Anti-muslimsk retorik ökar efter terrorattackerna

Efter de brutala terrorattackerna i Frankrike och Österrike utförda i islams namn, har den anti-muslimska retoriken ökat världen över. I Indien har det skett flera attacker mot muslimska minoritetsgrupper och i Wien har muslimer fått mottaga dödshot, muslimska kvinnors slöjor har slitits av, de har blivit bespottade samt barn har blivit förolämpade av sina lärare i skolan.

I Sverige har det också genererat reaktioner och den senaste veckan har polisen fått in anmälningar där flera moskéer i Göteborg, Malmö samt Borås mottagit hotbrev samt försändelser som innehållit ett okänt vitt pulver.

I det hotfulla brev som skickats till moskén i Göteborg stod det bland annat att man inte vill ha muslimer i Sverige, att de ska ut ur landet och hör hemma på medeltiden.

Obehaglig utveckling och man får hoppas att det stannar vid hot och inte eskalerar.

Sverige är så enormt polariserat tack vare decennier av oansvarig politik och nuvarande styres ambition att fortsätta på samma spår trots alla varningsflaggor kommer inte leda till något gott. Resultatet av att de i åratal slagit dövörat till och gett muslimer en gräddfil börjar nu visa sig. Jag säger inte att det här är något vi ska acceptera och tycker absolut att vi ska bekämpa alla former av extremism oavsett avsändare, men man förstår mycket väl hur den här främlingsfientligheten har kunnat växa fram och slå rot.

Här borde folket göra slag i saken och rösta bort de som lagt grunden till splittringen av landet, men tyvärr gör vi istället tvärtom och låter samma klåpare få hålla i taktpinnen år efter år!

#onlyinsweden

Källa: Aftonbladet, Al-Jazeera

7 reaktioner till “Anti-muslimsk retorik ökar efter terrorattackerna

 1. Tja, när Sveriges regering inte skyddar landets befolkning mot islamisternas våld så blir det väl sådär…..enskilda personer tar till det de har. Säkert blir de jagade av polisen och dömda till hårda straff om de upptäcks.

  Kanske kommer fler attacker mot kyrkor som svar på pulvret. Kanske kommer fler attacker mot islams byggnader när det kärvar till sig i landet framåt vårkanten. Islamisterna är det ingen svensk som vågar sig attackera så det får väl bli andra saker.
  Hoppas Paludan orkar men framförallt vågar fortsätta bränna koranböcker. Han finns säkert på en dödslista, det är så islam fungerar. Den som säger emot krossas.

  Som regeringen säger till islam, ”är det något mer vi kan göra för er”?

  Jag tror inte det kan stanna vid hot från icke-muslimernas sida. Om ett land anfalls bör det försvara sig. Allt annat är ju att traska in i ett slavliknande lydnadstillstånd. Rädslan har brett ut sig i Sverige. De flesta av oss gör saker som vi inte gjorde för 15-20 år sedan, tänker oss för var vi går när det är mörkt, går ur vägen för grupperna av muslimska män som går fram, viker undan för barnvagnarna, ja drar oss undan för vi står inte ut att se det hela ens…….rädslan har fått fäste i de flesta svenskarna.

  Gilla

  1. Herregud, allt det där är skåpmat för den som följt med lite noggrannare. SIDA och S hör samman, de tu är ett tillsammans med kyrkan som inte bara ägnar sig åt Gud (och pedofili inom katolska kyrkan) utan också tycker om pengar och värdslig makt återigen.

   Inga avslöjanden kan påverka SIDA i första taget, se bara Riksrevisionens rapporter genom åren. Alltför många har intresse av att SIDA fortsätter. Förstår ni vilka pengar de hanterar??? Vad blir räntan på 50 miljarder årligen t ex? Hur många fördelar kan en SIDA-anställd tillskansa sig när hons/han eller han kommer med 100 miljoner som ska skänkas till ett land??? Dessa människor kommer slåss till sista blodsdroppen för att försvara sin guldsits. De kommer åberopa att de har både Gud och Allah på sin sida i sin kamp för världens utsatta. De har även vår oförskämda utrikesminister och suputen, miljöpartisten P Eriksson på sin sida. Det är han som skriver under och godkänner all utförsel av pengar. Ut åker våra pengar, in kommer islam. Visst är det en dålig deal?

   Som tur är finns det nu krafter som förstår vad som går att göra åt tillståndet i Sverige och hur man gör det OCH hur brådskande det är. Det sker den politiska vägen genom att viktiga personer och grupper (från etablerad medelklass, (de ”riktigt” intellektuella) allt tydligare adresserar makten. Kohandel förestår.

   Vi vanliga kan bara skriva av oss, men tro inte att våra ”avslöjanden” och det vi skriver gör något annat än att vi möjligen skriver av oss och kanske finner meningsfränder.

   Det enda vi skulle kunna göra för att påverka är om vi fick med oss 50 000 eller 100 000 som helg efter helg gick ut i demonstrationer. Det kommer aldrig att ske.

   Men för Sveriges, för våras barns framtid är det en ödesfråga hur vi ska kunna samexistera med islam och på vilka villkor. Makten finns alltid kvar. Kanske kommer några nya till makten 2022, till en början verkar de bra men sedan rullar allt på som vanligt igen. Det är inte så populärt ens på nätet att skriva så här, men det är hur det är.

   Sverige är förändrat för gott. Inse det. Det blir värre bara när Corona lugnat ner sig.

   Gilla

 2. Vem ska hoppet stå till? S? M? De andra partierna?
  Nu är det som det är, snart kommer en ny grej som kommer vara inne och som eliten kommer ägna sig åt. Den strukturen går inte att förändra.
  Den nya jokern, det som vi svenska medborgare måste ta itu med är att få makten att få till så bra villkor för samhället vad gäller hur vi ska leva med islam.
  Hittills har det gått käpprätt åt helvete. Eliten besväras inte av att svensken fått ett annat samhälle.
  Islam är minsann inte något offer.
  Det är naivt att tro att allt ska bli som vanligt igen.
  Det kommer det aldrig mera att bli.
  I min retorik går jag rakt på problemet och luras inte att prata om sådant som inte är möjligt att genomföra. Inte heller låter jag mig förvillas av eliten, makten. Inte heller låter jag rädsla styra det jag anser om samhället. Andra är rädda och anpassar sig. Så gör varken jag eller islam.

  Gilla

 3. Det är inget kul med hotade och rädda människor.
  Men samtidigt förstår man reaktionerna.

  När Svenskar nu i decennier blivit hotade och skadade av muslimer,
  Blev de kallade rasister av polis och myndigheter, vilket gjort av de vågat göra
  Grövre och grövre saker.
  Nu har politikerna börja öppna ögonen
  Och insett problemen.
  Nu har folk tröttnat på myndigheter som inte reagerar och gör det själva.
  Då kanske flyktingarna inser att de inte kan göra vad som helst utan att de får tillbaka det.
  Min bror berättade att de har ett fotbollslag med massa invandrare.
  En afghanistansk man satte sig på fotbollsplanen. De bad honom flytta på sig fint flera gånger..
  Han sa att han får sitta var han vill i Sverige. Och satt kvar.

  Då gick en annan Afghanistanier fram till honom och sa ”om du inte flyttar dig så dödar jag dig
  här och nu.”

  Alltså de ser sig ha rätt att göra vad de vill i Sverige och tycks bara fatta hot.

  Att länder som fått dessa grymma och respektlösa människor påtvingade
  Gör att man agerar likadant tillbaka . Det borde politikerna fattat att hela samhället
  Kommer att ändras och påverkas negativt.

  Inget bra har kommit från massinvandringen och värre blir det för de väller in till EU
  Gränsen sen tar de sig förr eller senare till Sverige eftersom de garanteras bättre välfärd än
  Svenska folket får.

  Hela världen verkar tro att ta er till Europa så blir ni rika och kan skicka pengar hem.
  Varför går inte EU samman och säger att vi inte släpper in fler ekonomiska flyktingar
  Utan skickar tillbaka alla.
  Svenska skattebetalare är inte slavar eller social kontor till hela världen.

  Folket har tröttnat och om politikerna inte sätter stopp för invandringen
  Blir det inbördes krig. Vi blir tvungna att slåss för arvet som var menat
  För våra barn men som politikerna slösat bort på kriminella och illigala människor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s