EU klarar inte att stoppa varken illegal migration eller islamism i Europa men klimatmål är inga problem

I en tid när Europa faller i bitar, medborgarna blir allt fattigare, kriminaliteten ökar, polariseringen är enorm, extremismen breder ut sig och inflödet av illegala migranter består i enlighet med våra styrandes beslut, så känns det betryggande att veta att de överbetalda EU-parlamentarikerna i sin roll som våra överförmyndare hanterar våra surt förvärvade skattemedel på ett ansvarsfullt sätt.

Till exempel genom att fullständigt ignorera det akuta problemet med illegal migration till Europa och blunda för det faktum att islamismen dagligen vinner ny mark, men däremot finns alltid viljan samt ett konstant flöde av pengar till det upphaussade klimathotet som likt pandemin skrämt livet ur folk. EU-ledarna slår sig därför för bröstet i dag och deklarerar stolt att EU ska minska utsläppen av växthusgaser med 55% till 2030.

Visst är det fantastiskt att vi i Europa ligger i framkant vad gäller klimatarbetet och fullkomligen öser pengar över ett existentiellt hot som ingen med säkerhet kan bevisa?! Det har verkligen ingen betydelse att de största miljöbovarna i världen inte följer John, för vi vinner en hel del godhetspoäng och i politiken är det faktiskt det som räknas!

Det är märkligt att inte fler frågar sig vart alla pengarna till klimatet tar vägen och varför inte fler ifrågasätter varför etablerad media inte vågar följa pengarna!

#yourtaxmoneyatwork

#swexit

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-ledarna-overens-om-klimatet

11 reaktioner till “EU klarar inte att stoppa varken illegal migration eller islamism i Europa men klimatmål är inga problem

 1. Så här tänker jag.

  Den ”globalisering” vi mötte för många år sedan har sedan länge spruckit upp, det är tydligt. Projektet gick inte att genomföra såsom tänkt. Det vi ser är förvirringen, tumultet medan den nya färdriktningen formar sig. USA backar, hemåt, Kina tränger fram, det är en enda röra av olika aktörer.

  Diskussioner har länge förts om vilken riktning det hela kan komma att ta, vad som ska komma i stället. Globaliseringen som tekniskt fenomen är här för att stanna (transporter, kommunikationer osv). Det som har kommit att driva på globaliseringen och fylla den med innehåll är nödvändigheten av att värna jorden.

  Ett uttryck för detta är när världens största kapitalförvaltare, Black Rock:s vd för något år sedan offentligt deklarerade att BR kommer att investera mer i ”grönt”. Betydelsen av detta går knappt att överskatta. En tvättäkta kapitalist som vill fortsätta tjäna pengar åt sina investerare. BR och de flesta stora investerare vet och ser att klotet tar skada av vårt sätt att leva. BR vill kunna fortsätta vara kapitalister och tjäna pengar och har nu förstått och tagit till sig av vetenskapen.

  Apropå olja så går den inte att fasa ut. Sjukvården skulle inte klara många dagar utan olja. Alla sprutor, droppslangar osv osv görs av olja. Petrokemisk industri kommer således fortsätta vara stor. 60 % av oljan går åt till transporter. Vi ser nu hur näringslivet förstått verkligheten och satsar på eldrift. Fler stora biltillverkare har satt slutdatum när de slutar tillverka förbränningsmotorer. Oljebolagens aktievärde har rasat senare år. Tom BP signalerar tydligt att man förstått behovet av omställning. Det kommer kanske bli dyrare att flyga stridsflygplan, att öva. Då är små elektriska och beväpnade drönare ganska bra och effektiva.

  Enorma omställningar kommer att krävas och ske, inte minst mentalt hos befolkningar. Men näringslivet är, som alltid, klartänkt och med en förmåga att anpassa sig efter verkligheten.

  Visst är det märkligt att det parti som kallar sig ”miljöparti” och som hade kunnat bli ett ledande parti i Sverige, visst är det märkligt att de spelade bort den möjligheten genom att importera muslimer och annat folk i industriell skala? I stället för att tala till och samspråka med befolkningen och få med oss på resan mot ett samhälle som är varsammare mot naturen.

  Gilla

  1. Inte helt rätt att det är Kina ”som tränger fram”. Vad som händer är att allt fler länder och aktörer i världen som företag samlas runt konceptet som Kina för fram, en multilateral och multipolär värld där varje land fattar sina egna beslut internt och där andra nationer utesluts från att styra dem med sanktioner, militära och andra hot, eller att ta gisslan, medan alla medlemmarna samarbetar med handel och i andra frågor. Vad de svenska USA styrda medierna helt mörkar är hur ett sådant samarbete nu byggs i öst. Jag talar om RCEP, CPTPP, AIIB, BRI, ett samarbete som nu börjar omfatta en anslutning av 50% av jordens befolkning och även diskussioner om en militär allians mellan Ryssland och Kina. USA har lämnats utanför. Allt fler länder ansluter sig till Kinas framtids vision som är diametralt olika USAs version av en global militärdiktatur med en central ledning i USAs Djupa Stat. Det är ingen ”röra” utan väldigt progressivt och väl strukturerat. Däremot kan väl USA hegemonin beskrivas som en röra. När det gäller ”Grönt”, värt att läsa detta. Två länder har mycket starkt bidrag till att förgröna jorden, Kina och Indien.
   https://www.rt.com/news/451285-world-greener-place-nasa-data/
   Kinas skogsplantering och odlingar har på 10 år ökat gröna ytor 35% till 40%, Indien är knappas sämre med 82% när det gäller matodlingar. Alla västmedia gnyr över hur korallöar i Stilla Havet dränks av havshöjningen, nu visar det sig att dom faktiskt växer.
   https://www.rt.com/news/509099-islands-growing-sea-level-rise/
   Inte så konstigt. Dom är inte statiska, det var ju så dom bildades. Korallerna växer på ett berg, och när det sjunker bygger korallerna på för att stanna vid ytan. Det har inte upphört. Problemet med oljan är ju att vi bränner upp den, istället för att göra nyttiga saker av den, som till exempel materiel i sjukvården.

   Gilla

 2. Vissa saker är sådant man kan använda för sina syften….. och allt som rör att mässiskor flyttar omkring är av godo a.k.a. nivellering dvs de som har något blir av med det……. och etablissemanget växer…. å ja klimatet har inte skapat elände i min livstid iaf inget för kommande generationer att oroa sig för …… MEN återigen…. hur ska etablissemanget utnyttja detta och brandskatta oss vanliga? Joo genom skatter, restriktioner osv….. osså kommer denna av gud sända pandemi som alltför många länder klarat av med litet eller inget besvär medan andra länder gör ett antal spel för gallerierna…. två sjukhusfartyg sattes i drigt i USA, här i Sverige skapade man akytvård i Älvsjö osv…. och nu trots att endast halva antalet IVA patienter värdas skriker vården över att det är fullt….. och andelen som testas positivt fortfarande är lägre än i våras….. det gäller att smida innan smittspridningen mattats igen i våras då många av de som testades var sjuka hittade man endast 20% positiva som mest vilka åkommorhade alla de som var sjuka men inte testade positivt? Jaa kanske den vanliga influensan……. och N.B. de flesta källor säger att det är ett osäkert test som testar falskt positivt…

  Gillad av 1 person

 3. Jag är absolut för miljön och att vi måste anstränga oss. Jag menar dock det som är lite längre ner, det skräp vi lämnar efter oss på jorden och som vi borde ta hand om. Det misshushållning med naturresurser som finns. Det vi har mitt framför näsan inte högt uppe. Krig till ex. Hade varit bra om FN tog i med hårdhandskarna åt eviga trätor i stället att yla om folk som svälter. Så miljöförstörande. En bomb och då var mitt livs återvinning helt spolad.

  Men det innebär förstås att de rika klimataktivisterna slutar flyga runt i sina privatplan till konferenser. Det är ju inte så kul. Jag har också haft kul på EU och FN konferens någon gång och det var bara en fest. Så…

  Gillad av 1 person

 4. BlackRock har identifierat fem megatrender:

  1. Omfördelning av ekonomisk makt

  Förskjutningen av ekonomisk makt till utvecklingsländer inklusive Kina

  2. Klimatförändringar och begränsade naturresurser

  Effekterna av klimatförändringar såväl som en ökad belastning på världens naturresurser inklusive energi, mat, metaller och vatten

  3. Tekniska genombrott

  Den snabba utvecklingen inom teknik, speciellt inom artificiell intelligence (AI) och maskinlärning är centralt för alla megatrender

  4. Demografi och samhällsförändringar

  Förändringar i global demografi (dvs befolkningsmängd, befolkningstäthet, utbildningsnivå mm.) kommer skapa sociala förändringar

  5. Snabb urbanisering

  Den globala migrationen till megastäder och de möjligheter samt utmaningar detta innebär

  Det är de med stålarna som bestämmer. Allt annat är önsketänkande. Om det är så att du har schyssta vapen får du ett bättre förhandlingsläge. Bl a därför anser jag att Sverige ska ha ett starkt försvar.

  Gillad av 1 person

  1. Allt detta har man kommit fram till med västerländsk kultur och tänkande som bas. Några intressanta österländska tankar.
   —Den rädda och svage har alltid ett behov av att demonstrera sin styrka. Den starke har inget sådant behov.
   —En sann ledare leder genom att sätta ett fördömligt exempel, inte med våld.
   —Den smarta och överlägsna kämpen undviker strid.
   —Att älska en vän är lätt, men den svåraste lärdom som finns är att lära att älska din fiende.
   —I kaos finns de största möjligheterna.
   —Den största segern nås utan strid.
   —Bida din tid, samla din styrka.
   —Ekonomisk makt, men inte bara Kina utan hela Asien som allt mer finner samarbete.
   —Tekniska genombrott. Dom sker idag i Kina. Sverige skall nu skicka ut SMS till svenska folket med råd, det gjorde Kina för 15 år sedan, sedan övergav man det och nu använder man det betydligt mer avancerade WeChat. Sverige lämnar just den tekniska stenålder för bronsåldern.
   —Kina leder tydligt AI utvecklingen. Huvudanledningen till att USA försöker stjäla TikTok för att använda den att med propaganda styra väljarna.
   —Urbanisering, demografi och samhällsförändringar. Kina är i slutfasen på en urbanisering som är lika stor som hela USAs befolkning, utan våld, brott eller bostadsbrist som i Sverige. Man har varit mycket framgångsrik att avsluta gamla patriarkaliska klanstrukturer och hederskultur i främst Tibet, Xinjiang och Inre Mongoliet. Det ger nu ungdomen stor frihet att själva välja sin framtid och stoppar terrorismen. Hur går det för Sverige i samma avseende? Att kopiera Kina är uteslutet, men det går att lära av andras misstag och framgångar.

   Gilla

 5. Det som återstår för oss i möjlighet att påverka i viss mån är när vi röstar och om vi slåss för att få vårt närområde där vi bor någotsånär schysst. Nu är det inte schysst någonstans i Sverige.
  Världen är som den är, den kan i inte påverka. Regeringen leker som om de kunde påverka världen. Far runt och smilar och mästrar och delar ut våra pengar. Regeringen borde i stället göra samma sak med Sverige som vi bör göra med vårt närområde. Skydda oss, värna oss och se till att vi har det så bra vi kan.
  Varken världen i övrigt eller världsrymden, inte ens nån gud bryr sig ett endaste dyft om hur vi har det i Sverige. Det kan vi bara göra själva.

  Störta regeringen. Sätt betsel på partierna och håll en kniv mot halsen på dem så att de gör ungefär såsom vi vill.

  Gillad av 1 person

 6. Klimat pengar går till korrupta politiker och deras kollegor.

  Flyktingarna verkar vara muslimska brödraskapet och
  människor smugglarna vara de lobbisterna politikerna i EU lyssnar på.
  Att Sverige ska gå före och betala mest för vi är ”ett rikt land”

  Sverige är inte ett rikt land utan det land som gjort sin befolkning
  Till slavar och det land som plundrar sitt folk mest i världen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s