Storslagsmål mellan skolor har alltid funnits enligt polisen

Ett stort slagsmål utbröt tidigare idag mellan ett 15-tal ungdomar på Nya Lundenskolan i centrala Göteborg.

Enligt skolans personal rör det sig om 10-15 ungdomar som till viss del varit maskerade och bråkade/slogs på skolområdet – personalen
påstod till en början att de hittat knivar och en skruvmejsel.

Polisen säger att det varit både ungdomar från skolan och ungdomar som kommit till skolan, men när polisen anlände till platsen hade ungdomarna försvunnit därifrån.

Polisen anser dock inte att det finns grund för att gå vidare med en anmälan eftersom man varken hittat någon skadad eller någon kniv.

Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson berättar att personalen känt sig hotad och inte kunnat klara av situationen, men att det inte blev något av det.
-”Ett sådant här bråk kan försvinna lika snabbt som det uppstår. Det är ett gammalt fenomen att man får för sig att man ska slåss emellan olika skolor. Ofta är det personrelaterat i botten.”

Fascinerande att polisen menar att det här är ett fenomen som alltid funnits, för jag känner inte alls igen mig. Jag gick i högstadiet på Enebyskolan i Norrköping och det var inte så att det dök upp maskerade gäng från Hagaskolan för att slåss samt sätta skräck i personalen, precis som det inte kom stora grupper med knivbeväpnade bråkstakar från Ebersteinska när jag gick på De Geer-gymnasiet i centrala delen av staden.

Men det kanske är en lokal företeelse i Göteborg, eller så är det ännu ett av de problem som växt fram i det nya Sverige (gruppvåldtäkter, dödsskjutningar, barnrån, förnedringsrån, explosioner m.m.) och som poliser samt politiker försöker släta över genom att påstå att det inte är något nytt fenomen. 🤔 Jodå vi ska vänja oss, för så här har det alltid varit!

#detnyasverige

#såhärhardetalltidvarit

https://www.friatider.se/storslagsmal-pa-skola-i-goteborg-maskerade-ungdomar

16 reaktioner till “Storslagsmål mellan skolor har alltid funnits enligt polisen

 1. Föräldrarna till misshandlade och mördade elever får väl trösta sig med dylika PK-floskler…
  Men så länge folk röstar på dekadens så…

  Gillad av 2 personer

 2. Polisen har lärt sig vad de ska säga. Lita inte på dem. Lyssna på de lärare och elever som var på plats. Nu handlar det ju om Göteborg. Denna skola ligger ju inte i nåt ”utsatt område” så kanske det är nån speciell person som gänget kom dit och letade efter.

  Gillad av 2 personer

 3. Faktum är att det ALDRIG varit så. Detta är ett helt nytt fenomen och den som inte tror att det har med invandringen att göra är grovt missledd. Polisens presstalesman Stefan Gustafsson ljuger så det står härliga till. Dumma Stefan, nu går du direkt och ställer dig i skamvrån med dumstruten på huvudet till allmänt åtlöje. Efter avslutade lektioner så får du stanna kvar och skriva på tavlan: ”Jag ska aldrig ljuga mer” hundratio gånger.

  Gillad av 2 personer

 4. Ibland undrar jag hur det är möjligt att jag tycks ha levt i en helt annan värld än alla andra på bland annat denna blogg.Jodå,det fanns även på min tid att kommunens skolor skulle slåss och göra upp.Minns när bögarna från Skurup skulle ge oss lantisar en riktig omgång.Det slutade med att bögarna från Skurup fick ta sina mopeder och åka hem till mor och slicka såren.Bönder rules!

  Gilla

  1. Då gjorde ni väl upp utanför skoltid och utanför skolan? Det här gänget kom till skolan beväpnade och maskerade medan skolpersonalen kände att de inte hade kontroll över situationen.

   Gilla

  2. Där jag växte upp och gick i skolan var det civiliserade människor. Det man inte har i huvudet får man ha i nävarna Rolf…

   Gilla

   1. Vi här i Skåne avskyr svensken.Försvenskningen av Skåne var en blodig historia.Legoknektar flyttade in hos de skånska bönderna och tog över gården och kvinnorna.Bonden dödades.Döda kroppar träddes på störar och sattes upp längs vägarna.Svensdjävelen har mycket att stå till svars för.Skåningar oavsett härkomst,etnicitet osv bör gå samman och välta svensken över bord.Ut med svenskpacket!

    Gilla

   2. …och även om svensken skrivit historien som erövrare och nogsamt utelämnat allt blodigt och hemskt som de utsatte oss skåningar för,trots det så är minnet levande och bara för en generation sedan var det att svensken och hans fogdar var något man skulle sky värre än pesten.Jag har med modersmjölken fått i mig en avsky och gränslöst hat mot svensken.Döda kroppar uppträdda på störar längs de skånska vägarna…fy fan.

    Gilla

 5. De sista flämtande lögnerna förhoppningsvis från en polis som aldrig kunnat hantera det exploderande våldet som kom med införseln av muslimer. De på gatorna är spjutspetsen som ser till att hålla polisen sysselsatt medan islamisterna kan tränga fram i lugn och ro med hjälp av regeringen.
  Kanske blir regeringen tvungen att vidta några pseudoåtgärder mot islamisterna för att inte Europa ska på riktigt förstå att regeringen hållit sin skyddande hand över deras verksamhet. Ingenting som skett motbevisar det jag skriver. Läs ledarsidorna.se, det gör polisen, SÄPO, militären och en hel del andra för där fås god kunskap om personer och strukturer runt islamisterna.

  Gillad av 1 person

 6. Det är givetvis av godo för oss medborgare att staten har kontroll över vad som sker i samhället. Det är en del av vad som krävs av i en demokrati.

  Medborgarna överlämnar kontrollmakten och makten att hantera våldsapparaten till staten.

  Fungerar detta bra i Sverige? Klarar staten att kontrollera våldet? Nej, inte ens det mest uppenbara våldet på gatorna klarar polisen. Polisen klarar inte ens att försvara sig själv. Polisen klarar inte att skydda ambulanser, skolor, brandbilar, akutmottagningar och olika myndigheter.

  Polisen har haft alldeles för små lagliga möjligheter, sådana som finns i andra västliga demokratier men inte i Sverige. Justitieministern och regeringen har inte gett polis och rättsväsende de lagliga möjligheter de bett om och som olika utredningar efterfrågat. Tullväsendet har i många, många år äskat om både mer pengar, bättre lagrum och mer personal. Varför har regeringen inte gjort det? Hur länge ska detta fortsätta?

  Så när staten inte levererar vad de lovade och ska göra, hur brukar en befolkning reagera vid följande val? Hur HAR medborgarna i Sverige reagerat?

  Det här tillståndet hade vi inte i Sverige innan importen av människor i industriell skala sattes igång av S.
  Då var vi ett normalt land med normala problem.
  Kan vi komma dit igen?
  Nej, det kan vi inte så länge S, V, MP, KD, L, C och M låter bli att göra något åt det svenska tillståndet.

  Regeringen måste stoppas och SD måste få makt för att något ska ske.

  Gillad av 2 personer

 7. Jag håller med dig Jenny.
  Jag har gått i Svensk skola i hela mitt liv . Mina syskon i andra skolor.
  Från 1972 – 1986. Vi hade elever som kom till vår skola.
  Från en annan skola med 30 personer. Bossen i gänget var och sökte mig, ville
  Ha mig som flickvän. Mina klasskamrater räddade lyckades smyga ut mig bakvägen .
  Men det fanns inga knivar eller tillhyggen.
  Det var invandrar gäng. Aldrig några Svenskar, men de hade inte vapen eller knivar med sig.

  Däremot har jag hört från mina barn att det blir bråk på fester och på stan nu och det är
  Alltid invandrar killar som nedvärderar svenskar och går i grupper mot ensamma Svenskar.

  Min dotter gick med en svensk kille på fest. Tre invandrar killar gick fram till honom och
  Började mobba honom , sa att han var för ful för henne. Min dotter fick spel och ställde sig och
  Skrek på dem och ringde så vi hämtade dem.
  När vi körde därifrån så kom polisen, det var bråk och knivar inblandat.

  Dessa killar är bara ute efter bråk och ofta är det så att de tvingar tjejer att vara med dem.

  Eftersom jag är invandrare själv, så vet jag att dessa killar kan vara hur trevliga som helst.
  Men samtidigt hur farliga som helst.

  De senaste åren har stora grupper och gäng med invandrar killar slagits i skolor och markerat revir.
  Men skulle de inte släppt in illigala flyktingar så hade det bara varit en tiondel av problem killar här
  Och hela samhället hade mått bättre.

  Frågan är hur många flickor tvingas vara flickvänner till dessa killar för att skydda pojkvännen eller
  Kompisen?
  Detta är något som fröknar och rektorer och politiker och alla afghanistan älskare aldrig tänkt.
  Hur de utsätter Svenska flickor för äckliga ,galningar som spelar änglar framför myndigheter.

  Det finns ingen rasism mot dessa människor utan det finns dem som ser genom deras
  Skyddsmask. Det är deras landsmän och andra invandrare.
  Varför röstar många invandrare på SD. Jo för de vet hur de lurar och ljuger. Men Sverige är
  Tyvärr det land som är minst rustat för verkligheten.

  Att posten inte skannar post och lämnar knark och andra farliga saker till polisen.
  Visar på allvarliga brister . Detta tror jag nog att varje normal människa utgick från var
  Postens viktigaste uppgift. Staten får inte utvisa imamer som är en säkerhetsrisk .
  Frågan är är svenska statens uppgift att skydda kriminella eller Svenska folket?

  Gillad av 1 person

 8. Min egen skolgång ligger mycket långt tillbaka i tiden, 40 och 50 talet, men aldrig förekom det någon sådant mellan skolorna. Eventuella skillnader åtgärdades på sportfälten. Inte heller var det någon gängbildning inom skolorna, eller på fritiden. Ett och annat gruff mellan individer förekom, men det var inte vanligt. Alla pojkar bar kniv på den tiden, i skolan en fickkniv med omkring ett 5 cm blad, på fritiden en slidkniv med ett 10 cm blad. På fritiden drev vi omkring i skogarna, kunde allt om alla djuren, och kände igen alla fåglars läten, då ansågs vi vara asociala. Det gjordes till och med en film som hette ”Pojken trädet”. Kniven var ett verktyg och aldrig, inte ens i tanke eller uttryck, var det något annat än ett verktyg, och aldrig någonsin ett vapen. Ville någon slåss hörde det till etik och god ton att båda tog av sig kniven. Världen är annorlunda idag – tydligen. Invandrarna då var mest judiska flyktingar, norrmän eller finländare, och dom var med i gänget precis som alla andra. Det gjordes ingen skillnad.

  Gillad av 1 person

 9. När jag tänker på hur historien i framtiden kommer berättas.
  Så kommer den vara väldig flykting vinklad.

  För SVT/SR har massa flyktingar som inte kan sköta sitt jobb.
  Vi får nu Svensk text och tal med enorma brister.

  Fruktansvärt dålig bild och ljudkvalite.

  Varför ska Sverige kvotera in dåliga invandrare i Sveriges television?
  Det finns inget att vinna på det Svenska folket blir fly förbannade och flyktingar får dålig Svenska.
  Och hela världen får se dålig tv. Massa invandrar program på SVT. det finns massa andra kanaler
  Att titta på.
  Är det för vi Med Bra svenska ska förlora vårt språk?
  Politikerna vet inte vad de vill när de får kritik, lovar de förbättring,
  Sen kommer flyktinglobbister då vänder politikerna tillbaka.

  Nu slösas det enorma pengar för att dölja problemen eftersom politikerna gjort
  Som vanligt brutit mot demokratins regler. Politikerna agerar vårdslöst och egoistiskt

  De bryr sig inte om att folket har sagt nej till mångfald och massinvandring.

  Svenska barn kommer få blatte Svenska för politikerna tvingar svenskar umgås med
  Kriminella och konstiga invandrare.
  Inget annat land i världen har tvingat befolkningen att umgås.
  Jag undrar om det ens är lagligt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s