Varför ser vi inte samma kämpaglöd hos befolkningen vad gäller att rädda landet?

Det nya Sverige fortsätter visa upp en vardag med allvarliga kriminella inslag som de flesta rycker på axlarna åt – en 17-årig tjej rånades tidigare i dag av en knivbeväpnad gärningsman i Staffanstorp, i Borås var 10-15 personer inblandade i ett storbråk med olika tillhyggen, en kvinna misshandlades och utsattes för ett våldtäktsförsök utomhus i Fittja i morse och på Hisingen i Göteborg har man de senaste dagarna haft problem med att minderåriga ungdomar skjuter raketer samt kastar smällare mellan bostadshus. Samma sak skedde även i kväll i området och polisen konstaterar att förövarna inte håller sig till de säkerhetsregler som finns.

Nähä?! Hade man på allvar trott att någon skulle bry sig om de nya föreskrifterna? Det skjuts med raketer året runt – oavsett om det är nyårstider eller mitt i sommaren. Polisen skjutsar väl hem de obstinata ynglen till föräldrarna och så är det inte mer med det – imorgon lär det skjutas igen, som på så många andra håll i landet och man kommer undan med en tillsägelse.

Det är för övrigt intressant att se vilket engagemang folk lägger på att peppa varandra i coronatider – ”ge inte upp”, ”vi ska klara det här”, ”vi slutar aldrig kämpa”, ”snart vänder det” och ”tillsammans är vi starka” är exempel på slagord som man kan läsa i diverse kommentarsfält. Tänk om svenska folket kunde känna en bråkdel av denna kämpaglöd och vilja även när det gäller att stoppa landets förfall, där den eskalerande kriminaliteten och nedmonteringen av vårt välfärdssystem är några av alla problem som sänker landet i en allt snabbare takt. Men då är det minsann tyst som i graven och ingen vågar varken stå upp eller kritisera regimen trots att det i allra högsta grad påverkar såväl gammal som ung, utan alla rätar lydigt in sig i leden.

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

Bildkälla: Aftonbladet, Expressen, GP, Fria Tider

10 reaktioner till “Varför ser vi inte samma kämpaglöd hos befolkningen vad gäller att rädda landet?

 1. När jag dagligen tyvärr ta del av hur vårt land bokstavligen våldtas av utlänningar och hur det bara fortsätter och fortsätter – då tänker jag på boken ”Den långa flykten” av R Adams. Det finns en alldeles tydlig parallell i boken till hur svenskarna bara fortsätter och fortsätter tiga och acceptera denna förstörelse av landet. Någon som läst boken? Om så förstår du vad jag menar.

  Gilla

 2. Jag är en vän av ett starkt svenskt försvar. Det har vi inte nu efter nedmonteringen av både S, M m fl. Finland har ett starkt och modernt försvar. Sverige har enligt politikerna till vänster inte råd med ett bra försvar. Sverige ger bort lika mycket pengar till världen varje år (SIDA) som det svenska försvaret tillåts kosta varje år.
  Jag avskyr det MP står för, de är som religiösa fundamentalister. MEN, det finns en person som varit och kanske än är miljöpartist, Annika Nordgren Christensen. Hon är ett lysande undantag från den dogmatiska sekten MP. Framförallt så är hon ytterst kunnig inom försvarsfrågor och mycket meriterad. Hon är också en stark vän av ett starkt svenskt försvar.
  Huruvida det finns försvarsvänner inom det omvittnat pedofil-liberala partiet C vet jag ej. Kanske försvann han med den tafsande och kvinnokränkande jordbruksministern Eskil Erlandsson?

  Gilla

 3. När man pratar med vanliga svenskar och många äldre.
  Så är svaret alla vantrivs med det nya Sverige,
  med massinvandringen och den importerade
  Brottsligheten.
  Alla säger att politikerna
  satsar alla pengar på illigalt flyktingar
  Istället för på välfärd och Svenskar.
  Politikernas okunskap och idioti har
  finansierat islamister och att de borde sitta i fängelset.
  Många avslutar med det är ingen idé politikerna lyssnar inte.

  Men Sverige är en demokratie och politikerna finanseras
  Av folket.alltså skall politikerna göra det folket vill.
  Men våra politiker struntar i demokratin och försöker tvinga oss
  Att tycka och tänka som dem.
  Alltså är svenska politiker största hotet mot Svenska folket
  och demokratin.
  Fängelse och kronofogden bör göra en utmätning och återlämning
  Av staten egendom. Alltså alla politikernas ägor. Pensioner och förmåner
  Tillbaka till folket.

  Gilla

  1. Under 200-talet har regeringar och riksdag i Sverige fungerat dysfunktionellt. Speciellt socialdemokratin har uppträtt handlingsförlamat utom i några få fall (gymnasielagen etc). Hela det civila samhället totalt står på stället marsch och försummar det mesta av vad som snarast borde åtgärdas. Inom många områden ser vi klara försämringar.
   Den destruktiva och extremt kostsamma och skadliga införseln av utlänningar utan skyddsbehov över huvud taget i de flesta fall bara fortsätter.
   Civilförsvaret är obefintligt, någon nationell ledningsstruktur finns inte. Pandemin blottlägger hur extremt illa samverkan mellan myndigheter fungerar. Regioner och kommer uppvisar totalt brist på samordning och ledning nationellt.
   Det militära försvaret är undermåligt och regeringen (främst S) vägrar anslå medel ens till det mest nödvändiga. Regeringen ser på omvärlden med ögon naiva gränsande till idioti. Den inbillade stormaktens humanitära medel är inget som kan försvara Sverige i krig. Cyberattacker sker dagligen och både militära och industriella hemligheter stjäls. Regeringen är i detta avseende speciellt kriminell i det att den inte ser till att skydda Sverige.
   I stället för effektiv och normal verksamhet inom civilsamhället ägnar regeringen sig åt opinionspåverkan och kontroll över svenska folket. Kultursektorn har fått en kommunistisk och planekonomisk struktur med en anvisad ideologisk struktur som villkor för fortsatta anslag.
   Människor är rädda, lydiga och förvirrade. Den ser polisen knäböjer inför de kriminella våldsverkarna, den ser överbefälhavaren gå i Pridetåg, den ser och hör landets högsta polischef ömka brottslingar som springer ifrån sina övervakare under promenader på stan.
   Grannländerna blir öppet allt mer kritiska mot hur både regering och riksdag hanterar sina mandat.
   Hur länge till håller detta innan det blir fysiska våldsamheter i samhälle ÄVEN från icke-muslimer? Kanske kommer svenskens våld när ekonomin för den enskilde svensken blir ännu lite sänre om något år eller två. Eller mer troligt om tre år.

   Gilla

 4. Under 200-talet har regeringar och riksdag i Sverige fungerat dysfunktionellt. Speciellt socialdemokratin har uppträtt handlingsförlamat utom i några få fall (gymnasielagen etc). Hela det civila samhället totalt står på stället marsch och försummar det mesta av vad som snarast borde åtgärdas. Inom många områden ser vi klara försämringar.
  Den destruktiva och extremt kostsamma och skadliga införseln av utlänningar utan skyddsbehov över huvud taget i de flesta fall bara fortsätter.
  Civilförsvaret är obefintligt, någon nationell ledningsstruktur finns inte. Pandemin blottlägger hur extremt illa samverkan mellan myndigheter fungerar. Regioner och kommer uppvisar totalt brist på samordning och ledning nationellt.
  Det militära försvaret är undermåligt och regeringen (främst S) vägrar anslå medel ens till det mest nödvändiga. Regeringen ser på omvärlden med ögon naiva gränsande till idioti. Den inbillade stormaktens humanitära medel är inget som kan försvara Sverige i krig. Cyberattacker sker dagligen och både militära och industriella hemligheter stjäls. Regeringen är i detta avseende speciellt kriminell i det att den inte ser till att skydda Sverige.

  I stället för effektiv och normal verksamhet inom civilsamhället ägnar regeringen sig åt opinionspåverkan och kontroll över svenska folket. Kultursektorn har fått en kommunistisk och planekonomisk struktur med en anvisad ideologisk struktur som villkor för fortsatta anslag.
  Människor är rädda, lydiga och förvirrade. Den ser polisen knäböjer inför de kriminella våldsverkarna, den ser överbefälhavaren gå i Pridetåg, den ser och hör landets högsta polischef ömka brottslingar som springer ifrån sina övervakare under promenader på stan.

  Grannländerna blir öppet allt mer kritiska mot hur både regering och riksdag hanterar sina mandat.

  Hur länge till håller detta innan det blir fysiska våldsamheter i samhälle ÄVEN från icke-muslimer? Kanske kommer svenskens våld när ekonomin för den enskilde svensken blir ännu lite sänre om något år eller två. Eller mer troligt om tre år.

  Gilla

 5. ”Varför ser vi inte samma kämpaglöd hos befolkningen vad gäller att rädda landet?” Vi svenskar befinner oss i ett kraftlöst tillstånd, många har gått vilse, många vill leva i en verklighet som inte finns, många har fullt upp med att klara ”livets” bestyr allt från barn, träning, hus, lån och att vara social. Många har upphört med att iaktta vägen man valt för att komma just dit man är. Det är även så man finner vilka steg man måste ta för att komma på annan stig. Men jag tror inte att många är mogna än för att byta väg, de har fullt upp med att klara distansen som alla andra som är med i ”ekorrhjulet” har satt upp.

  Gillad av 1 person

 6. Äntligen vågar de skriva att det jag och många med mig har sagt sedan dag ett, att ”Inget tyder på att invandringen någonsin blir lönsam” stämmer. Vi var redan många under 80-talet när den ”lilla vågen” av invandrare kom som sa samma sak, att detta äter upp vårt samhälle. På den tiden fanns det dock lite konsekvenstänk kvar hos socialdemokraterna och de kom med ”Luciabeslutet”, även om detta hade brister så visade att de fanns folk bakom alla tokigheter som fortfarande använde hjärnan. Idag är det totalt nattsvart och de som stod för gårdagens konsekvenstänk är borta för längesedan och kvar är ett gäng som inte vet vad den andre gör, man kan nästan se de som en Monte Python sketch, där den ene dåren avlöser den andra.
  https://www.friatider.se/professor-inget-tyder-pa-att-invandringen-nagonsin-blir-lonsam

  Gilla

 7. Det skälls på regeringen, det klagas över brotten, det förvånas över att svensken i så hög utsträckning fortsätter rösta för mer av samma sak. Det är inte ofta klagomålen åtföljs av någon närmare analys. Kanske beror det på att man inte vågar men mest av allt beror det nog på ovana att tänka på ett eget sätt. Det har varit och är tydligen lättare att bara återupprepa vad statsmakter, media och andra säger att man ska tänka, tycka och säga.

  De länder som varit med om krig har en erfarenhet och som gör att de snabbare och lättare kan se vad som sker. De har inte begravt den medfödda instinkten att värna sig själv och sina närmaste.

  Sveriges regering har dragit in Sverige i ett jättelikt experiment. Det mesta hade gått an utom detta att man för in främlingar, utlänningar och framförallt en konkurrerande kultur där kraften finns i religionen, islam. Det är fundamenta, det är vad det handlar om, men tydligen så oerhört svårt att ta in och acceptera.

  Olika kulturer och religioner, makter, länder och människor har genom historien alltid gett sig på andra, krigat och försökt erövra. Sverige var under några århundraden fantastisk bra på det, kriga, döda, erövra. Då handlade det både om att erövra land där andra bodde OCH om religion.

  Det är det sättet att tänka, den kunskapen, det är den förståelsen man måste ha för förstå vad som sker i Sverige idag. Det mesta av det som sker väcker oroskänslor, motvilja och starka reaktioner hos varje normalt funtad svensk.

  Vi har inte haft krig i Sverige på evigheter, både landet och människorna är illa rustade i att tänka i termer av att vi blir attackerade. De flesta har vaggats in i tron att världen är enbart god och kommer var goda mot svenskarna och Sverige.

  Vi har ovanpå det ett tankeklimat i landet som tystar ner våra normala känslor och reaktioner inför det främmande. Det har skett genom att vi kallats rasister, genom löftet att de främmande människorna var utbildade och goda, att vi skulle få så många ingenjörer osv. Det har skett genom en intensiv påverkan på varje svensk att det du, vi, tänkte och kände inför det främmande var fel. Vi har media, myndigheter och gud vet vad som oavbrutet bekämpar våra normala reaktioner och säger att det är fel att känna och tänka så. Till det kommer sanktioner, straff om man avviker från det påbjudna sättet att tänka.

  Ungefär som i DDR. Men inte ens där var de så korkade att de släppte in en främmande våldsbejakande kultur och konkurrerande religion som islam. Det ligger i islams natur att tränga fram, behärska, erövra, dominera och allt det där. Vi har då en regering som SAMARBETAR med de inträngande, en regering som lyfter fram dem, som ger dem förmåner som ingen svensk någonsin skulle få utomlands.

  Det finns få exempel i historien på multietniska samhällen som fungerat. Inte ens i det nystartade landet Amerika fungerar det. Där fungerar det sämre och sämre pga olika etniciteter och kulturer. När det historiskt varit två konkurrerande religioner inblandande i kamp om territorium eller annat så har det inte fungerat alls. Det senaste förskräckliga exemplet är Sarajevo där det var olika religioner inblandade. Se även hur islams olika grenar skoningslöst bekämpar varandra.

  Självklart finns det alltid undantag till det som beskrivs ovan, men de är verkligt få.

  Sverige måste te sig som ett otroligt lätt byte, korkat, utan ordentlig polis, öppna gränser, inte ens ett försvar som fungerar. En öppen plånbok, kvinnor på gatan som det bara är att ta för sig av. Ett statsbärande parti som för fram dessa utlänningar till politiska maktpositioner, en socialdemokratiskt parti som ger oerhörda summor så att islam kan fortsätta tränga fram. Undrar om det finns något liknande exempel någonsin i historien ett par tusen år tillbaks. Jag vet inte om något sådan.

  Förfärligt är vad det är. Dessutom så fort någon beskriver vad det handlar om kallas skribenten eller talaren rasist och allt möjligt annat. De som säger det är självfallet de som stöder regeringen, men även vanliga, hyggliga människor tystnar och försöker tysta ner sådant. Det gör det därför att de är rädda. De är både rädda för islams våld och för att råka illa ut om regeringen får veta det.

  Men det finns sammanhang där begåvade och insiktsfulla människor både kan och vågar benämna vad det handlar om, precis som står ovan. Där kan det samtalas om vad som sker och vad som borde göras åt det förfärliga svenska tillståndet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s