Ny studie visar att Covid-19 inte är ett naturligt utvecklat virus utan kommer från ett laboratorium

Den norska virologen Birger Sørensen är ett ganska välkänt ansikte i Norge där han 2009 intervjuades flitigt för sitt arbete med att ta fram ett vaccin mot svininfluensan, 2014 kommenterade ebolaepidemin i Västafrika och även har uppmärksammats för sin forskning på HIV.

När coronapandemin började spridas i början av året började Sørensen forska på viruset tillsammans med den brittiske onkologen Angus Dalgleish och statistikern Andres Susrud. Deras första rapport, som publicerades i maj i år, handlade om hur viruset anknyter till receptorer hos människor för att belysa vikten av att det tas fram ett säkert vaccin. Forskargruppens andra studie, som handlar om virusets ursprung, har dock fått kalla handen av de referentgranskande vetenskapliga publikationer som de vänt sig till.

Studien har rubriken ”The Evidence which Suggests that This Is No Naturally Evolved Virus” och påvisar att coronaviruset inte är något naturligt utvecklat virus, utan kommer från ett laboratorium.

Sørensen menar att det pågår mycket forskning på platser i Kina, USA och Australien.
-”Jag tror bestämt att det spridits genom en olycka. Amerikanska myndigheter genomförde en inspektion i Wuhan 2018 då det beskrevs som ett risklabb. Det finns belagda fall där virus läckt ut från laboratorium efter att man klantat sig genom att släppa ut virus av misstag. Det ursprungliga Sars-viruset släpptes exempelvis ut från Singapore i november 2003. Det finns många exempel på att virus läckt ut från klass 3- och klass 4-laboratorium. Jag tror att coronaviruset läckte ut så tidigt som andra halvan av augusti, början av september 2019, det är mycket som tyder på det. Bland annat coronavirusets uppbyggnad och att det så snabbt började spridas mellan människor tyder på att det inte kommer från djurriket, utan snarare indikerar att viruset redan anpassats för människor eftersom många laboratorier forskar på virus på mänskliga celler. Det är ingen som ifrågasätter att det måste bevisas att viruset kommer från naturen. Man måste bevisa att det kommer från naturen, annars kommer det från ett laboratorium. Det finns gott om vetenskapliga avhandlingar som handlar om hur virus skapas på konstgjord väg i laboratorium och det har publicerats väldigt mycket forskning, flera hundra artiklar mellan 2015 och fram till mitten av 2019, som dokumenterar att man kan skapa dylika virus samt att man vet vilka egenskaper de har.”

Sørensen har på grund av studien fått mycket kritik och intressant att notera är att Kristian Andersen, professor i immunologi och mikrobiologi vid forskningslaboratoriet Scripps Research i Kalifornien, avfärdade Sørensens rapport som ”fullständigt nonsens, obegriplig och inte ens i närheten av vetenskaplig” innan rapporten ens offentliggjorts.

Birger Sørensen misstänker att det starka motståndet mot studier där forskningslaboratorierna pekas ut som syndabockar, beror på att det finns starka intressen i att inte allmänheten ifrågasätter hur forskningen bedrivs.
-”Det vetenskapliga samfundet vill inte gärna diskutera frågor som kan hindra framtida virusforskning. Virusforskning är ett stort ämne. Vissa forskar på coronavirus, andra forskar på influensa. I synnerhet Kina har god tillgång till och ägnar sig åt sådan forskning. Det finns väldigt många olika syften med att forska på virus och alla handlar inte om att stoppa sjukdomar och pandemier. Man ska inte utesluta att det finns en aspekt av att kunna använda sådana virus som vapen.”

Precis som läkemedelsindustrin inte vill veta av kritiska röster mot vaccinet mot Covid-19, som för övrigt ser ut att kunna tas i bruk i Sverige efter julhelgen, vill man inte heller att strålkastaren riktas mot tvivelaktig forskning på virus eftersom det är mycket pengar inblandat. Studien avvisas således samtidigt som författarna enligt klassiskt manér utmålas som kvacksalvare.

Att viruset framställts i laboratorium och avsikten varit att krascha världsekonomin är vi många som hävdat länge, så jag tror inte på att det är ett ”misstag”. Men vi människor är riktigt bra försökskaniner, så vi ska helst bara vara tysta, varken tänka själva eller ifrågasätta samt framförallt göra som vi blir tillsagda!

#followthemoney

https://www.friatider.se/norske-virusforskaren-overtygad-coronaviruset-kommer-fran-laboratorium

8 reaktioner till “Ny studie visar att Covid-19 inte är ett naturligt utvecklat virus utan kommer från ett laboratorium

 1. Trump kallade det ”China-virus”…
  Men uppenbarligen ska vi alla hålla käft och köpa allt som våra vänsterliberala oikofoba globalister kommer med…

  Gillad av 1 person

  1. Vad jag själv tror är att Trump regimen redan vet var viruset kom från, ett vapenbiologiskt labb i USA, och det är därför dom så otroligt intensivt har gått ut med propaganda för att avleda uppmärksamhet åt det hållet. Trump försökte även ta kontrollen över WHO, men det misslyckades. Sedan försökte han ta kontrollen över en ”internationell utredning” över var viruset kom ifrån, och avsikten var naturligtvis att styra utredningen och placera uppkomsten i Kina, oavsett allt annat. Det misslyckades även det. Alltmer pekar nu logiskt och vetenskapligt på att viruset skapades i USA, och regimen i USA gör allt för att det inte skall bli känt.

   Gilla

   1. Men då blir väl allt bra nu när Biden, tillfälligt, blir president…?
    (Den radikala vänsterflanken i demokraterna tar säkert över snart).
    The deep state segrar…
    För det mesta mellan himmel och jord var ju Trumps fel har jag förstått av vår ”sakliga” och ”opartiska” media…
    Vem vet, mellanårsvalet i kongressen 2022 kanske redan är avgjort?

    Gilla

 2. Nja – inte riktigt så. Det är flera som är kunniga på området och som har gissat att viruset inte är naturligt, Birger Sørensen är bara den sista i raden. Fakta är att vi inte vet – ännu. Att USA myndigheter beskriver Wuhan som ett risklabb är naturligtvis USA propaganda. USA ser helst att det inte fanns alls. Flera andra kompetenta forskare har beskrivit det som toppklass och toppsäkert. Kina arbetar med forskning, men det finns endast ett klass 4 labb, medan USA har hundratals, och USA har över 1,000 biovapenlabb runt jorden, Pentagon har erkänt några hundra av dom, medan Kina inte har något. Vi vet redan med säkerhet, genetisk spårning, att viruset inte kom från Kina, det är det första man har letat efter. Däremot har man sedan juni upptäckt över 20 fall där virus har kommit till Kina från andra länder med frusen mat, främst USA, och det är virusstammar som inte tidigare funnits i Kina. Här är en skildring av vad som pågår i USA. Biosäkerheten är noll, olyckor regel och det normala.
  https://www.usatoday.com/story/news/2015/05/28/biolabs-pathogens-location-incidents/26587505/
  Indicierna att det skapades i USA växer lavinartat, men vi vet ännu inte med säkerhet. Bara det enkla faktum att det är så vida spritt i USA tala för att det funnits och spritts där i åratal, och man har även hittat spår av det flera år tillbaka. Inga sådana spår har hittats i Kina, viruset tycks ha uppstått i Kina direkt efter den amerikanska militärdelegationens besök, precis efter inkubationstiden.

  Gilla

 3. Det var väl en kinesisk forskare som flytt till England som
  Sa att de av misstag fått ut viruset.
  Men tänk om de släppte ut viruset,
  Och inte trodde att viruset skulle bli så
  Aggresivt och lätt att följa till källan.
  För de anklagade ju USA först.
  Tanken på att
  kunna tjäna pengar på skydds material och
  vaccin för hela världen
  Och för att bli en hjälte som räddar världen.
  Kan vara lockande för vissa länder.

  Gilla

 4. I denna sak kan vi bara göra som inför en eventuell Gud för de som är lagda så, nämligen tro.

  Vi misstror därför att vi har anledning att misstro. Hela vår fucking tid är mer skruvad än någonsin tidigare i människans historia. Lögner, svek och dubbelsvek och förtal och dubbelförtal överallt. Vem kan man lita på?

  Förmodligen får vi aldrig reda på hur det förhåller sig med detta virus. En sak är dock säker, läkemedelsbolagen är sedan länge politiska maktspelare om än intet lika synliga för medborgaren som tech-bolagen. Rimligen kommer dessa läkemedelsbolag att bli ett allt viktigare instrument för att utöva politisk makt och påtryckningar, samt, hot.

  Det kanske inte är så oklokt att mentalt förbereda sig på nästa pandemi. Kanske är en sådan ett mer reellt hot mot oss än höjning av havsnivån.

  Gilla

 5. Psykopater tänker inte som hederliga människor, men på ytliga ting, såsom pengar och makt, så logiken i att psykopater väljer att skapa och använda virus för att uppnå ytliga mål bör inte uteslutas, men heller inte att psykopaterna kan göra bra saker för planeten med virus, eftersom de ser den som sin egen och gillar den, men det är inte säkert att du kommer gilla deras metoder.

  Å andra sidan… Har du förtjänat något annat, egentligen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s