Orban talar klarspråk- så svårt för politiskt korrekta politiker att förstå denna simpla logik

Trots ökad press från Bryssel, står Ungerns premiärminister Viktor Orban fast vid sitt beslut att Ungern inte ska ta emot varken muslimer eller migranter. Orban menar att ungrarna har god erfarenhet av muslimer eftersom man levt tillsammans med dem i 150 år och om ett land ska släppa in dem så måste de lära sig att leva tillsammans med övriga invånare och deras religion.

-”Om vi inte vill se det här i Ungern så ska vi inte släppa in fler än de som redan finns i landet. Vi vill inte släppa in nya och speciellt vill vi inte tillåta mottagande av migranter. Vårt land ska inte tillåta Bryssel att påtvinga ungrarna sina regler som vi inte vill ha och som på sikt kommer leda till vår undergång. Afrikanernas framtid är i Afrika och ungrarnas framtid är i Ungern. Vi hjälper dem på alla sätt vi kan för att de ska kunna få ett bättre liv i sina egna länder, men vi stödjer inte att de kommer till Ungern. Västeuropa måste acceptera gränsskydd. Vi har tidigare levt ett lugnt och säkert liv, men nu måste européer frukta för sina anhöriga. Europeiska uppfattningar om yttrandefriheten kan diskuteras, men det finns verkligen ingen anledning för någon att döda människor i en kyrka även om det hade funnits ett legitimt fel. Det är straffbart att förneka förintelsen i många europeiska länder, men att attackera kristna och muslimer är det inte. Det är en föraktlig synd att ta livet av en annan bara för att vederbörande inte håller med dig. Vi behöver en andlig grund från vilken suveränitet kan gro, vilket i Ungern är språket och kulturen. Attackerna den senaste tiden har tydligt visat att vår gemensamma europeiska kultur, livsstil och värderingar har blivit mål för extremistisk terrorism. Vi är redo att förena krafter för att skydda traditionella europeiska värderingar och den traditionella europeiska livsformen.”

Orban har så klart rätt i mycket av det han säger – man ska inte ta emot fler migranter än vad man klarar av och de som kommer måste vara redo att anamma det nya landets normer samt lagar samtidigt som det åligger mottagarlandet att ställa krav.

Egentligen är det enkel logik för de flesta av oss, men för våra styrande är det en svår ekvation när man måste framstå som politiskt korrekt samt undvika att bli stämplad som främlingsfientlig trots att man bara värnar om sitt land och dess medborgare. EU har dessutom visat sig vara mer duktiga på att söndra än att ena Europa. Det vore på tiden att fler inser att vi måste byta ut dessa ryggradslösa politiker om vi ska kunna rädda kontinenten!

#vigillarintefegapolitiker

Hungary no longer wants to allow Muslims to enter its territory

5 reaktioner till “Orban talar klarspråk- så svårt för politiskt korrekta politiker att förstå denna simpla logik

 1. Ja Orban har ju helt rätt. Varför har så många så svårt att förstå detta självklara? Varför vill man inte värna och skydda sitt eget fosterland?

  Gillad av 1 person

 2. Skillnaden torde vara att Orban har folket som uppdragsgivare till skillnad från flertalet regeringar i Europa som uppenbarligen har andra uppdragsgivare än folket.

  Gillad av 1 person

 3. När det saknas en offentlig och fri debatt så blir det svårt, ja obegripligt, att förstå vad som sker i Sverige och världen.

  Vad som är uppenbart är att ”globalismen” har med allt att göra som sker i världen och i Sverige. Två supermakter blev en som sedan drog sig tillbaka. Kinas makt växte och växer men på ett annat sätt än både Sovjetimperiets och USA:s. Världen är nu mer instabil.

  Orbans hanterande av Ungern ska förstås ses som en motreaktion MOT ”globalismen”. På samma sätt ska man se SD:s framväxt och vad de vill, som en motreaktion, en kraft MOT globalismen. Samtliga övriga 7 partier har varit FÖR globalismen. SD vill att Sverige ska få finnas, att Sverige ska ha gränser, ett försvar, en flagga. Man återknyter till svensk historia osv osv. Skiljelinjen i svensk politik går sedan ett antal år inte mellan höger och vänster, utan mot eller för globalism. Miljörörelsen surfar ovanpå globalismen och använder sig av totalitära metoder för att driva igenom vad de anser rätt och riktigt.

  Globalismen som idé var en utopi. Utopier förverkligas aldrig fullt ut, så ej heller globalismen. Motkrafterna mot globalismen kunde skönjas redan 2015. Motkrafterna ser olika ut i olika länder. Det kan vara rörelser som normalt förknippas med ”höger”, men det är också ”vänsterkrafter”. Orban och Ungern utmålas som ”populister och nationalister” när de minst elaka orden används. Retoriken i Sverige har hela tiden och än idag varit FÖR globalismen. Englands utträde ur EU har fördömts av globalisterna och Boris Johnson har liksom många andra ledare inte bara häcklats i svensk media utan ”mobbats”.

  Det var Carl Bildt som öppnade dörren för globalismen när han förde Sverige in i EU. Därefter kom avregleringar och privatiseringar och öppna gränser. De nya moderaterna under den obehagliga Reinfeldt lade ner regementen i Sverige, man avskaffade i princip försvaret. Ett försvar behövs inte i en global värld.

  Nånstans där är vi nu. Valet i USA sägs vara betydelsefullt, därtill är jag tveksam. Börserna kommer säkert gå upp oavsett vem som vinner om det nu inte blir ”oavgjort”.

  Vad som ska hända med Sverige är oklart och kommer självfallet att ha att göra med vad som kommer efter globalismen. För mer än ett halvår sedan eller så skrev jag om att ”rörelsen” i Sverige skulle gå mer mot det ”lokala” som en motreaktion mot just globalismen.

  Men hur ska Sverige hantera den situation vi hamnat i???

  Gilla

 4. Jag var nere i forna Jugoslavien då fanns det massor av muslimer som ägde
  Bagerier och glassbarer.
  När det sedan blev delat och jag återvände till Kroatien fanns inga muslimska bagerier.

  Vilket jag ifrågasatte.
  Svaret var att våldtäkterna, bråken och stölderna blev tre gånger värre och mycket grövre
  Och de insåg att de flesta de i fängelserna var muslimer.

  De hade fått stöd och hjälp att starta företag och sälja varor. Och folk hade inget emot dem
  Men när problemen dök upp dagligen tröttnade folket.
  Väldigt många blev utvisade och de som ville stanna fick hårda restriktioner.
  ”Problemen försvann med muslimerna”.

  Det finns ingen mobbning eller rasism mot muslimer eller invandrare i Sverige.
  Men när muslimer så för de inte får som de vill kallar alla för rasister, så inser man
  Att alla problemen är politiska.
  Svenska folket vill inte bjudit hit folk från andra länder och vill inte försörja dem.
  Att politiker i EU inte vågar ta tag i problemen är bevis på brist i ledarskap och de bör avsättas
  Omedelbart.
  Att Unger , Polen och andra länder som sett problemen och vågar säga det, skulle
  Tystas så kommer hela EU att utrotas av fega politiker.

  Vi vill inte ha is kvinnor och deras barn som inte är svenska medborgare här och
  de får socialbidrag samtidigt som canser sjuka utesluts från välfärden.
  Myndigheter och politiker är fruktansvärt vidriga och har en fruktansvärd människosyn
  När de skyddar terrorister. De borde skämmas och inte Ungern

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s