Gallups internationella Law and Order Index visar att Sverige har stora problem med tryggheten

Enligt Gallups senaste trygghetsmätning bland världens länder – 2020 Law and Order Index – rankas Förenade Arabemiraten och Saudiarabien bland de tio länder i världen där människor känner sig säkrast. Sverige hamnar däremot långt ned på listan – en bra bit från våra grannar Finland, Norge och Danmark.

Undersökningen mätte människors uppfattning om sin egen säkerhet i 144 länder runt om i världen, där man förra året intervjuade upp mot 175.000 vuxna i 144 länder och cirka 1.000 vuxna i varje land har blivit utfrågade om deras förtroende för lokal polis, känslor av säkerhet när man gick ensam på natten samt frekvenser av överfall, rån och stöld.

Bland de frågor som ingick i undersökningen fanns:
”Känner du dig trygg när du går ensam på natten i staden eller området där du bor?”
”Har du under de senaste 12 månaderna blivit överfallen eller rånad?”
”Har du förtroende för den lokala polisen i staden där du bor?”

Singapore tog likt tidigare år första platsen som man delade tillsammans med Turkmenistan. Kina står som god tvåa, medan Island och Kuwait kom på tredje plats samt Förenade Arabemiraten intog fjärde platsen tillsammans med Österrike, Norge, Schweiz och Uzbekistan.

Venezuela, Gabon och Afghanistan är de tre länder där befolkningen känner sig minst trygg.

Att Sverige som tidigare haft gott rykte om sig att vara ett tryggt land dyker upp först i mitten av listan, till skillnad från sina nordiska grannar som rankas högre, förvånar inte oss medborgare som dagligen tar del av nya rapporter om rån, våldtäkter och misshandel. Dock torde landets rykte internationellt vara något som stör våra makthavare och vara en signal om något att vi inte längre kan luta oss tillbaka och hoppas på att problemen ska lösas av sig själva.

Medborgarna har rätt att känna sig trygga på Sveriges gator och så länge regeringen inte klarar av att upprätthålla lag och ordning kan det inte klassificeras som något annat än ett stort misslyckande från deras sida! Hur många offer vill de ha på sitt samvete?

#sättpresspåregeringen

#vigillarintefegapolitiker

#detnyasverige

https://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2020/11/01/UAE-Saudi-Arabia-rank-in-top-10-countries-where-people-feel-safest-Gallup-poll

29 reaktioner till “Gallups internationella Law and Order Index visar att Sverige har stora problem med tryggheten

 1. Undrar vad våra makthavare tyckte mest illa om i det forna Sverige?
  Tryggheten?
  Samhörigheten?
  Folkhemskänslan?
  Välståndet?
  För de kämpar ju hårt för att Sverige på alla vis ska bli ett sämre land.
  Märkligast är det dock att väljarna ger PK-adeln fria händer…

  Gillad av 2 personer

 2. Svenska folket har i 40 år upplevt en upptrappning av all sorts
  Brott.
  Alla brott i folkets närhet blir grövre, fräckare och grymmare.

  När folket har sett vilka som är de skyldiga har politikerna Tystat ner och dolt
  Förövarnas ursprung för att kunna fortsätta med den vidriga invandringen.
  Inget har Svenska folket att vinna på kriminella, lata, bidragsfuskare människor
  Som är lågutbildade.

  Ekonomer skriver att vi behöver de lågutbildade kvinnorna.
  Världens sämsta ekonomer .
  Sverige gjorde sig av med hundratusentals enkla jobb
  På 1990 talet och många Svenskar tvingades byta jobb och utbilda sig.

  Så varför skulle Sverige vilja ha löne dumping och låg kvalificerade jobb nu.
  Det är inget annat än mutor till kriminella företagare, som vill importera kriminella
  Och illigala människor för att politikerna ska få röst boskap.

  Sverige skulle varit ett väldigt rik och tryggt land med rika och välmående pensionärer
  Utan barnfattigdom och segregation och blomstrande ekonomi.

  Om vi inte tagit emot låg kvalificerade arbetskraft, kriminella och flyktingar
  de senaste 40 åren.
  Flyktingar kräver nya bostäder, skolor, fritids, bidrag till mat och kläder, lön till låtsas jobb
  Varje flykting har kostat miljader inte och det utan att räkna deras brott och bedrägerier.
  Våra ekonomer kunde lika väl som hora advokater sitt bakom lås och bom för
  De kan inte sitt jobb eller så är de genom ruttna
  En polis hade räknat att en kriminell flykting kostar 30 miljoner.
  Men när man tänker att de begått 200 brott, anlitat hundratals advokater
  och hela domstolar, sen fått skadestånd och sen jobb, lägenhet ,bidrag
  Så inser man att summan är för liten.
  70 miljoner betalade Malmö för en femma till en mördare med all inclusive under ett år
  Samtidigt så vägrar de betala medicin på en miljon per år till ett canser sjukt barn.

  Politikerna och myndigheterna har väldigt vidrig människor syn och borde
  Sparkas och bli betalnings skyldiga för deras idiotiska beslut.

  Gillad av 2 personer

 3. —För mig som bor i Kina och flydde Sverige för över 40 år sedan är detta mer än bara intressant, men dessutom bara halva sanningen eller mindre, och skrämmande.
  —I trygghet ligger Kina 3% efter Singapore. De är därför vi sätter terroristerna i förvar istället för att låta dom gå fria på gatorna och skjuta ner folk (Wien), döda med lastbilar (Stockholm) eller knivskära (IKEA). Vår polis går obeväpnad. Att fängsla terrorister kallar då västmedia ett brott mot Mänskliga Rättigheter. Offren har förstås inga Mänskliga Rättigheter. Speciellt om terroristerna sponsras av USA.
  —I demokrati ligger Kina 2% efter Schweiz enligt NATO. Sverige kommer långt ner och USA ännu längre ner.
  https://theduran.com/countries-ranked-on-democracy-in-2020/
  http://mychinaway.blog.se/lagren-i-xinjiang/
  —”Vi kunde inte kontrollera folket utan er” står det på bilden med damen och skrivmaskinen (Det andra inlägget). Det är sant, metoden började i Rom och utvecklades av Nazisterna, med känt resultat. Så styrs ni idag i Sverige, massövervakning, datalagringsdirektivet, banker, skattesystem, och naturligtvis, propaganda genom en kartell av USA styrda media, precis som en gång tyskarna.
  —Här i Kina är media lokalt ägda och finns på WeChat och nätverken. Statliga media är regerings informationskanaler, innevånarna svarar genom lokala media. Inga USA styrda media moguler som ”Bonniers” eller ”Schibsteds” tillåts. Därför är Sverige och USA livrädd för WeChat. Det kunde medföra yttrandefrihet.
  https://mychinaway.wordpress.com/2020/09/03/kinas-nya-medier/
  —I Kina har regeringen 93% folkstöd (källa, amerikanska PEW), och innevånare och regering samarbetar. Innevånarna får alltid yttra sig över nya lagar innan dom införs, och styr själva sina samhällen. I Sverige hörskar en maktelit med dekret och drakoniska straff för oliktänkande.
  Den icke valda permanenta regim som styr Sverige från skuggorna är vad ni måste avskaffa och införa folkstyre. Kina gick igenom samma katastrofer som Sverige nu. Lär er av andras erfarenhet.

  Gillad av 3 personer

   1. Svenska FRA och förmodligen även Kina kan övervaka vad som pågår på nätet. Karl W. skrev att han är bosatt i Kina så………

    Gilla

   2. Verkar konstigt. Isf borde de tagit bort alla kritiska inlägg jag skrivit om Kina t.ex. att de kanske ligger bakom pandemin eftersom se är det enda land som går plus osv.

    Gilla

  1. Märkliga saker kan givetvis pågå när man kör ofri dold kod på en dator som tillverkats av oligarkers monopolkapitalistiska företag. Ta gärna en koll på ”Javascript-trap” ”GNU/Linux”, ”Librem 5” och ”Librem 15”!

   T.o.m. i den öppna fria rörelsen verkar det ha kommit in agenter naturligtvis.

   Gilla

   1. Du hade en liknande incident för något år sedan när du skrev att din kommentar försvunnit och jag inte hade tagit bort den. Vet inte vad det beror på. 🤷‍♀️

    Gilla

   2. Nästan sant, Jenny! Då handlade om ping/trackback som inte publicerades.

    Det kan det ha varit WordPress som pingade bloggar som jag kritiserade, vilka då ev. markerade mina inlägg som spam, vilket är felaktigt. Kritik är inte spam.

    Ev. pingades bloggar flera gånger när jag uppdaterade posterna, vilket WordPress inte parerar för, vilket då ev. kan uppfattas som spam, men bara är ett misstag, inte spam.

    Gillad av 1 person

  2. hllviken Kommentarer som försvinner. Inget att reta upp sig på, det är ett tekniskt problem på WordPress som är välkänt. WordPress har en del egna filter, till exempel som stoppar att samma inlägg skickas två gånger. Ibland fungerar det inte som tänkt och systemet stoppar en kommentar innan en kommer till moderatorn. Det är bara att försöka igen, och lägg gärna in ett extra tecken, som ett mellanslag. Det lurar filtret.

   Gillad av 1 person

  1. Realist Ni måste förstå att Sverige och Kina har helt olika samhällssystem. Det system som Sverige tillämpar började i Rom med världens första dagliga tidning, Acta Diurna år 59 F.Kr. Information skulle styra folket. På Forum Romanum fick folk yttra sig, man lyssnade, analyserade, statens information spriddes sedan genom Acta Diurna. Tyskarna fulländade systemet, propagandan för att styra åsikter och handlingar via media. Först, massövervakning, datalagringsdirektivet, skattesystemet, statligt sponsrade media, reglerad begränsad yttrandefrihet, kontrollerade kommentarer, osv. och om åsikterna inte överensstämmer med maktelitens justeras åsikterna med propaganda via MSM och Statsmedia. I Kina fungerar inte det eftersom Kina har sådär 2,000 olika etniska grupper, folk. I Kina berättar ledningen, nationellt och lokalt, vad dom planerar att göra. Sedan får innevånarna yttra sig via nätverken, där lokaltidningar nu finns, sedan justeras förslaget så det får kvalificerad majoritet innan det genomförs. Sverige styrs från toppen med dekret och propaganda, Kina från botten. Media kallas regelbundet till MSB för instruktioner över vad dom skall skriva. ”Mediernas beredskapsråd”. Läs om ”skadlig samhällspåverkan”, ”desinformation”, ”psykologiskt försvar”, hur staten arbetar på att kontrollera åsikter och handlingar.
   https://samnytt.se/msbs-interna-mejl-avslojar-myndigheten-forbereder-antidemokratisk-kupp/
   https://samnytt.se/avslojar-storsta-medieforetagen-i-regelbundna-moten-med-msb/
   https://samnytt.se/msb-vill-fa-tillgang-till-avlyssning-ska-identifiera-paverkanskampanjer/
   När Friatider och Ledarsidorna skrev om utredaren Carl Heaths ”Det demokratiska samtalet i en digital tid”, SOU 2020:56, ett beställningsjobb från kulturminister Amanda Lindh (MP), hur folkstyret, uppifrån, skall stärkas, försvann artiklarna snabbt, och ingen svara på frågor, men jag har kopior. Ivar Arpi har rätt.

   Gillad av 1 person

  1. hllviken Uppenbart hamnar du i ett av WordPress filter, Akismet är en, det tekniska systemen har klassat dig som skräppost eller SPAM. Det är automatiskt. Det är precis som SPAM filtren i email systemen. Ibland hamnar ett meddelande i SPAM korgen som inte borde ha hamnat där. När du skickar ett inlägg går det inte direkt till bloggen, utan genom mellan 6 till 15 servers på vägen. Om någon har använt en server för SPAM, då kan den bli tillfälligt svartlistad av WordPress systemen. Bäst TikTok försöka igen.

   Gillad av 1 person

 4. ”Bäst TikTok försöka igen”, typiskt samma sak, den ”underbara” teknologin som driver oss till vansinne ibland, som här autocorrekt.. Det skall stå, ”Bäst att försöka igen”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s