När samhällskontraktet är brutet är det redan för sent

Vandalism, explosioner, bilbränder och våldsamma förnedringsrån är sådant som vi börjat vänja oss vid vartefter den okontrollerbara grova kriminaliteten fått fotfäste, men det är något som man helst undviker att prata om med barnen eftersom man så länge som möjligt vill hålla de lyckligt ovetandes om den brutala verkligheten som väntar där ute. Men ibland tar de upp sådana ämnen själva eftersom de sett något klipp, hört någon prata om det eller läst någon nyhet.

I går kom vi att prata om vem som får betala när det bränns upp egendom som bilar eller skolor när den som tänt på inte själv har möjlighet att betala, konstaterade att det kostar mycket pengar när blåljuspersonal måste rycka ut och vi kom även in på det faktum att kriminella som dömts till att betala skadestånd till brottsoffer många gånger inte har råd att betala ur egen ficka utan att staten då går in och betalar – det vill säga skattebetalarna. Äldsta sonen deklarerade då att han aldrig vill betala skatt i Sverige och konstaterade att vårt system inte är vettigt när skötsamma medborgare ska tvingas betala för de kriminellas framfart i samhället. Tyvärr resonerar inte den stora vuxna massan på samma sätt, utan i Sverige gäller någon sorts solidariskt ansvar.

På tal om att betala skatt, så är det med en viss oro jag konstaterar att samhällskontraktet är på väg att brytas i Sverige. Jag är nog inte ensam om att ha noterat att det skrivits en del om att det inte kommer att finnas några pensionspengar till oss 70-talister och uppåt när det är dags att lämna arbetslivet. Den naturliga frågan som då infinner sig för många är varför man överhuvudtaget ska fortsätta arbeta – vad är det som ska motivera oss att fortsätta gå till jobbet i minst 30 år till?

Kanske lojalitet mot staten eftersom de verkligen sett till medborgarnas och rikets bästa de senaste decennierna istället för att sko sig själva? Eller är det månne att vi är så humana i det här landet att vi enbart av solidaritet med våra medmänniskor kommer att slita häcken av oss för att försörja alla miljoner bidragstagare som behöver livstids försörjning och som vår röd-grön-blå regering lockat hit genom sin oansvariga politik? Självklart kommer det här skrytbygget snart att krackelera och den dagen vi inte längre får fortsätta låna pengar kommer att vi att kastas tillbaka till 1940-talets Fattigsverige – något som kommer drabba alla på ett eller annat sätt.

Men varför gör våra politiker på det här sättet undrar många? Ser de inte vad som är på väg att hända och hur kan de fortsätta att okontrollerat ta in människor när det mest naturliga vore att stänga gränsen eftersom vi inte ens kan försörja de som redan befinner sig i landet? Våra styrande är så klart fullt medvetna om situationen och det är därför det är så uppenbart att de har en agenda som inte gynnar varken landet eller befolkningen oavsett färg på de som styr.

Under förevändning att det skulle handla om att hjälpa människor i nöd som inte har någon annanstans att ta vägen, har man itutat människor att vi är en humanitär stormakt som har hur mycket kapacitet som helst att ta in människor för att ge dem ett bättre liv, trots att det i själva verket handlar om en mycket liten del riktiga flyktingar och att vi snarare placerar dem i utanförskap utan en chans att komma ut på arbetsmarknaden eftersom vi genom vårt kravlösa system totalt misslyckats med integrationen.

Det låter hårt, men den oundvikliga sanningen som de ryggradslösa politikerna inte vill prata om är att vi huserar mängder med ekonomiska migranter samt alla deras anhöriga som är i behov av livstidsförsörjning så att de kan konsumera och åka på semester till hemlandet, vilket vi skattebetalare förväntas stå för medan vi själva inte ens kan räkna med pension på ålderns höst.

Redan nu är det för få som arbetar för att få Sverige att gå runt och allt kan inte skyllas på coronapandemin. Så vad tror ni kommer att hända när vi fortsätter med vår öppna hjärtan-politik som är vad majoriteten av våra makthavare förespråkar samtidigt som allt fler inser att det inte längre är någon idé att arbeta? Om inte våra köpta politiker har kurage nog att dra i handbromsen så borde åtminstone folket inse att det är en omöjlig ekvation och agera därefter istället för att tiga still! Men inte ens det är vi kapabla till i det här landet.

#onlyinsweden

16 reaktioner till “När samhällskontraktet är brutet är det redan för sent

 1. Som nån har skrivit lite här och var. Kan ni undvika att betala skatt på inkomsten i Sverige så gör det. Spara pengarna till er pension på annat sätt. Sen måste ju tillräckligt många råka illa ut på ett eller annat sätt så att polletten trillar ner. Rösta inte på svikarpartier.

  Gillad av 1 person

  1. Att inte betala skatt. Det började jag med på 70-talet. Jag kunde göra det helt lagligt, för jag jobbade internationellt. Det gällde bara att undvika Sverige. I dag finns alla mina besparingar kvar. Det finns gott om metoder att spara pengar för pensionen i världen, men ni läser knappast om dom i svenska statsmedia. Jag har aldrig ångat det, och idag som pensionär lever jag gott.

   Gilla

 2. Varför förstör politikerna Sverige?
  Finns väl två alternativ.
  Dumhet eller ondska.
  Kan tänka mig att fördelningen är 80% dumhet och 20% ondska där de ondskefulla/illasinnade styr de andra.
  Hur som haver, så ser det illa ut för Sverige. Och västvärlden.

  Gillad av 1 person

 3. Det är oerhört glädjande att den nya sajten Bulletin ska etableras. Där finns några av de skarpaste och mest realitetsanpassade kritikerna av den förljugenhet som regeringen haft gentemot svensken och Sverige vad gäller tillståndet i Sverige.

  Bulletin kommer självfallet att kritiseras, försök kommer att göras att benämna den som höger, nazi, rasistisk osv osv. Kanske kommer den rentav att kritiseras på denna sajt??

  Jag gör min bedömning att det är glädjande att den etableras utifrån kunskapen jag har om skribenterna. Jag har läst tror jag i stort sett allt de producerat under de senaste 4-5 åren vad gäller situationen i Sverige. Även på denna sajt har flera av dem hyllats.

  Så avslutningsvis något som rubriken och Jennys artikel ovan berör, arbetslösheten. Corona har förvärrat arbetslösheten, självklart. Men huvudorsaken till att det finns så många är arbetslösa står att finna i att alla de människor som importerats inte har satts i arbete. Det i sin tur beror på att de nästan alltid är lågutbildade och att fackföreningsrörelsen och krafter inom S inte vill ge dem jobb på arbetsmarknaden med lön efter prestation. Om de accepterade detta skulle fackets makt och inflytande minska. Sverige har självklart inte råd att ha så många människor gåendes som bidragstagare och utan att någonsin kunna betala av och bidra med skatt. Siffror på 100 miljarder årligen finns vad gäller kostnaden för ”migrationen”.

  Om fackets makt bryts (och det kommer ske) skadas även socialdemokraternas makt. I stället för att vara kloka och strategiska fortsätter S in i återvändsgränden där det står nederlag skrivet på väggen. Hade de använt insidan av huvudet skulle de avgått för många år sedan, format ett nytt idéprogram som var verklighetsbaserat och som kunde fånga de behov som Sverige och svensken hade och har.

  Så går det när idéerna och kunskapen saknas.

  Gillad av 3 personer

   1. Dina sidor behövs absolut! Jag kommer fortsätta skriva här. Dina sidor behövs än mer, ju fler som gör sina röster hörda, desto bättre. Det är så det ska vara, vi ska föra fram olika tankar, om hur vi uppfattar det om sker, vad man ska göra åt det osv.
    Så häng i Jenny, din insats har varit och är ovärderlig!!!

    Bulletin kommer mer att vara som en motvikt mot det som regeringen kontrollerar, SR, SVT och pappersmedia. Regeringen och dess politruker kommer båda att frukta (förhoppningsvis) och läsa (helt säkert) Bulletin.

    Gillad av 2 personer

 4. Vi som ser vad som händer är chanslösa, det är för många som lever sina liv genom ”likes”, genom olika socialmedier och som helt enkelt inte orkar bry sig. För det som händer utanför deras lilla sfär bryr de sig inte om helt enkelt. Det blir en mardröm när de vaknar från sin lilla sfär men då är det försent. De är invaggade i en tro att allt kommer att lösa sig och visst de har rätt på sätt vis, men frågan är hur man vill att de löser sig.

  Gillad av 1 person

 5. llll

  Gilla

 6. Som ni läser, nu har säger Österrike saker om just islam, man säger ordet islam i samma andetag som ”politisk islam”. Österrike vill förbjuda politisk islam. Det är naturligtvis något som inte går att göra eftersom islam i sig ÄR en religion med uttalad politisk strävan och (som jag återkommande skriver) ett framträngande av militärt snitt.

  När andra länder i EU säger sådant så tydligt och klart blir det självfallet svårt för regeringen att säga helt emot. Förmodligen tiger den.

  Gillad av 1 person

 7. Ja Jenny du behövs verkligen.
  När jag såg problemen för många år sedan. Kände jag mig väldigt ensam kunde
  Inte förstå hur så välutbildad folk kunde till låta sån plundring och vidrighet pågå.
  Från människor som borde vara tacksamma men istället plundrade på massa vidriga sätt.

  Alla mina Svenska kompisar sa det är ingen idé ingen orkar bry sig.

  Vi jobbar och stressar till dagis, träning, affär, läxläsning,osv och alla pengar vi betalar in
  Går till invandrar kvinnor som föder barn vartannat år för att slippa jobba.
  Efter 15 år i Sverige så är det ingen som kräver något eftersom de inte kan svenska.

  Men svenskar ska jobba med hjärtfel , canser och allt annat.

  Har sett att Försäkringskassan betalt pension till en son i 6 år efter moderns död.
  En kvinna flyttade till USA fick sjukbidrag 20 utan kontroll. Träffade en kvinna som var i Sverige
  Tre år jobbade inte en minut får pension 8000 kr. Hon har en pension som hon jobbar som
  Jurist i landet.
  Samtidigt går hundratusentals arbetsskadade på socialen.
  När jag nu insett att journalisterna till samhällsutvecklingen genom falska anklagelser på
  Svenska skattebetalare anser jag de är landsförrädare.

  Gillad av 1 person

 8. Journalister och media är ett större problem idag i Sverige än det någonsin var i förra seklets Tyskland. Då skede ingen ändring förrän hela systemet kraschade. Hur skall det gå den här gången. Man försöker hela tiden få det att se bättre ut i Sverige genom att grovt ljuga nedsättande om andra länder, speciellt länder som inte vill böja sig för USA diktaturen, vilken har Sverige som lydig drabant. Nya media behövs. Vi behöver även samordna alla bloggare till ett slags bloggarmedia, en gemensam framsida. Det fanns en sådan, jag tror den hette något som sverigeidag.se men den stängdes utan förklaring. Mediemaffian?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s