Medan andra länder drar öronen åt sig skänker Sverige bort miljarder av skattemedel i bistånd till Palestina

I dagens Smålandsposten skriver Fredrik Haage en bra ledare med anledning av det uppseendeväckande höga biståndet till Palestina samt regeringens märkliga tillkännagivande att det grundläggande hindret för utveckling i Palestina är Israels ockupation.

Här pratar vi slöseri med skattemedel utan dess like – pengar som verkligen hade behövts här hemma när vårt eget land befinner sig i kris. Men den humanitära stormakten har i decennier haft ett gott öga till Palestina och vill inte se hur skattebetalarnas pengar missbrukas genom korruption samt stöd till terrorism. Skribenten menar att anledningen till att Sverige fortsätter med sitt übergenerösa bistånd till Palestina är att Miljöpartiet sitter i regeringen, men mig veterligen har pengaregnet över arablandet pågått i årtionden och inte heller stoppats när borgarna styrde landet, så det är tydligen något som våra styrande anser är vår plikt!

#onlyinsweden

#vibetalar


”Det handlar så klart främst om att Miljöpartiet sitter i regeringen. Att man beslutat att Sverige skall ge Palestina en och en halv miljard i bistånd under de närmaste fem åren. Men att samma Palestinasympatier finns starkt representerade även inom Socialdemokraterna skall inte heller glömmas.

Det är sådana strömmar i förening som blir kraftfulla nog för ett sådant uppseendeväckande beslut. För det är vad det är. Sverige går med detta på tvärs mot internationell konsensus som i takt med den palestinska myndighetens alltmer repressiva anslag rört sig mot en mer realistisk hållning gentemot Palestina.

Men i Sverige lever förnekelsen. Man vill inte höra talas om den palestinska myndighetens förföljelser och tortyr av de egna. Man vill inte höra talas om att bistånd försvinner i korruption, eller att Palestinas stöd till terrorism inte bara existerar utan till och med har ökat i omfång. Man väljer att blunda och singlar ut en och en halv miljard av svenska statens skattemedel.

Den kristdemokratiske riksdagsmannen Mikael Oscarsson har reagerat och tänker lämna in en interpellation om detta till regeringen. Gott så. Men det här kan med fördel lyftas till engagemanget hos oppositionens partiledare.

Inte minst som regeringen är dessutom magstark nog att stämpla en israelisk skuld på de missförhållanden som man äventyrs skulle vilja erkänna. I ett tillkännagivande förklarar man att det ”grundläggande hindret för utveckling i Palestina är Israels ockupation”.

Israel har av naturliga skäl upprörts över detta och dess ambassadör i Sverige Ilan Ben-Dov har protesterat. Han påpekar riktigt att ”Denna politik skadar inte bara de bilaterala förbindelserna mellan Israel och Sverige, utan också Sveriges förmåga att spela en konstruktiv roll för fred mellan israeler och palestinier”.

Men det har varit märkligt tyst i övrigt. Innebörden av formuleringarna i regeringens tillkännagivande är ju faktiskt häpnadsväckande.

Det palestinska demokratiska förfallet, myndighetens korruption och destruktiva förtryck och stöd till terrorism, skulle alltså inte bero på palestiniers egna medvetna beslut utan enkom på Israel. Det är en orsak och verkan-logik som om man faktiskt stannar upp och betraktar den utgår från de låga förväntningarnas rasism.

Palestinier tänks inte vara herrar över sina egna moraliska beslut utan reagerar med tvingande automatik på ett visst sätt på Israeliskt agerande. Alltså skall inget ansvarsutkrävande kunna ske från den palestinska sidan ens när de engagerar sig i ren terror. Regeringen kritiserar följaktligen inte Palestina med ett enda ord.
Tyvärr, det håller inte. Palestinier är lika beslutsföra som andra. Oscarsson har helt rätt. Det svenska biståndet bör frysas.”

https://www.smp.se/ledare/frys-bistandet-till-palestina-2fe2b2c6

5 reaktioner till “Medan andra länder drar öronen åt sig skänker Sverige bort miljarder av skattemedel i bistånd till Palestina

 1. Inte bara frysas, utan avslutas! Yassir Arafat dog som en av världens rikaste män. Ingen inom sosseriet som funderat över om han var en finansförvaltare i världsklass eller om det skedde med stulna pengar, från skattebetalare i Europa, med Sverige i täten.

  Gillad av 1 person

 2. Löfven är fast besluten att upphäva Israels ockupation hörde jag någon viska igår.
  Statsministern utan brister, herr Löfven, har därför nu tillsatt en nationell samordnare för FN:s Agenda 2030. Då blir det säkert ordning på torpet i hela Mellanöstern när utrikesminister A Linde (hon den oförskämda) åker ner dit för att berätta detta för Israel om samordnaren.

  En nationell samordnare är S hemliga vapen mot orättvisa saker. I Sverige, i hela världen.”En samordnare gör skillnad” förklarar regeringskansliet.

  Islamisterna darrar nu i Sverige av rädsla och hela världen är imponerade och vill åka hit på studiebesök för att se hur man gör. Sverige har ju några nationella samordnare mot fler orättvisor.

  Statsminister utan brister herr Löfven sade i en presskonferensen hemifrån myssoffan nyligen apropå Corona ”Utvecklingen går åt fel håll. Fler smittas. Fler dör. Så kan vi inte ha det. Alla ska med”.
  Under intervjun, som webbsändes till regeringskansliet, klargjorde statsministern allvaret och sin beslutsamhet genom att kraftfullt vifta med händerna i luften, ett så kallat dråpslag. Sådana kraftfulla dråpslag ämnar statsministernafortsätta utdela mot ALLA orättvisor, inte bara mot Corona utan också mot de som baktalar de utsatta.
  Enligt en utredning som nyligen blev klar efter 14 år tvingas våra utsatta gäster ut i kriminalitet därför att det är så tråkigt i Sverige. ”Så kan vi inte ha det” säger nu statsministern, ”vi kan inte ha de så att våra gäster har det tråkigt”. Han avser nu att utdela ännu ett kraftfullt dråpslag med händerna i luften mot tråkigheten i Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s