Man vet att man bor i Sverige när media prioriterar det amerikanska valet framför våra egna problem

Terrordåden avlöser varandra i Europa medan den grova eskalerande kriminaliteten för var dag gör sig påmind – i natt blev en pojke ihjälhuggen, en ung man sköts till döds och nya oskyldiga offer blev utsatta för rånmisshandel blandat med knivhuggningar samtidigt som det bara blir fler och fler överfallsvåldtäkter i samhället. Det finns med andra ord en mycket stor anledning att sätta press på den svenska regeringen genom att granska och ifrågasätta vad de tänker göra för att återskapa tryggheten samt motverka att vårt land drabbas av islamistisk våldsbejakande extremism som blir ett allt större hot.

Men svensk media prioriterar andra i deras ögon viktigare saker, nämligen det amerikanska presidentvalet som går in i slutspurten. Det går inte att öppna en tidning utan att det basuneras ut överst hur just den redaktionen ska genomföra sin valvaka med diverse experter samt förståsigpåare. Att journalisterna ska punktmarkera våra politiska företrädare framför Trump och Biden är för mycket begärt och det kvittar om Europa hotas av terrorister eller att kriminella klaner tagit över gatorna, för i Sverige ska vi inte granska makten.

Det ska verkligen bli skönt när den här cirkusen är över, men tyvärr lär vi ändå inte få se våra svenska mediehus göra det som de är ditsatta för att göra bara för att USA valt en president – det finns alltid andra saker som kan användas för att flytta fokus från det egna landets problem där man framförallt ägnar sig åt att stryka de styrande medhårs, den långdragna coronapandemin till exempel. Men så länge det indoktrinerade folket inte vaknar upp ur sin dvala är det lugna puckar för våra makthavare, så skådespelet lär fortsätta utan avbrott!

#onlyinsweden

18 reaktioner till “Man vet att man bor i Sverige när media prioriterar det amerikanska valet framför våra egna problem

 1. Man vet att man bor i Sverige när regeringen hukar och böjer sig för islamisternas våld.
  De islamistiska terrormorden i Wien skickar en varning till länder som ännu inte protesterat likt Frankrike.
  Svenska regeringen behöver inte varnas, den har för länge sedan böjt inför våldet. Regeringen tom finansierar organisationer och grupper med anknytning till islamisterna, se ledarsidorna.se

  De muslimska ledarna i Sverige fortsätter tiga.
  Varför tror någon att de som tror på islam plötsligt skulle förändras och bli goda svenskar när de passerar Sveriges gräns och släpps in i välfärdssamhället?

  Några kanske tom ville ha in dessa islamister för att orsaka splittring i samhället?

  Gilla

 2. Fram tom oktober i år har enligt Migrationsverket 75 000 uppehållstillstånd beviljats.

  Den skyhöga införseln av utlänningar fortsätter.

  Vill man uppnå 50/50 i landet??

  Gilla

 3. Sådana människor och liknande som utförde morden i Wien igår vill EU tvinga Ungern att släppa in fler av i landet.
  Är det så?

  Gilla

 4. ”En sak ska vi ha klart för oss: MENA-länderna är inte skitsamhällen på grund av luften, demografin eller någonting i vattnet, eller för att de är utnyttjade, koloniserade eller utsatta för rasism. Nej, MENA-länderna är skitsamhällen på grund av klankultur och en religion från forntiden som håller människorna fast i stenåldern. Därför har människor med sådana utdaterade samhällssystem ingenting att tillföra moderna, västliga länder. Som det har varnats för.”

  ”Inga moderna samhällen har någonsin tidigare försökt kombinera massinvandring från sådana stenåldersländer, i naiv tro på att ”alla kulturer är lika”, och ”alla människor vill samma sak”. Därför har man heller inga exempel på hur man ska lösa de problem som det här samhällsexperimentet skapar. Hur ska man kunna lösa något sådant?”

  ”Sverige verkar vara ur stånd att inse sitt eget fiasko. Ingenting tyder på att landet kommer att ändra kurs, och långt mindre införa de åtstramningar som är nödvändiga för att bryta den våldsspiral och samhällskollaps som Sverige har satt sig själv i genom import av okultur och kriminalitet. Landet har på många sätt gett upp.”

  https://juliacaesar.blog/2020/11/01/kent-andersen-sverige-ett-okande-hot-mot-norges-sakerhet-och-valfard/#more-20114

  Sanningen är att vi befinner oss i ett religionskrig. Det har ingenting med yttrandefrihet eller karikatyrer att göra. Det handlar i stället om islams hat och våld mot andra religioner. Hade det inte varit Charlie Hebdo så hade det varit något annat.

  Gilla

   1. Citat Jenny: ”…mycket stor anledning att sätta press på den svenska regeringen genom att granska och ifrågasätta vad de tänker göra för att återskapa tryggheten samt motverka att vårt land drabbas av islamistisk våldsbejakande extremism som blir ett allt större hot.”
    Så visst är både mitt och Realists inlägg relevanta till din text.

    Gilla

   2. Det nämndes, men var inte i fokus. Det är bara tröttsamt att höra samma tugg om islam hela tiden. Att folk sitter och hatar på islam som nu syns alltmer på sociala medier för oss inte direkt framåt till konstruktiva lösningar.🤷‍♀️ Folk borde gå på våra politiker mer och ställa krav.

    Gilla

   3. Tja, din fina rubrik får hos mig en värdig behandling. Det första både jag och säkert en stor del av befolkningen kommer tänka på som det mest problematiska är just islam och Sverige. Visst kan jag strikt följa din uppmaning, inga problem.
    Men då blir det inte många kommentarer om jag inte heller här tillåts ge uttryck för och verbalisera vad som är det mest brännande problemet i Sverige. Merendels lämnar jag kommentarer kring din rubrik, faktiskt.
    Men säg till bara, jag följer absolut din rekommendation. Vill du således att jag enbart ska skriva kring det som din rubrik och dina rader handlar om och inget annat i anslutning till rubriken?
    I all vänlighet.

    Gilla

   4. Jag lägger mig inte i vad ni skriver för kommentarer i regel, det får var och en ta ansvar för själv så länge ingen hotar eller går till personangrepp, jag bara konstaterar att ni alltid hittar anledning att kritisera islam även oavsett ämne.

    Gilla

   5. Jag hatar inte personer, jag hatar inte religioner, men jag kan tycka illa om och förfäras både om och över personer och religioner utan att för den skull hata desamma. Tycker att man kan påvisa fel, brister och kritik utan att bli kallad hatare. Visst kan det uppfattas som tröttsamt att höra samma visa om islam hela tiden, men islam försvinner inte bara för att vi tröttas och håller för öronen. Du har rätt i att folk borde gå på våra politiker mycket mer och ställa krav på dem. Det görs faktiskt också, men ser vi någon förändring till det bättre? Mejlar man till politiker så får man om man har tur ett svar, dock är svaret att likställa med blabla. Sprickan mellan politikeradeln och folket blir allt bredare och djupare.

    Gillad av 1 person

 5. Medias partiska och osakliga rapportering av valet i USA får ses som en generalrepetition av hur vidrigt deras beteende kommer att bli till valet här 2022.
  Den som önskar normal nyhetsförmedling får hitta alternativa lösningar.

  Gillad av 1 person

 6. Varför prioritera media det amerikanska valet? Det är väl rätt enkelt. Svenska media är amerikanska media numera. Sverige är nu en del av USA och i verkligheten styrs från Washington, liksom svenska media. Amerikanskt våld följde med systemet. Jänkarna säger ”hoppa”, svenska regeringen säger ”hur högt”. Sverige är rent pragmatiskt nu USAs 51 delstat. Märker ingen vad som sker? Vem tror ni fattade beslutet om att stänga ute Huawei. Samma gäng som ändrade lagen om Pirate Bay 2006.
  ”USA hotade Sverige med handelssanktioner inom WTO för att tvinga fram en stängning av The Pirate Bay.”
  ”Efter påtryckningarna såg statssekretare Dan Eliasson till att sajten utreddes av åklagare, avslöjar SVT:s Rapport.”
  https://www.expressen.se/nyheter/usa-hotade-sverige-med-sanktioner/
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-pressade-svenska-regeringen-hot-om-sanktioner-bakom-fildelarrazzia
  https://www.youtube.com/watch?v=XkJR-aBoZuI

  Gilla

  1. Det är ingen hemlighet att Sverige är en del av den djupa staten, så jag borde egentligen inte bli upprörd när media inte gör sitt jobb och granskar makten. Men det är svårt att inte reagera.

   Gilla

 7. Alla de vidrigaste brotten sker dagligen och våra politiker eller media pratar eller
  Uppmärksammar det inte.

  Illigala flyktingar som inte kan utvisas får media jobb och reklam jobb för det
  Verkar som företagen annamat de mångkulturella .

  Därför Ikea, Folksam och spelbolagen använder fler mörka och utländska än Svenskar.
  Svt, SR ställer fler frågor till utländska än Svenskar.

  Samtidigt som Svenska killar rånas och förnedras, kidnappningar har ökat
  Där offren torteras flera timmar kanske dagar.

  Politikerna som är ansvariga för alla brotten utan undantag, för de har beslutat
  Att låta människor invandra till Sverige mot folkets vilja.
  Och gett dem medborgarskap.
  Så alla brott som dessa oinbjudna är skyldiga till är politikerna ansvariga för och bör straffas.

  SVT och SR har diskriminerat svenska arbetare och lurat Svenska skattebetalare

  Att Trump är i skottlinjen är väl för att media styrs i Sverige av invandrare och
  Trump vill inte ha en massa invandrare. Alltså styrs media av outbildade människor
  Som agerar i eget syfte

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s