Vi är ett unikum som inte drabbats på samma sätt som andra så ös på

Som jag rapporterat om tidigare har man både i Danmark, Norge och Tyskland genomfört studier som påvisar att asylsökande migranter sticker ut i brottsstatistiken, men främst andra och tredje generationens invandrare. Det är främst inom vålds- och sexualbrott, drogrelaterade brott samt mord.

I Sverige redovisas inte dylik information och om några journalister försöker sig på att gräva i det så blir det en tillrättalagd artikel, likt den i dagens Sydsvenskan där vi får veta att flyktingvågen från 2015 minsann inte märks av i brottsstatistiken vad gäller gängkriminaliteten i Malmö – deras granskning visar att nyanlända ”bara” märks av i droghandeln.

Det är uppenbart att man genom rubriksättning och ingress försöker släta över det faktum att invandringen definitivt påverkar kriminaliteten i Sverige och har så gjort under längre tid. Att nyanlända märks av i drognätverken och att ättlingar till invandrare dominerar i vissa brottskategorier är definitivt något som man borde flagga för istället för att mörka.

Sverige biter sig själva i svansen genom att inte göra som andra länder och redovisa dylik brottsstatistik öppet. Det är inte kränkande mot vissa folkgrupper att redovisa per etnicitet eftersom det är fakta och klarar invandrare i andra länder av att hantera sådan här information utan att känslomässigt gå under så går det säkert bra här också – om bara våra makthavare kunde ta av sig silkesvantarna och sluta dalta, det är faktiskt medborgarnas trygghet som ska stå i fokus och inte deras strävan efter att tjäna godhetspoäng.

Men det handlar så klart om att stryka oss medhårs så att befolkningen ska bli mer medgörlig och villig att öppna sina hjärtan för den mämniskoström som regeringen planerar för, exklusive alla tusentals kvotflyktingar som redan är inbokade.

Nej då vi har inga som helst ekonomiska problem till följd av massinvandringen, välfärden är intakt, näringslivet blomstrar, arbetslösheten är på väg nedåt, allt fler migranter blir självförsörjande, polisen hanterar den grova kriminaliteten briljant, skolresultaten går spikrakt uppåt, det finns inga sparkrav på vården och allt är på topp så självklart ska vi som alltid är bäst i klassen göra ännu mer – refugees wekcome, vi har både råd och plats!

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

5 reaktioner till “Vi är ett unikum som inte drabbats på samma sätt som andra så ös på

 1. Sydsvenskans rubriksättning är det egentligen inget fel på, mer än att det per definition inte existerar någon flyktingvåg. En absolut majoritet av de som anlänt till Europa är migranter och inget annat. En migrationsvåg m.a.o.. Genuina flyktingar har heller inte råd att ta sig hit. Sedan är det väl rimligt att anta att de fåtaliga närvarande genuina flyktingarna inte är så brottsbenägna, jämfört med det antalet migranter som ‘utmärker’ sig. Att använda benämningen ‘flyktingar’, gör att man kan bortse ifrån alla migranter (1:a-3:e gen) som klart dominerar statistiken.

  (Intressant att när jag skall skriva denna kommentar, så vägrar mobilen att aktivera det virituella tangentbordet. Kom runt detta med att ett trådlöst. När jag sedan skall skicka, så får jag felmeddelandet att jag inte har angivit varken namn eller epost-adress, trots att jag är inloggad. Är man inloggad, så dyker inte dessa inmatningsfält upp alls. Fick slutligen klistra in det i WordPress-appen …)

  Gillad av 2 personer

 2. Apropå hur det ser ut med brott och åtföljande straff i Sverige, låt mig citera vad pristagaren av Nobels fredspris igår sade till journalister i Etiopien. Regeringen där bombar olika grupper, grupper som gjort det islamister brukar göra. Så här sade Nobelpristagaren som är premiärminister i Etiopien,

  ”Vår insats syftar till att stoppa den straffrihet som har rått alltför länge och att ansvariga individer och grupper ska hållas ansvariga i enlighet med landets lagar”.

  Tänk att i Afrika, i Etiopien uttalar sig landets premiärminister på detta sätt för att försvara folket och demokratin och ondskan. Vad mer är, han tar politiskt ansvar för att se till att islamisterna stoppas.

  Det vore omöjligt att tänka sig att landet Sveriges statsminister skulle ens säga något liknande. Än mer omöjligt vore det om han tog politiskt ansvar för att ”göra verkstad” av det han sade. Vi har ju lagar, ett rättsväsende, vi har polis, vi har underrättelsetjänst, vi har militär, ofta utomlands, t ex i Mali där de skyddar befolkningen där mot islamisterna, det finns tom bättre möjligheter att stoppa våldet och att bestraffa förövarna här än där.

  Statsmakten levererar inte lösningar på befolkningen problem. Det statsmakten levererat är repressalier mot befolkningen i form av att man tystat ner all offentlig debatt, man straffar den som vågar komma med protester, man närmast konfiskerar våra löner och ger bland Europas lägsta pensioner tillbaka.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s