Där föll AfS bort bland potentiella kandidater

För mig som tidigare röstat M, KD och SD känns alternativen inför riksdagsvalet 2022 inte särskilt tillfredsställande med nuvarande uppslutning. Jag hade därför Alternativ För Sverige som ett alternativ eftersom de är det enda parti som talar klarspråk, aktivt driver på för swexit samt vill påbörja repatriering – fast framförallt vill jag få in ett parti i riksdagen som kan agera blåslampa på övriga partier, varav majoriteten saknar ryggrad och verkar ha vuxit fast där de står.

Nyheten att den kontroversiella danska politikern, koranbrännaren och tillika nyblivna svenska medborgaren Rasmus Paludan nu blivit medlem i AfS och överväger att kandidera till riksdagen, gör dock att den möjligheten nu är rökt för min del. Partiledaren Gustav Kasselstrand säger dessutom att man i partiet är ”väldigt glada” över nyförvärvet.🤦‍♀️

Tiden börjar bli knapp, men jag lever fortfarande på hoppet att ett nytt parti med vettiga företrädare som har intakt ryggrad och vågar driva på för förändring ska se dagens ljus. I Danmark bildas det med jämna mellanrum nya partier vartefter personer hoppar av från de etablerade och startar nytt – det hade vi behövt mer av i Sverige. Ja, vi har MED men de har inte lyckats nå ut och Malmölistan respektive Örebropartiet är mig veterligen enbart lokala partier.

Den som lever får se, men för den kräsna och medvetna väljaren är valet sannerligen inte lätt.

https://www.friatider.se/rasmus-paludan-blir-medlem-i-afs

22 reaktioner till “Där föll AfS bort bland potentiella kandidater

 1. Håller med om att det var dåligt omdöme av ledare för AfS att offentligt gå ut med att de är *väldigt glada* över att få Rasmus Paludan* med.

  RP kunde gärna blivit medlem men att offentligt proklamera riksdagskanditatur…. han är inte kompetent för det.

  Gillad av 3 personer

 2. Fast…. om det nu är så som du skriver Jenny, att AfS är det enda partiet som driver de frågor som du beskriver som viktiga för dig (Swexit, repatriering) och alla andra partier i riksdagen är ryggradslösa (vilket jag helt håller med om) så vad gör då det att en person blir medlem i partiet kontra de frågor som AfS driver?? Exakt vad är det som gör att RP är sååå vedervärdig så att du inte ens kan tänka dig att rösta på det enda sunda alternativet?? Jag känner en pust av PK-ism när jag läser detta inlägg. Är det för att han bränner koraner? Han får väl bränna vilka böcker han vill som han själv äger? Det RP står för är att islam ska ut ut Sverige, ut ur EU ja bort från hela västvärlden. Och det anser jag att han ska ha stående ovationer för, att han har ryggrad nog att våga säga sanningen.

  Gilla

  1. Där sade du det själv – det är just hans värderingar jag ogillar skarpt.
   De som ska företräda partiet är minst lika viktiga som politiken de driver, en av anledningarna till att jag inte röstar SD längre.

   Gilla

 3. Nyans då, kanske??nåt annat parti lär nog inte tillåtas i $kithålslandet(kalifatet) , alla kategorier..
  Vad är alternativet till AfS? S, L, V, MP, KD, SD, C, FI, M? och dom är inte testade med råge?
  De är suicidala hela hydret!
  Jäkla kappvändare hela högen, bara lägga till en nolla på prislappen så böjer sig ALLA(H) .

  Vem, vid sina sunda vätskor, lånar 100 000 000 000 kr & skänker bort 52 000 000 000 kr?(vi skulle ju INTE låna enligt Maggan & här är vi nu.)
  Gissa!
  Alla ovanstående utom AfS, mig veterligen..
  Känns stabilt det här.

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

 4. Jag gör en helt annan analys av Afs. Paludan har gjort det som Frankrikes regering nu gör, han har vågat gå emot islamisterna. Islamisterna har skickligt kunnat sätta dagordningen genom att kalla det attack på islam när det i stället handlar om att den icke muslimska världen aldrig kan acceptera islamisterna terrordåd. Genom att bränna koranen vågade han utmana de våldsbejakande islamisterna. Han bröt inte mot någon lag i demokratin Sverige.

  Den slutsats som du Jenny kommer fram till är för mig ett tecken på självcensur inför de våldsamma islamisterna. ”Man får inte stöta sig med dem, då kan de bli arga”. De som hörs och uttalar sig om vad man får och inte får i förhållande till islam är just islamisterna, det är Erdogan, det är IS-folk osv. Den vanlige muslimen skulle inte tillåta sig att skära halsen av folk pga en teckning. Vilks tvingas leva ett skyddat och inskränkt liv pga islamisterna.

  Afs vågar hävda vår demokrati, vårt sätt att leva. Så, Afs är för mig en bättre garant för demokrati än S, MP och V. Det är ju dessa partier som aktivt bidragit till att vi har det som vi har det i Sverige idag! Vi kan ha olika uppfattningar, självklart, men jag vägrar likt Frankrikes regering att backa för islamisterna. Se skillnaden mellan den vanlige muslimen och islamisterna.

  Jag önskar att man fortsätter bränna koranen i Sverige, som en symbol för rätten att yttra sig, som en symbol för att vi svenskar inte böjer oss för islamisterna. Det är juridiskt tillåtet att bränna koranen. Det bränns kristna kyrkor, det bränns människor i burar bara för att de inte håller med islamisterna, det våldtas, det misshandlas i religionens namn. Staten ska äga våldsmonopolet, inte islamisterna.

  Fortsatt analys av det politiska skeendet är krävande.

  Gillad av 1 person

  1. En person som vill utrota islam och kasta ut alla muslimer ur Europa är inte en person jag vill ska agera som folkets förlängda arm i maktens korridorer – inte svårare än så.

   Gilla

   1. Antingen vill man ha dem här, med allt vad det innebär, eller så vill man det motsatta.
    Ställ frågan: Vad är bäst för Sverige och Sveriges befolkning?

    Gillad av 1 person

  2. Skojar du? Frankrikes regering är ju de som tagit hit extremisterna.Merkel och Macron är de värsta djävlarna iom att de styrt stora och viktiga länder i Europa.Sen kommer Lööf och Reinfeldt på hemmaplan.De har hållhakar på varandra av så simpla anledningar att de varit på Bilderbergsmötebna och garanterat utsatts för Jeffrey Epstein.Varför tror du att Löfven är så inställsam mot Lööf? Lööf har hållhakar på Löfven garanterat.Alla som varit kunder hos Epstein är diskvalificerade att företräda folket.De seriösa alternativ som finns idag och kan innebära positiv förändring är SD,V och Nyans.Det kommer att formera sig tre block och de tre kommer att vila på stabila ideologier.Flumpartier som C och L kan räkna sina dagar när de var ett seriösa alternativ i svensk politik.

   Gilla

  3. Du Realist,det är inte snällt att påstå att Jenny ägnar sig åt sjävcensur.Vad tjänar det till och på vilket sätt försvaras yttrandefriheten genom barnsliga handlingar som att bränna en bok eller publicera teckningar? Att sakligt granska och kritisera är klokt och respektfullt mot tex muslimer.Vågar du skriva i eget namn Realist så som Jenny.Det är ingen kritik mot dig Realist men en fråga?

   Gilla

 5. Själv röstar jag på SD.

  Jag gillar Jimmie Åkesson, Tobias Andersson, Richard Jomshof, Adam Marttinen, Rebecka Fallenkvist, Henrik Vinge osv som alla pratar klartext.

  SD vill se återvandring, vill se minus netto, dom är enda partiet i riksdagen som hela tiden varnat för den allt mer växande islamiseringen som växer i Sverige, SD vill bryta medborgarskap för kriminella som bryter ner och förstör vårt land. Dom vill ha mycket hårdare straff, lättare att utvisa folk. Vill även ge våra fattigpensionärer en bättre tillvaro.

  Så vad mer kräver du av SD? Vill du inte ha hårdare flyktingpolitik? Återvandring? Hårdare tag mot islamiseringen? Hårdare fängelse straff?

  M och KD vill ha tillbaka Annie Lööf och Sabuni och bilda alliansen. Tycker du det är bra? Du får generös flykting politik om du röstar M och kd i och med alliansen återuppstår.

  SD har aldrig varit mer självklara än vad dom är idag med tanke på det Sverige vi ser idag.

  Deras ungdomsförbund ungsvenskarna har också väldigt många bra politiker.

  Gilla

  1. Jag tänker inte rösta på SD, men det beror inte på personerna inom SD, dessa har jag inget emot. Det beror i stället på SD:s politiska handlande och så borde det vara vad gäller alla partier. Det är inte personerna i sig inom respektive parti som är partiet utan vad som är av vikt är partiets agenda och dess handlande inom politiken. Jag säger heller inte att SD:s politik är alltigenom fel, jag kan hålla med om mycket, men det jag inte instämmer i överväger tyvärr. Därför är inte heller Paludans inträde i AfS något som stör mig, eftersom Paludan inte är AfS.

   Gillad av 1 person

   1. Kloka ord av Dick Erixon.
    ”De som inte kan acceptera yttrandefrihet och känner sig kränkta av Muhammedteckningar borde lämna västvärlden och bosätta sig i länder där man inte behöver utsättas för yttrandefrihet.”

    Gillad av 1 person

  2. För att citera en bekant:
   ”Jag brukar tänka på SD som en katt.
   Först var det en vildkatt, som inte lydde någon utan gick sin egen väg. Fångade sin egen mat och var självständig och oberoende av andra.
   Med tiden fick den mat av de som bodde inne i värmen, och den blev alltmer van vid det.
   Till slut, efter flera år, så blev den en innekatt, som gärna lät sig klappas, matas och mutas.
   Nu vill den till varje pris stanna kvar inne i värmen, med förmåner, höga löner och bekvämt liv.
   Så tyvärr, SD, ni har tappat mig….”

   Gilla

   1. Detta gäller de övriga riksdagspartierna också – att till varje pris stanna kvar med förmåner, ohemult höga löner och göra så lite som möjligt. Inget unikum för just det parti som du tar upp således.

    Gilla

   2. Jo det tycker jag – speciellt vad gäller att de gick från att vara ”rebeller” som gick sin egen väg till att bli helt rumsrena och lika spännande som en gäspning.

    Gilla

 6. Varför är det fel att vilja få makt och komma in i värmen?

  Hade du slitit häcken av dig för ingenting?

  Utan att komma in i värmen så är hela ens arbete helt värdelöst för oavsett vad man säger så är det bara tomma ord då man inte kan förändra ett piss.

  Det är väl bättre SD får makt och får igenom sin politik än att spela trotsiga och utfrysta?

  Jag förstår inte hur du tänker.

  Gilla

  1. Nej det är tydligt att du inte gör. Hur mycket har SD presterat det senaste året? Har de varit tysta och hållit låg profil eller har de legat i framkant samt verkligen visat att de inte tolererar vad som händer i Sverige? Har de levt upp till sina vallöften eller var det så att de spräckte en del av dem rätt omgående efter valet? Jag är verkligen inte ensam om att vara missnöjd och besviken, vilket jag märker av när man diskuterar det på Facebook. Men huvudsaken är att du är nöjd som röstar på dem.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s