Erdogan legitimerar islamisternas terrordåd genom sitt trotsiga beteende

Turkiets obstinata president Recep Tayyip Erdogan rider igen. Den här gången har han i ett TV-sänt tal attackerat Frankrikes president Emmanuel Macron genom att bland annat kalla honom mentalsjuk och antyda att han inte förväntar sig att den franska presidenten kommer vinna ett nytt mandat i valet 2022.

”Vad kan man säga om en statschef som behandlar miljontals medlemmar från olika trosgrupper på det här sättet: först och främst genomför mentala kontroller. Vad är individen som heter Macrons problem med islam och med muslimerna? Macron behöver mental behandling.”

Från Macrons administration har man meddelat att Erdogans kommentarer är oacceptabla samt att Frankrike nu kallar hem sin ambassadör i Turkiet.

Att Erdogan är nyckfull visste vi sedan innan, det verkar som om makten har stigit honom åt huvudet det senaste året i och med alla uppseendeväckande utspel han ägnat sig åt. Faktum är att Erdogan genom att attackera Macron på det här sättet legitimerar den islamistiska attacken på såväl den franska läraren som yttrandefriheten. Det är beklagligt att Erdogan inte kan se skillnad på saklig kritik mot islamism och attacker mot den muslimska befolkningen överlag. Det Macron gör är att markera mot islamisterna i Frankrike, ett välkommet och välbehövligt initiativ – icke att förväxla med att han för ett krig mot muslimer i världen.

Man får hoppas att Nato snart ingriper mot den sturske Erdogan och tar ned honom på jorden igen, det hade verkligen inte skadat.

https://www.berlingske.dk/internationalt/frankrig-hjemkalder-ambassadoer-i-tyrkiet-efter-angreb-paa-macron

https://www.arabnews.com/node/1753516/middle-east

11 reaktioner till “Erdogan legitimerar islamisternas terrordåd genom sitt trotsiga beteende

 1. Klockan är nu 23.37 och än har jag inte sett en enda reaktion på Erdoğans påhopp på Macron från världens regeringschefer.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 2. Världen över sker islamistiska terrordåd som fördöms och bekämpas.

  I Sverige finns radikala islamistiska grupper som med hjälp av S, V och MP har fått både politiska och ekonomiska plattformar av stor betydelse. Islamister från Sverige har krigat och mördat i Mellanöstern. Islamistiska terrorister har kunnat återvända till Sverige och fått skydd, vård och behandling på sjukhus och uppehållstillstånd. Vi har via pressen fått ta del av hur sådana terrorister har kunnat få arbete som lärare på skolor drivna av radikala islamister.

  I Sverige har vi haft flera uppmärksammade islamistiska terrordåd varav Akilovs terrordåd på Drottninggatan i Stockholm blivit mest uppmärksammat. Det finns flera framstående vänsterdebattörer som förnekar att detta terrordådet har ägt rum. Det våld vi har i Sverige utövas främst av människor som bekänner sig till islam.

  Hur kan det då vara möjligt och hur går det att förstå att samma radikala islamister som världen över bekämpas i Sverige inte bara har en fristad utan aktivt stöds av S, V, MP och Svenska Kyrkan? Bland intellektuella i Sverige finns många med ideal kvar sedan 1968. Svaret finns i ideologin. Världskyrkomötet i Uppsala 1968 innebar ett giftermål mellan kyrkan och marxismen. Tro och hopp ersattes av Tro och Handling. Slagord som klasskamp, de förtryckta massorna och att jämlikhet skulle få råda över frihet ser vi idag resultatet av. Då hyllades Kina och kommunistiska diktaturer världen över. Ingen berörde hur kristna förföljdes i kommunismens namn. Intresset för Kina svalnade allteftersom och Nicaragua blev sista chansen för de troende att förverkliga himmelriket redan här på jorden.

  Det vi idag ser är konsekvenserna av en ideologi som övervintrat i Svenska Kyrkan och hos en stor mängd personer som finns inom de ovan nämnda politiska partierna och i myndigheter och förvaltningar. När så ”flyktingkrisen” kom 2015 var allt förberett för genomförandet av socialistisk rättvisa i Sverige (och västvärlden) ivrigt påhejat av det internationella kapitalet. Islam skulle ge både tillfälle för alla dessa människor att agera och ge nytändning för visionen om ett jämlikt och även grönt samhälle. Miljön kidnappades av MP som helt enkelt skaffade sig politisk makt genom att påtala att man arbetade för miljön. I verkligheten hade detta extremistparti införsel av stora massor muslimer som sin huvudsakliga agenda. De förtryckta och utsatta massorna välkomnades, islam omfamnades inte bara av staten, av aktivisterna i myndigheter och Svenska Kyrkan utan kanske främst av politiken, då Tro och Solidaritet. 2011 omvandlades Tro och Solidaritet till att omfatta alla religiösa riktningar från att ha varit förbehållet protestantiskt kristna. Marken var så att säga förberedd.

  Vi ser idag hur Sverige nu är ett annat land än för 20 år sedan. Vi har demokratiska val men ett odemokratiskt styre. Det går inte att förstå situationen idag i Sverige utan att man blir bekant med hur S, V, MP och Svenska Kyrkan tänker, vilken ideologisk världsbild de har. Man har försökt och försöker fortsatt genomdriva förvandlingen av Sverige så att de förtryckta muslimska massorna ska få samma rättigheter och samma plats i samhället som de förtryckande svenskarna. ”Förtryckande strukturer” har bekämpats, det är nog därför vi Sverige har en så liten tullkår som inte får utföra normalt arbete. Uttrycket ”alla ska med” betyder att alla som bara kan ta sig till Sverige ska få samma rättigheter som svenskarna. Det betyder att alla ska ha rätt att klara gymnasium, högskolor och universitet. Det är därför det finns så många undermåliga universitetsfilialer, det är därför kunskapsnivån är mer än alarmerande låg hos elever och studenter, ”alla skull ju med”. En mångfald av rättigheter utan motsvarande skyldigheter. Att säga ”Fråga inte vad Sverige kan göra för dig utan vad du kan göra för Sverige” är otänkbart att se i skrift. Sverige talar oavbrutet om vilka massornas rättigheter är i Sverige, de behöver inte ens fråga.

  Verkligheten gör sig nu påmind, det låter om verkligheten när bomber sprängs. Omvärlden tittar förvånat på Sverige och Sverige framhålls som avskräckande exempel, ”Det svenska tillståndet”.

  Fortsättning följer, regimen visar alla tecken på att mer än fullständigt ha tappat kontrollen över utvecklingen, man styr inte längre, man springer efter och försöker lappa och prata bort vad som sker.

  Ett troligt scenario är att det socialdemokratiska maktinnehavet nu är i ett sönderfall som inte går att hejda.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tror att detta som händer i Frankrike passar Erdogan hur bra som helst, hans tanke är ju att göra ett nytt Osmanskt rike. Nu visar han muslimerna att de är han som är den starka ledaren som de behöver, han stödjer Azerbadjan både med vapen och legoknektar, han har precis startat upp den turkiska sidan på Cypern, han letar olja utanför och i Grekland, han har även soldater i Libyen, han vill även ta över stora delar av Syrien. Så ja detta är en farlig man som många ser upp till, han har sin vision klar för sig problemet blir att ena alla muslimer och att de ska se honom som ledare. Bråkar väst med honom så öppnar han gränsen och vips så har Europa fått in några miljoner flyktingar, skulle någon likvidera honom så är risken stor att de blir koas i Turkiet och detta vill väst inte skapa.

  Gillad av 1 person

 4. Ärligt talat så struntar jag fullkomligt i vad Erdogan och Turkiet håller på med.
  Jag har fullt upp med att förstå och bekämpa all skit som finns här och som fortsätter välla in.
  Jag har inget behov att mästra och kritisera omvärlden såsom S-etablissemanget gör, t ex vår oförskämda utrikesminister.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s