Media utser fortfarande inte USA:s president

Helgen börjar med att amerikansk media återigen tror sig kunna utse USA:s president – CNN, The Washington Post och The New York Times deklarerar nu att Joe Biden vunnit brett och såväl svensk som internationell media är inte sena att haka på.

Men som jag skrivit många gånger vid det här laget – det amerikanska presidentvalet är långt ifrån klart. Vi ser början till slutet på något odefinierbart som kommer kräva några veckor till innan vi vet vad vi har att vänta. Men att begära att media ska förhålla sig till verkligheten är så klart för mycket begärt.

Intressant i sammanhanget är att SvD slår fast att anklagelserna om valfusk är ”ogrundade” – hur vet de det eftersom utredningen fortfarande pågår och den juridiska processen inte är avslutad? Varför informerar exempelvis inte svensk media sina läsare om att röstsystemet Dominion misstänks ha varit manipulerat?

Det finns uppenbarligen inget intresse från svensk medias sida att ge läsarna hela bilden eftersom man entydigt rapporterar ur en fördelaktig vinkel för Biden utan att med ett ord antyda vad den mannen haft för skumraskaffärer, vilket också spelar en viktig roll i kampen om makten.

Oavsett vad propagandaorganen tycker, så har de inte makten att utse vinnaren, utan det får tiden utvisa. Under tiden lär vi garanterat få lida ytterligare av medias oproffessionella rapportering kring presidentvalet som genomsyras av censur.

Bildkälla: Berlingske, SvD

16 reaktioner till “Media utser fortfarande inte USA:s president

 1. Själv har jag insett att det ÄR etablissemanget med gammelmedia i spetsen som utser makthavare.
  Det är säkert redan bestämt vem som vinner presidentvalet 2024 och 2028 o s v.
  Riksdagsvalet 2022 är förmodligen redan avgjort…
  Demokraturen är etablerad.
  Från det ena till det andra, har kommit på ett grundläggande kriterium för vilken musik man ska avnjuta. Det grundläggande kravet är att artisten i fråga ska vara avliden. Helst sedan minst 100 år.
  Det är nämligen liten risk att Vivaldi går ut i media och talar om för folk vad de ska tycka, tänka och rösta på…
  Dessutom är klassisk musik vacker och rogivande och erbjuder en flykt samtiden med sozzeri, dekadens och vänsterpropaganda.

  Gillad av 1 person

  1. Trevliga tankar om musik, kul!!!

   Du rör vid det där absurda att vi med våra normer idag dömer och fördömer det som skedde i en tid med helt andra värderingar, normer och omständigheter. De som framöver, kanske om 25, 50 eller 100 år bedömer vad som sker i Sverige idag kommer nog säga andra saker än vad eliten för fram i alla media.

   Är det ens tillåtet att titta på ett program om det gamla Egyptien? De höll ju färgade som slavar! Men det är förstås svårt för de korrekta värdegrundspoliserna att ha koll på vad som sker i varje hem i Sverige. Det kan de lika litet som regeringen kan stoppa ”våldet”. Det beror på att regeringen inte vågar gå för hårt fram, för många röster står på spel.

   Som jag skrev nedan för en stund sedan, det är dags att börja tala om eliten igen. Det var tillåtet förr men på något fiffigt sätt blev det slut med att benämna de som styr på detta sätt. Självklart styr eliten och lyckas nästan alltid få fram den ledare man vill. Se bara i USA, Biden, en åldrad man med dimma i huvudet. När och om han får en stroke så hokus-pokus är en färgad kvinna president i USA, Kamala Harris. Så kan det gå.

   Jag delar till fullo din känsla och ditt intresse för klassisk musik. Och så lite jazz. Och lite annat. Men klassisk musik är det som håller på en öde ö.

   Gillad av 1 person

   1. Kan du nämna något namn som du betraktar som elit eller är eliten en anonym samling? Vad binder ev.samman eliten? Är det inkomst,utbildning,etnicitet?

    Gilla

  2. Jag håller med om att media har en stor påverkan i det svenska samhället, men amerikanarna är mer nationalistiskt lagda och det är därför många röstar på Trump trots det massiva mediadrevet mot honom som pågått under hela hans tid vid makten. Det jag menade med rubriken var att de tekniskt inte kan bestämma vinnaren som de verkar tro.

   Gillad av 2 personer

   1. Jo, formellt är det så men i praktiken annorlunda.
    Genom att bedriva samordnad propagandaverksamhet istället för saklig och opartisk journalistik så driver man den oupplysta massan i ”rätt” riktning.
    Men det är väl bara att gilla läget…

    Gilla

 2. P.S. Eliten styr media och vida media styrs ”folket”. Fast allt mindre. Vi har ju Jennys sajt t ex där vi kan skriva nästan vad vi vill. Problemet är alla de som inte skriver och läser utan fortsätter tro på S, regeringen och eliten.

  Apropå att eliten gör som den vill. Regeringen har ju stränga regler för spelbolag osv. Läste att socialdemokraterna och SSU senaste året drog in 350 miljoner på att sälja sina egna lotter. Sant! Det är mer än alla de andra partiernas samlade intäkter. Hur pass moraliskt är detta? Vem, i jösse namn, vem köper sådana lotter och varför??? Vad gör S med pengarna? De använder den för att behålla makten i sitt finmaskiga nät av organisationer, påtryckargrupper, de används till mutor och allt möjligt annan som hjälper dem att behålla makten och leva gott helt enkelt.

  Gillad av 2 personer

 3. Eliten är hela S-rörelsen som man skolas in i via SSU och Bommersvik. Man lär sig sitta vid förhandlingar, föra protokoll osv osv. S har ett otal sidoorganistationer som är som lobbygrupper för S. Deras lojalitet köps med anställning och bidrag till organisationen. Eliten är alla chefredaktörer, ledare för olika tankesmedjor, många skribenter och författare samt förstås topparna i alla övriga partier. Där SD ännu inte får vara med. Eliten finns överallt där det är viktigt att ha en person som tänker som alla andra. Eliten träffas regelbundet, det finns massor med nätverk, jösses, massor. Det finns människor med makt som tillhör eliten men som också är kritiska mot hur eliten förvaltar makten. Några av dem finns nu i den nybildade sajten Bulletin.
  Men den riktiga eliten är de som har den politiska makten och de som har möjlighet att påverka makten vid beslut. Se hur omsvärmade politikerna är i Visby mest varje år.
  Det finns människor som skriver och formulerar sig och som har stor påverkan på hur eliten tänker. Eliten kidnappar ”forskningen” när passar, se hur Tegnell får stå där och prata i politiska termer när det är statsministern som ibland borde stå framför kamerorna.
  Detta med eliten är inget nytt precis. Så har det alltid fungerat. Det är bara det att i den tid som råder pratas det inte om eliten. Eliten fruktar ”folket” och de kommer få allt större anledning att göra det. Skälet till det är att de inte kan kontrollera vad vi skriver på sajter som denna. Det vi skriver och resonerar om påverkar vår bild av vad som sker i samhället. DET är något makten inte vill. Vi ser ju alla hur totalt lögnaktigt regeringen beskrivit vad som skett i samhället. I stället för att ta itu med verkligheten kallade de oss rasister. Eliten hade och har ett syfte med all människoimport förstås. Osv osv, jag orkar inte beskriva mer, tro mig……..

  Det obehagliga med Sverige är att de olika eliterna, för de finns, att de olika eliterna håller sams kring människoimporten, där är de eniga. Däremot pågår dem emellan nu en kamp för att få bort systemet. Systembolaget är världsunikt fantastiskt bra. Kvalitet rakt igenom. Gå in i en butik i Danmark och handla och du får skitvin för det mesta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s