I det nya Sverige får lärare stå ut med hot och misshandel på sin arbetsplats

Nytorpsskolan i Angered har 360 elever, varav enbart fyra av dem har svensktalande föräldrar. De flesta läser svenska som andraspråk trots att de är födda i Sverige och skolans resultat är usla.

Introduktionsklasserna försvann vid besparingarna och flera elever kan ingen svenska, utan lär sig textpartier till proven. En lärare på skolan menar att de här barnen misshandlas av samhället och de flesta kommer inte kunna komma in på någon utbildning – här blir man gangster eller ung mamma, det vill säga någon som är en belastning.

Nyligen anmälde Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund skolan till Arbetsmiljöverket, efter att det framkommit att lärare hotas och misshandlas samt tvingades bära trygghetslarm. Tidigare i år hotade en elev att skjuta en lärare.

Personalstyrkan är redan hårt bantad, men förra månaden stod det klart att ytterligare fyra tjänster ska bort.

Situationen på skolan beskrivs nu som akut med två tredjedelar av personalen hemma och efter ett krismöte tidigare i veckan framkom det att det finns en rädsla för att avstyra bråk, eftersom elever med stort våldskapital och klankopplingar satt i system att anmäla.

Bedrövligt och skamligt att det har gått så här långt! Inte undra på att ingen vill bli lärare i dagens Sverige där vi har för stora klasser, för få lärare, fallande skolresultat samt elever som i princip kan bete sig hur som helst medan de möts av ”lågaffektivt” bemötande som stryker de medhårs. 👎

#detnyasverige

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/l%C3%A4get-p%C3%A5-nytorpsskolan-v%C3%A4rre-l%C3%A4rarflykt-hotar-1.38740205

https://www.lararen.se/nyheter/nedskarningar/nytorpsskolan-anmald

9 reaktioner till “I det nya Sverige får lärare stå ut med hot och misshandel på sin arbetsplats

 1. 1995 var 12 % av grundskoleeleverna högpresterande i matematik. Idag är den siffran 5 %.
  Det är i den gruppen man hittar de som kommer vara högpresterande i arbetslivet, grunda nya företag, göra innovationer osv. Den gruppen personer är av största vikt för samhället. Den gruppen har blivit mindre i förhållande till andra länder.
  Om man har två föräldrar som är analfabeter och kommer från ett samhälle som utvecklingsmässigt ligger 100 år bakåt i tiden fungerar det självklart inte för en sådan elev i den svenska skolan.

  I Sverige har synen på kunskap förändrats drastiskt under 20-30 år. Det är processen hur man får kunskap som är viktigare än själva kunskapen.
  I klassrummet har alla numer rätt till sin egen uppfattning. Elev och lärare ska vara jämlika. Säger läraren att förintelsen har ägt rum och eleven att den inte har ägt rum så gäller elevens uppfattning för eleven.

  Skolan har varit och är platsen för allehanda ideologiska experiment. Förfallet har pågått i decennier. Läraren är ej längre den självklara auktoriteten i klassrummet och skolans uppgift är inte i första hand att lära ut kunskap. Brister hemsituationen är det både skolans fel och ansvar att kompensera för det.

  Snart är situationen sådan att även miljöpartister inser behovet av ordning och reda. Snart kanske även socialdemokrater inser att alla inte är födda med samma begåvning. Det torde vara uppenbart även för en socialdemokrat att skönhet är ojämnt fördelad i samhället liksom begåvning. Skolan bör fungera så att hänsyn tas till detta. Alla passar inte för och klarar inte mer avancerade teoretiska studier hur många gånger statsministern tjatar om att ”alla ska med”.

  Dagens unga rustas inte längre så att de kan fungera som vuxna.

  Gillad av 1 person

 2. Frågan är hur många har fått bra betyg och bra jobb genom att hota sig fram.

  Att klanerna och kriminella företagare lyx på svenska skattepengar vet alla.
  Klanerna har fått massa bidrag de inte är berättigade
  Myndighetspersoner ger dem massa fördelar och många har fått jobb i myndigheterna.
  Ibland är det så att ju vidrigare du är som person ju mer hjälp får du.

  Gilla

 3. Inga nya företag av betydelse har grundats och utvecklats i Sverige på omkring 40 år. Sverige är helt enkelt i en allvarlig spiral av förfall, och jag tror inte man kommer att kunna vända den. Just idag fick jag veta att Sverige genom lagändringar försöker att i hemlighet ytterligare integrera landet i det amerikanska systemet. Sverige är i praktiken inte ens en självständig stat längre.

  Gilla

 4. Hur kommer det sig att muslimska pappa och muslimska mamma till dessa muslimska barn inte tar ungen i upptuktelse och talar om hur svenskarna vill ha det i sin skola? Om ungen inte lyder kan de väl släpa honom inför den muslimska klankungen som får straffa honom?

  Klankungen vill ju att alla i hans klan ska integrera sig i det svenska samhället, eller hur? Det var ju därför de alla styrde kosan norrut till det avlånga och märkliga Lutherskt-kristna landet? Klankungen samlade ju alla sina klanmedlemmar när de anlänt till sina lägenheter de fick av svenskarna och sade, nu gäller det att vi lämnar vårt medeltida sätt att leva, nu är vi i Sverige så nu måste ni alla göra som svenska gör! Ungar, studera flitigt, uppträd hövligt och tacksamt för ni ska veta att svensken har makat på sig så att vi ska få plats, vi kostar svensken massor med pengar. Respektera er lärare och studera flitigt så att ni kan bidra till landet Sverige. Så kan vi muslimer visa vår tacksamhet och så får vi ett bättre liv än vi hade i vårt sandiga hemland.
  Visst sade de muslimska klankungarna så till sina undersåtar?

  Gilla

  1. Realist. Intressant, jag har länge undrat vad målet med den Svenska politiken är ska de nya integreras i samhället eller ska de behålla sin kultur?
   Det är nog väldigt svårt att få ett ärligt svar från politiker, men du kanske vill ge mig en teori?

   Gilla

   1. Historien visar mycket tydligt att dom kommer att behålla sin kultur. När antalet individer i gruppen kommer till en kritisk tröskel kommer ingen att anpassa sig och konvertera till att bli svenskar. Tvärt om bygger det motsättningar mellan folkgrupperna, och det är precis vad vi ser nu. Svenskarna har ju tidigare gett sig på att försöka konvertera folkgrupper till att bli svenskar, som de då hette ”zigenarna”.

    Gilla

 5. Märkligt att någon vill bli lärare eller polis i Pajaslandet Absurdistan.
  Måste vara folk som lider av sadomasochism.

  Gilla

  1. Hur märkligt det än kan låta så skulle jag kunna vara lärare för de stackars barnen, för det är ju inte deras fel att samhället och deras sekter begår mental våldtäkt mot dem. Den höga arbetslösheten är ju inte heller barnens eller invandrarnas fel, men det finns ingen lärarbrist.

   Evidenset är att jag inte får de lärarjobb som jag söker som ingenjör, med erfarenheter ur verkliga livet. De kan sannolikt välja och vraka på lärare. De vill bara lura in folk på lärarlinjen, eftersom det ser bra ut i deras statistik kortsiktigt. Det är nog allt, tror jag.

   Det är väl bara att vara tydlig med vad som gäller i Sverige för föräldrarna och att de faktiskt får flytta någon annanstans om barnen inte ska få chansen att bli vetenskapligt lagda, samt fullvärdiga sekulära laglydiga medborgare.

   Helst skulle jag inte vilja se betyg alls, men kurssystem med G eller IG. Men man får väl förklara för dem att betyg inte betyder allt i Sverige, samt att de kan läsas upp på Komvux vid behov, samt att högskoleprovet vinns.

   Gilla

 6. Att ta emot människor är bara det första lilla steget, men att sedan ta hand om dom är alla steg därefter det är väldigt mycket som kan gå fel och det är den största ”utmaningen ”.
  Om det utgår ett påbud från kejsar Fredrik eller Stefan att alla människor i landet ska ta hand om tre hästar var och människorna i landet protester för att de tex bor i en etta tre trappor upp utan hiss, och säger att de inte har kunskap eller möjlighet att ta hand om hästarna så får de frågan om de är hästhatare.
  (Fritt omskrivet och med möjlighet till egen tolkning)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s