Hur ska man ha det – är det en pandemi eller inte?

Endera dagen skriker man ut i panik att smittotalen för Covid-19 är katastrofala i Sverige, där till och med utländsk media skriver om Sveriges svarta siffror. Den överbelastade vården uppmanar människor att inte ta bilen eller utsätta sig för fara i onödan eftersom vårdplatserna på intensivvårdsavdelningarna är slut. Vi ska helst hålla oss hemma, arbeta hemifrån och inte gå i affärer eller besöka gym. Regeringen kommer till och med att skicka ut ett mass-SMS med uppmaningar om att följa de coronarestriktioner som finns till buds för att undvika att smittan ökar ytterligare.

Trots det säger utrikesminister Ann Linde (S) i dag att det inte är aktuellt för UD att avråda svenskar från att resa i Europa under jul och nyår eftersom varje människa måste ta ett stort eget ansvar. 🤦‍♀️

Det är inte resandet i sig som är problemet enligt Linde utan det är om man har nya kontakter, inte håller avstånd, inte tvättar händerna etc. Men det är väl just själva resandet som är problemet och har varit sedan dag ett av pandemin eftersom vi har haft öppna gränser utan någon som helst kontroll av inresande samt inga karantänkrav överhuvudtaget.

Så hur ska man ha det egentligen – är det en pandemi eller inte och menar man allvar med att man vill få ned smittotalen för att rädda liv? Det man gör hela tiden från regeringens sida är att skicka dubbla budskap, inte undra på att folk är förvirrade och att så många inte bryr sig!

#onlyinsweden

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/linde-s-fritt-fram-for-julresa-inom-eu

13 reaktioner till “Hur ska man ha det – är det en pandemi eller inte?

 1. Fullständigt virrigt från Linde, vilket i sig knappast är förvånade med tanke på hur hon tidigare uttryckt sig. Hur ska man undvika nya kontakter vid kollektivt resande eller resande överhuvudtaget?

  Gilla

   1. Sverige är inget normalt samhälle, det är en humanitär stormakt. Humanitarism beskrivs i ordböckerna som en tro på att människor utövar välvillig behandling och ger andra människor hjälp. Det stämmer väl, medlemmarna den svenska byråkratiska fraterniteten, som nu lär omfatta större delen av befolkningen, hjälper andra medlemmar av det sällskapet att bevara samfundet av stol-polerare och att överleva på andras skatteinbetalningar.

    Gilla

  1. ”Eget ansvar gäller” och bör fortsätta gälla! De oansvariga kommer givetvis smitta ned fler än de ansvariga kommer göra, men bestraffningen kan vara en kär morfar som kommer dö i långsam kvävning. Ansvar är också av att repetera vikten av c-vitamin d-vitamin och zink som stärker människors immunförsvar. Repetition är viktigt, särskilt för de som är lite glömska.

   Gilla

 2. Det just det som är problemet. Alla hojtar med sina ”råd” och alla pekar i olika riktningar, alla påstår sig vara experter, nationalekonomer och matematiker blir plötsligt medicinska experter och ger hälsoråd, och ger massor av motstridiga anvisningar och media dränker befolkningen i hela kakafonin. Till slut struntar ”Svensson” i alltihopa och går och tar en öl på krogen eller går på fest. Förr i tiden fick alla barn sig itutat i tidig ålder hur förkylningar sprids och hur man skyddade sig, men den gamla hushållskunskapen har tydligen gått förlorad som då varenda husmor och mamma var expert på. Nu skall det vara akademiskt och teoretiskt och det skall utredas. Varför inte tillsätta ytterligare några rådgivande kommittéer av byråkrater när vi ändå är i farten.

  Gilla

 3. Ja har funderat på samma sak…. på sjukhusen är det samma beläggning som i våras då det var som högst…. IVA lite lägre iofs men kan ju lätt fylla på…
  I våras testade vi 25k/v och mest sjuka fick 20% positiva…. 100k/månad med 20% blir 20k smittade
  nu testar vi 250k/v dvs 10 gånger fler och 15% positiva samma beläggning på sjukhusen alltså fast vi hittar 1miljon smittade i månaden eller 150k dvs många fler av de som testar positivt hamnar aldrig på sjukhus utan blir bara någon i mängden…. dvs det verkar ungefär lika illa som i våras…. för en massamissade väl att testas i våras pga för få test helt enkelt…. vi får väl se fram emot jul om det ökar eller faller ner igen…… värst dock att vi inte har fler vårdplatser med tillhörande personal….. de neddragningar av personal som planerades på sjukhus här i Stockholm verkar dock ha lagts på is sas…… och nu ligger avlidna 70+ på nästan 7.000 och endast 1.000 har vårdats på IVA….. och förmodligen inte på sjukhus heller då?

  Gillad av 1 person

 4. Det är verkligen dubbla budskap. Till Thailand avråder UD t.o.m 31/1-21? Där är det rigorös kontroll för att komma in i landet. Detta måste ske innan du fritt kan röra dig i landet.
  Innan avresa:
  1. Visum giltigt den tid du är där.
  2. Flygbiljett t.o.r
  3. Beställ ASQ hos godkända hotell.
  4. Beställ sjukförsäkring hos godkända företag.
  5. Beställ COE (Certificate of Entry) där 2, 3, 4 inskickas med passfoto.
  6. Inom 72 tim från avresa görs PCR-test samt Fit to Fly.
  7. Vid ankomst rigorös kontroll på flygplats med feberkontroll
  8. Hämtning av ASQ (Alternative State Quarantine) personal iklädd skyddsdräkt.
  9. 14 dagars karantän med 2 st PCR-tester, första 7 dagarna får du ej lämna rummet därefter får du gå ut 45 min/dag.
  Om Sverige hade gjort på liknande sätt kanske vi sluppit så mycket Covid-19 hos oss.

  Gilla

 5. Jag läste just att de som avlidit är: 94 % över 65, många inom samhällets omsorg, övervägande låginkomsttagare, förtidspensionärer samt många invandrare. Så vi som visserligen passerat 65 men i övrigt inte tillhör dessa grupper av ”trasproletariat” kan ju resa fritt. Eller hur? Det är väl ungefär så hon menar.

  Gillad av 1 person

  1. Ju mer frotterande, ju sämre hygien osv sprider smittan… de flesta som smittas hostar och går vidare om de ens märker något. Medan 70+ har en dödlighet på 20% och äldre ännu sämre chans att inte råka illa ut… allt är ju fortfarande fråga om statistik…. bra intag av vitaminer, bra kost osv gör att det som inte jobbar kan hålla sig lite för sig själva och de som jobbar är ofta 65-, 50- osv…. dvs låg smittspridning…. att nu 6.500 70+ avlidit och endast 1.000 vårdats på IVAoch samtidigt sägs att sjukhusen är ”fyllda” igen säger att just 70+ ligger risigt till och inget relevant har gjorts på ett helt år…… vi anser oss inte ha råd med vård i tillräcklig omfattning tvärtom skall de äldre och sköra kosta nästan ingenting medan andra grupper tas om hand mycket bättre, generellt.

   Gillad av 1 person

 6. Hur faan ska de ha det, själva ska vi ”gamla” hålla oss från fler än 6 pers samtidigt inte gå och handla, när flygande får frotteras med betydligt fler vid incheckning o säkerhetskontoll, budstranfers o liknande. Säger inte det allt hur jävla fel de har det hela tiden.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s