Det gäller att valla fåren i rätt fålla

Regeringens utspel i dag med nya restriktioner som bland annat innefattar munskydd i kollektivtrafiken, maxantal i gym och affärer, max fyra personer på restauranger samt distansundervisning i gymnasiet som ska gälla fram till 24 januari, ger åter signaler om att våra styrande inte vet hur man ska ha det. Endera dagen si och andra så.

Restaurangbranschen går mörka tider till mötes och gymnasister som har svårt att klara skolarbetet även när de är i skolan lär få det tufft framöver.

Märkligt nog har man fortsatt med öppna gränser utan vare sig karantän eller kontroll där vi verkligen har en riskabel smittokälla, vilket får mig att betvivla att man verkligen menar allvar.

Det känns som att Sverige, med sin extraordinära strategi som sticker ut i jämförelse med de flesta andra länder, är en testballong för att se hur långt det går att driva människor. E-kronan som Sverige som pionjärland är på väg att införa samtidigt som kontanter läggs på is helt och hållet, är ännu en testballong där man kommer att ytterligare öka kontrollen över folket.

Corona non-stop i både radio och tidningar 24/7 med skrämselpropaganda samtidigt som man inte redovisar hur många som har avlidit av corona respektive med corona, kommer givetvis att få önskad effekt – det vill säga att många kommer att vaccinera sig med ett vaccin vars långsiktiga bieffekter är okända, i tron att allt kommer återgå till det normala inom kort. Det ser dock allt annat än ljust ut för landet just nu.

Återstår att se vilka planer de har framöver och huruvida de precis som tidigare kommer att kunna driva igenom det utan protester.

Bildkälla: DN

9 reaktioner till “Det gäller att valla fåren i rätt fålla

 1. De så kallade styrande har ingen aning vad dom gör i det mesta. ”extraordinära strategi” problemet är en total avsaknad av strategi. Vad vi upplever är ett ändlöst fumlande. Media är nu integrerade i staten precis om en gång förra seklet i Tyskland. Media är statens styrmedel. ”Vilka planer de har framöver” sanningen är nog att dom inte har några planer, förutom att behålla makten över människorna till varje pris.

  Gilla

 2. Från regeringskansliet meddelas att det är världen som har fel Corona-strategi. Sveriges är perfekt, det kommer en utredning att visa.

  Utrikesminister A Linde kommer upplysa världen senare idag om att vår Corona-strategi är perfekt och bäst. Hon kommer samtidigt informera om att Sverige inte heller i fortsättningen behöver ett militärt försvar. Alla länder är vänligt inställda till Sverige eftersom vi är så bra. De som protester får pengar tills de blir snälla. Sverige tänker därför fortsätta ge bort mer pengar än vad Svenska försvaret kostar. På så vis får man snälla vänner i världen. Snart kommer alla göra som Sverige, vara snälla och bäst och ge bort pengar till varandra.

  Bäst av allt, världen kommer förstå att det är bäst för hela världen om Sverige får bestämma i FN. Först då blir det bra i världen när alla får vindkraftverk överallt och Miljöpartiet håller i FN-klubban som är så tung, så tung. Men det låter trevligt när man slår den i bordet säger den goa och jättesnälla Margit Wallström (som kanske fifflade lite men drt var ju i ett jättesnällt syfte)
  Så, världen kan sluta göra motstånd, hallå världen, ge er till Sveriges krafter, överlämna er till det svenska sättet så blir alla lyckliga och grönt snälla på ett ekologiskt vis. Ekologiskt jämställda och inte rasistiska alls. Bara snälla och goa under kung Stefans kloka och mysiga ledning.

  Gilla

  1. Realist. Jag tycker att regeringens olika uttalanden om att vi bla ska få Världens bästa åldringsvård närmast får motsatt intryck. Att gå från Världens nästan sämsta till bästa med prat ger tyvärr bara intryck av svammel och obefogat skryt, i alla fall verkar det knappast seriöst.

   Gilla

  2. Realist. Usch om det blir så, skrämmande är ingen överdrift. Utländska media har bättre och tuffare koll på situationen i Sverige verkar det som. Tack för bra info.

   Gilla

 3. Jag är till 99% säker på att i SR P1 påstods det att 20000 människor i Sverige dör av /med cancer varje år.
  För att referera till Magnus och Brasse så är 20000 mer än 8000. Även om men bör ha respekt för coronan, den slå ju allt i från att det knappt märks till respiratorvård med dödlig utgång.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s