Att ta ut segern i förskott kan slå tillbaka när man minst anar

Den bisarra Biden-febern fortsätter i Sverige och det går inte att läsa svensk media utan att dränkas i stående ovationer för ”vinnaren” av presidentvalet som utsetts av media trots att vi egentligen inte fått ett färdigt resultat.

Våra politiker är helt till sig i trasorna, lyriska partiledare avlöser varandra och en så kallad svensk ”Trumpsupporter” sitter i riksmedia och förnekar öppet att det förekommit valfusk – hyllningskören över Biden och Harris, vars främsta kvalifikationer verkar vara att hon är kvinna, vill helt enkelt aldrig ta slut och alla tar tillfället i akt att trycka till Trump, sällan har en liknande häxjakt skådats. Man skulle faktiskt kunna tro att självaste Messias har återuppstått när man tar del av de svenska reaktionerna och det är rent ut sagt pinsamt! Mycket synes handla om klimatet och förhoppningen om att uppnå målen med ”green deal” verkar nu nära att infrias tror många.

Al Jazeera skrev i morse en artikel om att det första Biden kommer göra den första dagen på kontoret är att upphäva inreseförbudet för de länder som terrorklassats av USA – bland annat Somalia och Iran. Många av läsarna var helt yra av glädje – man fick nästan intrycket av att de redan köpt flygbiljetter och i detta nu var på väg till flygplatsen.

Det är helt overkligt och en befogad fråga är om världen har fått fnatt? Varken Biden eller Harris är som bekant invalda och om de ens blir det så sker det först i slutet av januari, men med tanke på omvärldens reaktioner låter det som att de redan tillträtt sina ämbeten.

Även om våra svenska lismande partiledare och regeringen var snabba med att skicka sina varmaste lyckönskningar, så har långt ifrån alla världens ledare gjort det – exempelvis inte Ryssland, Kina eller Mexiko, varav den sistnämnda vill invänta den juridiska processen istället för att förhasta sig. Mycket klokt resonerat, för mutanklagelserna och misstänkt valfusk är inget som utraderats – tvärtom är det mycket verkligt och i morgon lär vi få en statusuppdatering när utredningen drar igång på allvar.

Trump själv var tydligen på golfbanan i går när Cirkus Biden drog igång och det ger en vink om att han inte är orolig. Han har hittills alltid haft ett ess i rockärmen när han varit nere för räkning, så man kan nästan ana att något liknande är i görningen nu. Tänk vad jobbigt det kommer bli för många om de nu har missbedömt situationen.

I en perfekt värld borde det oavsett ligga i allas intresse att eventuella oegentligheter reds ut innan något blir definitivt, men det är tyvärr inte fallet då man hellre verkar vilja förtiga sanningen. Tiden lär utvisa vem som blir rättmätig president – under tiden borde alla ta ett steg tillbaka och invänta slutligt besked.

#itaintovertilitsover

16 reaktioner till “Att ta ut segern i förskott kan slå tillbaka när man minst anar

 1. För er som läste inlägget i ett tidigt stadie, kan jag meddela att jag fick stryka Ebba med KD ur texten då det visade sig att även hon hyllat socialisten Harris på Instagram.

  Gilla

 2. Bra jenny väldigt få har gett en så precis bild av läget som du gör här. Tydligen så kan elektorsröster utfärdas av guvernören i en stat också så det har förekommit att två uppsättningar elektorer plockats fram och domstolen bestämmer vilka som blir godkända osv MEN innan vi ens kommer så långt så gäller ju det att utreda oegentligheter i valet där det finns döda som röstat, fler än antalet väljare som röstat och dt jag tror kommer som en kalldusch att man upptäcker ett antal valsedlar som inte är korrekta…… som jag sdae i FB tor jag…. Poppa ordentligt för nu blir det åka av!

  Gillad av 1 person

 3. Man får komma ihåg att svensken i allmänhet är marinerad i sosseri.
  Det är ju ett tillstånd som är skadligt och kan påverka det mentala tillståndet…
  Såg förresten att Reinfeldt fick mediatid och betygsatte Trump som den sämsta presidenten genom tiderna. Ja, han borde ju kunna bedöma den saken. Han håller ju titeln som den sämsta statsminister Sverige haft genom tiderna…
  En illasinnad oikofob som har allt annat än Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

  Gillad av 2 personer

 4. Jag kanske får ta tillbaka mitt påstående om att SD är det enda parti som inte kritiserat Trump. I kväll uttalar sig nämligen Mattias Hans Karlsson i SVT och kritiserar Trump för hans anklagelser om valfusk. Jag har messat vederbörande och ställt frågan även på SD:s facebooksida om det här är Karlssons privata åsikt, eller om det ska ses som partiets ståndpunkt.
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sd-toppen-om-republikanernas-framtid-tror-man-maste-ta-steg-till-vanster

  Gilla

  1. Tja, då är vi där jag trodde för länge sen, vill inte vara dryg på nåt sätt men f… n.
   Kolla in vår sk opposition-& man ser?? $juk-lövern + 1 sedan länge…
   Är SD numera nåt annat än kontrollerad opposition? taget alla kappvändningar tillsammans med C, L M & KD..
   Representativ demokrati i sin prydno.

   Mvh Per

   Gillad av 1 person

 5. Vilket tjafs ni skriver. Besvikelser och ilska. Vad trodde ni? Fast det är klart att det känns bättre om fler skriver av sig sin frustration som skapades av naiva förväntningar på valet i USA. Det har absolut ingen betydelse för oss, noll betydelse hur valet slutade. Det som betyder något för svensken är de kvotflyktingar som flygs in med alla sina afrikanska smittor och ett PUT per person. Det som betyder något är den låga pension som nyblivna pensionärer får i Sverige efter ett helt yrkesliv. Det som betyder något är hur staten konfiskerar större delen av er lön (jag arbetar i bolagsform som det passar mig och kan trixa med div fonder etc). Världens totalt sett högsta skattetryck om man tar med alla de avgifter på basnyttigheter (el, vatten, telefon, värme, hyra). DET betyder något. Allt annat är pseudo som eliten vill att vi ska ägna kraft åt i stället för att på allvar revoltera mot att det knappt går att leva på pensionen för många nyblivna pensionärer. De nyimporterade kommer till himmelriket och får en levnadsstandard som bara mycket rika hade i deras länder. Utan att ens behöva arbeta!!!!

  Gilla

  1. Realist självklart har det betydelse hur det amerikanska presidentvalet slutar, vet inte riktigt hur du tänkte där. Trump är den fria världens ledare som inte har låtit sig kompurreras och är således inte styrd av den djupa staten. Han var på väg att nysta upp mycket skit – som även hade fått effekter på svenska politiker, varför de måste bli av med honom. Nu har de nästan lyckats, men det är inte över ännu – jag tror mycket kan hända framöver.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s