Hat föder hat – något att ha i åtanke i dessa tider

Mellanösternledare har fördömt terrorattacken i Nice och även om det inte framkommer lika mycket i nyhetsrapporteringen så sörjer även muslimer det inträffade. Många uttrycker tydligt att detta inte har något med islam att göra och att de som utför dessa typer av dåd inte anses som riktiga muslimer. Journalisten Faiza Ben Mohammed påminde om profetens ord i en tweet:
“The Prophet Muhammad said: ‘Whoever harms a Jew or Christian will find in me his adversary on the Day of Judgement.”

Jag är fullt medveten om att människor är arga, upprörda och ledsna över det som sker samt att det är enkelt att anklaga islam och muslimer för det som sker. I detta läge är jag troligen rätt ensam om att hoppas på att folk ska sansa sig, men det är viktigt att inse att dessa vilseledda avarter inte representerar muslimer och islam. Självklart ska vi kämpa med näbbar och klor för yttrandefrihetens bevarande, men detta upptrappade hat som nu sker har ingen vinnare varken bland muslimer eller oss vanliga medborgare i väst – däremot gynnas de som sitter högst upp i näringskedjan och håller i trådarna. Tittar man tillbaka på nyhetsrapporteringen och debattklimatet de senaste åren så ser man att det tydligt börjat blåsa åt ett visst håll där oviljan mot muslimer är genomgående, så självklart finns det en agenda.

Jag skriver själv mycket om dylika nyheter eftersom jag starkt motsätter mig politisk islam och man ser tydliga tecken på att den så kallade islamismen vinner alltmer mark. Där ska vi absolut agera, men man ska inte anklaga en hel religion och dess anhängare för något som vissa grupperingar ägnar sig åt, vilket nu sker i allt större utsträckning bland människor.

Men eftersom opinionen pekar åt ett visst håll, media hakar på trenden och politiker inte är sena att utnyttja tillfället att vinna politiska poäng så är det hela svårstoppat. Människor orkar i regel inte tänka själva eller ta reda på saker – vilket gäller både muslimer som bara följer vad imamen säger istället för att ta reda på profetens ord som kanske predikar något helt annat samt vi i väst som alltför lätt hakar på pöbeln styrda av våra känslor och då blir resultatet därefter.

Jag har tidigare skrivit att jag inte vill att ni använder min plattform som en megafon för att sprida ert hat mot muslimer, men det har inte riktigt hörsammats och jag har en längre tid ignorerat det. Nu är det dock dags att påminna. Jag har öppna kommentarsfält på min sida och raderar inte kommentarer i första taget, men ni som har ett behov av att hela tiden lägga upp bilder som häcklar muslimer eller på olika sätt påvisar att islam är en vidrig religion eller ideologi som många använder som uttryck, kan väl hitta andra sidor att göra det på. Det kryllar av islamfientliga sidor och skribenter, så det torde inte var så svårt – dessutom måste det kännas bättre att få skriva av sig tillsammans med andra av samma uppfattning.

Ville bara tydliggöra min ståndpunkt kring detta och önskar er en trevlig fredag!

#ikeepmarchingonmyown

https://www.aljazeera.com/news/2020/10/29/french-muslims-express-sadness-disgust-after-nice?fbclid=IwAR1-_C6plqejTu6cgZhXH0cjVD9cChJa-vUH_o8W5UAPpu-dhfkfRUsKfTk

25 reaktioner till “Hat föder hat – något att ha i åtanke i dessa tider

 1. Jag hoppas att det inte betecknas som ”hat” om man konstaterar att det finns kompatiblitetsproblem mellan västerländsk civilisation och den trosinriktning som nämns…
  Att detta ger ”problem” är något att förhålla sig till.

  Gilla

  1. Du vet nog mycket väl vad jag menar. 😉 Det är fritt att diskutera och tycka så länge man gör det sakligt utan påhopp. På Facebook är det många som skriver olämpliga saker och delar med sig av bilder med endast ett syfte.

   Gilla

   1. Jo, vi är nog synkade här.
    Fast allt är så känsligt nuförtiden så man vågar knappt andas i fel miljö längre…

    Gillad av 1 person

 2. Läs vad Ivar Arpi tillåts skriva i ledare i Svenska Dagbladet idag! Han resonerar kring det faktum att samhället redan iakttar självcensur inför hotande våld från islamisterna (ej muslimer och islam i sig). Jag vill återigen lyfta fram vad den franske ambassadören Etienne Le Harivel de Gonneville sade i intervju i Agenda i SVT. Lyssnar man på intervjun inser man vad det handlar om. Det som också framgår tydligt är hållningen hos journalisten, den ”svenska hållningen” som är en aningslös icke analyserande hållning inför islamisternas förmåga att sätta agendan på vad som sker, inte bara i Frankrike utan även i Sverige. Få har vågat benämna terrordåd och våldsdåd som enligt polis är att klassa som våldsdåd som orsakade av våldsamma islamister. Protesterna mot islamisternas våld har inte handlat om att kränka en religion utan om att de våldsamma islamisterna använder detta argument för att flytta fram sina positioner. Frankrike har insett detta, man går tydligt till försvar för de 4-8 miljoner muslimer som bor i landet och förklarar att det är de våldsbejakande islamisterna som skall bekämpas med alla medel.

  I Sverige tystades svensken när helt normala frågor ställdes kring invandringen. Vi minns hur de senaste 10-15 åren har varit, vilket samhällsklimat vi haft. Vi kallades rasister långt innan dessa stora massor av främst muslimer tilläts komma in i Sverige. Svenskarna tystades när de frågade efter konsekvensanalyser. Det är inte ett adekvat beteende av en regering vars främsta uppgift är att skydda svenska medborgare.

  Det anmärkningsvärda är att det parti i Sverige som ville hantera verkligheten är blev utmobbat och utfryst av alla andra partier. Ett land som fungerar så kan knappast kallas en demokrati, just därför att alla övriga partier förnekar verkligheten. Folket ser ju verkligheten.

  Det som kommer nu är det jag många gånger skrivit om, samtalen om villkoren för samexistensen. Vi har miljoner muslimer här i Sverige och det handlar nu om hur vi ska leva tillsammans. Vem ska bestämma villkoren? Ja inte är det islamisterna som ska göra det. Därför vore det en självklarhet för den svenska regeringen att likt Frankrikes regering förklara ”krig” mot islamisterna. Regeringen bör tydligt deklarera var den står i saken. Detta har inte skett därför att alla partier och då S, MP och V är så djupt insyltade genom bidrag och all möjlig samröre med organisationer som befinner sig i islamisternas trakter.

  Hittills har regeringen Löfven skjutit alla samhällsproblem framför sig. Denna sak kan knappast skjutas på längre om det inte är så att det svenska sättet att leva ska få backa undan för de våldsbejakande islamisterna.

  Gillad av 3 personer

  1. Vem har tystat? Jag vill återigen påpeka att det inte mig veterligen en enda muslim inblandad när jag fick sparken.Det var hel-eller halvjudar från Stockholm som engagerade sig med hel-och halvjudar från bl a Ystad och Tomelilla.Det fanns andra också som kände sig tvingade att spela med men återigen,de drivande var personer med judiskt påbrå.Är det inte märkligt så säg?

   Gilla

  1. Citatet ger mig tröst inför det straff som de som effektivt tystat viktiga samtal kommer att råka ut för.Jag skall aldrig glömma deras namn som väckte mitt hat.Det var dumt gjort av dem.Martin,Thomas,David med konstiga efternamn.

   Gilla

 3. Jan Myrdal dog idag enligt media. Jan Myrdal var en tongivande intellektuell som under hela sitt liv hamnade fel i politiken, ständigt. Han reste till Kina med Gun Kessle och charmades av Mao och såg inte människornas lidande. Samma sak hände sedan med Pol Pot och det vidriga slaktande som den regimen ägnade sig åt. Myrdal skolades in i ett stalinistiskt-marxistiskt tänkande och såg sedan världen genom dessa glasögon. Ständigt kom verkligheten ikapp honom när det fasansfulla avslöjades som hans ideologiska förebilder ägnade sig åt.

  Det var många ur den intellektuella eliten i Sverige som gjorde honom sällskap. Regimen i Kina förstod att dra nytta av deras kortsynthet och naivitet. Dessa människor, många ur kultursfären, forslades runt i Kina och kom sedan hem iförda Mao-keps och talade i hyllande och entusiastiska ordalag om regimen. Dessa människor påverkade Sverige i mycket hög grad, ungefär såsom de idag också påverkar Sverige så negativt.

  Samma sorts blindhet har både samma människor och deras ätteläggar och efterföljare således nu ägnat sig åt i många år. De verkar knappt än idag förstå konsekvenserna av sitt handlande. De hjälpte nu återigen till att förändra Sverige, denna gång är Sverige dock förändrat för gott. Det multikulturella blev för dessa människor det goda, det svenska betydde platt intet och var utan värde. Svensk historia och kultur fanns plötsligt inte och svenska flaggan byttes ut mot andra flaggor. Så, även idag har verkligheten nu hunnit ikapp dessa så kallat intellektuella.

  På denna dag avlider Jan Myrdal, dagen efter den senaste halsavskärningen som han således också hann uppleva.

  Jan Myrdal var ständigt fel ute i livet ända till det bittra slutet.

  Gilla

 4. Om svensk hjälpsamhet (om än helt fel åtgärder satts in av personer i ledande befattningar) mot invandrare leder till hat och arrogans mot Sverige och svenskar, har jag svårt att se att ett hat tillbaka skulle vara fel. Mot dessa otacksamma och oftast även kriminella invandrare och mot dessa personer i ledande befattningar. De sistnämnda får också anses vara kriminella.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s