Turkiet kritiseras för att inte kontrollera resenärer eller ha karantänsregler – precis som i Sverige och nu skenar coronasiffrorna

Jag har sedan dag ett av pandemin kritiserat Sverige för att vi har fortsatt med öppna gränser samt varken kontrollerat inresande eller satt dessa i karantän. Detta gäller inte bara vanliga resenärer utan även asylsökande migranter som stadigt legat runt cirka 200 personer per vecka hela året och som bara släppts in utan varken undersökning eller karantän i 14 dagar.

I länder som Grekland och Malta som haft stort migrantinflöde även under pandemin, har alla migranter testats och satts i karantän – där har det visat sig att många är smittade med Covid-19. Sedan är man förvånad över att Sveriges smitta inte går ned?! Visst har det betydelse hur invånarna i landet beter sig i umgänge med andra under pandemin, men man kan inte sticka under stol med att det inte hjälper fullt ut när man inte har någon kontroll på de som kommer in i landet.

Turkiet är ett transitland för migranter och likt Sverige har de öppna gränser utan någon som helst kontroll under pandemin. Det sägs att någon i Turkiet avlider var 10:e minut och att landet tappat kontrollen över pandemin. Inofficiell data visar nu skyhöga smittotal i landet med över 47.500 nya fall av Covid-19 varje dag, varav 12.500 är i Istanbul – detta skulle representera en ökning på 300% i november jämfört med månaden innan.

Enligt officiell statistik registrerade Turkiet 5.103 nya coronafall den 20 november med 141 dagliga dödsfall, vilket är det näst högsta antalet dagligen smittade sedan i mars.

Istanbuls borgmästare Ekrem Imamoglu deklarerade den 22 november att 186 personer hade dött av ”infektionssjukdomar” i staden, vilket är högre än landets officiella dödstal. Den turkiska hälsoministern anklagas för övrigt för att klassificera vissa dödsfall som är relaterade till Covid-19 för ”infektionsrelaterade dödsfall”.

Enligt Israels hälsominister har 20% av de israeler som reste till Turkiet i oktober testats positiva för coronavirus vid hemkomsten, vilket enligt experter är mycket oroande siffror. Alla som anländer till Israel måste självisolera sig i 14 dagar, men något sådant krav finns inte i Turkiet där man inte heller kräver PCR-test på turkiska flygplatser för passagerare som anländer till landet.

Enligt Guner Sonmez, radiolog från Uskudar universitet, har de länder som bäst lyckats hantera pandemin haft strikta karantänsregler och rigorösa regler för de som anländer till landet.

Vi minns alla hur Sverige hanterade de som kom hem från resor när pandemin nyss brutit ut och samma metod har varit tillämplig ända sedan dess – det vill säga fritt inträde, ”rekommendationer” och ingen som helst kontroll! 👎

https://www.arabnews.com/node/1767456/middle-east

5 reaktioner till “Turkiet kritiseras för att inte kontrollera resenärer eller ha karantänsregler – precis som i Sverige och nu skenar coronasiffrorna

 1. Regeringen har via statsepidemiologen Tegnell hanterat Coron SOM OM det vore något som går att hantera POLITISKT. Tegnell har upprepade gånger sagt galna saker som att ”det är orättvist när alla inte kan arbeta hemifrån”, ”man borde tänka över sådana tilltag” sade Tegnell när företag för att skydda sina medarbetare rekommenderade munskydd osv osv.

  Tegnell, som är en av de där vänstermänniskorna, PK sedan tonåren, gavs mandat av regeringen att inte bara prata som läkare utan som just en sån där vänster-liberal marxist. De har ju som förklaringsmodell att allt orättvist här i livet beror på att vissa förtrycker andra.
  Det är precis den ideologin som S har haft i alla år och som lett det här landet dit där vi är nu. S menar att alla är vi lika från början, lika kloka, alla är uppfyllda av samma goda önskan att göra gott för sina medmänniskor osv osv. Om de inte gör det så beror det på att de är förtryckta, av onda arbetsgivare, av samhället, av könsmaktstrukturer och hela den där skiten.

  Det spelar självklart ingen roll hur många miljarder man pumpar in i förorterna, det är inte husen som inte sköter sig.

  Så, en viktig anledning till att Sverige just nu förefaller sämst av alla i Europa kring Corona, är att regeringen via Tegnell ansåg att orsaken till att Corona spred sig var ojämlik behandling av människorna, t ex att de utsatt inte fick rätt information. Vi borde då alla inte bära munskydd eftersom vissa inte fick veta att munskydd kunde hjälpa. Tegnell förmedlade utan att han själv förstod eller insåg det politik och inte råd som epidemiolog.

  Det är i princip samma sätt som allt i samhället hanteras av S utifrån en galen ideologi. Långa straff hjälper inte brottslingen, alltså fortsätter man med korta straff osv osv. Hela klabbet.

  Nu kan vi chatta med Löfven enligt Expressen och ställa frågor till honom om Corona. Det är ju ett lika galet sätt som att anlita Tegnell. Låt professionen utan marxistisk-liberal multi-kulti ideologi hantera Corona. Det finns många sådan kompetenta yrkesmänniskor. MEN, sådant finns det inte plats för inom S-rörelsen. Ibland tror jag Löfven är smådum i huvudet.

  Visste ni att Regeringskansliet har 4 500 anställda?

  Gillad av 1 person

   1. Vad är frihet? I länder som Sverige är det vad makteliten enväldigt och autokratiskt bestämmer är din frihet, eller inte. Dina åsikter och yttranden granskas och överträder du dina tilldelade befogenheter hamnar du i domstol, avledas, eller förföljs tills du fogar och formar dig till föreskriven PK standard.

    Gilla

 2. Youtubekanalen ”Vetenskapsforum covid-19” rekommenderas!

  Öppna, kunniga samtal om C-viruset med mest specialistläkare men även matematiker m.fl. professioner. Flera olika aspekter belyses.

  De som mest står på Folkets sida har tyvärr blivit av med sina tjänster och forskningsanslag. Det visar vem som har Makten och vilken agenda den har.

  Gillad av 1 person

 3. Jag har ett dimmigt minne att Erdoğan sa våras Covid kunde inte passera till Turkiet för landets gränser var så säkra. Det finns flera länder som trodde att allt var så bra och säkert. noll risk så att säga.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s