FN påstår sig stå upp för naturen men orerar om klimatet istället för att peka ut syndabockarna

Med hänvisning till en ny rapport om att 2020 bli det varmaste året som någonsin har uppmätts, så varnade FN:s generalsekreterare Antonio Guterres tidigare i dag för att inte ta klimathoten på allvar.

-”För att uttrycka det enkelt, planetens tillstånd är trasigt. Mänskligheten krigar mot naturen, det är självmord för naturen slår alltid tillbaka och gör det med samlad kraft och raseri. Bränder, översvämningar, cykloner och orkaner blir samtidigt alltmer det normala. Att skapa fred med naturen är därför det avgörande uppdraget för hela 2000-talet och det måste vara vår högsta prioritet för precis alla. Världen måste sluta med fossila bränslen och i mycket högre utsträckning använda förnybar energi.”

Enligt rapporten från Meteorologiska världsorganisationen (WMO), är 2020 på väg att bli ett av de tre varmaste åren som har uppmätts efter 2016 och före 2019. Men skillnaden mellan åren är så liten att när det finns exakta siffror för hela året så kan ordningen komma att ändras. WMO hävdar att det år 2024 är minst en chans på fem att temperaturen överstiger 1,5 grader.

Återigen mycket antaganden, där det finns chans att… men ingen egentligen vet. Det vi med säkerhet vet är dock att temperaturen pendlat historien igenom och ibland har det varit varmare, för att sedan bli kallare samt vice versa. Människan kan inte styra klimatet, utan får anpassa sig – om alla kunde komma överens om det hade vi kunnat bespara oss många onödiga miljarder av skattemedel som nu slösas bort.

Något jag reagerar på vad gäller Guterres utspel, är att han så gärna vill framstå som att han bryr sig om naturen och nu kräver krafttag för att rädda det som finns kvar – dock utan att med en stavelse betona de många miljöproblem som bidrager till att moder natur mår allt sämre.

Varför tar han inte upp avskogningen i till exempel Amazonas som enligt ny data är de värsta på åratal med en ökning på 9,5% bara det senaste året samt gammelskogen i Rumänien som tack vare avskogning håller på att utrotas? Det hade varit ett utmärkt tillfälle att ge en spark där bak till såväl den brasilianska som rumänska regeringen! Dessutom skövlas regnskogarna i Malaysia och Indonesien – varför ser vi inga klimataktivister med Greta i spetsen som bygger en mänsklig sköld för att stoppa avverkningsmaskinerna?

För att inte tala om problemen med plast och sopor i haven som bland annat är ett växande problem i Asien, där flera länders regeringar skulle behöva få sig en uppläxning för sina brister i hanteringen. De svenska haven är inte mycket bättre, där vi har dumpade miljögifter på havsbotten som ingen vill ta i med tång.

Varför adresserar Guterres inte problemen till de länder som spyr ut mest koldioxid om han verkligen bryr sig? Varför pratar han inte om oljetankern FSO Safer som ligger i Röda Havet som en tickande bomb med 1,1 miljarder fat råolja ombord?

Det finns givetvis otaliga fler allvarliga miljöproblem än de jag tagit upp här, men poängen är att FN och våra styrande politiker bara snackar utan att någonsin nämna de riktiga problemen som hotar vår planet och på sikt mänskligheten eftersom allt i grund och botten bara handlar om pengar som byter fickor. Så hur kan de ens förvänta sig att bli tagna på allvar? Helt enkelt för att stora delar av mänskligheten låtit sig indoktrineras av en effektiv masspropaganda om klimathotet från media och politiker i över två års tid.

Att inte fler vaknat upp och insett att vi blir blåsta är obegripligt, men än så länge verkar det som att folk inte orka tänka själva – samma sak med coronapandemin – så våra makthavare lär fortsätta ha både oss och våra plånböcker i ett fast grepp även fortsättningsvis!

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-s-generalsekreterare-var-planets-tillstand-ar-trasigt

https://www.aljazeera.com/news/2020/11/30/deforestation-in-brazils-amazon-to-12-year-high-under-bolsonaro

https://www.aljazeera.com/features/2020/11/26/romania-disappearing-forests

8 reaktioner till “FN påstår sig stå upp för naturen men orerar om klimatet istället för att peka ut syndabockarna

 1. Kärnkraft ett måste. Polen planerar för 6 st, Vattenfall och Estland projekterar för ett av dessa nya mindre kraftverken. Många fler exempel finns.
  FN styrkor kan väl gripa Bolsonaro? Om inte, skicka nån miljöpartist att prata honom och alla andra tillrätta. Morgan kan ju också följa med.

  Gillad av 1 person

 2. Ren skrämselpropaganda värd en sovjetrepublik.
  Är Grönland grönt? Nä inte nu, men det har varit grönt när det var varmare klimat än det vi upplever nu. Dog mänskligheten ut? Uppenbarligen inte eftersom vi finns här idag. Släppte dåtidens människor ut mängder med koldioxid från fabriker och bilar? Nä det gjorde de inte, det fanns varken fabriker eller bilar. Ändå var det varmare då än nu. Hur kan det komma sig? Och sedan blev det kallare, så nu är Grönland vitt och inte grönt. Jag vill att Grönland ska vara grönt så jag hoppas att det blir varmare.

  Gillad av 2 personer

  1. Dåtidens människor släppte ut koldioxid från eldarna i grottorna, känn dig fri att anpassa din levnadsstandard på den nivån. Vi börjar förstå varför klimatet blir varmare, det är inte första gången i jordens historia, det är en naturlig cykel. En gång var det bevisligen en savann i Sahara och det växte skogar på sydpolen. Se mitt andra inlägg i tråden. Människan överlever genom att anpassa sig, inte genom att styra naturen, flytta jorden, anpassa solintensiteten, och när vi ändå är farten, varför inte arrangera om stjärnbilderna lite så dom blir jämlika.

   Gilla

 3. Allt beror på överbefolkning.
  Men det ger inga PK-poäng att angripa den problematiken. Särskilt med tanke på var den ökningen sker…
  Globalisterna har en helt annan agenda. Där är frågor som ”klimatförändringar” ett verktyg.
  Och så länge folk i gemen går runt med huvudet under armen så fortsätter vägen till globalisternas mål.
  Måtte döden komma som en befriare innan dess.

  Gillad av 1 person

  1. Svenska folket uppfostrat till funktionell dumhet. Intelligenta människor lånar sig till den totalitära makten.

   FN ett av flera centra för kampen mot Trump, Sverige ett annat. FN huvudkontor för globalisternas strävan mot ”världsherravälde”, kampen mot Trump framgångsrik.

   Kina snackar inte, de genomför. Exempel, 300 fiskebåtar har dammsugit vattnet runt Galapagos på främst bläckfisk. FN vet men vågar ej mucka.

   Nästa steg i processen? Motkrafterna är starka, det kärvar i genomförandet av en gränslös värld. Corona hjälpte oss. Se Trumps tal nyss. Räcker det?

   Sverige blir uppsminkat inför 2022. Ut kommer S vid makten. Maffialiknande struktur. SD enda partiet som adresserar problemen och som inte säljer ut det gemensamma. V marxister, vårt är världens. Sämre tider väntar.

   MP har skaffat sig politisk makt genom att låtsas vara ett parti som värnar ”miljön”. De förorenar både miljö och samhälle. Ett rent gangsterparti för vilka makten är allt. Precis som S.

   Gillad av 1 person

   1. Du skriver, ”uppfostrat till funktionell dumhet”. Det är inte första gången i historien. Samhällesstyrningen i sig självt är intressant. Romarna uppfann systemet, Acta Diurna, världens första daglig tidning i Rom för över 2,000 år sedan, där innevånarna informerades om vad dom behövde veta, och inte informerades om vad dom inte borde veta. Nazisterna utvecklade systemet till perfektion, det var så dom lyckades styra demokratin Tyskland 1933 till 1945, och det är nazisterna system som används i Sverige idag. Sedan var det Japanska båtar som fiskade runt Galapagos, inte kinesiska. Kina bedriver väldigt lite sådant fiske, men propaganda styrde om informationen storstilat.

    Gilla

 4. Det säger han säger inte alls, han säger tvärtom att vi skall ta naturens krafter på allvar, respektera dom, och inte ignorera dom. Dom är starkare än människan någonsin kommer att kunna påverka. Kaptenen på fartyget stoppar inte stormen genom att blåsa mot den eller att skrika åt den. Man måste segla den vind man har, inte den vind man önskar. Människan måste förstå att vad som gäller är att respektera och anpassa sig till naturens krafter, inte ignorera dom och försöka styra dom. Naturens klimatförändringar är ett faktum, anpassning för överlevnad gäller. Det går inte att bryta mot naturlagarna och styra naturkrafterna. Det börjar klarna vad som verkligen händer med klimatet. Jordens omloppsbana kring solen är inte konstant cirkulär. Avståndet ändras och den är ibland elliptisk. När jorden kommer närmare solen, värms den upp, precis som det blir varmare ju närmare man sitter värmelampan. Det värmer upp haven och jordytan, permafrosten smälter, havsströmmarna ändras, och väldiga mängder lagrad koldioxid och metan frigörs, och det accelererar uppvärmningen. Sahara var en gång en savann, och på sydpolen växte det skog. Människan kan inte påverka detta, bara anpassa sig. Detta är cykler på hundra miljoner år eller mer. En intressant artikel här.
  https://www.stuff.co.nz/environment/climate-news/120787344/south-islandtype-forests-flourishednear-south-pole-90-million-years-ago-study-shows
  https://www.cnn.com/2018/01/05/health/polar-forest-antarctica/index.html
  https://www.bbc.com/news/science-environment-12378934

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s