Prisa Gud – vi är topp 3 i världen på att hantera klimatförändringar

I den årliga rapporten från Climate Change Performance Index, som följer utvecklingen i de 57 länder och EU som skrivit under Parisavtalet, är det inget land i världen som ännu gör tillräckligt för att undvika att den globala genomsnittstemperaturen stiger med 1,5 grader, varför de tre översta platserna i rankningslistan lämnats blanka. Sverige, Storbritannien och Danmark är dock de tre länder som är bäst på att hantera klimatförändringarna enligt rapporten.

Wow vilket erkännande för den rödgröna regeringen! Men som vi alla vet är det aldrig tillräckligt, varken vad gäller hur mycket pengar vi pumpar in eller hur mycket vi ska anpassa vår levnadsstandard och är det någon som ska kvala in i toppen till nästa år så är det så klart Sverige.

Nya skatter, bilförbud, konsumtionsstopp av elektronik, köttförbud, obligatorisk vegankost med inslag av insekter, duscha mindre och ökat klimatbistånd till andra länder är några saker som de fogliga svenskarna månne kan tvingas på – eller varför inte göra det enkelt och uppmana oss att sluta andas helt, då upphör vi åtminstone att vara en belastning för klimatet!

Källa: BT

18 reaktioner till “Prisa Gud – vi är topp 3 i världen på att hantera klimatförändringar

 1. Kommunisterna ger sig inte förrän allt som är gott, roligt och trevligt är förbjudet eller sönderbeskattat.
  Men folket lullar runt med huvudet under armen…
  Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är märkligt hur många som har gått på det.
  Vad då?
  Parisavtalet.
  Det finns nämligen inget avtal.
  Det som finns är en överenskommelse, vilket inte är detsamma som ett avtal.
  Case closed.

  Gillad av 2 personer

  1. Håller helt med. Sådana här falska rykten som sprids retar ibland gallfeber på en. Det är inget avtal, det är en gemensam deklaration med målsättningar. Ett annat falsarium av samma slag är att aktivister och media har spritt ut det falska ryktet att det skulle finnas ett avtal om hur Kina skall leda Hong Kong i 50 år. Det finns det inte, det är inget avtal utan även det en gemensam deklaration, precis som det kallas, över hur överlämnandet skall gå till. Kina har följt det, men inte UK som ju bevisligen med illegala medel har försökt återta kontrollen över Hong Kong. karlwang56@protonmail.com

   Gilla

 3. Jag tror egentligen att även om Sverige skulle skaffa 1 miljard vindkraftverk så skulle de inte ge 1 Kwatt en vindstilla vinterdag med minus 20 grader på termometern. Det hela borde kräva vind som en förutsättning för att det ska fungera. Jag tror nästan att man kan ana det med hjälp av namnet.

  Gillad av 1 person

  1. Får väl göra som i England när det inte blåser tillräckligt.
   Varje vindkraftverk har en backup bestående av en dieseldriven generator.
   Problemet löst.
   Dessutom icke att förringa skapar detta fler jobb emedan dieseldrivna generatorer kräver service och underhåll.

   Gillad av 1 person

  2. Att tro är liksom inte metoden att diskutera energifrågan.
   Det finns alldeles för många i Sverige som tror, känner och tycker och alldeles för få i detta ingenjörsland som uttalar sig därför att de vet.
   Kunskaper om stamnätet och varför man inte kan koppla in vindkraftverk där bara för att de har byggts finns att hämta. Sådan materia är offentlig. De vindkraftverk som byggs och som planeras (bortåt 1 500) är det kineser och stora pensionsbolag mm utomlands som står för. Det bedöms som en säker avkastning på investerat kapital, svensken knogar ju på tills lånet är betalt, mer än afrikanen t ex. Insatt branschfolk fruktar att kineserna skaffar sig kontroll över delar av Sveriges energiförsörjning på detta vis (jfr 5 G, Huawei osv).
   Men, miljöpartiet är TROENDE till största delen i den frågan och mindre vetande.
   S låter MP hållas eftersom för S betyder regeringsmakten absolut allt. Om Sverige tar skada så är det oviktigt. Tanken att avgå ur regeringen och skaffa sig en ny ideologi, nya tankar om vad man vill med makten annat än att inneha den är helt ute. Löfven är en förhandlare, totalt utan ideologi och samvete. För honom är varje sak en förhandling som kan vinnas eller förloras. Konsekvenser och omsorg om landet är för honom obekanta storheter. Det är därför han alltid gläds åt varje förhandling där S vinner taktiskt så de kan sitta kvar vid makten. Det är därför S inte har någon sammanhållen ideologi och t ex sätter stopp för förfallet av åtminstone delar av det som sker.

   Gilla

   1. Före detta ingenjörsland, numera helt i händerna på åsiktsmånglare, tyckare, besserwissers, allehanda egenutnämnda experter, troende, kännare, jurister, specialister, politiker utan bildning, kultursnobbar, journalister aka aktivister, stols-polerare, med nytillskott av analfabeter, islamister, bidragstagare, svartjobbare osv från omvärlden. Med ursäkter för viss narcissim, man kan någon förstå varför jag som ingenjör trivs med att bo i ett verkligt ingenjörsland.

    Gilla

 4. 1/3 vattenkraft, 1/3 vind och 1/3 kärnkraft är den mix fackfolk kommit fram till är det som kommer att gälla.

  Titta på Vattenfalls köp av kolkraft och oljeanläggningar runt om i Europa (Hamburg t ex, minns Nuon). Förlusterna är så stora att de påverkar svenska pensionssystemet och dina kommande utbetalningar.

  Gillad av 2 personer

 5. FN:s generalsekreterare António Guterres – utlys klimatnödläge!
  Jaha?
  Som om klimatet skulle bry sig om det.
  Som om vädret skulle bry sig om det.

  Gillad av 1 person

 6. Intressant även att USA hamnade i världsbotten, bokstavligen sist. Sedan är det värt att påpeka att det är ingen objektiv bedömning utan helt subjektiv. Man bygger inte på några mätbara fakta utan hela bedömningen bygger på åsikter hos bedömarna. Det betyder att resultatet har väldigt tvivelaktigt värde. Intressant är även att alla bakom sajten är klimataktivister och medlemmar i olika organisationer för klimataktivism och klimatalarmism. Inga klimat-kompetenta personer är involverade, endast de med åsikter. Det är intressant, men man får nog ta det med en rejäl nypa salt. Detta är inte vetenskap, det är aktivism. Kolla själva ccpi.org Presentationen är dock fantastisk för att leda till förtroende. Just nu pågår ett uppföljningsmöte vad Paris avtalet har åstadkommit, och kompetenta klimatforskare säger att man inte kan upptäcka några som helst förändringar på klimatet, trots Paris avtalet och insatserna som gjorts. Enligt Mikael Tjernström, professor i meteorologi, har de första fem åren med Parisavtalet inte gjort något avtryck alls på klimatet. Det stärker teorin att människans påverkan är så liten att den är försumlig i jämförelse med naturens egen påverkan. Samma förändringar har ju bevisligen hänt tidigare i jordens historia, innan människan ens fanns, flera gånger. Savann i Sahara och skog på sydpolen.

  Gilla

 7. När det gäller klimatet, värt att läsa detta. Två länder har mycket starkt bidrag till att göra jorden grönare, Kina och Indien.
  https://www.rt.com/news/451285-world-greener-place-nasa-data/
  Kinas skogsplantering och nya matodlingar har på 10 år ökat gröna ytor 35% till 40%, Indien är knappas sämre med 82% när det gäller matodlingar. Alla västmedia gnyr över hur korallöar i Stilla Havet dränks av havshöjningen, nu visar det sig att dom faktiskt växer.
  https://www.rt.com/news/509099-islands-growing-sea-level-rise/
  Inte så konstigt. Dom är inte statiska, det var ju så dom bildades. Korallerna växer på ett berg, och när det sjunker genom geologiska förändringar bygger korallerna på för att stanna vid ytan. Det har inte upphört.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s