Dags att håva upp den stora plånboken igen och visa solidaritet

Efter att Ungern och Polen dragit tillbaka sitt veto hurras det i Bryssel för nu kan äntligen EU:s enorma bidragspaket, den så kallade ”coronafonden”, bli verklighet tillsammans med långtidsbudgeten. Det handlar om ett paket på sammanlagt 1.800 miljarder EUR, vilket nu samtliga EU-länder godkänt.

I Ungern är man också nöjda, där man ser det som att Polen och Ungern vunnit eftersom man fick igenom sina krav att EU inte ska besluta om att de måste acceptera illegala migranter eller bli utan EU-bidrag.

Att det inrättas en särskild fond för att stötta krisdrabbade länder är en fin formulering på ett papper, men för länder som Sverige – som inte får del av kakan, kostar det mer än det smakar. Dessutom ska man ha i åtanke att i exempelvis Grekland och Italien, som finns med bland de länder som blivit hårt drabbade av coronakrisen, hade man stora ekonomiska problem redan innan krisen – något som släpat med i åratal då man tycks sakna en ansvarsfull politiskt styrning. Är det verkligen något som övriga länders skattebetalare ska belastas för?

Hela klabbet med gemensam upplåning kommer självklart finansieras av nya lån som EU-kommissionen lyfter med EU:s budget som säkerhet.

Förutom de tidigare nämnda 1.800 miljarder EUR för stödpaketet och budgeten, ska vi icke förglömma den höjda medlemsavgiften som inte är fastställd ännu.

Men några futtiga miljarder hit eller dit är väl inget för ett rikt land som Sverige att hosta upp, eftersom vår blomstrande nation enligt många experter går som tåget?! Att det inte märks av hos stora delar av befolkningen som för varje dag som passerar frågar sig vad fan de får för pengarna de ständigt förser staten med är irrelevant, för det var länge sedan våra politiker lade de demokratiska principerna på hyllan och slutade lyssna på folket. Så låt de giriga bankerna värma upp sedelpressarna – det är återigen dags att trycka upp nya sköna stålar som kan regna över allt utom det egna folket!

#vibetalar

#swexit

Källa: Svenska Yle, Daily News Hungary

3 reaktioner till “Dags att håva upp den stora plånboken igen och visa solidaritet

  1. De första 100 miljarderna ska gå till att fylla upp lönen för ”arbetare” (så står det i ök) till full lön, dvs 100 %. Så kan arbetarna vara hemma under Covid utan att lida ekonomisk skada. Sverige ”kan” få ta del men i praktiken, säger representant för Sverige, så kommer vårt land inte utnyttja den möjligheten. Sverige är däremot garant för pengarna, för de stackars utsatta länderna i syd som inte klarar hålla ordning på sin ekonomi själva. Framför måste vi hjälpa med att ta ansvar för konsekvenserna, stackars Spanien, Italien, Grekland och alla de många, många andra utsatta länderna……..

    Snart är det jul. Undrar om vi måste hjälpa dem med julklappar också?

    Gillad av 2 personer

  2. Sverige statsskick har historiskt blivit en mycket intressant diktatur. Fattigdomen i Sverige är enligt Eurostat nu 18.8% och stigande, 30% av pensionärerna går enligt rapporter hungriga och fryser på vintern, ingen går säker på gatorna och polisens arbeta tycks alltmer fokusera på att varna allmänheten från att köra bil, att gå ensamma, eller att gå ut på kvällar och nätter, speciellt kvinnor. Samtidigt väller orsakerna till detta in legalt över gränserna och gör det värre varje dag. Undrar hur och när det kommer till en brytpunkt, och folket reser sig mot makteliten som orsakar det. Det har ju varit fallet tidigare i historien. Nu gäller det Sverige.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s