invandringen och genomför ett omfattande omarbete av lagar och rättsväsende. Allt annat är tomma slag i luften likt sådant som Löfven säger ”så ska det inte vara”.

  Den slugaste av alla är otäckingen A Lööf.

  Gillad av 1 person

  1. Realist. Invandring, ja tack. Men det är väldigt viktigt att det sker kontrollerat, att ta hand om var ”detaljen” som glömdes. Resultatet är väldigt tydligt, både Kristerson och Jan-Emanuel höll nog med om att det inte blev någon succé. Stefan kallar det utmaningar i stället för problem. Det blev onekligen problem både för de nya som gamla. Min ödmjuka åsikt, som kan vara fel.

   Gilla

  2. Lagar som skyddar brottsoffer låter på något sätt som en riktigt bra idé. Kanske skulle någon föra det vidare uppåt, kan Morgan vara intresserad?

   Gilla

 5. Läste igenom bad Annie Lööf säger att hon och C vill, hon vill locka de unga.
  Man kommer tänka på den där fabeln om råttfångaren i Hameln. Han lockade med sig de unga genom att spela flöjt för dem. Det slutade inte så bra. Så när Annie tar fram flöjten, lås in barnen. Men det har många säkert redan gjort eller gör så man ser en manlig centerpartist. 😁

  Gilla

  1. Tänkvärt. Tyckte dock att centerkillen som vikarierade för Annie under mammaledighet verkade vettig. Jag är dock ingen expert.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s