När makten tar bladet från munnen är det tomma ord utan handlingsplan som levereras

Efter den bestialiska terrorattacken i Nice kunde till slut inte ens våra egna skygga regeringsföreträdare hålla tyst längre. I går fördömde Miljöpartiets Isabella Lövin attacken och i dag var det först inrikesminister Mikael Damberg som i kritiska ordalag tog avstånd från terrordådet, tätt följd av statsminister Stefan Löfvén som på sin Facebooksida uttrycker sin fullständiga solidaritet i sorgen – något som han även gjort tillsammans med övriga EU-ledare.

Eftersom vår fega landsfader inte vill mottaga kritik eller ifrågasättanden av sin politik har han blockerat mig från att kommentera på hans sida på båda mina konton, varför jag istället får kommentera statsministerns uttalanden här.

Det som är lite uppseendeväckande med Löfvéns text är att han för ovanlighetens skull konstaterar att det är radikala och våldsbejakande islamistiska extremister som står bakom samt konstaterar att det lika gärna kan hända i Sverige.

Löfvén säger vidare att regeringen ska göra allt för att skydda oss och att terroristernas omänskliga mål samt metoder inte har någon plats i vårt samhälle, istället kommer man att möta våldet, terrorismen och extremismen med fasthet eftersom våra värderingar inte är förhandlingsbara i den här kampen.

Den naturliga frågan som då infinner sig är hur regeringen ska agera för att skydda oss samt på vilket sätt man kommer att bemöta våldet och terrorismen? Med facit i hand har våra styrande hittills inte brytt sig ett dugg om det uppseglande hotet från islamismen i Sverige trots att de haft alla fakta på hand, så vad är det som säger att de kommer att agera nu?

Jag ställde frågan till inrikesminister Mikael Damberg på hans sida och efterfrågade konkreta åtgärder från regeringens sida, men han har en dålig vana att aldrig bemöta väljarnas frågor så där kan man inte förvänta sig något svar.

För mig känns det därför bara som nya plattityder som man vräker ur sig för att tillfredsställa väljarna. Genom tomma ord vill man påvisa att man faktiskt agerar och det verkar märkligt nog fungera med tanke på de många glädjeropen i kommentarsfälten med uttryck som ”vi älskar dig Stefan” eller ”du är den bästa statsministern vi haft i Sverige”. Att syna politikerna i sömmarna och utgå från vad de faktiskt presterat är trots allt inget som varken svenska folket eller landets journalister orkar ägna sig åt – vi är trots allt nöjda som det är! 👍

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

#luftslott

7 reaktioner till “När makten tar bladet från munnen är det tomma ord utan handlingsplan som levereras

  1. Skandalöst av individer som påstår sig vara folkvalda och sedan blockar medborgarna.
    Löfven är för övrigt i högsta grad ansvarig för den otrygghet som drabbat Sverige och Europa genom den vänsterliberala, oikofoba politik som förts.

    Gillad av 2 personer

  2. Känns löjligt att inte nämna problemet vid sitt riktiga namn det blir lika tokigt när man inte vill se problemet, detta blir ju facit när vi har en ledare som har lovat att aldrig kritisera islam och inte heller kommer att göra det. Menar han att detta hade förkommit om inte islam hade funnits? Ett sätt att se på det är att hade inte islam funnits så hade vi inte behövt uppleva denna terror, vi hade haft kvar vår frihet, vi hade haft ett samhälle i Sverige där trygghet och vår välfärd hade funnits kvar. Det blir problem om man inte vill se problemen eller om man hellre vill se en förljugen bild som ingen annan verkar se, detta är precis det mönstret man kan förvänta sig av dagens politiker i vårt land. De håller fabler, myter och sagor högre än att se den verklighet alla andra ser,

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s