Det tog inte lång tid innan Kina började flörta med EU

Se där ja, det tog inte lång tid efter att Joe Biden utsetts till president av elektorsrösterna innan Kina kastade fram ett pangerbjudande till EU.

Även om EU officiellt inte avslöjat några detaljer ännu, har en senior EU-diplomat sagt att avtalet är något utöver vad Peking någonsin erbjudit en utländsk samarbetspartner tidigare och om man kommer överens blir det ett historiskt handelsavtal innan årets slut.

Och som av en slump utreds Joe Biden just nu för korruption med kopplingar till just Kina, medan EU-länderna befinner sig i ekonomisk kris på grund av coronapandemin som Kina klarade sig från helskinnade. 😇

https://www.cnbc.com/2020/12/20/op-ed-chinas-xi-jinping-seeks-advantage-over-biden-with-ground-breaking-eu-investment-deal-.html?&qsearchterm=china%20eu

4 reaktioner till “Det tog inte lång tid innan Kina började flörta med EU

 1. Men PK-etablissemanget med media i spetsen tiger väl nu när de fått in sitt folk i Vita Huset.
  Nu ska de bara fixa majoriteten i senaten också…
  Resultatet är säkert klart redan men för syns skull får de väl vänta till vallokalerna stänger…
  USA som land har fallit som en blytyngd för min del.

  Gillad av 1 person

 2. ”Inte lång tid”, det beror väl på uppfattningen av ”lång tid” för dom har hållit på i sju år och det är ännu inte färdigt, och när det nu snart blir färdigt får vi nog veta detaljerna. Definitivt har händelserna i USA hjälpt till att slutföra avtalet. Det har knappast undgått EU att USA nu är allvarligt på dekis och blir alltmer ointressant för framtiden. NATO faller sönder, Turkiet, Tyskland och Frankrike anser det vara hjärndött. För den som har några fungerande grå celler kvar är det väl uppenbart att framtiden ligger i österlandet. Bara Kina är 40 gånger så stort som hela EU. Sedan har vi RCEP, CPTPP, BRI, eller AIIB, USA är lämnad utanför. Dollar dominansen är snart historia, och därmed diktaturen USAs främsta maktmedel. Som alla döende diktaturer fräser USA och spottar fradga, men allt fler ignorerar dom. Intressanta förändringar.

  Gilla

 3. Kina flörtar inte. Kina tar bara ett bättre tag runt fröken EU:s hals med sina starka händer för att få bättre kontroll över när själva strypningsprocessen.

  Gillad av 1 person

  1. Det var EU som ville ha avtalet. Tvärt om, det här avtalet blir en räddare i nöden för EU. Det är USA som vill ta stryptag på EU och göra EU underordnad till USAs hegemoniska världsordning, som nu tydligt kollapsar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s