Obehagligt med den masspsykos som råder bland befolkningen

Om man tyckte att klimathysterin frambringade ett icke hälsosamt beteende hos den svenska befolkningen, så är det inget mot vad coronahysterin med framförallt en galen vaccindebatt skapat.

Det känns verkligen som att Sveriges befolkning är inne i en masspsykos just nu och det kan vi tacka media för som dagligen producerat otaliga skrämselartiklar i ämnet i över ett års tid, vilka skapat en stor splittring i samhället. I och med att vaccinen mot Covid-19 blev klara har det hela accelererat till den grad att människor som inte vill vaccinera sig nu målas ut som samhällsfiender i sociala medier och tidningars kommentarsfält. Ingen respekterar längre avvikande åsikter baserat på det fria valet och människor avvännar varandra baserat på personliga åsikter samt drar sig inte  för att gå till personangrepp. Det är faktiskt riktigt obehagligt att se och man drar sig för att gå in och läsa i flödet numera eftersom det bara genererar negativa känslor.

Jag noterar samtidigt att allt fler regimkritiska skribenter som länge varit aktiva på sociala medier lagt pennan på hyllan eftersom de inte längre orkar fortsätta sitt otacksamma arbete med att kritisera den galna politik som försatt Sverige i kris, då det drar musten ur en när man ser hur majoriteten av befolkningen är faktaresistenta och verkar sakna förmågan att se igenom de lögner som såväl politiker som media sprider i syfte att hålla folket på mattan. Så det är inte konstigt att många tappar sugen att kämpa vidare, för oavsett hur illa landet styrs så sitter stora delar av folket ändå passivt och ser på – ganska nöjda när det kommer till kritan.

Själv har jag börjat tappat gnistan att skriva och dela intressanta nyheter, vilket troligen märkts i att jag producerat färre inlägg den senaste tiden. Nästa vecka ska jag börja jobba igen och det kommer medföra att jag får mindre tid att följa med i nyheterna samt producera inlägg, men just nu känns det faktiskt som en välsignelse!

#letitburn

18 reaktioner till “Obehagligt med den masspsykos som råder bland befolkningen

 1. Sverige RIP.
  Majoriteten går runt med huvudet under armen.
  Man får undvika vänsterliberalernas hjärntvätt så gott det går och hoppas på en framtida levnadsplats där man slipper dessa oikofoba dödgrävare.

  Gillad av 1 person

 2. Det är jobbigt att prata för döva öron och jag har full förståelse om du börjar slakna.
  Jag är imponerad över att du orkat så länge och så mycket. Fattar inte hur du hinner bevaka allt.
  För oss andra likasinnade som inte riktigt har samma ork har det varit bekvämt att dela din reserach och synpunkter.
  Du gör en stor och samhällsnyttig insats och det är synd svenskan är så FEG och att det inte lönar sig.
  Hur många följare har du? Kanske ett swishkonto skulle kunna vara lite plåster på såret och ge ny ork?

  Tack för din insats så långt!
  Bosse .-en vanlig gnällspik som har perspektiv och ser vartåt det barkar.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Bo för din uppmuntrande kommentar! Jag har över 9.000 följare på Facebook, men jag vill inte ta betalt för då känns det inte seriöst. Jag kommer fortsätta skriva både där och på bloggen, eftersom det är som en ventil för mig, men när jag börjar jobba nästa vecka blir det mindre tid så då kanske det blir 2 inlägg per dag istället för 5. Vi har alla våra dippar till och från. 🤷‍♀️

   Gilla

 3. Jag förstår dig helt…..känner lika själv.
  Sanning finns inte längre
  Fakta betyder inget
  Vetenskap är ivägen
  Journalisterna är agendastyrda
  Alla springer åt samma håll…
  Fria medier kämpar i motvind hela tiden……men vi får inte ge upp
  Jag tänker på mina barn o barnbarn
  Jag kommer aldrig att ge upp!!!
  Inte du heller!!

  Gillad av 3 personer

 4. Corona och Sverige. På något sätt så är det som tillståndet i Libyen. Något händer, massor med aktörer som har sina egna agendor, viss information, massor med desinformation osv osv. Nästan obegripligt även om man går ner i mental spagat i sina försök att förstå.

  En reflexion kring Corona i Sverige är att regeringen uppträdde som om det inte var det minsta fel på strategin, det var befolkningen som det var fel på. Äldre som blev sjuka, äldre som på olika boenden hade inte förstod att de befann sig på ett enligt plan säkert och bra ställe och som hade osmaken att dö och ställa till politiska besvär för regeringen…..plötsligt gick det inte att prata bort hur verkligheten ser ut, inte på samma sätt som med våldet och allt det där andra i Sverige.

  Det var en reflexion av politisk karaktär. Kan lämna en till strax, men det är en reflexion kring hur Sverige är organiserat för att hantera kriser av olika slag, Estonia och Corona t ex.

  Gillad av 2 personer

 5. Nästa reflexion om hur Sverige är organiserat för att hantera en större kris.

  Om en stor kris drabbar ett land spelar det inte någon roll egentligen hur goda åtgärdsprogram man än har om det inte går att ”implementera” åtgärdsprogrammet. Politiker är sällan experter på olika saker. Men de kan knyta till sig kunskap och fråga dem hur man ska göra. Framförallt behövs en ledningsstruktur som alla känner till och som får olika myndigheter och instanser att samarbeta. Det militära försvaret är ett utmärkt exempel på hur en sådan struktur kan byggas upp och fungera.

  Ser man till totalt antal avlidna som andel av befolkningen ligger till exempel Belgien, Frankrike, Italien och Storbritannien sämre till än Sverige. Det här har inte framgått tillräckligt tydligt i media, medvetet eller inte är förstås omöjligt att svara på. Det har hursomhelst oroat svensken och Jenny till utmattningens gräns.

  Det som fungerat sämre i Sverige än i Europa är att skydda de äldre från smitta och även att förmågan att ge bra sjukvård när de insjuknat. Massiv testning och smittspårning har också varit ett misslyckande för Sverige. Hur anmärkningsvärt det än kan låta så beror en stor del av detta misslyckande på det kommunala och regionala självstyret. Olika kompetens i kommuner och regioner över landet skapade denna situation och förvirring.

  I stället borde regeringen ha möjlighet att när en kris kommer säga ”nu tar vi och vår expertmyndighet över ansvaret”. Folkhälsomyndigheten och ett vetenskapligt råd (detta senare finns ej) skulle då kunna agera direkt enligt uppgjorda planer. I stället blev det nu detta synliga kaos och oklarhet om vem som bestämde och vem som skulle ta det politiska ansvaret.

  Som medborgare blir man självklart förvirrad och oroad när man varje dag ser en förvirrad och kaotisk föreställning där ingen verkar ha just någon kontroll på och uppfattning om vad som ske ske och när. Se bara en sån självklar och enkel sak som att FHM borde ha sett till det fanns tillräckligt med div skydd och hur de skulle distribueras. FMH står ju för ”folkhälsomyndigheten”.

  Uppbyggnaden av civilförsvaret pågår men det hela är i ett mycket tidigt skede. M lade ner försvaret och alla regeringar och inte minst S bär ansvaret för att Sverige nu var så illa rustat genom att inte ens ha ett civilförsvar. I stället har man varit upptagna av att frälsa världen. Vi ser ju dagligen hur oförmögna regeringen och S är att hanterar viktiga dagliga problem, man skjuter på nästan alla beslut utom rättsvidriga lagar som ska gynna afghanerna.

  Massor med otroligt kompetenta och målmedvetna människor är hursomhelst igång med att bygga upp civilförsvaret. Det kommer bli alldeles utmärkt så småningom. Det finns dock en stor hake – projektet behöver pengar och sådana har regeringen inte anvisat tillräckligt av. Man skjuter på saken, tillsätter utredningar med så snäva direktiv att utredningen inte kan komma med förslag på bra åtgärder. Pengarna skickas som vi alla vet utomlands och till kostnader för migrationen, hundratals miljarder varje år.

  Min tro är att när nästa pandemi kommer så är Sverige mycket bättre rustat och förberett. Precis som i krig är ledningsstruktur, vem som bestämmer om vem som ska göra vad det viktigaste. Det finns så många kompetenta och duktiga svenskar så nästa pandemi kommer det att funka det som idag ser kaotiskt ut.

  Förslag om grundlagsändringar kommer säkert. Sådana skulle ge en regering större befogenhet vid nationella kriser.

  Gillad av 1 person

  1. Detta är en större kris. Hur tycker du ledningen sköter sig, vilken ledningsstruktur finns. För mest ser det mest ut som Grönköpings marknad med alla ger motstridiga råd som kommer i en tsunami dagligen genom media. Vem skall folk lyssna på.

   Gilla

 6. Jag gillar din blogg Jenny. Att du orkar skriva om olika ämnen dag ut och dag in är mycket starkt. Men om du drar ner på tempot en aning är helt OK. Jag lärde mig tidigt i livet att det allra viktigaste är att man mår bra. Mår man bra så kan man vara ett stöd för sina närmaste. Kanske även för några till. Mår man riktigt bra så kan man till och med hjälpa folk man inte känner. Mår man dåligt däremot, då går det bara utför med livet. Vilket inte är till gagn för någon.

  Gillad av 2 personer

  1. Om man mår taskigt pga att det ser ut om det gör i Sverige då……när det går från något hyggligt till något närmast ohyggligt….hur hantera? Då är denna blogg väldigt bra. Du hjälper många att må lite bättre Jenny.

   Gillad av 2 personer

 7. Här får ni lite info som inte är så lättåtkomlig. Snart har vi den kinesiska Yan i ”plånboken”. Kina har kommit lång i sin strävan att ersätta dollarn som världens reservvaluta med allt vad det innebär. Det som pågår är kampen om det digitala världsherraväldet. Där leder Kina. Till viss del samarbetar Kina här med Ryssland. För att backa upp och bli trovärdiga för de digitala valutor som kommer har båda dessa länder länge samlat på guld. Kina har importerat 4 000 ton säger uppgifterna.
  Svårt att förstå vad detta betyder för den enskilde svensken. Men Riksbanker världen runt inklusive den svenska förbereder för virtuell valuta. I Sverige har planeringen för e-kronan kommit långt. Det är AI och block-kedjetekniken som möjliggör bitcoin t ex.

  Gillad av 1 person

  1. Kina vill absolut inte ersätta dollarn som världsvaluta. Då får dom ju precis samma problem som USA har idag. Kina vill ha ett multilateralt multivaluta system med lokala valutor. Ryssland har helt dumpat dollarn och Kina är på väg att genomföra samma sak. Enligt rapporter kommer den digitala yenen även att kunna användas utan kontakt med internet. Alltså som ett kontantkort med mobilen, och då går det inte att spåra den. Förmodligen under ett visst värde. Dessutom har man lovat att fysiska pengar kommer att finnas kvar. Den som vägrar acceptera fysiska kontanter idag i Kina kan få böter, och det har hänt. Den stora fördelen med kontantlöst är att anställda inte kan sälja något och stoppa pengarna i egen ficka, vilket har ibland varit vanligt. Problemet är länder som Sverige som massövervakar, som skattesystemet, och att alla måste kunna bevisa var pengar kommer ifrån. Här i Kina sätter man in pengarna på ett konto i en maskin. Man kan både ta ut och sätta in pengar på så sätt.

   Gilla

   1. Och vilken trovärdighet skulle du förära en tidning som Aftonbladet, aka USA propagandamaskin. Glöm inte att även när det gäller olympiska spelen får deltagarna inte framföra politiska eller andra budskap, som att färga håret som regnbågsflaggan eller bära accessoarer med politiska eller andra budskap. Deltagare har även där blivit avstängda. Det är sant, friheten i Kina är inte totalitär och obegränsad, den skall vara respektfull mot andra och inte provokativ, man får inte göra vad man vill, som att provocera andra, döda genom förföljelser lex Benny Fredriksson, eller att använda yttrandefriheten som nazisterna gjorde 1933 i Tyskland. Vad som gäller är inte några spelares frihet, utan friheten för alla vi andra att slippa provokationer.

    Gilla

 8. Media ägs av samma ekonomiska intressen som BigPharma, och avsikten med att driva upp den masspsykos som råder bland befolkningen är att tjäna mer pengar. Glöm inte, en botad eller frisk patient är en förlorad kund och förlorad inkomst.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s