Svensk media fortsätter envetet att inte rapportera sakligt om det misstänkta valfusket i USA

I går skrev Aftonbladets skribent Wolfgang Hansen en krönika där han likställde president Donald Trump med en jättebebis som lägger sig på golvet och skriker när han inte får som han vill nu när han förlorat presidentskapet. Det är tyvärr på denna låga nivå som massmedia fortsätter att leverera på när de undviker att rapportera sakligt om presidentvalet i USA.

De visar bara upp en sida och i svensk media får vi enbart veta att Biden vunnit i Nevada, att han som är ”rättmätig vinnare” inte accepteras av svinet Trump, att den stackars mannen utestängs från viktig information om nationen som han som nytillträdande president ska ha rätt till samt att det inte finns några som helst bevis på att det förekommit valfusk, vilket intygas av de som övervakat valet.

Givetvis är detta en friserad bild så här kommer en uppdatering om de senaste turerna som svenska läsare förtigs.

President Donald Trump har bekräftat anklagelserna om massiv valmanipulation av det datoriserade röstsystemet ”Dominion” på Twitter. I en intervju med Steven Bannon sa Trumps advokat Rudy Giuliani att de första visselblåsarna som var bekanta med Dominion-hacket nu har blivit offentliga.

Dominion-visselblåsaren Mellissa Carone har förklarat hur valsedlar vid valcentret ”TCF Center” i Detroit, Michigan var förfalskade och ibland räknades fyra till fem gånger. Carone arbetade för Dominion i Michigan och registrerade sitt uttalande i en affidavit under påföljd av mened.

Enligt advokaten Sidney Powell finns det statistiska bevis för att valet omöjligt kan ha gått till som det presenterades och att det finns bevis för att det i Wisconsin och Michigan registrerades samma antal röster vid tre olika tidpunkter. Det fanns enligt uppgift röstpallar vid bakdörren, så det finns gott om bevis för att hundratusentals röster som registrerats i valet måste kasseras – alla för Joe Biden.

I Pennsylvania, Virginia, Michigan och Wisconsin fanns ”datorfel” när röstningsprogrammet Dominion plötsligt lade till röster för Joe Biden och subtraherade röster för Donald Trump. Den manipuleringsbenägna programvaran användes i totalt 30 stater.

Ett Michigan-vittne, Patrick Colbeck, vittnade i en förklaring om att räkningsmaskinerna i Michigan var olagligt anslutna till internet. Vittnet Barry Doherty bekräftade också att räkningsmaskinerna var anslutna till Internet.

På tisdagskvällen inlämnade Trump-kampanjen i Michigan en stämningsansökan och begärde en undersökning av funktionerna i Dominions programvara. Rättegången backas upp av 131 förklaringar om oegentligheter i valen som kan bestraffas av mened.

Staten Texas avvisade för övrigt användningen av Dominion-systemet 2019 efter en intensiv granskning på grund av säkerhetsproblem som utrikesminister Jose Esparza noterade.

Således finns det lite att ta på och självklart är det viktigt att detta utreds noggrant. Det är tragiskt att vi har en så kass mediabevakning i Sverige som så uppenbart är styrda av sina ägare att man underlåter att ge en neutral bild av situationen. Dessutom borde alla partiledare som öppet tagit parti för ”helgonet” Biden med parhästen Harris – som enbart höjs till skyarna på grund av sitt kön och representation av mångfald – samt alla förståsigpåare som öppet deklarerat att det absolut inte förekommit något valfusk, ta sig en funderare över hur de kommer att framstå om det bekräftas att valet inte gått rätt till.

Trump confirms voting machine hack

22 reaktioner till “Svensk media fortsätter envetet att inte rapportera sakligt om det misstänkta valfusket i USA

  1. Förakt räcker inte. Hade tyskarna levererat lite mer 1933 hade många liv räddats. Nu är vi i samma situation – igen. Vi stoppade inte ondskan då. Hur går det den här gången.

   Gilla

 1. Fyra långa år har de ”etablerade” medierna ältat och ljugit om Rysslands inblandning vid valet av Trump som president. Nu är dom tysta när debatten om fusk för röster på Biden förs. Behöver det sägas mer?

  Gillad av 2 personer

   1. Jag skulle kalla det direktstyrning. USA trupper övar nu på svensk mark, USA beordrade uppenbart Sverige att stoppa Huawei, FRA är nu en avdelning av NSA och CIA, svenska media driver USA propagandan om Ryssland, Hong Kong, Kina, Iran, Xinjiang, Taiwan, covid, osv och nästan ingenting stämmer med verkligheten. Det är rena fabrikationer och påhitt. Ett gammalt exempel hur det går till. USA sa, ändra Sveriges lag eller det blir sanktioner, och Sverige gjorde det.
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-pressade-svenska-regeringen-hot-om-sanktioner-bakom-fildelarrazzia
    Sverige är idag till USA vad DDR var till Sovjet.

    Gilla

 2. I fredags utsattes ett stort antal företag i Sverige för omfattande hackerattacker. Virus planterades in i datasystemen. Det rör sig om både små, medelstora och några av Sveriges största företag.

  Det finns numer en beredskap hos polisen för sådant. Organisationen satt genast igång med sitt arbete. Företag kontaktades och varnades, de privata ”hackers” som polisen har i tjänst anlitades osv osv. Enligt polisen har man lyckats stoppa en del men, som polisen säger, många företag har nog betalat lösensumman i bitcoin, andra företag går i konkurs. Det gäller mindre företag som inte har råd anlita datakunniga människor för att både åtgärda det akuta, ta fram back-upen och täta säkerhetsläckorna.

  Ingen kommer svara på frågan om det är enskilda eller en stat som gör detta. Grupper i Östeuropa har gjort liknande förut, det är officiellt. Vem vet om det är en stat och vilken stat i så fall?

  Mitt råd till regeringen och UD är att inte mucka med de stora länderna som Sverige är beroende av för sin export. Om man möter en stor lastbil på vägen som kommer rakt emot en, då väjer man och utmanar inte. Det är väl rent korkat att utmana Kina om mänskliga rättigheter i Kina.

  P.S. Förra året stals 7 pistoler från Regeringskansliet. Nu har hundratals datorer stulits från Regeringskansliet. Sant!

  Gillad av 2 personer

  1. Vi som har varit med länge inom IT vet precis var alla dessa hacker attacker kommer från. 75% från USA. 25% vet ej. Exempel, Crypto AG skandalen i Schweiz, med svensk inblandning. Säkerhetsexperter på AVAST (Tjeckiskt) och Kapersky (Ryskt) har verifierat det. USA har helt öppet anklagat dom för att sabotera USAs krig mot terrorismen och utgöra säkerhetshot när deras virusprogram avslöjar USAs virus och hacker attacker som dom regelbundet skickar ut för att spionera och stjäla hemligheter. 2016 läckte någon alla CIAs hacker mjukvara. USA har omkring 70,000 fast heltidsanställda i NSA och CIA som sysslar med spionage, och det ryktas att USA har totalt omkring 3 miljoner personer rekryterade globalt för ändamålet. Det är verkligen inget nytt för oss som arbetat länge inom IT och telekommunikation. Problemet som USA har med kinesiska företag som Huawei, WeChat och TikTok är att dessa inte tillåter USA spionaget, det förhindras.

   Gilla

 3. Inblandningen i valet i USA är historiskt stort. Hela Europas samlade elit ville att Biden skulle vinna. Kina ville det inte, inte Ryssland heller. Europa vill att USA åter helst ska bli den världsmakt som det var tidigare som genom sin militära och ekonomiska styrka åter ska skapa balans i världen. Trump drog ju tillbaka USA:s engagemang för att ägna sig åt de gigantiska problemen inrikes. Landet har t ex inte ett sjukvårdssystem som är tillgängligt för en rimlig kostnad för den vanlige amerikanen. Det finns inget nationellt eller ens delstatligt socialt skyddsnät liknande det som finns i Västeuropa.

  Europa vill att USA åter ska bli det militära skyddet för Europa på allvar. Trump krävde att Europa skulle betala för sitt försvar. USA under Biden kommer säkert komma tillbaks något såsom Europa vill, men européerna kommer få betala mer för sitt eget skydd.

  Kina gratulerade idag Biden till segern då de vet att Trump inte kommer tillerkännas valsegern oavsett hur röstandet ser ut. Gratulationen är också en invit till fortsatta samtal, men denna gång utifrån en styrkeposition som Kina aldrig tidigare haft.

  Trump är ur leken som president, den genomtrötte gamlingen Biden som från 29 års ålder aldrig gjort annat än vistats i det politiska rummet är nu marionettdockan som kommer säga det han blir tillsagd att säga. När man säger att han ska le så gör han det. Rätt vad det är får han en stroke och då kommer Kamala Harris bli den första kvinnan att bli president i the United States of America, yeahhh! Då tror alla vänstermänniskor att paradiset kommer. Men, då kommer helvetet på allvar med konflikter mellan alla etniska grupper som finns. Inte bara i USA utan kanske världen över.

  Det är nog inte en slump att demokraternas presidentkandidat blev en man med ena foten i graven och dessutom lätt omtöcknad i sinnet.

  Gillad av 2 personer

   1. Det ”sägs” väldigt mycket om Biden, från Trump-lägret. Trump’s taktik har ju rätt igenom varit att sprida massa falska rykten och ljuga, och väldigt lite är sant, om något alls. Enligt Forbes har han ljugit 23.3 gånger per dag i medeltal. Inte mycket att fästa sig vid.

    Gilla

   2. Eller gamla nyheter som tagits ur sammanhanget och färgats om. Jag har inte följt det och inte sett klippet, men som balans, hur mycket korruption har Trump varit involverad i, och vad definierar korruption, var. Ingen av alla dessa amerikanska politiker är ”ren”.

    Gilla

  1. I Kina fanns ingen åsikt och ingen uttryckte någon åsikt. Det fanns inga officiella kommentarer alls, och privat ansåg folk att det var en angelägenhet för USA, det får dom sköta själva. Problemet med USA hittills är att det finns inge balans i världen, USA kräver att vara den globala diktatorn och envåldshärskaren. Alla andra skall böja sig. ”de gigantiska problemen inrikes” växer ju lavinartat och jag tror inte Biden kan göra någon skillnad. USA kan inte skydda Europa, men Ryssland och Kina kan. Det börjar nog väldigt långsamt gå upp för dom i EU.

   Gilla

 4. Miljörörelsen har farit med ren osanning när man talar om hur storstäder redan nu hotas att dränkas av stigande havsnivåer.

  I verkligheten är det så att städerna har sjunkit eftersom uttaget av grundvatten är så enormt att marken helt enkelt sjunkit. Det syns sådan många år på motorvägar nära storstäder i Asien, de spricker eftersom det blir sättningar – pga alltför stort uttag av grundvatten. Vatten upp, då blir det hålrum i marken och jorden sjunker ner och med den hus. Så ligger det till. Tokyo har sjunkit 4 m, Singapore 3 m osv. Det har skett allteftersom och städerna har anpassat sig och byggt skydd osv.

  Bangladesh sägs ofta vara extremt hårt drabbat. Bangladesh ligger i ett jättelikt floddelta. Bosätter man sig där får man räkna med att det blir översvämningar.

  Det länderna i Asien gör är att de gör konstgjord mark och öar, ”erövrar” mark från havet. Sen bygger man skyskrapor ovan på detta. Det är förstås ytterligt riskabelt men har ingenting med höjning av havsnivåer att göra.

  De höjningar av havsnivån miljörörelsen domedagspredikar om har inte inträffat ännu och kommer ske om vissa förutsättningar uppfylls. Om 50 eller 100 år eller så. Kanske.

  Däremot sker enorm förorening av miljön när metaller till elbilarnas batterier bryts i Afrika och Asien. Men det är förstås inget MP vill prata om. De flesta inom sekten MP begriper inte att el är ett transportmedium och inte ett energislag i sig. För att få el måste man ha kärnkraft, elda med kol och olja eller använda vattenkraft.

  MP ljuger och bedrar vad gäller importen av människor och konsekvenserna av detta. Men man luras och bedrar även väldigt mycket i retoriken kring miljön.

  MP är ett opålitlig parti i alla avseenden. Men så blir det förstås när det mesta handlar om en tro och inte om fakta. MP är en sekt.

  Gillad av 2 personer

 5. Att vi har kass mediabevakning är verkligen sant, farligt kass. Media rapporterar så falskt att dom är idag helt opålitliga. Det är klassisk propaganda. Det har varit massor med beskyllningar om massivt valfusk i USA, intressant är att alla kommer från förlorarens sida, och ingen har kunnat styrkas hittills. Tills dom är styrkta får dom nog stanna i korgen med konspirationsteorier, men även det borde ha varit med i mediarapporteringen. Sedan har media dammat av en massa olika avledningsberättelser för att dra uppmärksamheten åt annat håll. Den gamla falska ”massakern” i Peking 1989 är en. Alla dessa tusentals personer som var med finns ju idag och kan berätta. Det var aldrig någon massaker på torget. USA var så desperat att dra igång en revolution i Kina att man till och med bytte ut sin ambassadör mot en välkänd CIA agent, och USA hade hundratals agenter på plats som drog i trådarna. Sedan mörkar man anledningen till att fyra ledamöter i Hong Kong LegCo sparkades. Det var samma anledning som att Kaplan sparkades, officiellt avgick, från riksdagen. Samröre med terroristorganisationen Grå Vargarna. Hur skulle svenskarna gilla att fyra svenska riksdagsmän helt öppet åkte till Islamska Staten och krävde att dom skulle starta terroristdåd i Sverige. Högförräderi heter det, enligt svensk lag.

  Gilla

   1. Varför inte fråga alla de som var med och närvarande. Borde inte dom veta. Dom finns ju idag. Sedan har vi flera utländska journalister, flera diplomater, och militären själv, alla var på plats, och till och med läckta diplomatrapporter från USAs ambassad klargör att ingen massaker hände. Själv har jag över 5,000 fotografier och genom byggnader som finns med går det att identifiera platsen. Inte en enda bild från Tiananmen. Däremot på en plats som heter Muxidian, där finns en tunnelbanestation idag, ledde okända personer, som uppenbar inte var studenter utan troligen CIA agenter, beväpnade demonstranter i ett beväpnat anfall mot mestadels obeväpnad militär. I den eldstrid som resulterade dödars 249 personer, huvudsakligen obeväpnade värnpliktiga. I den större bilden, CIA agenter hade hetsat i veckor för att åstadkomma ett blodbad och uppror, USA ambassadören hade bytts ut mot en känd CIA agent och CIA hade, enligt läckta rapporter, hundratals agenter på plats. USA var desperat att starta en väpnad revolt i Kina för att ta kontrollen. Glöm heller inte att USA driver världens största och mest effektiva propagandasystem. Offren är uppenbara.https://www.globalpolitics.se/usas-forsok-att-starta-en-revolt-i-peking-1989-och-astadkomma-regimskifte-i-kina/
    Ta en titt på bilderna och bildtexten på slutet.
    Två bilder. Jämför byggnaden i bakgrunden.https://www.globalpolitics.se/wp-content/uploads/2019/06/Kina-1-190526.jpghttps://www.globalpolitics.se/wp-content/uploads/2019/06/Kina-17-190526.jpg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s