Tyst i media efter att förslag om att rädda Ringhals röstats ned av regeringen och dess stödpartier

I dag har tydligen Näringsutskottet avgjort frågan om kärnkraftens framtid där Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet röstade nej till Moderaternas förslag att rädda Ringhals 1.

Det här minskar möjligheten att säkra ett fungerande elsystem i Sverige, där vi redan har problem med elkapaciteten i framförallt Skåne.
Svenska Kraftnät har till och med deklarerat att man saknar beredskap för att förhindra en elkris i Sverige, så regeringen och dess stödpartier kan inte skylla på att de inte känt till det stundande elbristproblemet.

Svenska folket lär dock bli varse om problemet ifall vi går en vargavinter till mötes, men regeringen räknar väl med att det ska bli en mild vinter även denna säsong så att det inte ska märkas så tydligt. Under tiden planerar man för stora datahallar, elvägar och ökad produktion av elbilar. 🤦‍♀️

Det är för övrigt mycket märkligt att det inte går att hitta en rad om dagens viktiga avgörande i media – försöker man mörka för att inte oroa befolkningen? 🤔

Jag hoppas verkligen att folket minns hur mycket elände svikarpartiet Centern bidragit till när det är dags att gå till valurnorna nästa gång – amnesti för ensamkommande afghaner, införande av plastskatt, är ovilliga att stoppa den offentliga finansieringen av radikaliserande miljöer, nedstängning av kärnkraften och så ännu en amnesti för ensamkommande utan legala skyddsskäl lagom till jul! 👎😡

#vigillarintefegapolitiker

https://www.gp.se/ekonomi/risken-f%C3%B6r-elbrist-%C3%B6kar-1.28668998

18 reaktioner till “Tyst i media efter att förslag om att rädda Ringhals röstats ned av regeringen och dess stödpartier

  1. Dom tänker med fel ända av kroppen, om det fortfarande finns något som kan kallas tanke. Problemet är att Sverige styrs av en isolerad autokratisk maktelit. Besluten fattas på ideologiska grunder, inte praktiska. Så länge deras ideologiska krav är uppfyllda spelar det inte roll om det finns elektricitet eller inte.

   Gillad av 1 person

 1. Tror dessutom att folk i gemen inte begriper vad som behövs för att bygga ett land.
  – Kärnkraft, vad ska vi med det…?
  – Det finns ju el i vägguttagen…

  Sverige har peakat, nu bär det bara utför.
  Men väljarna verkar nöjda.

  Gillad av 1 person

 2. Detta är ett spel för galleriet av M. De har tidigare, när så var möjligt ur flera aspekter, bara låtit stängningsprocessen rulla på. Alla som är insatta i saken vet det jag påstår. Men gott nog, M kanske tar någon röst från S.
  Kärnkraften kommer tveklöst tillbaka men i form av de mindre och säkrare reaktorerna som har utvecklats. Man kan välja om de ska producera el eller varmvatten t ex. I dem kan användas det kärnbränsle som man nu vill stoppa ner i de bergrum som finns. ”Avfallet” från dessa nya rektorer är med mindre farligt och behöver lagras bara en bråkdel av tiden jfrt med det nuvarande.

  Studier och utredningar har slagit fast att det behövs en mix av 1/3 vattenkraft, 1/3 kärnkraft och 1/3 vindkraft för att täcka basbehovet och få tillförlitlighet ur tekniska synpunkter.
  Det framgick även att det inte är lönsamt för Sverige och framförallt inte ens nödvändigt med fler vindkraftverk än de som redan finns. Många tusen projekteras och kommer medföra att stora pengar förs ut ur Sverige till utländska bolag.

  Gillad av 1 person

   1. Den var fin! Jag ställer mig rätt positiv till det förslaget!

    Kanske borde man testa och se vad som händer om man stänger av fjärrvärmen och t-banan till de utsatta områden här i Stockholm och låta naturen ha sin gång?

    Återigen, MP är ett rent bluffparti vad gäller miljön. Tro mig. Det enda någotsånär rimliga som gjorts är när Lövin förhandlade kring fisket i EU. Men det är bara vad jag tror, jag vet inte säkert eftersom jag inte satt mig in i all snårig text. Att de sedan har ägnat all energi och politiska kraft åt införsel av utlänningar har väl knappast undgått någon.

    Huvudinvändningarna är flera. En tydlig är att man satt igång förändringar som kosmetiskt verkar bra men som ställt människor i Sverige utan alternativ. Elbilar är svindyra, det finns inte el och laddstolpar, det finns inget system för återvinning av batterier mm, brandkåren säger att det är oerhört farligt att ta hand om en brinnande elbil osv osv osv.

    Gilla

   2. Tack, man försöker ju vara en idealistisk realist. D.v.s. göra långsiktigt rätt för barnen, med realism.

    Det andra tar jag som en satir, vilken jag inte rekommenderar (i det här fallet) eftersom de som verkligen borde lyssna på dig då kanske slutar lyssna på dig, med argumentationsfelet associationsskuld, men visst är det heller inget osannolikt event för många orter/städer (oavsett etnisk blandning) när skiten träffar fläkten och genom historien har den gjort det ett otal gånger. Etnisk likhet är ingen garanti mot stridigheter och kannibalism. Se bara på Påskön! Där var det sannolikt olika klan-familjer med lite olika tro som gav sig på varann, samt råttor, och även de är i antågande. När jag ex. senast besökte en av Sveriges storstadsförorter var jag chockad av antalet osorterade sopor som drar till sig råttor, vilket givetvis är en följd av MP:s massmigration, ojämlikhet och segregering in i ”mångkultur”.

    Jodå. Jag, om någon, VET att MP är ett rent bluffparti vad gäller miljön, även om alla i MP inte vill eller kan förstå det, och jag behöver inte ”tro” dig på den punkten, eftersom jag har varit medlem och träffat de där naiva idioterna och elaka charlatanerna på nätet och i verkligheten.

    Jodå, visst gör även MP rätt ibland, men det är väl att likna vid osannolika kantareller i vidriga trädplantage. De gör inte mycket nytta på lång sikt. Så är det ju även med fiskepolitiken. Om MP, och andra idioter, envisas med att vi ska bli fler sekteristiska 12-barnsfamiljer i Sverige och i världen, så kommer ju fisken ta slut ändå i slutändan och fisklevande varelser kommer ju också få svälta ihjäl eller bli klubbade innan människorna själva ger sig på varann. Ekvationen hänger inte ihop.

    MP-medlemmars egen veganism och miljömässighet och självspäkning är visserligen till det yttre jättefin, då den existerar, ja rentutav karaktärsmässigt högtstående, men rent matematiskt så kommer det bara skjuta upp katastrofen i fåtalet exponentiella fördubblingar, d.v.s. vara likt en fis i rymden. Det inser en normalintelligent 7-åring.

    Rent moralfilosofiskt bör man följaktligen fråga sig vad nyttan är med att Sverige skall förvandlas till ett ojämlikt överbefolkat sekteristiskt Indien där flertalet är fattiga och äter curry-kryddad vegansk ärtsoppa, där olika sekter tävlar i barnavel, kannibalismen tilltar, samt olika arter hotas med utrotning?

    Effekten av överpopulation är ingen hemlighet men bygger på matematiska bevis, evident arkeologi, evident biologisk forskning och evident jordbruksforskning, så det finns ingen ursäkt för MP:s naivitet/ondska heller. Inte ens gudstro är en ursäkt, eftersom de alltså VET att de kommer förstöra ”Guds skapelse” på det där MP-viset, så vida inte kärnvapenkrig eller en asteroid gör det först, men för sådana event vill de heller inte ha beredskap, eftersom de är EU-vurmare som har tagit bort sitt utträdeskrav ur EU och det var exakt då jag tappade sugen och gick ur MP. De sitter även i regeringen tillsammans med rysshetsare och kineshetsare. Inte speciellt fredligt av dem.

    Det var vid borttagandet av utträdes kravet ur EU som jag själv fattade den psykopatiska MP-bluffen. Frihandel ökar helt evident transporterna och minskar den ekologiska hållbarheten för alla nationer på hela planeten. Ytliga kortsiktiga charlataner som var ute efter högre löner och maktpositioner inom EU, låg sannolikt bakom lurendrejeriet.

    EU-vurmen och frihandelsvurmen är alltså det stora problemet (alltså är även SD:s egna charlataner ett stort problem, eftersom de är för frihandel och tillväxt). Frihandelsvurmen har även skapat ökat beroende av krigsförbrytarnationer, vilket lett till svenska krigsförbrytelser mot suveräna nationer, med påföljande misär och migrationskaos, samt ökade rasistiska känslor hos individer som drabbas av kriminalitet från en annan etnicitet, men det är ju inte olika etniciteters fel, men den ojämlika politiken i kombination med den galna massmigrationen som ondskefull fulmedia har propagerat för, samt det naiva hjärnförsmutsade folket har röstat för, eftersom de aldrig kan slita sig från villfarelserna och avledningsmanövrarna.

    Elbilar behöver inte vara svindyra och det lär du snart få erfara, eftersom batterierna och bilarna kan krympas avsevärt, batterierna kan göras utbytbara, samt att elbilarna inte behöver innehålla så många rörliga delar eller lull-lull heller, som de ofta gör idag.

    Hybriderna är väl det allra största skämtet, eftersom de innehåller dubbla system. Klart att det blir dyrt som fan. Själv kommer jag kanske köpa en Podride, eller liknande, när benen och balansen inte är lika starka längre, för jag hatar verkligen förvuxna SUV-ar med korkade jättehjul konstruerade med pinnbultar för att göra däckbyte komplicerat, som dessutom körs av riktigt korkade individer som på fullt allvar tror att SUV:ars ökade roll-over-tendens kan pareras med en djävla krockgardin och att de inte kommer rulla in med huvudet före i ett träd efter sladd eller vattenplaning…

    Hur mycket el och laddstolpar det blir, för de här korkade bilarna, kommer politiker, marknadens aktörer, samt individer själva, vara ansvariga för. Själv cyklar jag, tills vidare, helt utan el. Jag njuter av det.

    Det är sant att det blir farligare med brinnande bilvrak, p.g.a. batterierna, men bilarna var redan farliga innan batterierna, vilket jag vet, eftersom jag har analyserat olika brandtester på airbags som maskiningenjör inom bilindustrin. Bensin eller biogasflaskor är ju inte heller att leka med.

    I Sverige och Norge pågår det forskning för att återvinna fler komponenter i batterier. Det kommer sannolikt bli lönsamt när batterivolymerna stiger och bör subventioneras redan nu för att teknologin skall vara framme när den behövs, så att vi inte får giftigt brinnande sopberg med batterier, eller att de essentiella metallerna bara går till spillo.

    När vi åter är inne på gift, så kommer vi osökt in på problemet med tonvis av gifter som kärnkraften orsakar vid brytningen av uranet, samt dess restprodukter, d.v.s. helt förfärliga gifter som batterier, sol- vind och vattenkraftens negativa inverkan inte ens kan mäta sig med.

    Solcellerna är nu väldigt ekonomiskt gångbara och även där sker det en intressant utveckling, så varför bita sig fast likt en hypnotiserad bäver i en teknologi som är väldigt dålig och inte ens kan bära sina egna försäkringskostnader mot totalhaveri i dagsläget? Det är väl inte realism, inte ens kortsiktigt ekonomisk realism, eller?

    Gilla

   3. Så är det. Ökad population ger ökad elkonsumtion, för att majoriteten röstar på tillväxtpartier med öppna hjärtan och slutna kortsiktiga hjärnor.

    Röstar man däremot på nedväxt till balans med naturen så får man en population som minskar stadigt, minskade transporter och en bibehållen standard för nationen, medan vi kan fasa ut kärnkraften, vilken var en teknik som vi aldrig borde ha subventionerat, genom frihet från försäkringar mot totalhaveri, för då hade den aldrig byggts. Tar man ut sådana försäkringspremier genom nya lagar så kommer all kärnkraft stängas i hela världen. Den blir helt enkelt för dyr, eftersom att bygga bort riskerna blir alltför dyrt, i vart fall tills teknologin ev. blir säkrare genom flitig forskning.

    Kärnkraften, dess giftskapande, ex. plutonium idag, samt krigshets mot ryssar och kineser, samt massinvandring från de länder Sverige har varit med och förstöra genom krigsförbrytelse, samt segregering i en s.k. ”mångkultur”, är dessutom en soppa som majoriteten har skapat, p.g.a. girigbuksmedier som för en extremt korkad propaganda för eländet, men som vi inte bör äta mer av alls.

    Rösta rätt!

    Gilla

   4. Kärnkraften är och förblir dessutom ett dåligt alternativ ur ren beredskapssynpunkt. Inte ens att lägga den på hemlig plats någon kilometer under marken hjälper, eftersom koncentrationen och ledningarna från den är problemet

    Den behöver dessutom massiv kylning.

    Folk talar dessutom om klimatförändringar, m.s.p. uppvärmning. Kärnkraften värmer upp vatten till tropiska temperaturer vid alla hav. I Sverige har vi tropiska vattentemperaturer utanför kärnkraftverken, medan alla fulmedier tjatar om CO2 ensidigt.

    CO2 minskar däremot med minskad population som ger minskad konsumtion, särskilt om man går ur EU och stoppar all onödig handel.

    Gilla

 3. Det är en fin signal till utländska kraftbolag som lindat myndigheten Svenska kraftnät runt fingret.Det råder panik i främst Tyskland om hur man framöver skall få tillgång till el.Man vägrar bygga egen smutsig kärnkraft och man lägger ned sina kolkraftverk.Gasen från Ryssland måste ersättas med något annat och då skapas en folklig opinion för att sätta press på regeringen.För någon vecka sedan skrev ett tjugotal skånska moderater under ett eluppror som publicerades i Expressen Manuset till det upproret hade tagits fram på uppdrag av Uniper och moderaterna gör sig,mer eller mindre ovetande,till lydiga redskap åt svenskfientliga intressen.Mitt land skall inte bli en soptipp för Tyskland.I detta fallet med Ringhals vet regeringen vad den gör.

  Gilla

  1. Tysklands elproduktion – vilken soppa!
   Man har lagt ner fullt fungerande kärnkraftverk för man var rädd för tsunamis!!!
   I stället så har man tvingats att köra mer kolkraft och även oljekraftverk. Summa summarum så släpper nu Tyskland ut mer CO2 än de gjorde tidigare. Dessutom tvingas nu den tyska befolkningen betala Europas högsta elpriser. Grattis! När dårar tillåts styra så blir det förstås dåraktiga beslut, precis som i detta land.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s