Franska borgmästare hotas med halshuggning och den svenska hanteringen lämnar mycket kvar att önska

Bara dagar efter att den franska lärare Samuel Paty blev halshuggen för att han använt karikatyrer av profeten i sin undervisning om yttrandefrihet, har flera franska borgmästare hotats med halshuggning.

Borgmästare Jérémie Bréaud i staden Bron nära Lyon fick hotet genom graffitti, vilket fått den franska inrikesministern Gérald Darmanin att instruera polisen att vidtaga rättsliga åtgärder och ge skydd.

En dag senare blev ännu en borgmästare, Olivier Berzane från det åttonde distriktet i Lyon, hotad med halshuggning. Det olycksbådande hotet var sprejat på en vägg i en skola i Lyon. Uppenbara hot riktades också mot lärare och studenter som ska få sina huvuden avskurna. Borgmästare Berzane har anmält de stötande meddelandena samt lovat att hitta de skyldiga och se till att de blir straffade.

Tidigare i veckan hördes även svenska lärare ge uttryck för sin oro över att liknande händelser kan ske i Sverige, men man betonade samtidigt vikten av yttrandefrihet i undervisningen. Gymnasieläraren Olof Linton på Östra Real i Stockholm tror att det bara är en tidsfråga innan liknande dåd inträffar här.

Det här hade varit ett utmärkt tillfälle för den svenska regeringen att ta upp tråden och redogöra för hur vi i Sverige ser på yttrandefriheten samt att vi står bakom Frankrike till hundra procent. Som synes har de fega makthavarna dock hållit låg profil och Löfvén har inte kommenterat saken överhuvudtaget vad jag kunnat se. Istället fick utbildningsminister Anna Ekström uttala sig och även om hon säger att den svenska lärarkåren ska känna att de har samhällets stöd i ryggen när de undervisar om fri- och yttrandefrihet samt att hon hoppas att mordet på Paty inte leder till att lärare inte vågar att undervisa om dessa frågor, så är det långt ifrån tillräckligt. Hade jag varit lärare hade jag inte känt mig tillfredsställd av hur de styrande i Sverige hanterat frågan.

Är den svenska regeringen så rädda för att utmana islamisterna att de hellre håller tyst? De har redan fakta på hand om hur utbredd islamismen är i Sverige, så är det någon gång man ska ta bladet från munnen och markera så är det väl nu för att inte visa sig svaga mot dessa starka krafter? Skamligt minst sagt och det ger ett tydligt besked om att vi inte kan förvänta oss att det rödgröna styret kommer att stå upp för demokrati och medborgarnas yttrandefrihet i Sverige. Det är verkligen på tiden att byta ut dessa ynkryggar!

#bevarayttrandefriheten

https://www.rt.com/news/504475-french-mayor-beheading-threat/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-larare-efter-dadet-i-frankrike-vi-maste-var-beredda-pa-att-det-kan-komma-att-ske-aven-ar

https://www.svt.se/nyheter/utbildningsministern-oron-far-inte-leda-till-sjalvcensur

12 reaktioner till “Franska borgmästare hotas med halshuggning och den svenska hanteringen lämnar mycket kvar att önska

 1. Det var mig veterligen inte en enda muslim som var inblandad när jag på oklara grunder ifrågasattes på min arbplats.Det var mig veterligen inga muslimer som stod utanför med kamera.Det var mig veterligen inga muslimska journalister som kontaktade dåvarande anstaltschefen och ville få min email bekräftad.Jag vet vem det var och har blivit hotad med förtalsanmälning ifall jag yppar något.Det var åtminstone judiska namn,ifall de är etniska eller religiösa judar låter jag vara osagt.Så djävla fult att slå nedåt,så djävla fult att kränka en svag grupp som muslimerna ändå är genom att bränna koraner eller visa olämpliga bilder.Det är inga exempel på hur man försvarar yttrandefriheten.Kränk en jude,då jävlaranamma.Slå mot det som är förbjudet i lag att kritisera,först då har man verkligen försvarat yttrandefriheten.Mitt ställningstagande är betydelselöst men jag vill ändå poängtera att jag har valt sida.Jag glömmer aldrig när muslimer på min arbplats kom och sade till mig att ”behöver du hjälp så kom till oss”.I en svår tid var de orden viktiga.De visste vem som var drivande.

  Gilla

  1. @Rolf skriver: ”Slå mot det som är förbjudet i lag att kritisera,först då har man verkligen försvarat yttrandefriheten.”
   Det är precis det man gör när man bränner koranen. Man slår mot islamsk lag, där det är förbjudet att bränna koranen eller att kritisera koranen.

   Gillad av 1 person

   1. Vad är det för exempel på yttrandefrihet att riskfritt(lagligt) kränka andra människor? Den där Paté var väldigt opedagogisk när han enbart kränkte muslimer som ett exempel på yttrandefrihet.Han kunde ju samtidigt sagt att det är en lögn att sex miljoner judar avlivades,som ytterligare ett exempel på yttrandefrihet.Har jag fel? Fegt och ynkligt att med lagens tillstånd kränka resp avstå kränkning.Islams lag gäller fö. inte i Frankrike tompas11.Självklart kränker man judar ifall man hävdar att sex miljoner avlivade är en lögn men Herregud,vi har ju yttrandefrihet.Vare sig judar eller muslimer skall kränkas! Inte av varandra eller av någon annan.

    Gilla

   2. Vad är viktigast? Yttrandefrihet eller att riskera att bli kränkt?
    Om ingen ska riskera att bli kränkt så måste man tassa på tå och hålla tand för tunga, för vem vet vad som kan kränka någon. Det kan ju i princip vara vad som helst beroende på hur lättkränkt personen ifråga är. Självfallet står yttrandefriheten över all form av kränkthet. Säkerligen blir någon kränkt av just denna text…

    Gillad av 1 person

 2. Svenska regeringen är fullt upptagen med att inskränka svenskars rörelsefrihet. I pandemins namn. Lena Hallengren ser framför sig ett stängt Sverige under lång tid. Vi är inte halvvägs inne i denna pandemi, inte ens i början, säger hon. Hur galen kan man vara? Som en sosse tydligen.

  Gillad av 2 personer

 3. Det finns inte idag någon lösning på problemet mot Islam i Europa, klyftan verkar bara bli större för varje år då det blir fler muslimer som stödjer varandra, de vill ha sharialagar, moralpoliser och mer radikala moskéer. De vill inte integrera sig själva i vårt samhälle, när de blir fler så växer kraven att det är vi som ska anpassa oss efter dem, terrordåden, misshandel, våldtäckter och förnedringsrån kommer att fortsätta de vill visa oss makten de har och hur de kan bli om vi inte böjer oss och accepterar de som de vill. Finns det någon politisk vilja i EU att agera? Hur tänker militären? Alla som ser vet att vi alla är medvetna om problemet men det finns ingen som vill agera, dra upp en ny spelplan eller gå emot de som inte delar vårt sätt att se på demokrati. Många menar att Europa står på randen till ett nytt inbördeskrig, själv tror jag att vi går en spännande och orolig tid till mötes.

  Gilla

 4. I Sverige får de ministerposter, anställs i myndigheter och förvaltningar, kvoteras in på SR och SVT och släpps in i div politiska rum. De bildar mängder med föreningar, skolor, ungdomsorganisationer osv osv vilka alla får statliga bidrag. Mattias Gardell i Uppsala får statliga pengar och är en ren propagandamaskin för islam. Lite konstigt med tanke på att hans bror Jonas Gardell är homosexuell. Islam hatar ju homosexuella och vill döda dem.

  Gillad av 1 person

 5. Löfven kommer aldrig kritisera islam enligt egen utsaga. Jag tänker på de orden om och om igen och vad de gör honom till. Står han på islamisternas sida? Vad gör det honom till när islamister begår terrorhandlingar? Vad menar han egentligen?

  Gilla

 6. Svenska lärare skriver att de sen 2012 får dubbelt så mycket hot och slag än innan.
  Frågan vi alla ställer varför gick inte alla ut med det när vanligt folk kom ut med
  Brotts ökningen men istället för stöd blev de utstötta och förklarade som rasister.
  Då hade inte regeringen kunnat förneka det och flyktingkrisen 2015 hade garanterat
  Varit färre som fått asyl och absolut ingen gymnasieamnestin.
  Men som vanligt de Svenska fegheten och konflikträdslan. Kommer bli vår död.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s