Varför redovisas inte all fakta kring coronapatienter?

Det är inte bara Sverige som har väldigt många coronafall just nu, utan det sker även i många andra länder – exempelvis Grekland, som i går mottog den värsta statusrapporten sedan starten av coronakrisen. Man har rapporterat 3.316 nya fall, 50 döda och 310 patienter i respirator, vilket sammantaget genererar 959 döda och totalt 66.637 registrerade coronafall, så den andra vågen ser inte ut att vara på väg att ebba ut.

Det som är intressant i Greklands rapportering av siffror och som jag saknar i Sverige, är att man redovisar ålder och förekomsten av underliggande sjukdomar.

Genomsnittsåldern på dödsoffren var 80 år och 96,9% hade en underliggande sjukdom och/eller var över 70 år. Runt 60% av de avlidna var män. Av de 310 patienter som vårdas i respirator hade 83% underliggande sjukdomar och/eller var över 70 år samt över 70% var män.

Med tanke på det som redovisas är det inte särskilt konstigt att många äldre som har andra sjukdomar stryker med. I Sverige kan vi se ålder samt kön på de avlidna i statistiken och precis som i Grekland är det de som är äldre som drabbats hårdast, men av någon anledning får vi inte veta hur många patienter som hade underliggande sjukdomar. Men å andra sidan hade inte media kunnat leva på sin skrämselpropaganda om vi hade fått en komplett bild i Sverige.😇

Eftersom det är fredag kommer här en rolig anekdot om viruset som jag fått via Messenger. 😁👌

Viruset verkar gilla barer, affärer, bussar, bibliotek och museer väldigt mycket, men inte restauranger, förskolor och skolor.

Det gillar även konst, att spendera pengar och att ägna sig åt sporter ihop med människor över 15 år.

Det vet dock att det inte får angripa ombord på flygplan. Viruset huserar hellre i kontorsmiljön än i butiker och absolut inte inom förskola och vård.

Skulle lärare eller vårdpersonal ändå smittas så sker det förmodligen i mataffären.
De som jobbar på kontor smittas däremot mer troligt på jobbet, än när de handlar i mataffären.

Viruset gillar att hoppa från barn till vuxna, men bara i speciella situationer. Som t.ex. när 70-åriga farmor sitter barnvakt och de pysslar tillsammans.

Men det är ett ganska åldersdiskriminerande virus, eftersom 60-åriga matteläraren Agnes inte behöver oroa sig för att smittas när hon sitter och förklarar mattetal för ett barn.

Viruset ger upp så fort det ser ett visir, men vid blotta åsynen av ett munskydd blir det alldeles pilskt och börjar reproducera sig hej vilt!

Viruset kan krypa runt under flera dagar i näsan på ett barn MEN plötsligt blir det inaktivt och förlorar sin förmåga att ta sig vidare till vuxna oavsett hur mycket barnet nyser, snorar och kladdar.

Men återigen: viruset avskyr barn och därför är lokaler med barn säkra – om inte en mormor eller morfar befinner sig i närheten för då förlorar barnen sin skyddande effekt.

Viruset gillar halloween, men tycker framför allt om att fira jul med familjer. Baserat på någon hemlighetsstämplad studie framtagen av FHM så är det ett riktigt högtidsvirus. Med andra ord en riktigt sällskapssjuk liten rackare!

Fast frågan är ändå hur pass intelligent viruset egentligen är, för det gillar ju verkligen inte att gå i skolan, utan skolkar hela dagen, för att sedan på eftermiddagen hänga i köpcentrum och ungdomsgårdar?!

Visst är det skönt med så här tydliga fakta så ingen behöver fundera på vad som egentligen gäller!

https://www.ekathimerini.com/259105/article/ekathimerini/news/greeces-covid-19-deaths-icu-patients-and-new-cases-reach-all-time-highs

3 reaktioner till “Varför redovisas inte all fakta kring coronapatienter?

 1. Vill man vara konspiratorisk så finns ju teorin att viruset behövs för att implementera regler och lagar som annars är svåra att få igenom…
  Sedan kan det ju behövas för att bli av med oönskade ledare…

  Gillad av 1 person

 2. Kul skrivet Jenny!!!

  Det där vaccinet från Pfizer som länder köper, det måste förvaras i -70 grader…..när det sedan läggs i kylskåp klarar det 5 dagar….rätt krångligt med kylcontainrar på flyg osv.
  Astra-Zenecas som snart släpps verkar mycket bättre på flera vis enligt info hittills.

  Först nästa höst lyfter ekonomin. Nya ekonomiska stödpaket i vår.

  Undrar hur han tänker nu han som tatuerade in Tegnell på kroppen? Sämst i Norden är ju Sverige, klart sämst så här låmgt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s