Kan en chefsekonom som strävar efter ökad asylinvandring bli en tillgång för Vänsterpartiet?

Att Jonas Sjöstedts sorti från Vänsterpartiet gett avtryck, visade sig bland annat i den senaste förtroendemätningen bland partiledarna, där den nya ordföranden Nooshi Dadgostar sänkte partiet några snäpp och hetsporren Ali Esbatis otrevliga twittrande den senaste tiden har väl inte heller tillfört någon positiv tillväxtkurva. Partiet ligger dock stabilt tack vare gamla meriter där Sjöstedts karismatiska person stått för fiolerna.

Dagens besked från partiet är att man nu rekryterat den tidigare LO-ekonomen Sandro Scocco som chefsekonom och det lär väl inte heller inge något större förtroende med tanke på hans upprepade propaganda om att invandringen skulle vara lönsam för Sverige – något som de flesta vid det här laget insett är en lögn.

För ett år sedan hävdade Scocco att Sverige behöver fördubbla sin asylinvandring från tredje världen samt återgå till en mer generös migrationspolitik. Vänsterpartiets ledning var dock ”otroligt glada” i dag över sitt val av denna ”skarpa hjärna” och det är så klart det viktigaste. Återstår att se vad väljarna tycker om partiets nya dreamteam Dadgostar/Esbati/Scocco.

För min del hade de gärna fått halka ned några pinnhål till bottenskrapet, där de kan göra sällskap med övriga extremistpartier som under en lång tid haft alldeles för mycket inflytande på svensk politik och förstört för så många generationer framöver.

Bildkälla: Fria Tider

13 reaktioner till “Kan en chefsekonom som strävar efter ökad asylinvandring bli en tillgång för Vänsterpartiet?

 1. V skulle absolut behöva en ekonom, ingen tvekan om den saken. Men Scocco är ju inte en riktig ekonom! Fick han sparken?
  Nåja, det här blir ett jättelyckat äktenskap. Scocco och V passar väl mycket bra ihop. Ingen av dem är kunnig, båda ägnar sig åt mentala luftballonger och fantasier. Det är ju styrkan hos V, de kan komma med vilka verklighetsfrämmande förslag som helst och anhängarna jublar!

  Det blir nog bra. Säkert börjar de med 5-årsplaner för hur många fler muslimer som behöver importeras för att proletariatets diktatur ska förverkligas. Kanske kan de göra listor på vilka kapitalistiska och utsugande företagsledare dom ska skjutas först?

  Hur ser förresten parti-klädseln ut i V nuförtiden? Mao-keps är väl inte inne igen? Sandra Scocco.

  Hörde att Löfven skrockade skadeglatt. Han vet numer också att Skrocko inte ör en riktig ekonom utan ingenting, en bluff bara.

  Gillad av 1 person

 2. Ett absolut krav för en ekonom måste vara att kunna skilja mellan fantasi och verklighet. Det är ju det siffror är till för. I annat fall blir det falsk bokföring vilket V nu tänker ta upp till en högre nivå.
  Men falsk bokföring är det fortfarande även om pappret runt paketet set finare ut.

  Gillad av 1 person

 3. Att kalla sig ekonom kan vem som helst göra, det är ingen skyddad titel, som läkare eller pilot. Det går inte att finna en enda utbildning inom ekonomi som den mannen gjort, faktiskt inte någon utbildning alls. Han är inte mer ekonom än ”Bosse” på ICA som har hand om inköpen. En lögnare ut i fingerspetsarna som tjänar grova pengar på taskspel.

  Gillad av 1 person

  1. Att kalla sig advokat eller civilingenjör olagligt, däremot får man fritt kalla sig pilot, men man får inte flyga ett flygplan utan licens. Det finns många yrken som använder titeln, i sjöfarten, och piloter som guidar långtradarna sista biten till depån, eller bilen på flygplatsen som guidar flygplanet till gaten.. Här i Kina är även journalist en skyddad titel, och alla journalister skall ha licens för att utöva yrket. Dom har samma personligt ansvar som en ansvarig utgivare i Sverige. I väst kan vilken terrorist, bloggare, aktivist eller politisk agitator som helst kalla sig journalist, men i Kina är det ett högt aktat och respekterat yrke i nivå med läkare. Journalister anses inneha en mycket viktig samhällsfunktion med ett stort personligt ansvar, och är högt betrodda och respekterade.

   Gilla

 4. Sanningen är att alla i Sverige som gått i grundskolan kan räkna bättre
  Scocco.
  Om du har ett äpple och delar med någon annan får du bara halva äpplet.
  Kommer de fler som ska dela får du ännu mindre.
  Svenska folket har många gånger blivit helt utan för andra varit
  För gamiga.

  Om du har din lön som du jobbat för och politikerna tar halva är de
  Inget annat än tjuvar. Och sen kommer dom och tar en halv till
  Och ger till illigala flyktingar.
  Då är politikerna plundrarere utan moral och etik.
  Vi svenskar har betalat mer än nog för att leva ett liv i lyx.
  Men politikerna har under 50 år finansera illigalt och kriminella människor
  Med våra skattepengar och ekonomer som Scocco kan vända siffrorna hur han vill
  Resultatet är att politiker , myndigheterna och ekonomerna skulle suttit i fängelse
  Om rättsväsendet inte vore korrupt.

  Gilla

 5. Jag trodde att de skulle välja Henrik Schyffert, han som räknade att en flykting kostade en pizza, Fanta och Netflix men det blev en annan som också ser sig som ekonom, en man som är van att arbeta efter femårsplaner och tycker att planekonomi är bland det bästa för ett land. Nu har vi fått ännu en ”gåsleverkommunist” att mätta vid vårt skattefinansierade köksbord de enda som uppskattar och uttryckligen är riktigt glada är Vänsterpartiet med Nooshi Dadgostar hon låter sig hälsa på Twitter att hon är ”Otroligt glad över detta!” Vill man fördjupa sig i denna så kallade ekonom kan man läsa mer på https://uvell.se/2017/08/06/sandro-scocco-miljonerna-och-skatteplanerandet/.

  Gillad av 1 person

  1. Ja den liraren Schyffert! Vilket makalöst praktarsle! Ungefär som Schulman. De lånar sig till vad som helst som ger inkomster och att de får synas. Rövslickare brukar sådana kallas på svenska.

   Regeringen som är så mycket för miljön har låtit en statlig utredning lägga fram förslag om minskat strandskydd. Man ska få bygga nära vattendrag/sjöar. Hur går det ihop med omsorg om miljön osv? Stigande vattennivåer som de varnar för hela tiden. Dubbel bokföring.

   Den obehagliga, slemmiga Ardalan Shekarabi, han med olja i håret och fluga runt halsen, tycker utredningsförslaget om spelbolag är bra. Förslaget innebär att onoterade och oseriösa spelbolag nu får en julklapp. Dubbel bokföring.

   Regeringens Coronastrategi – dubbel bokföring.

   Regeringens analys av orsaken till våldet i Sverige – dubbelbokföring

   Någon hackade Hurtigrutens alla datorer och system i Norger för ett antal timmar sedan. Ledningen är förtvivlad. Kina tror jag.

   Gillad av 1 person

 6. Strandhäll vill att porrsurfare ska identifiera sig med bank-id.
  Gäller det svenska EU-parlamentariker också?

  Nu har staten absolut och full kontroll på varje mobil med abonnemang i Sverige. Regeringens Corona-sms ger värdefull kunskap. Personligen raderade jag utan att öppna. Vilken betydelse det nu kan ha.
  Så, var du än är i Sverige framöver så är farbror Stefan och staten nu med dig. Alltid.

  Gillad av 1 person

 7. En mer seriös reflektion kring giftermålet mellan V och en ekonom (som ju är en person med intresse för ekonomi och vinster) är att V med detta markerar att man närmar sig mitten i svensk politik. Där, i mitten, finns ju S sedan många år.
  Om man granskar V:s ”ideologiska” historia framgår det tydligt hur V smidigt och snabbt offentligt tagit avstånd från tidigare ståndpunkter utan några besvärande inre stridigheter.
  Från att ha varit ett uttalat kommunistiskt parti med proletariatets diktatur som mål för den utsatta arbetarklassen, är V nu ett parti som konkurrerar med S, MP, L, och M om samma mittenväljare. De s k intellektuella, speciellt inom media och kultur, koketterar med tillhörighet i V. Fjärran är klasskampen och ropen på död åt kapitalisterna. Förra partiordföranden Sjöstedt for följdriktigt till Vietnam som en äkta kapitalist och nutida kolonisatör och hyllades stort av alla partier utom SD.
  Scoccos intåg i V markerar var V nu står politiskt, i mitten, inte långt till vänster som förut. SD är troligen det mesta vänster som nu finns i riksdagen i det att partiet värnar Sverige, svensken, det nationella och lokala.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s