Sverige huserar gärna personer utan skyddsskäl men skänker inte en tanke åt varför människor som flyr för sina liv uteblir

Kropparna av 43 jordbruksarbetare har hittats med halsarna avskurna i nordöstra Nigeria efter att ha blivit mördade av Boko Haram. 60 jordbruksarbetare var kontrakterade för att skörda ris på fälten och hade rest från nordvästra Nigeria för att hitta arbete. 43 arbetare slaktades, sex skadades och åtta saknas efter att troligen ha kidnappats av milisgruppen. Förra månaden dödades 22 jordbruksarbetare i två separata incidenter.

Boko Haram och Islamic State West Africa Province (ISWAP) är båda aktiva i nordvästra Nigeria och tiotusentals människor har dödats i konflikten som fördrivit ca 2 miljoner människor sedan 2009.

Trots den hotfulla situationen i landet och det lidande som Nigerias befolkning utsätts för, vilket fördrivit stora mängder människor, så har stora grupper av nigerianer av någon anledning inte hittat till den humanitära stormakten Sverige, där de likt många andra kravmaskiner som kommer i horder får det mesta de pekar på.

Så vad beror det på att just afghaner, somalier samt personer från Irak och Syrien siktat in sig på Sverige och varför ser inte våra politiker det illavarslande mönstret när det hela tiden fortsätter att strömma in människor från samma ställen? Ingen talar heller om repatriering trots att ledarna för nämnda länder kallat hem sitt folk när situationen i landet stabiliserats.

Tittar man på Migrationsverkets statistik så har det länge varit samma länder som toppat listan för asylsökande och de senaste veckorna är det Afghanistan, Irak, Syrien, Ukraina samt Mongoliet som ligger i topp. Majoriteten av dessa länder ligger väldigt långt bort från Sverige, tillhör definitivt inte något ”närområde” och man måste passera genom ett tiotal säkra länder för att nå hit. Självklart är det vårt generösa och kravlösa bidragssystem med gratis utbildning som agerar lockbete samt den goda möjligheten att få PUT både för sig själv och alla anhöriga.

Men när människor som fått avslag för att de inte anses ha skyddsbehov ändå tillåts stanna och ta upp plats för riktiga flyktingar som flyr för sina liv, är det något som är väldigt fel med systemet. Ska vi aldrig sluta tänka med hjärtat framför huvudet i det här landet?

Den här veckan förväntas regeringen driva igenom ytterligare en amnesti för tusentals afghaner som ska få stanna trots att de saknar skyddsskäl och igår skrev jag om hur Iran inom kort kommer att börja driva ut 2,5 miljoner illegala afghaner ur landet, där det inte krävs någon större tankeverksamhet för att förstå att de tänker bege sig norrut till bidragsparadiset som de hört sina landsmän prata så gott om. Ger regeringen dessutom frikort till de tusentals ensamkommande unga män som nu hotas av utvisning, så är det en mycket tydlig signal som man skickar ut till omvärlden.

Det är väldigt frustrerande att Sverige som redan är fullt, ändå måste fortsätta ta på sig rollen som godhetsapostel på folkets bekostnad samt att våra styrande fortsätter sprida budskapet i världen att dörren alltid står öppen även om man saknar legal rätt att få asyl. Men värst av allt är att landets medborgare fortsätter att tycka att det här är bra genom att ge våra lögnhalsar till politiker fortsatt förtroende. Tyvärr kommer det bli värre framöver eftersom kartellen bestående av S, MP, C och V styrs av aktivister som drivs av allt annat än sunt förnuft samt absolut inte har landets bästa för sina ögon!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://www.aljazeera.com/news/2020/11/28/dozens-killed-in-attack-on-farm-workers-in-nigeria

7 reaktioner till “Sverige huserar gärna personer utan skyddsskäl men skänker inte en tanke åt varför människor som flyr för sina liv uteblir

 1. Boko Haram är en islamistisk terrorgrupp. Sådana islamistiska terrorgrupper finns det runt hela klotet. Många av dem finns som personer i Sverige enligt SÄPO, i varje fall är de här och vilar upp sig, får sjukvård och pengar för att sedan kunna dra ut i världen igen.
  Världen har aldrig skådat en sådan politisk kraft som drar fram samfällt klotet runt. Religionen islam är den enande kraften i denna rörelse. Kraften i islam ligger i uppdraget som är politiskt, världslig makt ska erövras för att islam som religion ska kunna breda ut sig. Eftersom islam, som de flesta borde veta vid det här laget, är en våldsbejakande och mordisk religion finns anledning för de som leder demokratiska stater att vara mycket uppmärksamma. Sverige var, vad ska man säga, kanske naivt. Men inte Sverige utan socialdemokraterna som rörelse. Tack vare bristande bildning och förståelse för vad islam är som rörelse och en tro att man kunde kontrollera muslimerna,så släppte man in dem för att ha som valboskap när arbetaren inte längre fanns i Sverige och inte ville rösta på S. Islam har nu totalt lurat S som nu har svårt att erkänna och backa från sin idé. Som tur är finns motkrafter som formar sig.

  Vårt försvar lades ner av M och Rheinfeldt för ett antal år sedan. Ett land som inte har ett vapen, ett försvar, förlorar snart även ”spiran”, dvs makten att kontrollera det egna territoriet. Sverige hade tur som inte anfölls utifrån. I ställt såg S till att landet anfallits och anfalls inifrån av islam. Se hur islam framgångsrikt agerar politiskt på alla nivåer.Det finns ju numer tom en myndighet som delar ut pengar till muslimska trossamfund. Det man tror på i religiöst avseende är självfallet en privatsak och inte något som ska finansieras med skattekronor. Så strök S muslimerna medhårs och fick klanens röster i några val. Men, hur blir det i nästa val 2022?

  Svenska kyrkan lärde oss en gång i tiden att ”du ska inga andra gudar hava jämte mig”. Nu har svenska kyrkan lierat sig med ärkefienden islam och hjälper dem. En gång i tiden drog korståg söderöver för att bekämpa islam. Samma konstiga sak händer med en annan tro som många av aktivisterna i både kyrkan och makten i övrig har. De tror att en marxistisk ideologi ska leda till lycka här på jorden för alla. Men saken är den att vare sig Marx eller kommunismen hade något till övers för religionen. Se bara vad kommunismen gjorde med kristna i Sovjetimperiet t ex.

  Avslutningsvis kan jag konstatera att allt fler nu börjar skriva om det jag så länge påtalat, den svaga och närmast korrupta opposition vi har i Sverige. Se t ex samtiden.se idag. Det är en märklig politisk situation i Sverige när S samarbetar med miljöfascister som har planekonomisk strategi som i kommunismen som medel, när S samarbetar med ett ultrahögerparti som C och samtidigt stöds av kommunistiska V. Inte något av dessa partier har Sverige eller svenskarnas bästa för ögonen. Det är endast SD som uttalat för att värna Sverige av samtliga politiska partier i riksdagen.

  Så går det när det bli idétorka, när en rörelse inte orkar förnya sig. I stället borde oppositionen självklart formulerat ett alternativ. Det är endast SD som sedan många år kunnat formulera vad som är Sveriges mest brännande problem. I stället för att slå sig samman med SD och värna Sverige och svenskarna har oppositionen vinglat fram och tillbaka medan allt fler muslimer förs in. Det bådar inte gott för vad som kommer framöver.

  Gilla

 2. P.S. Frankrike är det enda landet hittills i Västeuropa som tydligt deklarerat att man inte vill ha den politiska delen av islam i landet. Macron har lanserat ett antal åtgärder som tydligt tillåter islam som tro och som lika tydligt ska stoppa den våldsamma delen av islam som således ständigt strävar efter politisk makt. Vägen till den politiska makten går via våld som skrämmer medborgare till tystnad och får politiker att tveka och backa.
  Symtomatiskt nog delar de flesta ledare i Europa mellan skål och vägg Frankrikes uppfattning. Däremot är det inte något land som ännu lika tydligt agerat som Macron och Frankrike offentligt. Ungern och i viss mån Polen vågar visa något av detta men så är de förstås paria i EU också. Statsminister Löfven och regeringen tiger som alltid i frågor som behöver hanteras och självklart även i denna fråga.

  Gilla

 3. Om Sverige inte hade gjort sig till ovän med Israel, hade vi för länge sedan kunnat få värdefulla tips om vad det leder till när folk från den ändan av världen sipprar in.

  Gillad av 1 person

  1. Kanske Israel ger igen för gammal ost genom att elda på folkvandringen norrut……
   Självklart skulle S låtit bli att blanda sig i den konflikten som är den absolut värsta krutdurken i världen. Så klumpigt av S. Dåvarande utrikesministern Wallström läxade upp statsmän under sin karriär. Linde har fortsatt. UD är ockuperat av s-märkta aktivister som omedelbart borde avskedas. S har hybris.

   Gilla

 4. Svenska kyrkan och massa andra lobbister har hjärntvättat
  Många människor. Det de inte förstår att de gräver sin egen grav.
  Flyktingarna flyr till kyrkan för att få sympatier, de kan sälja sina mödrar
  För en tio öring.
  Kvinnor och män i Afghanistan planerar sina lyxliv genom att föda söner.

  Att Européer blivit en slavar till människor från hela världen som
  Tröttnat på sina korrupta länder och vill ha allt gratis.

  Har gjort våra korrupta politiker till landsförrädare
  De ger alla asyl fast 90 % inte har skyddskäl.
  Sen tvingar de svenska Kvinnor arbeta för tre och kvinnor och män i
  Sverige går från jobb till kistan.
  Samtidigt som flyktingar har sina lyxliv och massa tid med sin familj och barn.
  Så hinner vi Svenska inte ens att ta kaffe med vår familj.

  Politikerna har missförstått begreppet asyl och skyddsbehövande.
  Afghanistanier som bott i Iran hela sitt liv har skickats av sina föräldrar
  trots att de är
  Långt mer än 18 år för en biljett till Sverige.
  De som söker asyl och åker på semester till hemlandet har aldrig haft asyl skäl och
  Borde utvisas direkt.
  Sverige har haft många som ljugit om sin ålder om att föräldrarna
  och fått både pension och bidrag.
  För föräldrar som aldrig bott här.

  En svensk skattebetalare får inte ett öre utan bevis.
  här kommer människor som
  Ska söka asyl i första säkra land.
  Genom tio länder. Vilket visar på lagbrott och dålig moral.
  Ändå släpps de in i Sverige och får massa bidrag.

  Fast tänker man brett så är det så.
  Att vem som helst från hela världen släpps in i Sverige och
  Får bo och leva här i lyx på bidrag i många år utan något krav.
  tills de får avslag och de kan överklaga hur många gånger som helst.
  I princip så har hem som helst rätt att bo här hur länge som helst.
  Ingen polis letar efter illigala och illigala får skola och sjukvård gratis.
  Det är en plundring och kränkning av vårt hårda slit som politikerna satt i system.
  Totalt obegripligt att folk inte reagerar på den fruktansvärda stölden och vidriga skatte och
  Stölden av många pensions år.

  Vi har kanske inte bara outbildade politiker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s