Varför ska EU ge finansiellt stöd till andra länder när vi inte ens klarar av att bekämpa viruset inom Europa?

EU bistår tydligen Egypten med ett ekonomiskt paket om 89 miljoner EUR för att bekämpa coronaviruset och minska påverkan i landet.

Egyptens EU-ambassadör Christian Berger, deklarerade att det nära samarbetet mellan EU och Egypten samt det ekonomiska avtalet som man signerat idag, kommer att hjälpa till att stärka kapaciteten inom vårdsystemet för att konfrontera pandemin.

Egypten har även andra samarbeten med EU och den totala nuvarande samarbetsportföljen uppgår till cirka 1,35 miljarder EUR inom hälsa, utbildning, kvinnors ekonomiska bemyndigande, dricksvatten och sanitet, transport, jordbruk, bevattning och energi.

Egypten drar även nytta av andra utvecklingsprogram som finansieras av EU inom ramen för regionalt samarbete, till exempel det gränsöverskridande samarbetsprogrammet mellan Medelhavsområdet och EU, Trust Fund for Africa (EUTF), genom vilket regionala projekt och Euro-Medelhavsprojekt finansieras.

Med all respekt för att Egypten behöver hjälp med att bekämpa viruset, men varför måste EU hjälpa till – finns det inga rika arabländer som kan sträcka ut en hjälpande hand? Borde inte EU fokusera på att bistå sina egna medlemsländer ekonomiskt – det finns många som har det kämpigt just nu, särskilt inom vårdsektorn där till exempel Sverige sticker ut med en vård som havererat under pandemin med såväl platsbrist som personalbrist, så varför inte skicka dessa miljoner till oss istället?

Man kan fråga sig vad sjutton vi får för den skyhöga EU-avgiften egentligen och EU-monstret gör inget annat än att sluka pengar för närvarande – miljarders miljarder som går till klimatet, stödfonder, höjda medlemsavgifter, långtidsbudgetar och tydligen stöd till andra länder utanför EU. Det här är pengar som inte går till medborgarna och som medlemsländerna framförallt inte har, utan måste låna till om och om igen! Det är faktiskt helt galet och frågan är när bygget kollapsar?

#swexit

#vibetalar

https://www.arabnews.com/node/1776331/business-economy

5 reaktioner till “Varför ska EU ge finansiellt stöd till andra länder när vi inte ens klarar av att bekämpa viruset inom Europa?

 1. EU skulle bli mer öppet och lyssna på sina medborgare
  Lovade Svenska politiker.
  EU sitter nu och bestämmer vad vi får äta och inte.
  Att EU bestämmer för oss när vi inte är med i Euro .
  Tycker jag verkar konstigt.
  Att Sverige lånar pengar och tvingas ge EU länderna bidrag. Och
  Betalar bistånd och massa andra saker samtidigt som vi inte har något
  Som fungerar i landet. Ingen skyddsutrustning. Inga skyddsrum. Ingen
  Sjukvårds material.
  De flesta länderna tog inte emot sin andel flyktingar men vågar begära massa
  Av oss. Var är de pengar vi skulle få för flyktingarna och var är de länder
  Som skulle ta flyktingar ifrån oss?

  Svenska politiker och Röda korset, och alla andra hjärntvättade och levande parasiter som
  Lever på svenska skattebetalare är rädda om sitt eget levebröd. Men struntar i Svenskarna

  Som tvingats betala 70 % skatt till andra i 50 år.

  Gilla

 2. Vår utrikesminister, hon den oförskämda, visar nu med ett nytt uttalande igår att hon även brister i förmågan att tänka. Alla vet nu om råden angående distans mm kring Corona och att samlas högst 8 personer.
  Fru Linde sade igår att hon och regeringen INTE avråder från resa i Europa. Kanske tänker hon att där är folktomt nu? Hursomhelst är hennes råd att bara man tvättar händerna och tar ett eget ansvar så går allt bra.
  Den kvinnan är alltså det bästa S kunde vaska fram som utrikesminister. Och så Morgan. Och Löfven. Och Ygeman. Det är ju en samling byfånar och pajaser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s