Den godtyckliga Facebookpolisen rider igen

Så var man återigen avstängd från sitt Facebook-konto i en vecka. Anledningen grundar sig i att jag på SVT Nyheter skrev en oskyldig kommentar till någon som tydligen är moderator i aktivistgruppen #jagärhär.

Nyheten avhandlade Skurups kommuns slöjförbud i skolan, som DO tydligen kommit fram till strider mot lagen och nu har myndigheten gått ut med det trots att det redan pågår en rättslig process.

Snöflingan tyckte att Skurups kommun borde skämmas för sitt beslut, som enligt mitt tycke innebär att kommunen på riktigt står upp för alla barns rätt till frihet och hon blev kränkt av att jag påpekade att det snarare är hon som ska skämmas som förespråkar att flickor ska skolas in i kvinnoförtryck redan från barnsben. Så hon och säkert flera av hennes vänner som anslöt i tråden anmälde min kommentar som togs bort då det ansågs strida mot Facebooks communityregler. Sju dagar i buren blev mitt straff och som vanligt finns ingen logik i Facebooks godtyckliga bedömningar eftersom min kommentar som synes inte kan klassificeras som mobbning.

Jag har Facebookvänner som utsatts för grova kommentarer och personliga påhopp där det inte råder någon tvekan om att det handlar om trakasserier – ofta från personer med icke svenskklingande namn – men där Facebook valt att inte ta bort kommentaren, medan de själva sedan avstängts för ingenting.

Någon skrev till mig att det är bäst att vara på sin egen plattform och visst är det så om man vill vara på den säkra sidan, men samtidigt undergräver det en demokratisk debatt där alla åsikter välkomnas att deltaga i diskussioner. Av rädsla för att bli avstängda av aktivister som patrullerar digitalt ska vi alltså hålla oss i vår egen sfär och inte kommentera på publika plattformar som till exempel medias eller våra politikers sidor, vilket medför att bara en sida hela tiden får komma till tals och stå oemotsagda.

Men det är väl precis vad våra styrande vill – bara ha ja-sägare som syns och alla kritiker som ifrågasätter systemet ska förses med munkavle. Sociala medier, #jagärhär med Mina Dennert och Näthatsgranskaren Åberg är exempel på de som är synnerligen aktiva samt tar till alla medel för att strypa yttrandefriheten i Sverige med statligt understöd och vår justitieminister har vid flera tillfällen gjort klart att hans avsikt är att öka censuren. Här måste vi helt klart bli fler som säger ifrån om vi värnar om denna rättighet!

#åsiktsförtryck

12 reaktioner till “Den godtyckliga Facebookpolisen rider igen

 1. Facebook och Twitter är motbjudande verktyg för det vänsterliberala PK-etablissemanget. Känns väldigt bra att förpassat dessa onskans hemvister till sophögen.
  Även om samtiden är körd så kan jag i alla fall ha rent samvete på den yttersta dagen.
  Jag har inte medverkat till dagens tillstånd.
  Övriga medlöpare till samtidens domokraturtillskyndare tillönskar jag en riktigt lång vistelse i skärselden.

  Gillad av 3 personer

 2. Jag undrar kommer dessa slöjors förkämpar bli hyllade av sina döttrar som tvingas in i det muslimska samhällssystemet med extra allt? Det lutar ju åt det hållet, inte tvärtemot.
  Finns det ingen förmåga att dra slutsatser hos de ”rättänkande godhjärtade” kvinnorna?

  Heder till dig Jenny. Du har hjärnan i gång.

  Gillad av 2 personer

 3. Jag gillar att det finns siter där man kan föra en öppen diskussion så länge man inte skriver dumheter eller gör påhopp på nån. Jag är ju politiker i min kommun så när jag skriver under eget namn på FB så får jag hålla mig till det som är godkänt. Men visst, jag trampar folk på tårna ibland. Jag gillar det du skriver Jenny. Du väljer artiklar som jag säkert kan hitta på andra ställen. Men det är lätt att hitta hit, varje dag.

  Gillad av 1 person

 4. Jag lär mig mycket av dig. Hur du hinner med begriper jag bara inte. Sällan skriver jag en kommentar men försöker hinna läsa vad du skriver. Sen detta med godtyckliga avstängningar på facebook tycker jag är skrämmande.

  Gillad av 1 person

 5. Var stolt Jenny! Det betyder att du har viss makt nu och att de är lite rädda för dig. Fortsätt så! Du är en lobbyist nu som kan påverka.

  Nätet kommer få folket att vakna och bidra starkt till att sänka regeringen. Det finns nu en sådan kraft i detta att vår regering inte kan stoppa tankeutbytet hur mycket de än försöker.

  Gillad av 1 person

 6. Att slöjan inte är frivillig utan krävs av en religion,
  Att slöjan är ett redskap för att förhindra våldtäkter eftersom håret är sexig.

  Att skola och barn har egen vilja är svensk lag, har jag för mig.

  Att slöjan är tvång på vissa och skyddar vissa blir per automatik att svenska
  Kvinnor då dubbelt utsatta.
  I Sverige är det männen som inte har rätt att röra en kvinna om hon ej vill.

  Så logiken i att acceptera slöja är inget annat än att göra svenska kvinnor till
  våldtäcks offer dubbelt
  eftersom man godkänner islamisternas tankesätt att kvinnan skall dölja
  Sig eftersom deras män är vildar Och inte kan avstå från flicke barn.??????
  När man godkänner slöjan så har man godkänt männens svaghet
  Är det därför förövarna så ofta slipper straff och utvisning.
  Det passar inte Sverige 2020 och ett feministiskt samhälle.

  Svenska kvinnor har kämpat mycket för att få klä sig som man vill,
  Och vill de bo här så är det svensk klädkod som gäller.

  Inte kan vi åka till muslimska länder och säga att vi i Sverige går i
  Bikini och att de skulle acceptera det.

  Nu får det räcka tycker jag de som tjänar pengar eller jobbar med flyktingarna
  Hycklare och håller med dem och Sverige ser nu ut som ett muslimskt land .
  De har inga rättigheter att kräva slöja eller deras lagar , tyvärr så har många svarta
  Och andra grupper gått över gränserna vad som är acceptabelt.
  De kräver 25 % svarta ska vara på tv och de är 5 % , det är lika
  Idiotisk som MP är 3 procent men vill bestämma över De andra 97% av folket.

  Vi har bara att skylla på idiotiska politiker och journalister som sålt
  Sina själar till muslimska brödraskapet. Hoppas de får resa neråt
  Som tack

  Gilla

 7. Är DO både blinda och döva? Nu även Fb. Innan DO tog beslutet borde de läst vad som står i Koranen. Inte förlita sig på hörsägen och nytolkningar av män som inte kan hålla styr på sig. Amnesty International gör allt för att befria kvinnor som sitter fängslade p g a att de inte burit slöja. Istället för att motarbeta kvinnoförtryck bidrar DO till utbredningen och inskränkning av kvinnors fri och rättigheter i svenska skolor i islams namn ända ner i förskolorna. Det är skandal!

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 8. Hopplöst tröttsamt, även jag har varit avstängd och varnad några gånger. Fria ordet finns bara nedpräntar av makten, som en illusion av vad de vill få oss tro de kämpar för. Det är som Monopol ”Gå direkt till fängelse” fast man inget gjort, bara råkat trampa på någons ömma tår. Att plötsligt allas tår blivit så ömma är ett globalt elände i vår nya sandlåda där ett lag har alla leksaker fast de låssas dela med sig, på sina villkor. Kram på dig kämpen, jag håller på dig i alla väder.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s