När ska den svenska regeringen göra som grannländerna och officiellt erkänna problemet?

Att Rosengård i Malmö är ett av de mest coronadrabbade områdena i Sverige är så klart ingen slump och det skulle inte förvåna mig om de andra tre områdena med mest smitta också är invandrartäta områden som utmärks av trångboddhet samt låg ekonomisk standard – faktorer som genererar en hög smittspridning.

Samma mönster ses även i Danmark och Norge, vilket jag skrivit om tidigare, med den skillnaden att dessa länders regeringar öppet erkänt problemet samt försöker hitta konstruktiva lösningar tillsammans med representanter från invandrarmiljöer, eftersom man värnar om att de här grupperna inte ska behöva insjukna i onödan.

Tidigare i dag meddelade statsminister Stefan Löfvén att regeringen gett MSB och Folkhälsomyndigheten i uppdrag att skicka ut ett SMS till hela Sveriges befolkning, där man ska uppmana folk att följa coronaråden inför den kommande julhelgen. Man får verkligen hoppas att man tänkt till och skickar det på flera språk än svenska för att vara säkra på att alla förstår budskapet – arabiska, somali, dari och persiska till exempel.

Det går att dra paralleller till den inkompetenta regeringens flata agerande även inom
andra viktiga frågor där man hårdnackat vägrar kalla en spade för en spade och således inte heller lyckas arbeta fram en gångbar lösning utan hela tiden skjuter samhällsproblemen framför sig, till exempel den eskalerande grova kriminaliteten samt så klart den misslyckade migrations- och integrationspolitiken, där man inte vill gå till botten med orsakerna.

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

Källa: SVT Nyheter

9 reaktioner till “När ska den svenska regeringen göra som grannländerna och officiellt erkänna problemet?

 1. Det lite märkliga är att de ska skicka SMS till 22 miljoner abonnemang och det till en befolkning på drygt 10 miljoner.
  Men det är förstås på det viset att det är väldigt många som har betydligt fler identiteter än en får man förmoda…

  Gillad av 1 person

   1. Det passar in i bilden som jag har redan, d.v.s. att man inte vill informera människor, men vill att de ska dö, särskilt att invandrare skall dö tror jag, eftersom den falska godhetens politiker inte enbart har rasistiska känslor, vilket kan vara mänskligt om man råkat ut för något, men är sadistiska rasister på riktigt och njuter när människor, särskilt invandrare, kvävs långsamt till döds i Covid-19.

    Gilla

 2. Kina gör detta regelbundet sedan över 20 år, men använder idag avancerad teknologi. SMS är nu 30 år gammal teknologi. Med Kinas system sänds råden ut på mottagarens språk, och i både text och ljudformat, det gäller mottagarens både tal och skriftspråk, systemet konverterar mellan tal och skrift och olika språk, då får även de som har syn- eller hörselproblem meddelandet oberoende av sitt eget språk. Dessutom är avsändaren identifierad vilket förhindrar bluff och bedrägeri meddelanden. Kina skänker bort sin teknologi gratis, men den svenska diktaturen vill inte ha den. Samma teknologi används för Kinas nya media, som en maktelit inte kan censurera eller styra. Kanske just därför den svenska makteliten inte vill ha systemet.

  Gilla

 3. När man säger att utsatta områden är där invandrarna bor
  Och de är trångbodda och fattiga.
  Då blir frågan varför är det inte utsatta områden i de
  Länder där de som regel bor två familjer i en tvåa. Och flera generationer.

  Jo för det finns inga bevis på trångboddhet och fattigdom .
  Ökar kriminalitet i deras länder och inte heller virus.

  Men i Sverige är det utsatt områden där invandrare är och behandlas
  Som barn och kostar 20 gånger mer än Svenskar.
  Eller är det bara lobbister och invandrare som klagar
  Och politiker ger dem extra pengar?
  Människor i andra länder klarar sig själva men kriminella och flyktingar
  Behandlas som barn och offer hela tiden.

  Om man som flykting går och hälsar på sjuka och pussar dem på
  Panna , kind, händer. Och tror gud ska skydda dem. Då får de
  Faktiskt skylla sig själva.

  Trött på staten hela tiden lägger mer och mer pengar på
  På andra saker än det svenska medborgare anser ätillhör
  Svensk välfärd.
  Att betala 21 miljarder till tolkhjälp varje år är inget som
  ska gå på skattepengar.
  Att invandrare bor här i 40 år och inte kan Svenska skulle
  vara anledning för utvisning. Att människor kommer hit och
  lever som parasiter.
  Samtidigt som många svenskar tvingas jobba 15 år
  mer än vad deras avtal
  Från början var.
  Många med fysiskt ansträngda jobb hade pensionsålder 55 förr
  Nu är det 67 och snart 69 år.
  Samtidigt som folk i hela världen över på pensioner och andra bidrag
  Från Sverige.
  Vi ska betala allt och sen får vi inte sjukvård eftersom illigalt flyktingar får förtur.?

  Gilla

 4. Förra året upphandlade Region Blekinge tolkar för 13 miljoner kronor. Någon gjorde något tekniskt upphandlingsfel varför Regionen kommer få böta 960 000 kr. Felet kan bero på oerhört stressad person eller det kan bero på att någon medvetet gynnat ett visst tolk-bolag. Oavsett vilket skälet är är det Regionen som får betala, dvs blekingarna.

  Rebecca Weidmo Uvell har, som vanligt förtjänstfullt, satt sig in i detta med tolkkostnaderna. Det rör sig i varje fall om ett par miljarder/år. SVD har utsett ett av dessa bolag som ”årets nykomling” eller nåt liknande. Bolaget har hyllats i varje fall. Det är tydligen en mänsklig rättighet för varje muslim, oavsett vilken trosriktning personen har, att få en tolk vid besöken inom sjukvården, socialförvaltningen, Försäkringskassan och alla andra myndigheter. Mänsklig rättighet? Var står det någonstans? Sade gud det eller står det i Koranen att ”åk till Sverige så får ni tolk”…..

  Alla vet hur det går till vid t ex sjukvårdsbesök??? En kvinna oftast, kommer med familjen. Ingen kan plötsligt svenska och så beställs en tolk som är shia eller sunni beroende på familjens tillhörighet. Det är fina pengar för tolkbolaget som antagligen har nån klanledares ok att så ska ske. Vilken procent tar klanledaren för detta??

  De där miljarderna skulle kunnat bli studentbostäder eller helt enkelt bostäder åt pensionärer så att barnfamiljer kunde flytta in i deras villor. Dvs om skatten ändrades så att det inte blev så ohyggligt mycket dyrare för ett pensionärspar att flytta till en 3:a BR än att bo kvar i villan. S har haft några decennier på sig att hantera saken men fullkomligt struntat i saken.

  Men gratis tolk erbjuder regeringen. Det har ansetts som oerhört viktigt eftersom det är en mänsklig rättighet. I Sverige. I andra länder ser man inte så på saken.

  Visst har de det så svårt i Sverige, de ”utsatta”?

  Gilla

  1. Ska de ha tolk så får de banne mig stå för kostnaden själva. Alternativet är att lära sig svenska. Bara att välja.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s