EU på väg att presentera nya striktare regler för integration av migranter – Sverige stretar emot

I kölvattnet efter de senaste terrorattackerna, förväntas EU:s ministrar för inrikesfrågor på fredag presentera ett omtvistat uttalande kring hårdare regler för hur migranter ska integreras, som utarbetats av Frankrike, Österrike och Tyskland. Migranter ska bland annat lära sig språket i sitt nya hemland, försörja sig själva och uppmuntra sina barn att låta sig integreras. Det innebär således att invandrare förväntas göra en aktiv insats för att bli integrerade samtidigt som de erbjuds hjälp med integration genom statliga integrationsåtgärder.

Uttalandet inkluderar även att Bryssel ska finansiera religiös utbildning av imamer inom muslimska samhällen och att NGO:er som publicerar innehåll som är fientligt mot integration kommer att uteslutas från att få statligt stöd enligt villkoren i resolutionen.

Det finns dock en viss oro bland EU-länder om utformningen av det nuvarande utkastet, där bland annat Sverige, Luxemburg och Nederländerna traditionellt är emot de som anser att migration och religion ska ses som en säkerhetsrisk.

En EU-diplomat säger:
-”Att utpeka en religion eller grupp är aldrig svaret på individers våldsamma extremism. Vi bör komma ihåg att omfamna grundläggande värderingar inte bara är ett ansvar för migranter eller det muslimska samfundet, utan för oss alla. Vi bör vara försiktiga så att vi inte sänker våra prestationer genom andras synder.”

Skulle uttalandet bli klart innan fredag, tror EU-diplomater att Macron kommer att försöka driva igenom det vid ett möte med de 27 stats- och regeringscheferna om två veckor.

I uttalandet påtalar man att de senaste terrorattackerna i Conflans-Sainte-Honorine, Nice och Wien har avslöjat omfattningen av hotet vi står inför från islamistisk terrorism.

Mycket intressant och bra att EU äntligen tar några steg framåt för att visa att man inte tänker låta sig hunsas. Dock inte alls särskilt förvånande att Sverige motsätter sig att stå bakom ett dylikt uttalande – dels har Socialdemokraterna lovat att aldrig kritisera islam och dels vågar man inte stöta sig med valboskapen genom att ställa krav på att migranter i Sverige ska lära sig språket samt bli självförsörjande.

Men kanske har Sverige inget att säga till om i det här fallet – vi är trots allt skräckexemplet för omvärlden, så det kan sluta med att den svenska regeringen får bita i det sura äpplet och ställa sig bakom övriga i ett gemensamt uttalande. Fortsättning lär följa.

#onlyinsweden

https://www.theguardian.com/world/2020/nov/09/eu-draft-declaration-sets-out-stricter-rules-on-migrant-integration

7 reaktioner till “EU på väg att presentera nya striktare regler för integration av migranter – Sverige stretar emot

 1. För en gångs skull kanske EU kan göra nytta och köra över Pajaslandet Absurdistan.
  Märkligt att begreppet assimilering ska vara så svårt. Det, och rejält reducerat inflöde av utomeuropeiska migranter är den enda vägen.

  Gillad av 1 person

  1. Nollvision som målsättning och en mur mot Turkiet.
   Men detta lär förbli en vision eftersom det är uppblandning och i längden folkutbyte man strävar efter.
   Våra antirasistiska politiker och aktivister är själv så besatta av hudfärg och ras som man kan vara.

   Gilla

 2. Vi får, märkligt nog, sätta vårt hopp till Biden att han fortsätter tillåta USA att bekämpa islamisterna på alla de sätt de är så bra på, över hela klotet. Drönare, missiler i skallen, kulor i huvudet från ett oväntat håll, en missil rakt ner i ett träningsläger och så vidare. Allt sådant är välkommet.
  Här i Sverige fortsätter islam göra karriär, de får politiska poster, de får pengar, de får mediautrymme och omhuldas som om de vore gamla svenskar som arbetat ett helt liv. De omhuldas och gullas med och det är fucking totalt sjukt som ungdomarna säger. Det är tamejfan overkligt konstigt att svenskarna inte reser sig som en man och kvinna och välter regimen över ända. S skottar förhoppningsvis sakta men säkert upp sin egen grav. På vägen ner i den tar de förhoppningsvis med sig de andra 6.
  Har börjat fundera på nyårslöftet. Förhoppningen inför det nya året blir, som vanligt och bland mycket annat, att SIDA stängs ner, personalen sparkas på dagen och ställs på gatan och att pengarna går till äldrevård och försvaret. Ett annat stående önskemål är att alla bidrag till islam på minuten dras in och att Mattias Gardell får sparken. Hans fabulöst rika bror Jonas Gardell kan ta hand om honom om så behövs. I annat fall kan M Gardell väl emigrera till något arabland?
  Det är något så allvarligt allt handlar om som våra liv och Sverige. I ett annat land hade åtgärder för länge sedan vidtagits mot regimen.

  Gillad av 1 person

 3. En tanke, när nu speciellt S, V och MP är så sjukligt förtjusta i islam, borde då inte samtliga i regeringen och samtliga riksdagsledamöter från de partierna konvertera direkt? A Lind är med sitt löshår väl förberedd för tygsjok kring skallen. Tänk er Löfven i sån där utstyrsel medan han tystar ner A Lööf och då får medhåll från Kristersson! Busch sänker blygt blicken bakom slöjan och vår utrikesminister, hon den oförskämda, rabblar böner. Nog vore det väl rimligt att alla dessa politiker konverterar till islam när de för fullt jobbar på att göra Sverige till en islamisk stat?
  Stefan Mahmoud Ali Ben Hassan Löfven!
  Dags att de kommer ut!

  Gillad av 1 person

 4. Mycket prat och liten verkstad.
  Vågar man lita på politiker som säger en sak men gör en helt annan.
  Svenska politiker skulle ta bort den generösa pensionen till invandrare.
  Resultatet blev flyktingar fick behålla den medan arbetskraftsinvandrare
  fick lite sänkta Pensioner.
  Men man höjde alla bidrag, de får gratis allt i hushållet vilket ger de en fördel på
  Tio år mot Svenska ungdomar.

  Alltid när man tror politikerna vaknat upp ur dvala kommer nästa idiotiska förslag.
  Varför skulle man utbilda imamer , utvisa dem och säg att deras odemokratiska tro passar
  Inte har.

  Att tänka logiskt och rätt verkar inte fungera i Sverige.
  Ju fler brott och ju fler brottsoffer , ju lägre straff.
  Frågan är hur politiker tänker och förklarar de det?

  Andra länder tänker , första felet , döms ej så hårt alla kan göra fel.
  Andra felet, det var inget misstag längre, döms hårt så du inte gör fel igen
  Tredje felet döms du dubbelt för du visar råhet och respektlöshet och du vill
  Inte ändra dig.

  Vi får hoppas men som alltid måste det hända mord innan politiker reagerar
  Men om de reagerar pga mordet eller för att tysta folket som tröttnat.
  Får vi se om det blir ändringar eller allt rinner ut i sanden.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s