Australien drar in medborgarskap för man med terrorkopplingar som fortfarande befinner sig i landet

Australien har dragit in medborgarskapet för en algerisk-född muslimsk präst, som dömts till 15 års fängelse för att ha lett en terrorcell som planerat att bomba en fotbollsmatch i Melbourne 2005. Abdul Nacer Benbrika blir således den första personen som fråntas sitt medborgarskap medan han fortfarande befinner sig i Australien, då han bedöms som ett allvarligt säkerhetshot mot landet.

Benbrika är kvar i ett australiensiskt fängelse trots att han avtjänat sitt straff, eftersom australiensisk lag tillåter att personer som dömts för terrorhandlingar kan hållas kvar i upp till tre år efter avtjänat straff. Försvarsadvokater har överklagat beslutet om att hålla kvar Benbrika. Han har 90 dagar på sig att överklaga att hans visum dragits in och återvända till Algeriet. Enligt australiensisk lag kan en person bara bli av med sitt medborgarskap om man har dubbla medborgarskap i syfte att förhindra att människor blir statslösa.

Det är raka rör i Australien – bravo! Meanwhile in Sweden… finns ingen dylik lagstiftning på plats överhuvudtaget och om det ens ska genomföras en lagändring om indraget medborgarskap om vi får en ny regering, så kommer det ta ytterligare ett decennium innan det är på plats räknat från nu eftersom det måste gå ett val emellan. Man baxnar! Men eftersom det inte ens finns ett färdigt förslag så ser jag det inte som särskilt troligt att det kommer ske den här gången heller, även om Moderaterna nu flaggat för att man vill genomföra just det – de lyckades nämligen bränna broarna förra gången de satt vid makten i två mandatperioder och hade möjligheten.

Dessutom kan vi i det här landet inte utvisa människor som klassificeras som ett hot mot rikets säkerhet trots att de inte är svenska medborgare, eftersom de riskerar att råka illa ut i sitt hemland, så vi behåller dem istället här så de kan vandra fritt på våra gator som i fallet med imamerna förra året. Sverige blir allt mer en skamfläck och medborgarna får betala det högsta priset när extremismen får fritt spelrum!

#onlyinsweden

https://www.arabnews.com/node/1767991/world

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/11/03/sverige-imamer-kan-inte-utvisas-trots-att-de-bedoms-utgora-en-sakerhetsrisk

3 reaktioner till “Australien drar in medborgarskap för man med terrorkopplingar som fortfarande befinner sig i landet

 1. Australien har mycket mer koll på vem som kommer in i landet,
  De släpper inte in folk som gjort något brottsligt under deras uppväxt.
  Sverige ger kriminella asyl så de slipper straff i hemlandet.

  Hela världen gör allt för att bli av med parasiter och kriminella.

  Sverige gör tvärtom här gynnas mördare och våldtäktsmän.
  Vilket visar att politikernas människosyn är förvrängd.

  Normala människor fattar inte hur besluten tas,
  Människor tvingas jobba och slita i 50 år sen kommer en illigala
  Människa och den får förtur till sjukvård.
  Frågan är varför ska vi betala för dem och de får inte ens vara i landet.

  Men politikerna hade varit ute och tiggt om arbetarna ej betalat skatt
  Så de lever som parasiter och därför de respekterar andra parasiter.

  Svenska politiker har ingen kompass och är helt vilse i helvetet.

  Gillad av 1 person

  1. Vad du talar om är symptomen, från en hårt toppstyrd förtryckarregim och ideologisk aristokrati. Människor i Sverige har noll inflytande över regimen. Samhällssystemet med den nuvarande formen av ”demokrati”, i motsats till folkstyre, är medvetet skapat och underhållet så för att garantera regimens överlevnad. I Ryssland vände sig de utsugna folket mot samma slags regim och störtade den, i Kina hände samma sak. Det finns många exempel. För att finansiera systemet måste regimen ständigt öka sina inkomster med skatter för att finansiera köpen av röster. För varje importerad valboskap, som sedan avlönas rikligt med bidrag, har regimen köpt en säker röst. Propagandamaskinen från Tyskland 1933 håller åsikterna regimen vill ha på plats. Så kommer det att bli tills folket, som i Kina och Ryssland, åstadkommer en ändring. Fredlig? Själv förstod jag detta för 50 år sedan, idag står jag inte under denna regims förtryck.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s