Paludan utvisad från Frankrike och Stram Kurs-medlemmar från Belgien efter försök till ny koranbränning

Fem danskar från partiet Stram Kurs har arresterats och utvisats från Belgien efter att ha planerat att bränna Koranen i syfte att provocera muslimer i landet. Belgiska myndigheter misstänker att gruppen planerade en koranbränning i Molenbeek, ett område i Bryssel med ett stort antal invånare från Marocko och männen anses utgöra ett säkerhetshot.

Partiledaren Rasmus Paludan arresterades i Frankrike och har även han utvisats. I ett Facebookinlägg från den 30 oktober indikerade Paludan att han skulle bränna koranen vid Triumfbågen den 11 november. Paludan har sedan tidigare blivit avhyst även från Tyskland och Sverige.

Vissa ser det som ett brott mot yttrandefriheten när partiet inte får lov att bränna koraner på allmän plats, medan andra ser det som uppvigling och hat riktat mot muslimer. Det verkar dock som om partiet inte lyckas nå ut med sitt budskap och fortsätter man med denna strategi lär de snart få brist på potentiella mål i Europa.

https://www.arabnews.com/node/1762401/world

2 reaktioner till “Paludan utvisad från Frankrike och Stram Kurs-medlemmar från Belgien efter försök till ny koranbränning

  1. Där gjorde den gode advokaten en felbedömning. Han skulle stannat i Danmark och Sverige och gjort det han gjorde för att påminna om den grundlagsskyddade yttrandefrihet vi har. I Belgien som är ett litet land med olika befolkningsgrupper redan innan muslimerna kom kan man bara inte tolerera något som ytterligare riskerar våld.

    Sen är det nog så att i Belgien är det högre i tak för belgaren än det är i Sverige för svensken.

    ”Rasmus, kom hjem!”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s