Om spelplanen ändras är det många som kommer att ha ont i magen framöver

Det verkar som om de svenska mediehusen nyktrat till efter Biden-yran som dominerat de senaste dagarna och nu tonar man ner Bidens självklara vinst. De tidigare tvärsäkra mediemogulerna släpper nu fram experter som säger att det var ett misstag att utropa Biden som vinnare i ett så tidigt skede, de berättar att flera höga republikaner stödjer Trump vad gäller anklagelser om valfusk samt skriver om att justitieministern uppmanat åklagare att undersöka eventuellt valfusk. President Trump själv har i flera tweets också lovat att komma med ”avslöjanden som kommer att chockera”.

Oavsett om anklagelserna om valfusk är grundlösa eller det finns fog att gå vidare med detta, så är det så klart en vinst för alla att det utreds ordentligt. Media utser som bekant inte en president, så självklart borde massmedia ha väntat med att slå på stora trumman samt givetvis borde våra svenska partiledare och diverse andra politiska föredettingar ha avböjt att kommentera innan valresultatet tillkännagetts officiellt i samtliga instanser. Det är faktiskt rejält pinsamt som det låtit de senaste dagarna från såväl etablerade journalister och politiker som självutnämnda ”experter” som inte kunde vänta med att likt en gödselspridare förmedla sin uppenbara motvilja mot en person i ledande position som man kallade för lögnare samt unisont fastslå att det inte förekommit något valfusk.

Ponera att Trump nu kommer att sitta kvar i fyra år till – tror man då på allvar att det här utspelet från det svenska etablissemangets sida kommer att gå obemärkt förbi? Klantskallar! De får verkligen be en bön för att Biden står som vinnare i slutändan, för annars är det många som förlorat sin trovärdighet. Den som lever får se.

#onlyinsweden

#tänkförsthandlasedan

13 reaktioner till “Om spelplanen ändras är det många som kommer att ha ont i magen framöver

 1. Under fyra långa år spreds av ”etablerade” mediaaktörer helt okritiskt påståenden om att Ryssland skulle ha hjälpt Trump till valvinsten eller på annat sätt påverkat valet till hans fördel. Inget av detta kunde dock bevisas och alla utredningar lades ner.

  När nu Trump samt medlemmar i det republikanska partiet påvisar att det kan ha förekommit fusk på flera olika sätt och i flera olika delstater som föranledde att Biden fick fler röster än han skulle ha haft, och att därmed valutgången ej är fastställd, låter samma mediaaktörer påskina att det är lögner. Eller tiger och ”låtsas som om det regnar”.

  Den totala bristen på en neutral rapportering om, och likabehandling av Trump och Biden är frappant.

  Gillad av 1 person

 2. USA är på dekis på allvar sedan länge. Sedan Corona sa ”hej, hej” har 30 miljoner amerikaner förlorat sina jobb. Landet har inget socialförsäkringssystem som räcker till, det är därför det behövs dessa stora räddningspaket där pengarna skickades direkt till folket.
  2 av 3 amerikaner saknar högre utbildning. Självklart känner sig svarta ”utsatta”, självklart får sådana konstigheter som BLM lätt genomslag. Men det är kanske fel håll att rikta anklagelserna emot, de vita.

  För vita män utan universitetsutbildning har den reala medianinkomsten sjunkit med 13 procent sedan 1980, trots att ekonomin vuxit med 85 procent under samma period. Nästan 25 procent av dem mellan 45 och 54 år har lämnat arbetskraften helt.

  Många lever på federala matkuponger och sjukpenning och missbrukar opioider och, numera, billigt heroin. Andra har gått på spriten eller tagit livet av sig. 2017 dog uppemot 500 amerikaner av överdoser, alkoholrelaterade sjukdomar eller självmord varje dag. Nio av tio saknade universitetsutbildning. De döda är nu så många och unga att medellivslängden sjunker kontinuerligt för första gången i ett rikt land.

  Ungdomar med arbete får lägre livstidsinkomst än föräldrarna. Så där går det att räkna upp en massa torra fakta. Det var detta Trump ville försöka göra något åt. Det var till dessa människor han vände sig. Det var bl a därför han lät som han gjorde i sin retorik. Dessa amerikaner vet knappt om att deras regeringar betalat enorma pengar för att skydda Europa mot ett eventuellt hot från Ryssland. Nu tror sig Europas ledare och Nato kunna andas ut, nu kommer pengarna åter att flöda till Nato. Tror man. Vi får se.

  Mitt i allt detta som är ett axplock av hur verkligheten är så kan jag konstatera att retoriken i Sveriges Radio nu definitivt är annorlunda. Nu berättas saker om tillståndet i Sverige som tydligt visar att regeringen inte sköter sitt arbete. Det sker troligen under pressen från vad EU nu säger om islamisterna, hoten mot demokratin osv osv.
  Regeringen har vanskött Sverige i så många år vad gäller helt normala beslut som behövde tas kring sådant som alltid behöver hanteras i ett samhälle. I stället har all kraft lagts på att föra in islam, skydda islamisterna och tysta svenska folket. Vilket vi alla vet.

  Gilla

  1. Den stora fråga är, hur skall man kunna vända detta. Intressant att jämföra med historien. Liknande, fast långt ifrån identiskt, var det i Kina under demokratin Republiken Kina mellan 1912 till 1949. Sedan kom kommunistregimen, och även om det blev gigantiskt mycket bättre var det knappast bra. Sedan påbörjades en reformation 1978, som absolut inte är avslutat ännu, men det fungerar och går bra och i rätt riktning. Länder som Sverige och USA tycks inte ha hunnit fram till 1949 ännu.

   Gilla

 3. Det finns paralleller förstås mellan vad som skett i USA och Sverige. Jag tänker då på hur både S och demokraterna i USA, båda partier som arbetare ”borde” ha rösta på, svek ”arbetaren”. I USA talade Trump till dem och sade ”det är klart ni vill fortsätta bo där ni bor, det är klart ni vill hålla på med samma jobb som era fäder gjorde”. Både Hillary Clinton och Biden pratade och pratade om de nya gröna jobben, teknikjobben och allt nytt som skulle komma. ”Arbetaren” i USA är konservativ i mångt och mycket. Parallellen till S i Sverige är att här började S prata om mångkultur, om rättigheter för HBTQ, om värdegrunder och allt det där. Det är därför som ”arbetaren” inom S gått till SD, inte enbart pga den vansinniga importen av islam.
  Alltmer kommer svensken nu att tycka det är väldigt orättvist att betala så hög skatt när så många som importerats som inte arbetar eller ens behöver arbeta. Märk då att SD har haft en otroligt ”ren” argumentation gentemot det gräsliga som regeringen och främst då S gjort. Om SD skärpte upp sin retorik bara aningen så att den blev mer agitatorisk så skulle den nog få ett starkt genomslag. Förhoppningsvis kommer så ske.

  Det republikanska partiet kommer nominera personer som skiljer sig från Trump. MEN, de kommer föra samma politik som Trump. Trump satte diagnosen på problemen i det amerikanska samhället.

  Tänk om SD äntligen ville ta bladet från munnen på allvar och bli lite mer agitatoriska. Det verkar behövas för att svensken ska sluta bete sig som drogad valboskap. Då kanske det kunde bli förändringar i opinionssiffrorna på allvar som i sin tur skulle tvinga regeringen att börja strama upp all jävelskap som finns i Sverige. SD skulle då även ge kraft åt grupperingar inom S och andra partier som inte kan, inte vågar göra sin röst hörd nu.

  SD har möjligheten, vågar de ta den? Vem ska göra det annars? Vem KAN göra det annars?

  Gilla

  1. Expo tex vet alldeles för mycket om kärnan i SD’s ledning för att de senare ens skall våga tänka ”fel”.Nuvarande partiledning är belastad med allehanda skit,heilande på fester,sparkar mot låtsasjudars huvud etc etc att de är en belastning.Kontrollerad opposition är det ja.De existerar helt på Expos villkor.

   Gilla

 4. Hoppas Donald Trump vinner. Han förtjänar 4 nya år.

  Det är inte hans fel att Corona kom och innan dess hade Donald Trump fixat en rekordlåg arbetslöshet och en mycket stark ekonomi.

  Gillad av 1 person

  1. Ja han fick amerikanska företag att ta hem produktionen till USA och skapade därmed 6 miljoner nya jobb. Hur många har Löfven skapat? Det finns många som tror att det var Trump som började bygga muren mot Mexiko, inget kan vara mer fel. Fakta är att det var Clinton som började bygget, Obama fortsatte i Clintons fotspår och Trump byggde vidare på muren. Dessutom tar Trump inte ut någon lön för sitt presidentskap. Löfven å andra sidan är den minister som har den allra högsta lönen i hela Europa. Gott betalt för att vara naiv och ständigt göra fel.

   Gilla

   1. Bara halva ekvationen. 6 miljoner nya jobb stämmer, men enligt factcheck.org ska det balanseras mot att 7.8 miljoner jobb har försvunnit, och 7,100 i kol-industrin, och 274,000 i tillverkning. Arbetslösheten den största sedan WW2. Ekonomin krympt 5% till 30% beroende på period. Obama skapade 1.5 miljoner fler nya jobb. Trump har ökat industrins kostnader med $250 miljarder med importtariffer, företagsskatter ner från 35% till 21%, och det har ökat underskotten dramatiskt, som utgifterna skenat samtidigt, fattigdomen har kraftigt ökat, liksom motsättningar och våld. Sedan får väl envar bilda sina egna åsikter om detta är bra eller dåligt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s