Kvinna som utsattes för rånförsök misshandlades eftersom hon inte hade några kontanter

I det nya Sverige har vi vant oss vid att dagligen läsa om grova rån mot såväl vuxna som barn – ofta med inslag av vapen och förnedring. Man skulle kunna få för sig att dräggen som utför rånen är desperata efter pengar och värdesaker, men egentligen inte är ute efter att skada oskyldiga offer. Det stämmer dock inte, utan för vissa verkar våld bara vara en extra krydda i tillvaron – något en kvinna 30-årsåldern fick erfara tidigt i morse när hon utsattes för ett rånförsök på Danska Vägen i Göteborg.

Hon blev då attackerad av två maskerade personer som hotade henne med en kniv. De ville ha pengar men hon hade inga kontanter på sig, varför hon erbjöd dem sin mobiltelefon. Men den ville de inte ha, utan istället blir hon slagen två gånger i ansiktet. Därefter lämnade de två männen platsen och kvinnan ska ha varit så pass chockad att polisen inte larmas förrän en betydande stund senare. Ingen är i nuläget gripen och händelsen rubriceras som försök till personrån. Bortser man således från misshandeln, eller ingår det i brottsrubriceringen?

Förfärligt och människor bär överlag inte kontanter på sig nu för tiden, så man kan undra om inte rånare kalkylerar med att risken är stor att man får gå därifrån tomhänt?

Återigen undrar jag när vi ska få se tungt beväpnade poliser patrullera våra gator i våra större städer som i många andra länder? De kan givetvis inte vara på alla ställen samtidigt, men en viss avskräckande effekt hade det haft och framförallt skulle det bidraga till att öka tryggheten bland medborgarna. Att ställa frågor till inrikesminister Mikael Damberg om när regeringen kan tänkas vara redo att ta i med hårdhandskarna mot den eskalerande kriminaliteten, är enligt min erfarenhet dock lika döfött som att prata med en vägg!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/kvinna-slagen-efter-r%C3%A5nf%C3%B6rs%C3%B6k-1.38005151

9 reaktioner till “Kvinna som utsattes för rånförsök misshandlades eftersom hon inte hade några kontanter

  1. ”Migranter” finns det inte någon större efterfrågan på hos vare sig företag, polis, rättsväsende eller inom sjukvården. Det är endast i partihögkvarteren inom de partier som utgör eller stöder regeringen som efterfrågan inte är mättad.
   Och uppenbarligen hos Hirvonen i hennes lilla villa i Sundbyberg. A Lööf har nog nån lada där migranter kan övervintra. V:s förra partiledare lämnar väl en tom lägenhet i stand-by-läge, självklart ska han upplåta den åt 55 unga afghaner.

   Undrar om inte Carl Bildt kan ha användning för några migranter? Morgan vill nog bara ha afghanska unga kvinnor eller som det heter ”tjejer”. Tjej kallas en kvinna ju numer även om hon är 92 år och precis nyss avled i Corona på något sunkigt och underbemannat äldreboende. Synd om den tjejen. Men där blev det ju en säng tom….
   Vet inte om det blev så bra med denna människohandel även om den sker lite snyggare än arabernas slavhandel i Afrika och slavhandeln till Amerika….tror de måste tänka om faktiskt….

   Gillad av 1 person

 1. Nåt småkul och intressant, Volvos H Samuelsson kräver att bensinbilar förbjuds.
  Synsam flyttar hem tillverkningen från Kina till Ockelbo. Ny trend enligt forskare i industriell ekonomi. När ”all” produktion ligger i Kina stannar varuflödet och företag går i konkurs om det strejkas – eller när en pandemi dyker upp. Alltså flyttar företag hem igen.

  Den snabba automatiseringen inom tillverkningsindustrin gör också att det inte finns kostnadsfördelar att finnas kvar i Kina.

  Det borde betyda mer satsning på gränskontroller och en fungerande tull även i perifera lilla Sverige. Om gud och MP tillåter det.

  Det var väl lite positivt i varje fall.

  Gillad av 2 personer

  1. Det finns faktiskt kostnadsfördelar med att tillverka i Kina, men inte alltid. Synsam flyttar hem tillverkningen från Kina till Ockelbo och det lönar sig därför att det är en små-produktion i små serier. När det gäller stora serier, alltså mass-produktion i miljoner exemplar, då går det inte att konkurrera med Kina för Kina har så otroligt välutvecklade system för sådan produktion. Dessutom, Kina har ingen Pandemi och ingen andra våg. Dessutom är strejker nästan unika i Kina därför att Kina fungerar olika, ett stort företag består inte av en massa anställda med en fackförening utan i praktiken av en massa självstyrande småföretag med kollektivt ägande av de som jobbar i företaget. Det blir alltså som en enmans eller fåmans företag skulle gå i strejk mot sig själv. Inte speciellt produktivt. När det gäller just bilar är dessutom kvaliteten på bilarna bättre i Kina än i Sverige, detta enligt just Volvo. Dessutom är rån nästan okända i Kina, en anledning är att folk agerar, en rånare riskerar ett rejält kok stryk på plats, och i några fall till den grad att dom inte överlevt.

   Gilla

 2. Nu är det dags och nu kan vi börja formulera nyårsönskningar och förhoppningar som helt säkert kommerk bli verklighet om tillräckligt många önskar. Så sätt igång!

  Vi hoppas då att siffrorna från framförallt SCB är väldigt felaktiga (SD brukar alltid få lägre i dem och S högre än i andra mätningar) och att MP nu sitter stadigt i rutschkanan utför. Den har såpats av allt dumt de gjort och ingen går längre på deras galenskaper efter sista januari 2021. C började svänga mot mittenpartierna igen med sitt nej till skamlagen för afghanerna. Federlys skam drabbar nu C som parti och fru Lööf som partiledare så att hon nu bestämt sig för att återvända hem.

  M har växt sig så starka att de nu är en maktfaktor. Men vem vill att de ska komma i regeringsställning och börja sälja ut allt gemensamt? Det inser S som nu definitivt tröttnat på MP. Så, efter regeringsombildning hoppar Löfven upp igen som gubben i lådan efter den ombildningen. Men nu säger han något helt annat än han gjort i flera år. Han pratar om solidaritet, ta hand om konungariket Sverige, hotet från Ryssland, värna svenskt territorium, andra länder måste bidra och allt det där. Som villkor för att ta stöd från C, L och KD sätter han upp att u-hjälpen måste minska kraftigt. Pengarna behövs för att bygga upp Sverige igen, Sverige som drabbades så hårt av de borgerligas vanskötsel kommer Löfven att säga. Ungefär så. Men Morgan kommer försvinna och någon förklaring kommer inte förrän ett halvår senare. Han skyller då på att han skilde sig och att han väntar femlingar med nya sambon, Annika pannika pastej Strandhäll. Detta kommer ta i anspråk den lilla kapacitet han har.

  Lite sådär blir det nog. Det blir i varje fall bättre än det varit. Alla kommer plötsligt få lättare att säga nej till tiggarna som förresten betraktas som smittohärdar varför de drar hem söderöver.

  SD får 28,5 % i nästa riktiga mätning och blir största parti. De talar tydligt om vad de vill och kommer att göra. De säger samtidigt att de vet att de kommer att bli tvungna att kompromissa. Varje kompromiss måste innebära att det blir något gott för svensken och Sverige, annars blir det inte någon kompromiss utan nyval.

  De som nu håller i styråran mer och bestämmer färdriktningen är näringslivet. Det är näringslivet som drar in pengar till Sverige, primärt inte de som arbetar. Så politikerna låter näringslivet styra mer även om de kommer kalla det något annat. Regeringen inrättar ett vetenskapligt råd, man gör några grundlagsändringar och förbjuder mer än 45 vindkraftverk inom synhåll för en by. Nya kärnkraftverk projekteras för att få fram el till alla datahallar och till den jättelika batterifabriken NorthVolt och till SSAB osv osv.

  Så nu kan vi fira jul i lugn och ro. Det räcker att vi önskar så blir det så. Det betyder att vi inte behöver hantera allt elände som drabbar Sverige fram till årsskiftet i varje fall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s