Man vet att man bor i Sverige när staten försörjer IS-terrorister

GT har gjort en granskning som visar att miljonbelopp i bidrag, försäkringar och studiemedel gått till 45 individer som lämnat Sverige för krigets Syrien, 24 av dessa har fått pengar utbetalda direkt till sig själva medan övriga ingår i samma familj. IS-terrorister har således kunnat försörja sig med hjälp av bidrag från de svenska välfärdssystemen samtidigt som de mördat, våldtagit, bränt upp, terroriserat och lemlästat oskyldiga människor.

När pengarna tagit slut har IS-terroristerna helt sonika ansökt om mer bidrag på plats i krigets Syrien och fått det beviljat av svenska myndigheter.

Det här är inget okänt problemet för Försäkringskassan, men myndigheten uppger att det inte finns någon samlad bild av hur mycket pengar som betalats ut till IS-terrorister, eller till hur många.

Den ökände IS-terroristen Michael Skråmo och hans familj fick exempelvis stora belopp utbetalade under första tiden i Syrien – pengar som de hade möjlighet att använda i sitt nya liv som medborgare i kalifatet.

Thomas Falk, nationell samordnare mot organiserad brottslighet på Försäkringskassan, säger att det som skett är direkt upprörande.
-”Jag förstår att folk reagerar. Jag reagerar ju själv inför den här typen av uppgifter, både när vi och andra myndigheter betalar ut felaktigt, både som skattebetalare och medborgare. Vi gör allt vi kan för att komma tillrätta med den här typen av ärenden.”

Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg föreslog nyligen att myndigheten skulle få utvidgade befogenheter att bland annat begära in kontoutdrag och andra bankuppgifter samt att Försäkringskassan själv skulle få utreda brott riktade mot socialförsäkringssystemen. Generaldirektören menade att bidragsbrottslighet och missbruk av välfärdssystemen blivit så omfattande att det nu får anses vara systemhotande.

Även socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi vill ge Försäkringskassan möjlighet att utreda brott som riktas mot socialförsäkringssystemen, ett förslag som även stöds av Elisabeth Svantesson (M).

Att Sveriges övergenerösa bidragssystem under lång tid utnyttjats från alla håll och kanter av alla möjliga sorters lycksökare är ingen nyhet, så att även terrorister tagit tillfället i akt är väl inget konstigt i sig. Däremot är det beklagligt att det tagit så här lång tid för våra styrande att reagera. Men det är trots allt bara skattebetalarnas surt förvärvade kronor som slösas bort, så då är det inget att bli upprörd över – skattkistorna fortsätter ändå att fyllas på av de få som fortfarande arbetar, oavsett hur illa våra ansvariga politiker sköter landet!

https://www.expressen.se/gt/qs/45-is-resenarer-forsorjdes-av-svenska-bidrag/

11 reaktioner till “Man vet att man bor i Sverige när staten försörjer IS-terrorister

 1. Jajamensan, fattas bara!

  Sverige är ett ekonomiskt paradis för terrorfinansiering! Skatteparadis! Här kan en terrorist dessutom beväpna sig direkt för pengarna från regeringen. Önskas ett parti handgranater? Några pistoler från Regeringskansliet? Några kilo kokain att byta mot drönare i Turkiet?

  Den glada nyheten är att minister Shekarabi nu fått reda på det här. Då kommer det blir verkstad låter han förespegla. Visst tror vi honom inte?

  Undrar hur många miljarder som slussats ut av assistansbolagen? Det kan man väl tänka sig att en stor del av de stålarna gått till IS och kanske Boko-Haram. Palestinierna har inte fått ta del av dem, det är nog rätt säkert. De får pengar av V i stället direkt förutom via SIDA förstås.

  Div myndigheter har i åratal velat samköra olika system. S och Regeringen har hela tiden nekat eller tillsatt en utredning.

  Undra vem som bestämde att nyheten skulle släppas just nu och varför. Det här har många i politiken och på FK vetat hela tiden. Kanske som ett sista nödvändigt argument för att få möjligheter till samkörning av system. Någon kanske släppte det som argument i en pågående förhandling, vem vet. Denne någon säger nu att ”om vi inte får samköra så kommer vi släppa ännu mer av liknande information, du vet det där som är mycket, mycket värre än det här lilla…..”

  Trevligt att du hinner/orkar igen Jenny!

  Gillad av 2 personer

   1. Tanken från regeringen är att du och din son ska känna glädje över att så solidariskt få dela med er…..om ni inte känner den där riktiga, innerliga glädjen över att få dela med er, ja rentav maka på er….ja då är ni nog rasister eller nåt sånt. Ungefär så talar regeringen om för oss att vi ska tänka. Det är ju vad de dunkat ut i åratal nu över landet.

    Pengar finns till alla svenskar. Om regeringen sätter stopp för SIDA:s strösslande med pengar över världen så finns det så mycket pengar att det tom blir över. Vi kan gå dit med en ryggsäck och bära hem. Vilken idé förresten, vi kan kalla det retroaktiv återbäring.

    Minst 70 MILJARDER för SIDA ut ur landet varje år. MINST. VARJE ÅR. SIDA har funnits sedan 1965 ca, dessförinnan hette de något annat men de bedrev samma kriminella stöld från svenskarna. Vilka summor det blir om man börjar räkna…..

    Gillad av 1 person

 2. Ursäkta, såg en rubrik, ”Dålig beredskap hotar patienternas säkerhet”. Man skulle också kunna säga att ”dåliga patienter hotar sjukvårdens säkerhet”…..
  Det är inte så länge sedan Karolinska Sjukhuset ville sparka massor med läkare och sköterskor. Det blir väl av när befolkningen fått sin vaccinspruta….

  På Karolinska Sjukhuset har terrorister från Mellanöstern vårdats.

  Gillad av 1 person

 3. Regeringen måste vara nöjd i deras iver att vara världens ”humanistisk stormakt”, sen att man stämplar folk som har annorlunda synpunkter på grund av den rådande invandringen som fascister visar bara hur lite kunskap om ämnet dessa människor har. ”Godhetsbyråkratins” förföljelser av oliktänkande och alla andra som tycker ”öppna era hjärtan” är tokigheter långt över allas förstånd, men delar man inte de andras värdegrund, åsikt eller uppfattning då ligger man taskigt till. Blir man påkommen att inte dela deras syn blir det kostsamt, många förlorar arbetet, vänner och familj. Dissidenter hörde DDR, Sovjet och Warszawapakten till, men i dagens samhälle blir vi allt fler som kvalificerar sig till denna skara.
  När man läser en artikel som denna så blir man tokig, här bokstavligen skickade vi pengar till ett gäng psykopatiska mördare och detta med den socialdemokratiska goda tanken om att vara den ”humanistiska stormakten” de inte ens vet vad de är. Inte nog med det, när det kommer hit igen så får de skyddad identitet, fritt boende, socialbidrag och alla andra krav de ställer på vårt samhälle. Det är vi svenska skattebetalare som betalar och de vi får i utbyte är sämre samhällsfunktioner såsom skola, vård, äldreomsorg, polis och att vår frihet och rättigheter blir mindre.
  Man borde kunna välja på skattesedeln vart man vill pengarna ska gå, inte fan vill jag betala för dessa psykopater eller någon annan från något land som tillber en gud som är lika sinnessjuk som de är som kommer tillbaka. Som vanligt vill alla politiker vara med och bestämma men ingen vågar/vill eller vet hur man tar ansvar i vårt lands odugliga regering.

  Gillad av 1 person

 4. Instämmer helt, det känns för djävligt. Det ÄR för djävligt. Vi får inte ens bestämma om vi vill betala för tv eller ej. Om de utanför Stockholm åker hit måste de/ni betala vägtull. Det är ju den som avgående ministern för ”internationellt utvecklingssamarbete” är särdeles nöjd med som politisk gärning. Illgärning.

  Det blir självsanering framöver av välfärdssystemet, stålarna räcker inte till. Men det kommer inte betyda att skattetrycket minskar. Vi kommer bli bestulna på lika många skattekronor som nu, vi kommer bara få ännu mindre för de pengarna.

  Dessutom kommer avgifterna att öka, på vatten, el, sopor osv, främst kommunalt.

  Det finns inget annat alternativ än maktskifte. Det djävliga är att så fort M är med i en regering så säljer de ut allt vad de kan. Systemet kommer de försöka privatisera, brandkår osv osv. DÄRFÖR behövs SD som motvikt mot M.

  Gilla

 5. Jominsann, konstigt bara att man bara pratar om dessa 24. Sverige är ju internationellt välkänt och berömt för att vara en fristat för terrorister, kriminella och mördare som man skyddar som ”flyktingar” och avlönar dom med bidrag medan dom planerar, finansierar och förbereder nya dåd som att hugga ner folk på järnvägsstationer, bomba sönder dom på gatorna eller köra ihjäl dom med bilar. Samtidigt stöder svenska statsmedia dom där dom får sitta och fälla krokodiltårar, bräka, böla när Kina stoppar deras krypterade och anonyma kommunikation för att utföra nästa dåd och dödande, och att dom sitter i högriskfängelser istället för att tillåts gå omkring och döda folk. Det gäller speciellt du USA sponsrade terrorist klanerna. Brott mot mänskliga rättigheter heter det viss i Sverige, att dom inte får fritt mörda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s