Danska läkare i upprop mot landets coronarestriktioner – försiktighetsprincipen övertrumfar proportionalitetsprincipen

Den danska regeringen införde nyligen nya restriktioner och förbud för att begränsa coronasmittan, men fyra danska specialistläkare från fyra olika städer i landet har en helt annan hållning. De har skapat en namninsamling ”Deklaration från vårdpersonal angående covid-19”, där de argumenterar för att alla restriktioner bör upphävas.

”Vi är oroade över de hälsomässiga, sociala och ekonomiska konsekvenserna som dessa ingrepp har i förhållande till befolkningens allmänna välbefinnande och våra mänskliga rättigheter. Vi upplever att de insatser som har utförts baseras på ett mycket svagt underlag ur hälsosynpunkt och att allvaret med det nuvarande utbrottet av covid-19 inte står i proportion till konsekvenserna av insatserna. De ingrepp som företagits mot befolkningens frihet gör mer skada än nytta och bör omgående upphävas.”

Bakgrunden till deklarationen är bland annat att dödligheten för Covid-19 är låg i förhållande till vad vi normalt anser vara hanterbart och accepterat vid en influensaepidemi.

Petitionen har det senaste dygnet varit den mest populära på hemsidan skrivunder och har på två veckor genererat cirka 15.000 underskrifter.

Enligt Kim Varming som är specialistläkare i immunologi, kommer omkring 2.000 underskrifter från sjukvårdspersonal och namninsamlingen är tänkt som underlag i den offentliga debatten.

Sett till antalet dödsfall som inte kan kopplas till underliggande sjukdomar, är dödligheten relativt låg och jag håller med om att nedstängningen av Europa inte kan motiveras med tanke på de negativa konsekvenserna det får för ekonomin samt samhället i stort. Noterbart är också hur lite det skrivs om att Kina är det enda land som inte drabbats ekonomiskt av pandemin och att de har stora möjligheter att utveckla sitt imperium ytterligare vartefter övriga nationer faller ihop som korthus.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12529095/fire-laeger-gaar-imod-coronatiltag-indgrebene-er-ude-af-proportioner/

7 reaktioner till “Danska läkare i upprop mot landets coronarestriktioner – försiktighetsprincipen övertrumfar proportionalitetsprincipen

 1. Ja att dödligheten nu är låg i detta visas ju tydligt om man går in på FHM och kollar. 2 – 4 avlider varje dygn med Covid-19 i kroppen. Samtidigt avlider runt 250 av ”vanliga” orsaker. Det är därför som man inte längre rapporterar antalet avlidna i TV. Utan hur många smittade man hittat. När man testar hundratusentals.

  Gillad av 2 personer

  1. Det kan du tacka sjukvården för.Det gäller att fördela antal sjukdomsfall över längre tid så att sjukvården hinner med.Det är tidsfaktorn som är viktig här.Det är en djävulsk sjukdom det kan jag lova dig.

   Gilla

   1. Hur litet är lågt? Det jag kan se är att dödstalet ligger mellan fem och tio procent av antal insjuknade.130 000 insjuknade och 6000 avlidna och 3000 i intensivvård.Ifall vi antar att alla som fått intensivvård skulle ha avlidit är vi uppe på runt 9000 avlidna.Antar vi sedan att de flesta faktiskt kommer att få det så hamnar vi nånstans på mellan 500 miljoner och en miljard döda.Det är mycket.En halv miljard tror jag kommer att avlidna innan detta är slut.50 000 i Sverige.Den som lever får se.

    Gilla

 2. Danmark försökte också protestera mot islam och dess våld.
  I Wien är det nu officiellt att det är en islamistisk terrorattack.

  Svenska 7-klövern då, regeringen, Löfven, justitieministern, A Lööf, MP:s ledning, vad säger de?

  De demokratiska länderna är inte ”designade” för att hysa vare sig islam eller islamister.
  Spännande, vem kommer vinna?

  Gilla

 3. Danmark ligger närmare Centraleuropa än Sverige och har inte Sverige historia av konformitet.

  Det är något högre i tak i Danmark än i Sverige, det finns en mer aktiv offentlig debatt där.

  I Sverige har det mesta av fri debatt strypts på olika sätt, värdegrunder, hot om uteblivna anslag och pengar, alla politiska partier (utom SD) har gått samman om projektet ”globalisering och införsel av främst muslimer”.

  Så, det är inte förvånande att det hörs flera olika röster i offentligheten. En verklig och frisk demokrati kräver att olika åsikter tillåts föras fram och brytas mot varandra i fri debatt.

  Något sådan ser vi inte längre i Sveriges offentliga rum.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s