Landet blöder och vården krisar – då lägger regeringen ytterligare 100 miljoner på klimatet

I en tid när landet krisar rejält, vi blöder ekonomiskt, arbetslösheten breder ut sig, den utbredda kriminaliteten tär hårt på samhällets resurser samt medför att medborgarna inte längre känner sig trygga utanför hemmet, skolan går på knäna samt vården har nått sin bristningsgräns och är extremt pressad tack vare decennier av politikers nedmontering, beslutar den svenska regeringen att satsa ytterligare skattemedel på klimatet genom att lägga 100 miljoner kronor extra på det nationella forskningsprogrammet om klimat samtidigt som ett helt nytt program om hav och vatten startar.

Enligt miljöminister Isabella Lövin (MP) är det en livförsäkring för framtiden och i regeringens proposition som presenteras nästa vecka, ska den forskningspolitiska inriktningen för de kommande åren pekas ut. Bland annat föreslås det nationella forskningsprogrammet om klimat att stärkas från 130 till 230 miljoner kronor per år, vilket gör det till det största nationella forskningsprogrammet i Sverige. Regeringen vill även etablera ett nationellt resurscentrum för industriell forskning vid statliga forskningsinstitutet Rise, för att stödja genomförandet av projektet Fossilfritt Sverige som tar fram planer för att göra svensk industri oberoende av fossila råvaror.

Det är helt makalöst hur man ens kan komma på idén att lägga ännu fler miljoner på ett klimat som vi ändå inte kan påverka – forskning som definitivt kan vänta tills vi åter kommit på grön kvist. Pengarna behövs till så mycket annat – främst till vårdsektorn som är ett grundläggande fundament som måste fungera i ett samhälle.

Jag skäms faktiskt över att man inte kan prioritera bättre – det finns aldrig pengar till välfärdssektorn, men däremot finns det alltid stålar till klimatet och invandringen. Nu behöver vi starka ledare som satsar på lappa ihop landet, prioriterar rätt och enar den splittrade befolkningen – inte öser ut skattemedel på klimatet bara för att vinna lite godhetspoäng.

Så kan vi räkna med att den så kallade oppositionen kommer att stoppa detta ogenomtänkta förslag från den odugliga regeringens sida? Nix, eftersom Moderaternas partiledare senast igår deklarerade att man ska fortsätta med effektiva klimatsatsningar, en åsikt som även delas av Liberalerna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet som tycker att klimatet ska prioriteras. Återstår Sverigedemokraterna, som sannolikt kommer rösta emot förslaget med tanke på deras tidigare ställningstagande i klimatpolitiken, men det har ingen betydelse eftersom övriga partier redan cementerat möjligheten att dumpa förslaget på soptippen där det här hemma!

#onlyinsweden

#vibetalar

#followthemoney

Källa: Aftonbladet

9 reaktioner till “Landet blöder och vården krisar – då lägger regeringen ytterligare 100 miljoner på klimatet

 1. Jag håller väljarmajoriteten ansvarig.
  Jag hoppas att väljarmajoriteten snart drabbas av krackelerande välfärd.
  Sänk skatten. Avveckla bidragen.

  Gillad av 2 personer

 2. MP fortsätter måla kulisser som ska lura de som tittar på. Länge har jag skrivit att kärnkraft kommer bli ett måste – oavsett vad man tycker om det. För en vecka sedan skrev jag om hur Vattenfall planerar kärnkraftverk i Estland. Nu skriver media om detta. Idag föreslår L via Sabuni att Sverige ska bygga kärnkraftverk i Norrland.
  Måtte MP blåsa bort. Först ser de till att varje by har islam och våld. Därefter förstör de landet och naturen med tusentals fula och högljudda vindkraft som kineserna och tyskarna äger. Det partiet förstör Sverige. Löfven och S låter dem förstöra Sverige.

  Gillad av 2 personer

 3. MP, muppartiet verkar ha lagt in högsta växeln nu för att förstöra landet så mycket det bara går före 2022. De vet att de kan kräva vilka stolligheter som helst annars hotar de bara att hoppa av samarbetet och det kan få sossarna att gå med på vad som helst. Till och med mupparna kanske börjar förstå att 2022 kan vara deras sista val, förhoppningsvis.

  Gillad av 2 personer

 4. Håller med dig Jenny ….vi borde lägga pengarna på vården istället
  Kina skrattar åt Sverige och EU
  Kina bygger kolkraftverk i massor
  Och tillverkar solpaneler och vindkraftverk till Sverige och EU..
  Kina lurar EU och Sverige fyfxxn!!!

  Gilla

  1. Nej Håkan, Kina skrattar inte alls åt Sverige, man gråter. Sverige totala dumhet, efterblivenhet, förfall och nedgång. Sveri8ges Teknologiska stenålder. Kina bygger inte alls kolkraftverk i massor, man stänger ner tusentals omoderna och utslitna gamla kolkraftverk, och ersätter som med moderna och rena kraftverk av alla slag. Det är kärnkraft, vindkraft, solkraft, sterling generatorer och vatten kraft. De nya kolkraftverken har effektiv rening och ersätter en del av de gamla nedsmutsade. Man har byggt omkring 10 kärnkraftverk per år. Digitalsamhället, 35% av BNP nu, ersätter alltmer behovet av att resa, och bara min egen våning använder ett system av värmepumpar som jag kan fjärrstyra från mobilen, energiförbrukningen 15% av ett svenska vattenburet system. Mellan 2005 och 2018 har Kina reducerat koldioxidutsläppen i relation till BNP med 45,8%. Samhället är en prioritet i Kina, i Sverige är makten prioriteten, inte vården, människorna eller samhället. Lite intressant läsning.
   https://www.americanprogress.org/issues/green/reports/2017/05/15/432141/everything-think-know-coal-china-wrong/
   https://www.rt.com/news/451285-world-greener-place-nasa-data/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s