I Sverige är det aldrig aktuellt att se om sitt eget hus och stänga gränser

Efter upptäckten av att coronaviruset muterat i Storbritannien och att en mer smittsam variant nu sprids i landet, har den nederländska regeringen beslutat att stoppa alla passagerarflyg därifrån.

Enligt experterna finns den nya mutationen ännu inte i Sverige, men i Danmark har nio fall uppräckts och vem har gränser mot Danmark samt vilka pappskallar strider för öppna gränser i humanitetens namn?

Just det, Sverige! Vi som från dag ett som viruset börjades spridas i världen inte haft en tanke på att stänga några gränser för att förhindra smittspridning – vi som hela tiden haft öppet för alla, till och med asylsökande migranter som varken kontrollerats eller satts I karantän trots att det bevisligen kryllar av infekterade migranter som upptäckts både på Malta och i Grekland.🤦‍♀️

Så det är med andra ord bara en tidsfråga innan det börjar poppa upp även här, kanske redan i dag när shoppingsugna danskar tar en tur över bron, eller någon flyger in från England. Samtidigt kan media inte få nog av att skriva om det akuta läget i Sverige där alla måste ta sitt ansvar, men inte en enda gång nämner man att våra öppna gränser bidrager till problemet eller ifrågasätter våra styrandes ovilja att agera. Ty i landet annorlunda där vi agerar testballong, är det invånarna som får strikta förhållningsregler, medan det inte finns någon kontroll på de som reser in. Låter som en väl genomtänkt plan!

#onlyinsweden

Källa: GP

8 reaktioner till “I Sverige är det aldrig aktuellt att se om sitt eget hus och stänga gränser

 1. Eftersom folkhälsomyndigheten inte vet vad de gör trots att de är 600 personer som arbetar där berättar hur illa styrt det är, detta är en statlig myndighet som ligger under Socialdepartementet kanske detta säger lite hur ineffektivt det är. Det finns säkert många duktiga arbetare, men som vanligt inom statliga verk(läs politiska) finns de ingen som vågar komma med bättre förslag eller gå emot ledningen, istället roar sig de anställda med att skriva rapporter och ta fram visioner som ingen varken läser eller tror på. För deras slogan som de har tagit fram för våra skattepengar är ”Vårt uppdrag-att stärka och utveckla folkhälsan”, men arbetar man efter Agenda 2030 så vill de väl att vi ska foga oss efter FN den nya globala regimen. Så den svenska folkhälsan blir i detta perspektiv inte speciellt viktig eftersom vi framstår som försökskaniner åt makten, de är kanske därför folkhälsomyndigheten hela tiden är fyra-femma på bollen. Enligt 1 §, kap. 3, i SFS 2017:30 står det att vården ska ges på lika villkor för hela befolkningen och syftet är en god hälsa, samt respekt för människors lika värde och värdighet skall tillämpas. Men detta har den styrande regeringen fruktansvärt svårt att leva upp till, som vanligt skyller de på varandra och som vanligt vågar ingen ta ansvar eller ledarrollen och de som dör är vi som bor i landet.

  Gilla

 2. Jag är inte ett piss överraskad av vår regerings misslyckande i allt. Folk har åkt in och ut under hela pandemin, när andra länder stängt eller stark inresekontroll sitter de styrande still. Saknar handlingskraft tills det är försent, då fattas fel beslut gång på gång.

  Gilla

 3. Förra statsministern i Norge tillika förra WHO-chefen Gro Harlem Brundtland säger att det är ”en helt utrolig situation i Sverige…..det finns ju en regering och riksdag i Sverige”, underförstått att om in Folkhälsomyndigheten klarar jobbet så är det faktiskt regering och riksdag som har ansvaret.
  Men, vi vet ju hur regeringen i alla år varit absolut passiva i allt förutom asyllag och liknande samt fortsatt införsel av utlänningar, främst muslimer. Dessa är de som sprider Corona-smittan mest i Sverige. De förs alltså hit, får allt gott välfärds-Sverige har att bjuda på och har hittills tackat för sig med våld, våldtäkter, rån och alla andra brott som finns. Numer tackar de även genom att bryta mot regeringens och FMH:s direktiv om hur man ska bete sig som enskild person i Sverige.
  Visst var det från dessa människor allt gott skulle komma till Sverige? Dessa högutbildade analfabeter som inte vet vad som är upp och ner på kroppen knappt verkar det som. I varje fall verkar elementär kunskap om bakterier och virus inte finnas. Men så ser det ut som det gör i deras ursprungsländer. På vissa ställen i Sverige ser det så ut också även om husen är av svensk kvalitet och ännu inte har förstörts helt. Men det kommer väl det också. Området runt husen ser för jävligt ut, sopor, soffor, bildelar och allsköns annat bråte. Det där gemensamma glömde regeringen visst informera om. Kanske kunde man straffa klanledningen så den i sin tur gav sina underlydande order att åtminstone sluta söka sjukvård om de nu blir sjuka.

  Gilla

 4. Var inte överdrivet orolig, Jenny! Fulmedia ska vi inte lita på! De ljuger vilseleder och bedrar oss.

  Jag tror inte på stängda gränser i Covid-19-fallet, dessutom inte i det här sena skedet. Det vore mer logiskt att ha detta tidigt, om viruset var väldigt farligt och om profylax inte skyddade, men profylax skyddar, särskilt höga doser D-vitamin.

  Jag läste i läkartidningen att ”Fixeringen vid antal döda med covid-19 är vilseledande” och det sammanfaller med mina egna funderingar, samt vissa andra pågående event, enl. forskaren Jakob Nordangård.

  F.ö. tror jag på passkontroller, ansökan om asyl via ambassader utomlands, samt öppna fria system för smittspårning. Sök på ”open free Corona warn app” för mer info från FSFE.org!

  Hade Vetenskapliga partiet varit vid makten hade vi uppmanat alla att skaffa öppna fria system och installera detta, eftersom det skyddar användarnas integritetoch kan hjälpa oss alla att smittspåra vid en allvarlig pandemi på ett frivilligt sätt, även om just Covid-19 inte tycks vara särskilt allvarlig.

  Det är enbart svensk beredskap, utbildning och rutiner som har varit usla och särskilt äldre multisjuka män som har drabbats värst, men folket har faktiskt röstat för privatiseringar och EU-anpassningar, val efter val. Ett slags massdråp nu givetvis, men att stänga hela samhället är nog mycket värre på sikt, för det kommer leda till ökade konkurser, misär, självmord och våld inom familjer, inte enbart gamla och sjuka som dör i förtid.

  Gilla

 5. Naiviteten hos svenska folket är snart den kraft som hindrar självförsvar.
  Det är inte bara viruset Corona som Sverige som land är sämst på att hantera. Ännu sämre nationell strategi att försvara Sverige har vi när strategin är att AKTIVT importera mänskliga virus som dödar och förstör.
  Lika illa nästan är det ställt med Sveriges försvar mot cybervirus och spionage. Dörren till Sveriges hjärta och hemligheter står på vid gavel. Även i detta fall har Säpos, Musts, försvarets och många andras varningar mötts av samma totala passivitet. Ibland undrar jag om både regering och riksdag arbetar åt främmande och illasinnade makter. Hur går det ens att förstå den totala bristen på vilja att skydda både medborgare och landet Sverige?

  Den militära hotbilden i omvärlden och mot Sverige har skärps och regeringen anslår inte annat än i sammanhanget kaffepengar. Finland avsätter liksom de flesta andra länder 2 % av BNP till försvaret. Sverige då? Våra försvarspengar skänks bort till ett stort antal länder. Vilket öknamn tror ni man har på Sverige i FN-skrapans korridorer?

  Sverige kan än, JAS Gripen E, är ett exempel på det. Marinen, armén och kustförsvaret skulle också kunna om de fick anslag som räckte till annat än just ingenting. Ledtiderna inom försvaret för nyetableringar och materialanskaffning är långa, 5-10-20 år.

  Försvaret och andra organisationer som är till för att skydda Sverige har i rapporterar angett att ca 15 länder bedriver ett aktivt spionage på Sverige. Bland de människomassor som importeras finns många spioner. Säpo anger Ryssland, Kina och Iran som de mest aktiva och skadliga för Sverige. Det land som nyligen hackade Gunnebo åstadkom obotlig skada på Sverige. Tom byggnaden där Regeringskansliet är inrymd hackades liksom alla säkerhetssystem. Egentligen skulle den byggnaden liksom hundratals andra runtom i Sverige behöva rivas/överges och verksamheterna flytta in i andra/nybyggda. Det låter sig inte göras.
  Det låter sig inte heller göras att stoppa islams utbredning i Sverige.

  Gilla

  1. Det är inte bara Ryssland, Kina och Iran som är ”skadliga” för Sverige och USA drömmarna om ett världsimperium och global militärdiktatur med säte i USA Djupa Stat. Det är mer resten av världen. Likt romarriket håller diktaturen USA på att falla samman och Sverige är en del av den. Svenskarna får bara inte veta vad som pågår utan bara det som dom bedöms skall veta. Detta är verkligen ”sista dagarna i bunkern”. Den verkliga frågan är, hur hårt blir fallet.

   Gilla

 6. Vad som händer styrker teorierna att viruset började för flera år sedan i USA och sedan muterade och spreds över världen. Det är därför USA är så hårt drabbat. Viruset var vida spritt redan för flera år sedan. Viruset sprids ju genom kontakt mellan människor, så varför har det inte spridits enorm i tätbefolkade Kina. Vi får väl vänta och se vad WHO forskargrupp kommer fram till.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s