Förenade Arabemiraten uppmanar Europa att våga sätta ned foten mot islamisterna

Skribenten Noura Al Kaabi har skrivit en mycket läsvärd krönika om hur Förenade Arabemiraten ser på islamistisk extremism i Europa och att vi fullskaligt låtit oss luras av islamisternas skenhelighet. Det ligger mycket i det hon för fram och återigen kan man konstatera att det är den styrande eliten som tillsammans med media försatt oss i den här situationen tack vare sin naivitet samt strävan efter godhetspoäng. Problemet är att ingen verkar ha modet att ta sig ur islamisternas grepp – varken i EU och allra minst här i Sverige!

#justdoit


”De barbariska islamistiska terrorhandlingarna i Frankrike och Österrike nyligen måste otvetydigt fördömas av alla rätt tänkande människor.

Att en av terroristerna som attackerade tillbedjare i en kyrka i Nice i Frankrike enligt uppgift bar på koranen, måste få alla muslimer att vakna upp och börja fundera över hur ett gäng fanatiker strafflöst kan fortsätta att vanhelga sin tro och dess heliga symboler.

Det är också viktigt att notera att två platser för tillbedjan, en kyrka och en synagoga, var bland målen för attacken, vilket inte lämnar några tvivel om att huvudmotivet var att främja interreligiösa stridigheter. Även när terrorhandlingar som begås i vår tros namn skapar vågor av islamofobi i olika delar av världen, är det viktigt att vi korrekt identifierar och avslöjar extremismens och terrorismens krafter mitt ibland oss.

Förenade Arabemiraten har konstant framhållit att kampen mot extremism och terrorism inte kan begränsas till enbart säkerhetsområdet. Om vi ska nå framsteg i våra ansträngningar måste vi bekämpa dem på idé-nivå, vilket bara är möjligt om vi identifierar och avslöjar de grupper samt ideologiska strömmar som genererar och sprider extremistiska idéer.

Vi har ofta mött hård kritik, särskilt i väst, för vår starka motstånd mot politisk islam eller islamism, som vi är övertygade om är källan till anstiftan till terrorism i islams namn. Tyvärr var många anmärkningsvärda intellektuella och politiska personer i väst så imponerade av islamisterna att de lovprisade dem som det enda hoppet om ett liberalt, tolerant Mellanöstern.

Många islamistiska ideologer steg till ledande befattningar vid prestigefyllda västerländska universitet och forskningsinstitutioner, där de använde dessa möjligheter till sin fördel genom att övertyga sin publik om att islamism var en god kraft.

Vi har vägrat att tillåta att islamister fått fotfäste och inflytande i Förenade Arabemiraten. Instinktivt och erfarenhetsmässigt visste vi att de var den främsta källan till extremistiska idéer i den muslimska världen. Till skillnad från andra strömmar av religiös överdrift, visste vi också att islamister bättre kunde dölja sina sanna färger och presentera sig som reformatorer.

Att många lärda människor i väst var godtrogna nog att falla för deras falska charm har aldrig förvånat oss, utan fick oss att allvarligt oroa oss över konsekvenserna av islamismens ökande inflytande i många delar av Europa. En tendens att värdera dessa individer som de verkliga representanterna för islamisk intellektualism fick alla våra varningssignaler att ringa, men våra förmaningar om att vara försiktiga var mestadels för döva öron.

Det är otvivelaktigt så att den enda skillnaden mellan Al Qaida, IS-terrorister och de till synes sofistikerade islamistiska ideologerna, är att de förstnämnda är skrämmande ärliga medan övriga är rigoröst duperande.

Jag vill undvika att peka fingrar i detta ögonblick av sorg och upprördhet, men det är verkligen ett tillfälle för oss alla att upprepa vårt åtagande att motarbeta fanatism och terror genom att visa global solidaritet som ett sista steg för att utrota mörkrets krafter en gång för alla. Det är dock lättare sagt än gjort om vi fortsätter att ignorera elefanten i rummet.

Se på de personer från olika länder som trätt fram och gett utlopp för provocerande samt förkastliga uttalanden som gett stöd eller motiverat terroristerna under de senaste veckorna. Alla tillhörde ett ideologiskt spektrum – om än med mindre skillnader mellan dem – av politisk islam. Medan religion som tro alltid upphöjt människan till ädelhet och välvilja, har religion som ideologi däremot alltid genererat tanklöst våld i folkmordsskala.

Vi står med offren för alla terrorattacker. Vi håller inte med om de kontroversiella karikatyrerna och som muslim är jag förolämpad av dem, men jag kan inse den underliggande politiken, det pågående utnyttjandet och manipulationen som bedrivs bakom denna fråga för politiska ändamål. Att koppla profeten Muhammad, som representerar en stor helighet bland muslimer och är alldeles för stor för att hans namn och status ska kunna utnyttjas i billiga politiserade kampanjer, till våld och politisering är oacceptabelt.

Terrorattacker är inte islam, de är den islamistiska tolkningen av islam och kommer alltid att förtjäna vårt okvalificerade fördömande och ett helhjärtat stöd för att utrota terror.

Den sorgliga sanningen är dock att vi befinner oss precis där vi var för fem år sedan eftersom ingenting gjorts för att begränsa den mördande islamistiska propagandan i Europa. Det är hög tid att europeiska myndigheter prioriterar och ägnar mer uppmärksamhet åt att tumören sprider sig mitt ibland dem.

När det gäller Förenade Arabemiraten är vi klara i vår opposition mot extremism och terrorism i alla former och talar emot dem utan ”om” och ”men” som är vanligt i vissa kretsar. Vi tror att motstånd mot extremistiska idéer, tillsammans med främjande av kulturell och religiös tolerans samt harmonisk samexistens, är det enda sättet att utrota terrorismens gissel.”

https://english.alarabiya.net/en/views/news/middle-east/2020/11/24/Fight-against-Islamist-terror-must-begin-with-opposing-extremist-ideas

5 reaktioner till “Förenade Arabemiraten uppmanar Europa att våga sätta ned foten mot islamisterna

 1. Eliten är inte naiv, eliten är inte naiv, det är inget misstag av regeringen, det är inte det att regeringen inte förstår…….
  Dags att sluta tro eliten om gott….. Alltför ofta går det att läsa att snälla svenskar tror att regeringen bara inte har förstått att det är av misstag som allt galet sker. Det är inte av misstag som det ser ut i Sverige som det gör. Om det var av misstag skulle det knappast ordnas amnesti åt afghanerna. Om det var ett missförstånd skulle knappast införseln av utlänningarna fortsätta och fortsätta och fortsätta. Om det var okunskap skulle väl tullen vid det här laget ha fått tillräckligt med personal för att kunna arbeta effektivt och tullen skulle fått tillräckligt med maskiner som kan läsa passen osv osv. Det är inte av misstag som allt sker, det är medvetet och med avsikt. Förstå det.

  Det artikeln handlar om är förstås islam som är den nu framträngande stora kraften i vår tid. Under 1900-talet var det först marxism och kommunism, sedan fascism och nazism som provades och nu alltså islam. Utrymmet och möjligheten för islam att tränga fram har skapats genom bristen på ANDRA politiska alternativ. Se så tomt det är i Sverige på politiker och partier som kan formulera vad de vill med makten, Sverige och svenskarna. I det tomrummet har både islam och miljörörelsen fått utrymme. Med miljörörelsen kom allsköns galenskap som vi ser och känner. Det är ju inte främst miljörelaterade saker som t ex MP serverat, MP har ju först och främst öppnat dörrarna för islam. Nu senaste året har vi däremot fått smaka på vad MP anser bör ske. Det är svindyrt att äga och åka bil. Den som vill besöka vår huvudstad måste betala tull (trängselskatt) osv osv.

  Allt fler ledarskribenter vågar dock nu skriva om och benämna vad den viktigaste frågan nu är i Sverige. Det är minsann inte bara islamisterna och våldet, det är islam som företeelse som i påverkar och förändrar hela svenska samhället på ett sätt som vi inte varit med om sedan kristendomen fördes in i Sverige. Det är det stora som sker och som det svenska samhället snart måste börja hantera på allvar.

  Gillad av 1 person

 2. Ett av problemen är att politikerna har tillåtet dem att flyta fram sina positioner, de använder våran moral, lagar och principer mot oss men till deras fördel, antyder alltid att de måste ”försvara” sig, vägrar erkänna om de har fel, angriper och ser oss svenskar som onda, de kräver sina rättigheter utifrån sin synvinkel, är emot yttrandefrihet och demokrati. Så hade man erkänt att islam är ett problem då hade politikerna även erkänt att deras dröm om ett mångkulturellt samhälle inte hade fungerat och detta kommer inte att hända. Hade vi haft politiker som
  hade vågat och haft kunskapen att sett till det bästa för oss och Sverige så hade vi inte suttit i denna sits idag, för då hade de insett att det bästa sättet att ta sig ur ett problem är att lösa det, men i Sverige löser vi inga problem, här skapar vi dom.

  Gillad av 1 person

 3. Jag såg att KD hade en kampanj mot Islamism och blev då påhoppade att vara mot Islam, visar hur naiva och oupplysta svenska politiker på vänsterkanten är. Kan alltså inte skilja på bu elker bä!

  Gillad av 1 person

 4. Att våra politiker ger hundratals miljader i stöd varje år till islamistiska
  Extremister visar på total förnekelse av verkligheten.
  Man kan inte skylla på något partie men börjar med MP sen alla andra.
  Och alla fullt medvetna om vad de gör.
  Att låtsas inte förstå
  Samtidigt som de tagit bort ansvaret .
  i Sveriges regering eller i
  Myndigheterna kan ingen ställas för de brott de begår.
  Politikerna har gjort illigala till medborgare med rättigheter,
  Lss lagen har de gjort till kriminellas välfärd människor import.
  Allt politikerna har beslutat om har de varnats för,
  men de tvingade igenom det
  Fast majoriteten av folket inte ville.
  Vilket betyder att demokratins första största hot är politikerna och
  Sen islamisterna?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s