Kommer Trump deklarera nationellt nödtillstånd för att stoppa Biden?

Även om vi i Sverige inte får höra så mycket om processen kring det misstänkta valfusket i samband med det amerikanska presidentvalet, så pågår det ett omfattande arbete med utredningar och juridiska processer som kan innebära att Joe Biden inte svärs in som president den 20 januari 2021. De som är insatta i turerna säger att de aldrig kunnat ana att det var ett så omfattande valfusk som nu alltmer framträder och att många kommer dras med i fallet om det går att bevisa, men det behövs så klart tid när det amerikanska rättsväsendets kvarnar ska mala.

För ett par dagar sen spreds uppgifter om att Trumps försvarsminister beordrat ett stopp för övergångsprocessen för Joe Bidens administration till försvarshögkvarteret Pentagon, något som tillbakavisades med hänvisning till att man bara gett personalen extra ledigt under julen och att processen skulle fortskrida efter helgerna. Men kort därefter meddelade Yohannes Abraham från Biden-administrationen att inget sådant avtal finns och att man är orolig för stoppet.

Trumps anhängare uppmanar nu presidenten att ”korsa Rubicon”, en referens till historien då Julius Caesar anklagats för förräderi och korsade floden med samma namn för att starta ett inbördeskrig och ta över makten i Rom – i samband med detta myntade Julius Caesar uttrycket Alea iacta est (Tärningen är kastad).

Enligt presidentorder 13848 som skrevs under i september 2018, kan den sittande presidenten utlysa nationellt nödtillstånd om det förekommit utländsk inblandning i ett amerikanskt val, vilket mycket tyder på och nu hoppas många att Trump ska aktivera ordern.

Ordern slår fast att företrädare för landets underrättelsetjänster högst 45 dagar efter ett val ska utvärdera om någon slags påverkan eller inblandning av ett annat lands regering har skett. Enligt advokat Sidney Powell kan presidenten komma att använda ordern, vilket skulle ge honom ”all slags makt” för att utreda oegentligheterna.

För att uppfylla kravet om en redovisning 45 dagar efter valet, måste dock chefen för nationella underrättelsetjänster, John Ratcliffe, presentera vad man vet och det är oklart om så kommer att ske. Sidney Powell menar att om Ratcliffe presenterar en rapport så kommer alla amerikaner att chockas. Hon deklarerar också att man aldrig tidigare bevittnat något liknande i landets historia, varför det måste stoppas här och nu om USA ska kunna ha fria samt rättvisa val i framtiden.

Under gårdagen postade Trumps team en bild på Snapchat som enligt vissa tolkare syftar på floden Rubicon. Om det är ett PR-trick för att hålla folkets hopp vid liv, eller om det ska symbolisera att Trump kommer att verkställa ordern om nationellt nödtillstånd återstår att se.

#itaintovertilitsover

Trump uppmanas deklarera nationellt nödtillstånd för att stoppa Biden

27 reaktioner till “Kommer Trump deklarera nationellt nödtillstånd för att stoppa Biden?

  1. Vad gäller den ”katastrofen tror jag den redan är på gång. Det talas ofta om att motsättningarna i USA skall resultera i ett inbördeskrig. Nu fick jag veta att både i Kalifornien och Texas pågår en självständighetsrörelse. Inte obetydliga grupper vill bryta loss staterna från Washington för att bli självständiga länder. Man anser att Washington missköter sig. Det kan accelerera USA och USA hegemonins sönderfall. USA drivna NATO är ju redan även det skakigt, med både Turkiet, Tyskland och Frankrike missnöjda, och Turkiet som öppet har hotat att kasta ut USA. Irak har bett USAs ockupationstrupper att lämna, vilket dom ignorerar. Indien har i klartext påpekat att dom inte kommer att bli en USA vasall. USA sitter löst på Filippinerna, och det pågår massiva folkliga protester i Japan som vill kasta ut USA. Inget av detta får ni veta genom MSM eller Public Service i Sverige, som bara är avdelningar av USA propagandan.

   Gilla

 1. Det är intressant med Trumps tal om valfusk,var det inte just det som hände när han själv valdes. Lätt då att han tror på samma procedur även denna gång. Finns det någon som visat ett enda bevisat fall av valfusk. För mig känns Trumps rädsla för åtal när han lämnar sitt ämbete som den största orsaken till allt. Alla hans närmaste medarbetare som säger emot sparkas, trist hur hans beteende sänker det republikanska partiets framtoning som styrande.

  Gilla

   1. uppsalatommy Jag skulle tillägga dysfunktionellt. De som eventuellt väljs till makten i USA är inte de som verkligen styr landet. USA händelserna liknar alltmer förspelet till romarrikets sönderfall. Frågan är mer hur stor skada på världen, speciellt alla USA – besittningarna som Sverige, jämför romarriket.

    Gilla

  1. @uppsalatommy

   Jag står till vänster om demokraterna i USA och mina två favoriter heter Bernie Sanders och Tulsi Gabbard. Du har säkert aldrig hört talas om dem, eftersom dessa individer har mörkats för både dig och USA:s folk, eftersom både du och USA:s folk säkerligen är offer för monopolkapitalets fulmedier.

   Det andra är att du befinner dig i tron om att detta handlar om demokrati, inte om en kamp mellan vilken galjonsfigur som monopolkapitalisterna skall välja. USA är ett enda stort valfusk eftersom det är en plutokrati, inte en demokrati. Olika former av mörkning, lögner, drevning och valfusk är alltså att vänta vid varje val. Det är naturligtvis därför ingen vill utreda valfusk, inte ens när demokrater som har betraktat valfusk blåser i visselpipan.

   Det är svårt att ”bevisa” valfusk, eftersom ”bevis” endast finns inom matematiken, samt att vallokaler och rösträkning förmodligen inte är videoövervakade, men när antalet röster ex. överstiger antalet röstberättigade i valdistriktet, så kan man givetvis börja misstänka att något inte stämmer där och vilja utreda detta, eller beordra omval om det inte kan utredas.

   Finns det någon som visat ett enda bevisat fall av valfusk? -Ja. Som Piper sade, leta utanför MSM! Sök ex. på ”Youtube Rudy Giuliani election fraud” som ger dig olika evidens.

   Trumps närmaste medarbetare som säger emot ett valfusk, som tycks vara evident, ska naturligtvis sparkas av Trump. Allt annat vore inte enbart korkat av honom, men även odemokratiskt. Klart att han och hans stab skall driva fram en utredning om ev. valfusk! Ännu trevligare vore väl om de där plutokraterna skapade demokrati, när de väl är vid makten, men personligen tror jag att den måste komma underifrån, från USA:s folk självt, om de vill bort från den överstatliga USA-parodin, precis som vi borde bort från den odemokratiska EU-parodin.

   Gillad av 1 person

  2. Ja der findes et utal af horrible eksempler på valgfusk i en sådan grad, at det skriger til himlen! Det er dokumenteret og lagt ud!

   Gillad av 1 person

 2. Man kan verkligen se likheterna mellan Romarriket och USA.

  En liten klubb med maktfullkomliga oligarker som försöker ge sig själva och sina familjer ännu större makt och samtidigt ta herreväldet genom att avskaffa demokratin.

  Kanske Trumps svåraste slag hittills, men de är en man med många överraskningar.
  Frågan är om han hinner?

  Gillad av 2 personer

  1. Tja. En plutokrat i händerna på det militärindustriella komplexet vinner oavsett vilket. Vill USA:s folk undvika totalt kärnvapenkrig skall de leta efter andra kandidater, men USA:s folk är med all sannolikhet för korkade för det, men det beteendet är även typiskt svenskt, tyvärr. Kanske är vi släkt med dem?

   Gilla

 3. Tror nog att globalisterna lyckats i sitt maktövertagande.
  Dessutom är antagligen mellanårsvalet till kongressen 2022 och nästa presidentval måhända redan avgjorda…

  Gillad av 1 person

  1. Valfusk kan lyckas om fulmedia mörkar, vilket de har gjort, både vanlig fulmedia och de plattformar som ägs av samma globalistiska girigbukar. Problemet för globalisterna är väl bara att Internet har så pass mycket mer öppet och fritt att tillgå idag, där människor inte censureras eller shadowbannas, ex. WordPress-bloggar som denna och Archive.org.

   Republikaner som gillar Trump och inte gillar valfusk och ”invällare” kan mycket väl få för sig att rensa ut fulmediar, valfuskare och folkförrädare. Ingenting är avgjort. Det kan bli ett djävla liv.

   USA:s folk har dessutom massvis med vapen. Polisen kommer knappast kunna ingripa utan att decimeras kraftigt. Människor med militär utbildning kommer säkerligen strida på alla möjliga olika sidor, beroende på vilken uppfattning de har om valfusket och deras politiska lojalitet. Vid en viss nivå av konflikt kan polisen inte arbeta normalt längre. Då utbryter totalt kaos.

   Demokrater som ogillar valfusk kan lika gärna ställa sig på Trumps sida, eller varför inte på Tulsi Gabbards sida och bli fredsbevarande, samt stödja inrättandet av riktig demokrati och avskaffat USA-stöd till terrorister, som korrupta Republikaner och Demokrater skapade för att skapa den konflikt som gynnar det militärindustriella komplexet.

   Gillad av 1 person

   1. Jag skulle inte bli förvånad om USA som union spricker i sin nuvarande form. Sprickan mellan stad och land, liberaler och konservativa samt olika etniska grupper verkar enorm.
    Och samma öde väntar kanske Sverige och Europa…
    Apropå fulmedia så är det noterbart att all form av kritisk granskning av demokraterna och Biden uppenbarligen är förbjuden. Både före och efter valet. Och så undrar ”journalisterna” varför man föraktar dem…

    Gillad av 1 person

   2. Det finns partier, kandidater, medborgarjournalister och avlönade journalister som går emot förbudet, men på andra plattformar, men de är också kommersiella, alltså inte i händerna på folket, vilket gör att de också kan hotas, tystas, censureras eller köpas.

    Följaktligen bör vi, som värderar evident sanning högt, försöka styra över människor till mer demokratiska fria och öppna plattformar, som bygger på öppen kod, som ex. phpBB-forum, WordPress-bloggar eller Archive.org, vilka värderar yttrandefrihet oh demokrati högre än pengar och toppstyre.

    Uppköp/korruption/infiltration blir i princip omöjligt p.g.a. styrelseformen, öppenheten och direktdemokratin i beslutsfattandet och visselblåsarnde mot infiltration och övertagande.

    Om det lyckas med övertagande och demokratistöld så startar man bara en ny demokratisk organisation och överger den gamla. Det är inte märkligare än att gamla träd ruttnar och dör och då ger plats för nya friska träd att växa. Det är vi som måste nära de nya friska träden och få dem att samverka mot det ruttna, fälla det ruttna och därefter till slut kväva det ruttna helt.

    Kritik och förakt kan du visa när fulmedia ljuger, men kom också i håg att visa vägen framåt samtidigt!

    Gilla

 4. Trump följer uppgjord strategi som det har diskuterats kring länge, bl a detta senaste. Följer bloggar i USA mm.
  Det är inte alls säkert att Biden blir president på riktigt.

  Gillad av 2 personer

  1. Det enda som jag förväntar mig är att det blir ett djävla liv i USA, kanske t.o.m. inbördeskrig eller stater som lämnar USA. Media har piskat upp en hatstämning och ignorerat valfusk, så det kommer säkert bli allmänt upplopp, skjutningar, samt dingla journalister och chefredaktörer i lyktstolparna, tror jag.

   Gillad av 2 personer

   1. Vad gäller den ”katastrofen tror jag den redan är på gång. Det talas ofta om att motsättningarna i USA skall resultera i ett inbördeskrig. Nu fick jag veta att både i Kalifornien och Texas pågår en självständighetsrörelse. Inte obetydliga grupper vill bryta loss staterna från Washington för att bli självständiga länder. Man anser att Washington missköter sig. Det kan accelerera USA och USA hegemonins sönderfall. USA drivna NATO är ju redan även det skakigt, med både Turkiet, Tyskland och Frankrike missnöjda, och Turkiet som öppet har hotat att kasta ut USA. Irak har bett USAs ockupationstrupper att lämna, vilket dom ignorerar. Indien har i klartext påpekat att dom inte kommer att bli en USA vasall. USA sitter löst på Filippinerna, och det pågår massiva folkliga protester i Japan som vill kasta ut USA. Inget av detta får ni veta genom MSM eller Public Service i Sverige, som bara är lokala avdelningar av USA propagandan.

    Gillad av 1 person

 5. Nu kommer det fram att Trump faktiskt samlade ett dussintal av sina närmste rådgivare till ett möte som blev tre timmar lång igår (måndag 21), för att diskutera hur man skulle kunna stoppa Biden från att bli president. Förslagen inkluderade att införa undantagstillstånd, alltså krigslagar, men Trump fick inte med sig de andra, speciellt inte chefsjuristen och chefsåklagaren William Barr. Det verkar som om Trump’s försök att stoppa Biden nu är vid vägs ände, men kanske hittar han på något mer. Biden’s ledning är så ovanligt stor att det verkar alltmer omöjligt att göra något.https://www.nzherald.co.nz/world/us-election-donald-trump-allies-plot-futile-effort-to-block-joe-
  biden/FBGS2AUV47IE2YXO34CFHLNS2I/

  Gilla

   1. Dom hänvisar till källor på plats, inte ”anser”. Att försöket till statskupp och krigslagar med 50 plus stämningar inte har fungerat är nog ointressant för Trump. Han kommer att försöka igen på något sätt så ”The Trump reality show goes on”. Jag tror den kommer att fortsätta även efter att Biden svärs in som nästa president. Han håller i alla fall media sysselsatta.

    Gilla

   2. Det är ingen orimlig idé, när Demokraterna korrumperar sig och valfuskar. Att fulmedias bedragare spekulerar om det, betyder naturligtvis ingenting. De kommer snart kanske dingla i snaran själva, tror jag.

    Gilla

   3. Hela sagan om valet i USA visar väl om inget annat hur genomkorrumperade dessa ”demokratier” verkligen är, och jag tror inte Sverige är något undantag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s