Det enda positiva i svensk politik är att MP och L fortsätter rasa i opinionen

Även om opinionsundersökningar i regel inte ger en helt rättvis bild av de politiska sympatierna hos landets väljare, så är det glädjande att trenden med lågt förtroende för Miljöpartiet och Liberalerna håller i sig. Om det står sig det närmaste året, kan vi kanske på allvar börja tro på att dessa två mikropartier – varav ett av dem under mycket lång tid haft alldeles för mycket att säga till om – äntligen är på väg bort. Det hade i sådant fall inte varit en dag för tidigt.

Att Moderaterna får ett så bra resultat var lite oväntat, de har trots allt inte gjort mer än att leverera tomma ord de senaste månaderna och fortsätter likt regeringspartierna att prata klimat. Dessutom hyllar de öppet de amerikanska vänsterledarna Biden och Harris, trots att det borde gå stick i stäv med deras egen ideologi. Måhända har undersökningen inte utförts de senaste dagarna och det ska därför bli intressant att se om de svenska politikernas reaktioner på det amerikanska presidentvalet påverkat i nästa väljarundersökning.

Moderaterna är dessutom inte ensamma om att utan förbehåll stödja socialisten Joe Biden och öppet uttrycka sin ovilja mot nuvarande president Trump, utan de har sällskap av samtliga åtta riksdagspartier.

För oss väljare som lägger stor vikt vid vad partierna säger, vad de egentligen presterar samt hur de agerar, verkar det inte finnas något tydligt alternativ längre och för egen del har jag helt tappat hoppet om att valet 2022 ska bli förlösande för Sverige samt lägga grunden till en nödvändig omstart.

Men som tur var för våra riksdagspartier är gemene man enkla att ha att göra med – de orkar inte läsa på och hugger på det saftigaste köttbenet när det är dags att gå till valurnorna, så ynkryggarna kan lugnt sitta kvar i båten och fortsätta föra folk bakom ljuset medan man sänker landet. Således mer bröd och skådespel till befolkningen!

#onlyinsweden

23 reaktioner till “Det enda positiva i svensk politik är att MP och L fortsätter rasa i opinionen

  1. Själv vill jag uttrycka det så att det svenska politiska systemet och nationella administratioenn är dysfunktionellt, men hur kan vi ändra på det. Det skapades för ett helt annat samhälle i en helt annan värld än vad vi har idag.

   Gillad av 1 person

 1. MP kommer nog stiga i siffrorna till våren när nya språkröret är utsett vilket betyder att MP syns i media. Löfven och S är ytterst angelägna att MP ska klara 4 %-gränsen och kommer därför göra reklam för MP på olika sätt.

  I Sverige finns ett (1) oppositionspart, SD. De motarbetas av etablissemanget överallt och dygnet runt. Moderaterna lämnade den goda konservativa linjen med Bildt och Rheinfeldt som förkunnade att Sverige inte behövde gränser, att världen och det globala var allt och följaktligen lade försvaret ner och nyttigheter som behövde fungera för hela landet privatiserades. Det tomrummet tog SD samtidigt som de var det enda parti som klarade att formulera sig kring all den galenskap som skedde och sker med människoimport och med den islam.

  Inget annat parti är som SD FÖR Sverige. Samtliga andra partier är fortfarande FÖR globalism och MOT Sverige som självständig stat som ett hem för svenskarna, de är för fortsatt människohandel i industriell skala under förevändning att dessa människor ”har det svårt”. Hela samhället är ideologiserat och förljuget. Det är som i forna Östtyskland eller i en religiös sekt. Utbildningen är ideologiserad och de unga lär sig att detta nya är det goda och att det är sant att den vite mannen är förfärlig. Människor idkar självcensur och på universitet och högskolor, i myndigheter och organisationer är personer i ledande ställning rädda för dolda mikrofoner och angivare. Som i forna Östtyskland, som i en religiös sekt, som i MP, som i S, som i V.

  Gilla

   1. Hahaha!!
    Är de inte underställda VPK?? som M, L, C, V, MP, KD, S & c:o..
    Humor är bra!

    Ha en bra dag, alla(utan h) !

    Gilla

   2. Det är en personlig och orimlig slutsats du för fram att SD är underställda M. Det är inte så politik är och utspelar sig. Det kräver förståelse för vad ett parti kan och inte kan även i oppositionsställning. För att kunna få genomslag för sina idéer i praktiken måste ett parti FÖRHÅLLA sig till verkligheten. För att få tillträde till regeringskansliet t ex måste ett parti FÖRHÅLLA sig. Inget parti någonsin i historien har kunnat tillfredsställa alla väljare. Ett parti är ett konglomerat av åsikter och människor. Vi väljare får inte alla våra önskningar uppfyllda av ett enda parti någonsin. Det gäller att se vad som gagnar oss mest. Nu gagnar det oss bäst att det slutas importeras utlänningar och att de som inte ska vara här utvisas. Det gagnar oss också bäst att landets lagar skärps och att lagarna följs.

    Det du skriver är närmast floskler utan substans. Sådär som det skrivs på nätet. En åsikt, ett tyckande. Kan du backa upp den med ett resonemang?

    Rekommenderar Svante Nordins böcker å det varmaste. Hans ”Det politiska tänkandets historia tror jag skulle berika din idévärld kring politik.

    Gillad av 1 person

   3. Jag är inte ensam om att resonera så. Många har blivit besvikna på SD:s passivitet under det gångna året. Självklart är det ett tyckande från väljarnas sida. För övrigt tror jag inte det är realistiskt att antaga att invandringen ska upphöra bara för att SD får agera stödparti åt M och KD. Det mesta blir sig likt är vad jag tror. Den som lever får se.

    Gilla

   4. @Realist
    De är lögnare allihop. Period.
    Det här funkar/ade inte
    ..
    För mycket korruption & $katten gör detta möjligt..

    Mvh Per

    Gillad av 1 person

   5. Jenny har helt rätt beträffande SD. De är passiva, försöker smälta in, anpassar sig, vrider sig som en mask på kroken för att vara till lags etc. Dessutom utesluter de medlemmar i parti och minut. Oftast utan rimlig anledning, men detta är väl också en del i anpassningen antar jag. Om de inte skärper retoriken så är de passé för väldigt många väljare.

    Gillad av 1 person

  1. SVANTE NORDIN tillhör folkgruppen *Vi som är Guds Utvalda Folk och är bättre än alla andra* – hans vinklingar utgår alltid från deras intressen.

   Gilla

 2. Låt oss granska MP. De talar om miljön och ska vara ett ”miljöparti”. Det de har ägnat kraft och tid åt och gjort sig kända för att att importera mörkhyade män, oftast med muslimsk tro.

  MP säger ideligen att ”Sverige ska ha ledartröjan” i den gröna omställningen i världen. Är det någon som tror eller tycker sig se att något annat land i världen bryr sig om vad MP säger? Kommer Kina och Indien och Brasilien någonsin att bry sig om vad MP och Sverige säger om miljön?

  I MP:s partiprogram står floskler som ”genom nya mått på välfärd och förändrade prioriteringar kan vi bygga en ekonomi som gör sig fri från beroendet av ständig tillväxt”. Jaså? All politik från MP går ut på att MINSKA allting! Vi ska inte åka bil, inga fabriker ska få släppa ut någonting osv. För att kunna göra ”gröna investeringar” krävs pengar. Stora pengar. Var ska de komma ifrån? Just nu måste Sverige låna och låna för att kunna betala för alla dessa människor som MP importerat. Var finns pengarna till allt det andra? MP:s lösning är att vi alla ska dela på den kaka vi har. Ungefär så resonerar MP kring det mesta. Sveriges kaka ska delas av alla som vill komma hit. SIDA för ut delar av vår kaka till de utsatta i världen.
  Jag tecknar detta skissartat. Det är hur lätt som helst för en normalbegåvad att, bortom ideologi och floskler och retorik, se att ekvationen inte går ihop. Det vet stora delar av ledningen i MP naturligtvis. De i ledningen i MP som är en del av den djupt troende sekten vägrar förstås se verkligheten. Det är med ovanstående resonemang, kortfattat och förenklat, som jag har fog för att påstå att MP använder miljön som alibi för att få vanlig simpel makt. OM de menat allvar skulle de kanske ägnat sig åt miljön på allvar i stället för att importera utlänningar. Se vilket tillstånd vi har i landet nu, det svenska tillståndet som inte liknar något annat lands. En regering som sitter på händerna och låter de importerade härja och förstöra ända in i rättegångssalen!!!

  Det enda sättet att få igång Sverige efter 2022 är att det skapas massor, massor med nya enkla jobb för de importerade. Sverige har inte råd att ha sådana gäster, gäster som inte arbetar och som dessutom förstör huset. Inte ens om alla börjar arbeta kommer det finnas pengar till den verklighetsfrämmande ”gröna omställningen”, till den ”cirkulära ekonomin”. Vilket skitprat helt enkelt!

  Ett sådant parti vill S till varje pris samarbeta med. Visst är det galet?
  I ljuset av ovanstående ter sig SD som ett alternativ som står med fötterna på jorden och som ser vad som händer. Det vore fruktansvärt om samma 7 partier får fortsätta förstöra Sverige efter 2022.

  Gilla

  1. Per Bolund(MP) har erkänt i TV(jag skrev tidigare) att de är kommunister, de gillar inte Nationer..
   Frågor på det?

   Mvh Per

   Gilla

   1. Återigen, för att förstå vad som sker i Sverige idag måste man förstå att partier drivs av ideologi, tankar, idéer om hur tillvaron och världen ska vara.

    Sådana idéer kommer och går. Just nu ser vi, förhoppningsvis, slutet på den era där tankar från Marx och den så kallade liberalismen giftes ihop för länge sedan, redan i slutet av 60-talet faktiskt. Om detta har jag skrivit här. Det är materia man inte behöver bry sig om men som likväl är det vi ser resultatet av här nu, idag.

    MP, svenska kyrkan, S, V och för den delen resten a 7-klövern kom att ideologiskt omfatta dessa idéer och försökte omsätta dem i praktiken. Det är därför hela världen är välkommen hit, det är därför svensken ska backa och skämmas. Detta tankegods strömmade över hela västvärlden med ursprunget i USA. Det var allt detta som t ex Trump arbetade EMOT. Det är pga av detta tankegods som vi Sverige idag är ”genomideologiserat” och mest liknar tillståndet i forna Östtyskland. Det är därför MP, V och till stora delar S liknar en religiös sekt i det att det de tror på och vill är totalt verklighetsfrämmande och så skadligt för Sverige.

    Som jag skrev för länge sedan, S fick slut på idéer om vad de ville med makten annat än att inneha den.

    Då blev det så här, de blev ett lätt byte för denna verklighetsfrämmande ideologi och de lät sig ockuperas av denna smörja av marxism och liberalism och all det andra tankegodset.

    Något alternativt sätt att göra något med makten tilläts inte ens diskuteras. All livsviktig offentlig debatt tystnade allteftersom i Sverige.

    Motkrafter kommer alltid och nu ser vi ett konkret exempel på sådan när vi läser om den konservativa sajten som ska grundas. Det de kommer att göra är att föra fram alternativa idéer om hur vi ska ha det i Sverige. Återigen, det är tankar och idéer som omsätts i praktiken som avgör vår vardag.

    För att kunna orientera sig i vad som pågår i Sverige idag måste man begripa sådana här saker. I annat fall stannar allt vid att man är bara oerhört frustrerad och arg.

    Gilla

  2. Kina kommer definitivt att hålla ögonen på Sverige, men man kommer absolut att gå sin egen väg. Förutsättningarna är väldigt annorlunda. Kina drivs av pragmatiker, Sverige drivs av ideologer, vilket Kina övergav 1978 för det fungerade inte. Kina drivs efter vad man kallar ”salamimetoden”, man tar en skiva i taget, för det orkar man med. Sverige försöker ta hela korven i ett nafs, och det blir en ändlös cirkel av utredningar hur det skall gå till. Det behövs inga stora investeringar. Om bussen kostar 2 kronor, som i Kina, då tar folk bussen istället för bilen för 30 kronor, men nu kostar bussen 45 kronor så bilen är billigare, och dessutom skyddar mot rån och överfall.

   Gilla

 3. Ingen normal människa tror på något M säger. Ett parti som saknar en röd tråd och en tydlig politik och identitet. Tar efter SD i flera förslag för att sen vägrar samarbeta med dom och sen kör dom generös flykting politik och lierar sig med partier som centern, liberalerna och miljöpartiet. Nej fy fan för M. Jag vill påstå att M är det mest falskaste partiet vi har i riksdagen. Inte det sämsta partiet men väldigt falska då man försöker lura väljarna att en röst på dom blir till en hårdare flyktingpolitik men så är INTE fallet. En röst på M kommer leda till en generös flyktingpolitik då man vill få tillbaka alliansen och i den ingår Centern och liberalerna. Ett starkt M har även lättare för att ta avstånd från SD vilket vore katastrofalt för Sverige. Ett väldigt starkt SD däremot kommer tvinga M till en hårdare flyktingpolitik vilket hade gynnat Sverige oerhört.

  SD kommer aldrig samarbeta med centern och antagligen aldrig med L men det vill M. Bara det är 1 av många anledningar att aldrig rösta M speciellt inte med Ulf Kristersson som deras stora ledare samtidigt som dom vägrar ta avstånd från Fredrik öppna våra hjärtan Reinfeldt.

  Gillad av 2 personer

 4. Idag meddelar EU:s statistikbyrå att var 7:e svensk pensionär klassas som fattig eftersom pensionen är så låg. Bedömningen är gjord utifrån EU:s definition av fattig, inte någon svensk definition. Det är helt enkelt förskräckligt.

  Gillad av 1 person

 5. Apropå tystnaden i Sverige, detta att det inte är tillåtet att offentligt säga hur tillståndet är och vad som sker, så är börjar det nu bli tillåtet att tala om hur dåligt Sverige har skött hanteringen av Corona. 10 ggr så många döda i Sverige som motsvarande i övriga Nordiska länder.

  Nu tillåts kritiska röster alltmer få höras i SR, SVT och pappersmedia om hur Corona har misskötts.

  Men fortfarande är det inte tillåtet att säga vilka om begår brott i Sverige, att påtala det orimliga att människor fortsätter importeras till Sverige, människor med låg eller ingen utbildning, människor som är tärande enbart. Fortfarande är det inte tillåtet att säga någonting som kan bryta mot den ideologi som råder. Den som försöker offentlig råkar illa ut. Precis som i forna Östtyskland. Ständiga intervjuer med medlöpare som låtsas att solen skiner fastän det är snöstorm, kyla och kaos.

  Vilken tur att den svenska regeringen inte kan kontrollera Frankrike, Ungern och EU på samma sätt som den kontrollerar Sveriges befolkning och media och allt annat. Det enda de inte kontrollerar är det de borde kontrollera, utlänningarnas våldtäkt av Sverige som nation.

  Gillad av 1 person

 6. Man kanske ska fråga sig vem som vinner på dessa opinionsundersökningarna? Hur mycket kan man styra eller påverka andra igenom att berätta att övervägande av folket röstar såhär eller såhär? Hur många röstar/tänker som alla andra? Hur många vågar berätta att såhär tycker jag? Vilka frågor ställer de och hur ställer de frågorna? Finns det någon trovärdighet i en opinionsundersökning?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s